Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@12:44:02 GMT

دژ استوار فرهنگ ما

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۸۳۴۵

دژ استوار فرهنگ ما

خرداد برای نسل و جامعه ما گویای ایستادگی است. سال‌هاست خرداد را با پوسترهای شورانگیز با صدای نوستالژیک «شهر آزاد گشته» و شوق بازگشت خرمشهر به میهن آغاز می‌کنیم. الهام فخاری عضو شورای شهر تهران

بماند که گرچه مردان و زنان دلیر این سرزمین، بیگانه را از خرمشهر بیرون راندند، معلوم نیست برای پیشگیری و کاستن از بیگانگی میان خودمان در این ده‌ها سال چه کرده‌ایم؟ فیلم‌ها و داستان‌های جهانی درباره مقاومت مردم در برابر یورش و استقرار بیگانگان را می‌شناسیم که شاید از آن جمله «ارتش سری» و درباره مردمان و شهرهای اروپایی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه چند نفر از ما ایرانیان می‌دانیم پایتخت استقامت و مقاومت ایران کدام شهر است، اگر بدانیم کدام از ما داستانش را برای دیگران بازگو کرده‌ایم؟ در غباری که میان‌مان دهه‌ها ست پراکنده و فزاینده می‌شود، کجا برای نسل جوان از روایت تو گفته‌ایم ای زیبای کهن، دژ استوار تمدنی ما، ای اراده پولادین برای زندگی؟ دزفول جان ایران، جانان خوزستان است. دزفول پایدار پناهگاه پربرکت مردمان و دشت شقایق‌هایش میدان‌گاه آهوان ایران است. دزفولی کاشانه‌اش به روی میهمان باز و بر سر سفره‌اش مهربانی پیشکش می‌کند، در کنارش حالت خوب می‌شود. سبدهای رنگین دستباف دزفول بخشی از هویت ایران است و جای حصیرهای بی‌مانند دزفول در خانه‌هایمان شاید خالی است. دست‌ساخته‌های دزفول هزاران سال پیشینه دارند، در نبرد روشنای مهر با تاریکی زمستان این دشت‌های پرگل بهاری دزفول است که زمستان را کوچ می‌دهد. بر دامان زاگرس زیگورات‌ها خاموش گویا از رنج و شادی، پرستش و آفرینشی کهن خبر می‌دهند. زلال دز جانت را تازه می‌کند و جوشش زندگی را از هر مشت خاکش تجربه می‌کنی. دزفول! ای زیبای کهن، ای درخشش مقاومت و استقامت، دژ و پناه هزاران ساله، روایت‌های زیسته‌ات را کدام کارگردان بر پرده می‌برد؟ داستان‌های تو را در کدامین کتاب‌ها می‌توان جست؟ سمفونی پایداری این زیبایی استوار را کجا اجرا می‌کنند؟ کجا بجوییمت، که در میانه هیاهوهای این و آن نشان تو در غبار پنهان است؟ در روز ملی استقامت و مقاومت، روز دزفول، به خود آییم و نشان خویشتن بجوییم. هنر و فرهنگ دزفول فقط به سرمایه‌های دیرین بسنده نمی‌شود، امروز هم در میان جوانان خوزستان قلب تپنده دزفول پرشور می‌تپد. غبار بیگانگی باید زدود تا نام‌های تازه را به برکت کارهای نو دید؛ تا فراتر از مراسم سالانه، در پناه امن این موزه آجری یگانه جهان را به جشن مقاومت فراخواند. مقاومت دزفول نه تنها دربرابر جنگ با عراق و دفاع هشت‌ساله اخیر، بلکه مقاومت در برابر فراموشی، نادیده‌گرفتن، تاخت و تازهای اجتماعی و سیاسی است. دزفول دژ استوار فرهنگ ما است در برابر ویرانی، هجوم، واپس‌روی و آشفتگی. روزهای ملی تنها نشان‌هایی در گاهشمار رسمی نیستند؛ نشانه‌هایی از چیستی و چرایی ایران ما نیز هستند. روز مقاومت، روز دزفول، روز پرسش از خویشتن است: ما در آغوش این سرزمین از کدام قلب تپنده جان می‌گیریم؟ از کدام ریشه تازه می‌شویم و بر کدام بن جوانه می‌زنیم؟ «مقاومت» کلیدواژه دزفول، اما وظیفه همه ماست. مقاومت بر پی و بنیان آگاهی معنا می‌یابد. چگونه در غبار فراموشی و ناآگاهی فقط بر زبان سخن از ایثار و مقاومت رانده شود وقتی چنین از هم بیگانه باشیم؟
دزفول مکان و زمان خودآگاهی ما است، دزفول این زیبای کهن، دیرینه‌ جان ایرانی.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟

به گزارش خبرنگار مهر، «موریس موتا پائز» سرمربی تیم ملی والیبال بامداد امروز به ایران آمد تا تمرینات تیم ملی والیبال را برای حضور در لیگ ملت‌ها را آغاز کند. پیش از این اردوی تیم ملی والیبال ایران از ۱۸ فروردین ماه آغاز شده بود که ۳۹ بازیکن هم به اردو دعوت شدند. این اردو زیر نظر پیمان اکبری مربی تیم ملی برگزار شد.

در چند روز گذشته بحث عدم حضور برخی ستاره‌های تیم ملی مطرح شده بود؛ امیر غفور و سیدمحمد موسوی شاخص‌ترین بازیکنانی بود که صحبت از عدم تمایل آن‌ها برای حضور در تیم ملی مطرح شده بود. محمد فلاح و مهدی مرندی هم دو بازیکن دیگری بودند که به دلیل مصدومیت از همراهی با تیم ملی خودداری کردند.

سرمربی جدید تیم ملی والیبال ایران در بدو ورود به ایران، لیست بازیکنان جهت حضور در لیگ ملت‌ها را اعلام کرد که ۹ نفر از این بازیکنان که پیش از این در لیست اولیه دعودت بودند حضور ندارند و از تیم ملی جدا شدند. این نفرات به شرح زیر است:

ایلشن داوودی‌پور، امیر غفور، رضا رضایی، محمد موسوی، محمد فلاح، امیرحسین توخته، یوسف کاظمی، آرمین افشین‌فر، مهدی مرندی

کد خبر 6087493 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • نام کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال خط خورد؟
  • کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟
  • نمایی زیبا از چال کندی دزفول (فیلم)
  • ابوعبیده: پس از گذشت ۲۰۰ روز، مقاومت فلسطین همچنان استوار ایستاده است
  • تفاوت پلی کربنات با پلکسی چیست؟‌ کدام‌یک ارزش خرید بیشتری دارد؟
  • سخت‌ترین رقابت ورزشی در ایران
  • نمایی زیبا از چالکندی دزفول + فیلم
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم