Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیر مستقیمی» است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرف‌کننده محسوب نمی‌شود، حق دارد کل «مالیات‌های ارزش افزوده» پرداختی خود را از کل «مالیات بر ارزش افزوده» های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۹۴ که این قانون وضع شده و برای هر کالایی مالیات بر ارزش افزوده تعلق گرفت، اما طبق قانون، کالاهای صادراتی غیرنفتی از پرداخت این مالیات، معاف بودند چند سال بود که فعالان گردشگری تلاش می‌کردند تا به دولت ثابت کنند گردشگر ورودی به کشور به نوعی صادرات غیر معکوس محسوب می‌شود چون با ورود گردشگر، ارز به داخل ایران می‌آید و باید طبق این قانون از پرداخت مالیات معاف شوند.

از طرف دیگر گردشگر خارجی چندین بار مالیات بر ارزش افزوده می‌داد از جمله هنگام خرید اتاق هتل، تور ورودی، رستوران، بلیت هواپیما و… از همین رو دفاتر خدمات مسافرتی خارجی زیر بار پرداخت این هزینه به شرکت‌های ایرانی نمی‌شدند. در این باره ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور گفته بود که بسیاری از شرکت‌های مسافرتی خارجی این کار ما را کلاهبرداری می‌دانند. تورهای ورودی ایران به‌طورکلی ۱۰ درصد سود می‌کنند که دولت با اعمال ۹ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده در عمل کمر به تخریب بخش خصوصی فعال در این زمینه بسته است. تورهای ورودی براساس قانون از مالیات و عوارض معاف هستند اما به دلیل اصرار دولت بر دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده و تمایل دولت به افزایش آن با خطر تعطیلی روبه‌رو شده‌اند.

از طرفی علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام می‌کرد که نمی‌توان قانون کشور را عوض کرد و مالیات کلاً حذف شود اما باید تلاش کنیم تا این حذف مالیات بر ارزش افزوده، روی تورهای ورودی اجرایی شود. تا اینکه بالاخره این اقدام انجام شد و معاون اول رئیس جمهور با معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کرد. چون اسحاق جهانگیری در نامه سازمان میراث فرهنگی در خصوص درخواست معافیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری فعال در زمینه تورهای ورودی به کشور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده پی نوشت کرد که: آمدن گردشگر به کشور از مهمترین مصادیق ارز آوری (صادرات خدمات) است. لطفاً راهکاری پیدا کنید که از امتیازات برخوردار و در این شرایط که دیگر مبادی صادرات کالا با مشکل رو به رو شده است، این مسیر باز و شکوفا شود.

پس از آن هم سید جواد موسوی مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در نامه‌ای به ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور و حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران نوشت: موضوع معافیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری فعال در زمینه تورهای ورودی به کشور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، یکی از دغدغه‌های فعالان حوزه بوده است. در همین چارچوب سازمان متبوع در جهت حمایت از دفاتر فعال در این حوزه نسبت به پیگیری این مهم اقدام کرده و با انعکاس آن به معاونت حقوقی ریاست جمهوری، انجام پیگیری‌های مستمر و ارائه نتایج آن به معاون اول رئیس جمهور، اهتمام کرده که خوشبختانه تلاش‌های صورت گرفته منتج به نتیجه شده و طی ابلاغیه تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۹۸ دستور مساعد از سوی معاون اول رئیس جمهور صادر شده است. بنابراین ضمن همراهی و هماهنگی با این سازمان در اسرع وقت پیگیری‌های لازم برای تسریع در تحقق این مهم از طریق مرجع ذی رابط به عمل آید.

در واقع این معافیت برای همه فعالیت‌های دفاتر خدمات گردشگری نخواهد بود چرا که فروش بلیت و یا تور داخلی و یا اعزام گردشگر از ایران به کشورهای دیگر شامل مصادیق ارزآوری نیست. بنابراین تنها دفاتری از این مالیات معاف شدند که بتوانند ثابت کنند که در زمینه تورهای ورودی فعالیت کرد و گردشگر خارجی به ایران آورده اند. اکنون این صنف باید پیگیری‌ها لازم را انجام دهند تا در روزهای آینده این اقدام و نامه نگاری‌ها اجرایی شود.

کد خبر 4625173 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گردشگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگشت ۶ هزار و ۷۰۰ ریال مالیات به مودیان تولیدکننده زنجانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: پارسال ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از مالیات اخذ شده با بررسی‌های صورت گرفته به مودیان تولیدکننده در استان برگشت داده شد.

شکوری افزود: یکی از گلایه‌های فعالان اقتصادی، دیرکرد در استرداد مالیات بر ارزش افزوده بود که با رویکرد جدید نظام مالیاتی و پس از اصلاحاتی که در قانون مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفت، استرداد مالیات بر ارزش افزوده به‌شدت سرعت گرفت.

وی با بیان اینکه تسریع در امور مربوط به استرداد مالیات یکی از شاخص‌های نشان دهنده تکریم ارباب رجوع است، تصریح کرد: موضوع برخی از این استرداد‌ها چندین سال طول کشیده بود ولی این موضوع به روز شده است و تاخیر در این خصوص وجود ندارد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با بیان اینکه رویکرد سازمان امور مالیاتی حمایت از تولید است، خاطرنشان کرد: همه تلاش ما تسهیلگری در خصوص مالیات برای بخش تولید است، چرا که اگر چنین حمایت‌هایی انجام نشود اشتغال و تولید در کشور تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

شکوری با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از درآمد‌های استان زنجان از طریق مالیات تامین می‌شود، گفت سهم درآمد‌های مالیاتی در تامین منابع بودجه ۷۴۸ همت (هزار میلیارد تومان) و سهم استان در سال گذشته در تامین درآمد‌های مالیاتی ۹۲ هزار میلیارد ریال بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستا‌های فاقد دهیاری استان واریز شد.

وی خاطرنشان کرد: تمام مالیاتی که از سوی صنوف، واحد‌های تولیدی و خدماتی و همه مودیان پرداخت می‌شود به جامعه باز می‌گردد و صرف عمران و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگشت ۶ هزار و ۷۰۰ ریال مالیات به مودیان تولیدکننده زنجانی
  • (ویدئو) موافقت دولت با کاهش مالیات بر ارزش‌افزوده کالا‌های اساسی
  • کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی
  • بهادری‌جهرمی: کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو
  • سازمان بازرسی به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد
  • مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد
  • بهادری جهرمی: مالیات بر ارزش افزوده به یک درصد کاهش یافت
  • مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد
  • مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های اساسی به یک درصد کاهش یافت
  • شرط بخشودگی مالیاتی اعلام شد