Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@20:18:15 GMT

سرنوشت رودخانه کرج...

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۰۷۴۷

سرنوشت رودخانه کرج...

تابستان سال گذشته آب منطقه‌ای البرز از تصمیم وزارت نیرو برای آغاز کار تونل انتقال آب رودخانه کرج به تهران در اسفندماه خبر داد اما مدتی بعد اعلام شد که این کار به تعویق افتاده است؛ حال که به نظر می‌رسد این طرح به مراحل نهایی نزدیک شده بسیاری از شهروندان البرزی منتظر توضیحات وزارت نیرو در خصوص سرنوشت رودخانه کرج هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مجید لیاقت استاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به طرح انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران گفت: اطلاعات زیادی از این طرح در دسترس نیست اما به طور کلی می‌توان گفت که قطعاً انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران بی ضرر نیست و آسیب‌های محیط زیستی را به دنبال خواهد داشت.

لیاقت ادامه داد: یکی از اشتباهاتی که طی چند سال اخیر رخ داده این است که سعی شده با هر روشی آب شرب تهران از مناطق مختلف تأمین شود، مهاجرت به تهران و جمعیت ۱۶ میلیونی پایتخت نتیجه همین کار است.

وی خاطرنشان کرد: از نظر زیست محیطی، انتقال تونلی آب رودخانه کرج از پشت سد امیرکبیر منجر به خشک شدن ۲۵ کیلومتر از رودخانه خواهد شد، خشک شدن این ۲۵ کیلومتر به معنای از بین رفتن حجم وسیعی از باغات و مزارع البرز است و اثرات سو زیادی به دنبال خواهد داشت.

این استاد دانشگاه تهران در خصوص اینکه گفته می‌شود آلوده شدن آب رودخانه کرج توسط رستوران‌ها و مسافرین عبوری از جاده چالوس دلیل اجرای این طرح برای حذف مسیر ۲۵ کیلومتری آب تا بیلقان است گفت: اگرچه بحث آلودگی وجود دارد اما خشک شدن این ۳۰ کیلومتر را توجیه نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، اجرای طرح تونل انتقال آب از سد کرج به تهران از سال ۸۴ آغاز شده و هدف از اجرای آن حذف مسیر رودخانه کرج از خروجی سد تا بیلقان که خطوط انتقال آب رودخانه کرج به تهران در آن قرار دارد، ذکر شده است؛ این تونل ۳۰ کیلومتر طول و حدود چهار متر قطر دارد و طبق آخرین خبرهایی که از آن در دست است مراحل پایانی ساخت را نیز پشت سر گذاشته است.

پیش از این رئیس شورای شهر کرج هم نسبت به عدم شفاف‌سازی متولیان این طرح در خصوص اینکه سرنوشت رودخانه کرج با انتقال تونلی آب چه خواهد شد گلایه کرده و به ایسنا گفته بود: این طرح مردم را نگران کرده است.

عباس زارع خاطرنشان کرده بود: منطقه کرج و پایین دست سد امیرکبیر با جریان آبی که از سد به سمت بیلقان جریان دارد زنده است و کاهش این آب آثار بسیار سوئی برای این محدوده خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مردم حق دارند نسبت به چنین پروژه‌هایی بدبین باشند اعلام کرده بود: قطعاً کاهش آب از خروجی سد کرج تا ۲۵ کیلومتر پایین دست آثار منفی به دنبال خواهد داشت؛ متولیان این موضوع باید اطلاع‌رسانی کنند که با انتقال تونل آب سد کرج به تهران چه بر سر رودخانه کرج خواهد آمد.

فردین حکیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز هم به ایسنا گفته بود: پیش از این عنوان کردیم موضوعی که در این بین مورد تاکید ما قرار دارد تأمین حق‌آبه زیست محیطی رودخانه کرج است تا آن میزان آب که برای ادامه حیات رودخانه لازم است در آن جریان داشته باشد و همچنان بر اهمیت اختصاص و رعایت این حق‌آبه تأکید می‌کنیم.

تابستان سال گذشته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز از تصمیم وزارت نیرو برای آغاز کار تونل انتقال آب رودخانه کرج به تهران در اسفندماه خبر داد اما با نزدیک شدن به پایان سال اعلام شد که این کار به تعویق افتاده است؛ حال که به نظر می‌رسد این طرح به مراحل نهایی نزدیک شده است بسیاری از شهروندان البرزی منتظر توضیحات وزارت نیرو و آب منطقه‌ای تهران در خصوص سرنوشت رودخانه کرج پس از انتقال تونلی آب این رودخانه هستند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رودخانه کرج منطقه البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایمنی در مسیر جایگزین جاده در حال ساخت یاسوج-سی‌سخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در بازدید از محور یاسوج به سی سخت گفت: این طرح از مصوبات دور اول سفر دولت به استان است که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و با موافقت نامه‌ای که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام گرفته هر ساله نیز به این طرح اعتبار اختصاص داده می‌شود.  معاون عمرانی استانداری با بیان اینکه دو تونل رفت و برگشت در این محور در حال احداث است، افزود: با همکاری راه و شهرسازی این طرح فعال بوده و تعطیلی در کار نیست تا در وقت مقرر به اتمام رسیده و مورد استفاده مردم قرار گیرد. وی با اشاره به پیشرفت خوب این تونل‌ها گفت: عملیات ساخت یکی از تونل‌ها به پایان رسیده و تونل دوم ۶۰ درصد پیشرفت دارد. روستا به احداث پل قوسی سردار شهید عبدالله نجفی اشاره و عنوان کرد: قرار است عملیات اجرای فونداسیون این پل انجام شود که با آغاز عملیات احداث این طرح مسیر یاسوج به سی سخت در محدوه ده برآفتاب مسدود و مسیر جایگزین در نظر گرفته می‌شود. وی بیان کرد: دو مسیر بیاره و توت نده به عنوان مسیر جایگزین جاده یاسوج به سی سخت در نظر گرفته شده است که باید ساماندهی و نقاط حادثه خیز آنها رفع شود. معاون استاندار ادامه داد: مسیر توت نده دارای چند پیچ با شیب زیاد است که قرار شد این موارد توسط راهداری و حمل و نقل جاده‌ای رفع و علائم رانندگی نصب شود همچنین ارتفاع خاکریز اطراف جاده افزایش یابد تا جلوی تصادفات رانندگی گرفته شود. وی بیان کرد: در مسیر بیاره مشکل اصلی تقاطعی است که به محور یاسوج به اصفهان ختم می‌شود و دارای معارض است که از فرماندار دنا خواستیم جلسه‌ای با مالک برگزار و رفع معارض صورت گیرد که با رفع نقاط حادثه خیز و بهسازی و نصب علائم راهنمایی و رانندگی به زودی محور یاسوج به سی سخت در محدوده ده برآفتاب مسدود می‌شود. روستا با اشاره به اینکه بنا داریم هر دو مسیر زیر بار ترافیک برده شود، گفت: به دلیل گردشگر پذیر بودن سی سخت نیاز است، مشکلات مربوط به مسیر‌های جایگزین رفع و هر دو مسیر زیر بار ترافیک برود. وی بیان کرد: تاکنون افزون بر ۱۲۸ میلیارد تومان اعتبار به پل و تونل‌های در حال احداث مسیر یاسوج به سی سخت تخصیص داده شده است.

دیگر خبرها

  • بالگرد اورژانس استان تهران جان دو نفر را در اتوبان تهران-قم نجات داد
  • جدال سرنوشت‌ساز صنعت نفت و پرسپولیس در روز دربی تهران
  • توقیف ۵۴ دستگاه خودرو انتقال پسماند غیر مجاز | کشف ۲۰۰ تن پسماند از زباله گردها
  • محور یاسوج به سی‌سخت مسدود می‌شود
  • اینفوگرافیک | تکمیل تونل خوانسار و راه های دسترسی به آن
  • سرنوشت بلدیه تهران | آیا این بنا امسال افتتاح می شود؟
  • لزوم ایمنی در مسیر جایگزین جاده در حال ساخت یاسوج-سی‌سخت
  • جذب ۱۲۸ میلیارد تومان از اعتبارات جاده یاسوج به سی‌سخت
  • تخصیص ۱۲۸ میلیارد تومان برای جاده یاسوج به سی‌سخت
  • امکان انتقال پایتخت؛ چرا احمدی‌نژاد موفق نشد؟