Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور مالیاتی مازندران گفت: ۹۹ درصد پایانه فروشگاهی دارند در بندی از تبصره ۶ قانون بودجه امسال کلیه پزشکان، داروسازان و پیراپزشکی مکلف شدند تا پایانه‌های فروشگاهی داشته باشند.به گزارش بلاغ، از شهرستان ساری، بحث شفاف‌سازی درآمدهای مطب پزشکان موضوع گفت‌وگوی تلفنی ما با علی‌اکبر حمزه‌ای مدیرکل امور مالیاتی مازندران بوده است که وی از خبرنگار فارس دعوت کرد با حضور در محل کارش درباره روند پرداخت مالیات بیشتر گفت‌وگو کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤال از مدیرکل امور مالیاتی مازندران را با میزان دریافت مالیات سال ۹۷ آغاز کردیم که پاسخ داد: برای هر سال دو نوع پیش‌بینی داریم، پیش‌بینی بر اساس پیوست قانون بودجه و پیش‌بینی سازمان مالیاتی کشور، سال گذشته بر اساس پیوست قانون بودجه استانی یک‌هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان، سازمان مالیاتی یک‌هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان پیشنهاد دادند و تفاوت این دو رقم به این دلیل است که بخشی از وصولی‌های ما ملی بوده و به استان نمی‌آید و نسبت به دوره مشابه سال ۹۶ با افزایش ۱۵ درصدی درآمد برای ما پیش‌بینی شده است.

فارس: کل درآمد وصولی از محل مالیات چقدر بوده است؟

کل درآمد پیش‌بینی شده مصوب بودجه استانی از محل مالیات یک هزار و ۶۶۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است و کل درآمد وصول‌شده سال ۹۷، یک هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان وصول کردیم و از این رقم، هزار و ۳۹۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان درآمد مالیاتی بوده است، حدود ۹۴ درصد درآمد استان مالیاتی است، در کنار این هزار و ۳۹۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون، رقم دقیق ۳۰۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان عوارض وصول کردیم که به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان واریز کردیم، کل درآمدهای امور مالیاتی استان در سال ۹۷ بیش از یک‌هزار و ۷۰۴ میلیارد تومان بوده است.

 در سال جاری باید چه مقدار مالیات دریافت کنید؟

امسال پیش بینی دریافتی دو ماهه را در اختیار ما قرار دادند که حدود ۱۰۰ و ۹۰۰ میلیون تومان بوده که نسبت به گذشته با رشد ۲۸ درصدی مواجه و اردیبهشت ماه ۱۵۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است، در طی دو ماه نسبت به مدت مشابه ۳۱.۵ درصد رشد داشتیم.

 چرا رقم پیش‌بینی‌شده اعلام نشده است؟

به دلیل اختلاف نظری که وجود داشت، برنامه دارند که رقم‌ها به‌صورت علمی‌تر بررسی شود، امسال به لحاظ درآمدی سال سختی را در پیش داریم، میزان مالیات مستقیم استان حدود ۷۹۱ میلیارد تومان وصول شده است، ۸ درصد رشد در این بخش داریم که ۹۶ درصد محقق شده، ارزش افزوده ۶۰۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون عملکرد داشتیم که رشد ما ۷ درصد کاهش و ۷۷ درصد محقق شده است و دلیل آن عدد بسیار خوب در سال ۹۶ و با توجه به درآمد سال ۹۶ عدد ما را بزرگ کردند، یعنی اینکه در سال ۹۶ حدود ۴۱ درصد رشد با ۱۲۲ درصد تحقق داشتیم که انتظار داشتند برابر با سال ۹۶ رشد داشته باشیم که در استان محقق نشده است.

میزان مالیات بر اساس مدل‌های علمی سوابق و بر اساس ظرفیت‌ها به ما اعلام می‌شود، مجلس هم پس از بررسی تولید ناخالص داخلی کشور رقم مالیات را تعیین می‌کند، سازمان بر اساس مدل استانداردهای خارجی است.

 درآمد سال گذشته‌تان چقدر است؟ و از محل معوقات چقدر وصول داشته‌اید؟

در سال ۹۷ یک‌هزار و ۳۹۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان درآمد داشتیم که ۸۷ درصد آن محقق شده است، به لحاظ استانی وضع مناسب‌تری داشتیم، دلایل عدم تحقق ارزش افزوده پیش‌بینی‌های گمرک بوده و به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه واردات اتفاق نیفتاده، در بخش گمرک نزدیک به ۶۷ درصد عدم تحقق داشتیم و یکی از دلایل دیگر بحث شماره‌گذاری خودروهای خارجی بوده است که اصلاًَ ماشین در گمرکات استان برای شماره‌گذاری وارد نشده و در ارزش افزوده تا حدودی استان را اذیت کرده است، سال گذشته از محل معوقات خودمان ۱۹۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وصول داشتیم، معوقات شناور  بوده، مجلس در قانون بودجه ما را مکلف کرده که به حداقل برسانیم.

 در ارتباط با فرار مالیاتی مازندران چه وضعیتی دارد؟

بر اساس آخرین برآورد ما در سال ۹۷  تولید ناخالص ما در بخش کشاورزی معادل ۲۹ و یک دهم درصد بوده است، متوسطش در کشور ۹ درصد است در این بخش به هیچ عنوان فرار مالیاتی نداریم.

در حوزه صنعت، سهم تولید ناخالص ما ۹.۸ درصد بوده و متوسط کشور ۳۱ درصد است، پس استان‌های قوی‌تر در بخش صنعت، تولید ناخالص داخلی بیشتری داشته و بنابراین سهم درآمد مالیاتی آنها بیشتر می‌شود، تفاوت این دو رقم در مازندران ۶۹ درصد تولید ناخالص داخلی ما را تشکیل می‌دهد که با متوسط کشور بالانس هستیم، بیشترین فرار در حوزه خدمات انجام می‌شود.در حوزه صنعت حساب و کتاب‌ها شفاف بوده در بخش خدمات به این دلیل که مودیان ما کوچکتر بوده و گردش پول بیشتر، حجم کالا زیادتر و چون سنتی‌تر عمل می‌کنند، میزان شفافیت‌ها از حوزه صنعت کمتر است و فرار مالیاتی در این حوزه بیشتر است.                                 چه تعداد پرونده تخلف مالیاتی در استان مازندران تشکیل شده است؟

پرونده مالیاتی ۱۰ مورد بوده است که برای تهران ارسال کردیم، چون قانون جرم زدایی کرده، کارگروهی در استان داریم که بر اساس مدل‌هایی از شهرستان‌ها گزارش‌ها را می‌گیرد و در اینجا طرح موضوع می‌شود، ما برای دادستان انتظامی مالیاتی می‌فرستیم و آنها موارد جرم را به قوه قضاییه اعلام و پیگیری می‌کنند، فرار مالیاتی داریم ولی با توجه به اینکه استان ما یک استان کشاورزی است و به‌دلیل معافیت‌های قانونی، فرار مالیاتی  به نسبت استان‌های صنعتی قطعاً کمتر است. 

امسال بیشتر در حوزه فرار مالیاتی تمرکز می‌کنیم، یکی از کارهایی که ما در استان شروع کردیم برای اینکه به مالیات برسیم باید در دو حوزه اطلاعات داشته باشیم یکی گردش پول و دیگری گردش کالا، ما در حوزه گردش پول اطلاعات خوبی داریم و از مراجع قانونی تقاضا می‌کنیم و می‌گیریم.

در حوزه تراکنش‌های بانکی مشکوک که آستانه‌ای هم دارد که از آن آستانه بیشتر می‌شود ورود پیدا می‌کنیم، ۱۰ کارگروه تخصصی ایجاد کردیم در حوزه‌های تراکنش‌ها و حساب‌هایی که آستانه آنها بالای پنج میلیارد است ورود پیدا می‌کنیم.

چه اقداماتی برای جلوگیری از  فرار مالیاتی انجام داده‌اید؟

 بازرسی‌های سرزده در سطح استان شروع شده گروه فنی را در مرکز استان بر اساس قانون در بنگاه‌های اقتصادی حضور پیدا می‌کنند، بر اساس قانون دفاتر روزنامه باید هر روز نوشته شده باشد و اگر هم نوشته نشده باشد اگر دفتری پنج تا ۶ ماه نوشته شده باشد به لحاظ قانونی فعالیت دفتر را تا شفاف سازی مالیاتی لغو می‌کنیم، در بررسی اولیه وقتی از زمان شروع فعالیت دفتر میزان مالیات یک میلیارد تومان باشد در بررسی‌ها وقتی هفت ماه نسبت به تنظیم دفتر اقدام نشده باشد  هفت برابر مالیات برای این افراد در نظر گرفته می‌شود.

در بررسی‌های سال گذشته این بازرسی‌ها انجام شده و نتیجه بسیار مناسبی دریافت کردیم در برخی موارد حساب سازی وجود دارد که ما رسیدگی انجام می‌دهیم، البته فرار مالیاتی را رد نمی‌کنیم اما این را هم در نظر داشته باشید که بسیار از افراد خیلی سالم کار می‌کنند.

 چرا در دنیا فرار مالیاتی وجود ندارد و در کشور ما اینچنین نیست؟

مبانی مالیات در دنیا دو پایه عمده دارد یکی درآمد و دیگری مصرف،در خارج از کشور زیر ساخت‌ها کامل در اختیار مرجع دریافت مالیات قرار دارد، وقتی ابزار ناقص باشد نمی‌توان جلوی فرار مالیاتی را گرفت، در خارج از کشور ضمانت اجرایی بسیار قوی وجود دارد که افراد اجازه به خودشان اجازه نمی‌دهند فرار مالیاتی داشته باشند.

زیرساخت‌ها برای جلوگیری از فرار مالیاتی در ایران هم در حال انجام است، کارهای اقتصادی مرحله ای و تدریجی است ، یکی از راه‌ها و روش‌های اداره کشور بدون نفت توجه به مباحث مالیاتی است، البته این موضوع زمان بر است.

در خارج اگر شهروندی مالیات ندهد اصلا هیچ خدماتی به او نمی‌دهند، در این کشورها وقت بحث ارزش افزوده مطرح شده صندوق‌های مکانیزه در سطح مراکز درآمدی ایجاد شده است.

صندوق مکانیزه در کشور ما دو سال در مجلس بوده فروردین ماه اصلاحات انجام شده و ما باید ۱۵ ماه از تاریخ تصویبش زیرساخت‌ها را فراهم و اجرایی کنیم.

 فرار مالیاتی در قشر پزشکان چگونه پیگیری می‌شود؟

جلسه‌ای با انجمن‌های مختلف پزشکی داشته‌ایم اصل بدنه با این موضوع مشکلی نداشته آماری که خودشان داده اند این است که ۹۹ درصد پایانه فروشگاهی دارند در بندی از تبصره ۶ قانون بودجه امسال کلیه پزشکان، داروسازان و پیراپزشکی مکلف شدند تا پایانه‌های فروشگاهی داشته باشند.

 این پایانه فروشگاهی باید شماره حسابی باشد که فقط برای یک درمانگاه یا یک مطب استفاده شود، یعنی هر پولی وارد می‌شود درآمد است و این پایانه فروشگاهی مربوط به صاحب آن مطب باشد.

اگر غیر آن باشد می‌شود پولشویی و فرار مالیاتی،  البته جلسه‌ای را باید با بانک مرکزی داشته باشیم که حافظه نرم‌افزاری در آن  نصب شود که هر چه در آن پایانه فروشگاهی است روی سرورهای مالیاتی نیز بنشیند. همچنین آنهایی درآمدشان بالای یک میلیارد است باید اطلاعاتشان را نگهداری کنند، اگر غیرنقدی را هم نگهداری می‌کند باید فاکتوری که صادر می‌کند نگهداشته باشد.

قانون گفته پایانه های فروشگاهی باید باشد، برای زیر یک میلیارد صندوق مکانیزه دقیق تر و کاملتر است.

 در مورد نظام یکپارچه اطلاعاتی مالیاتی توضیح دهید.

مودیان مالیاتی ما دو تا ۱۵ درصد اضافه شده اند، در حال پیاده سازی نظام یکپارچه اطلاعاتی مالیاتی هستیم به منظور شفافیت فعالیت های اقتصادی که این نظام، پایگاه های اطلاعاتی دارد هویتی و مکانی است اطلاعات معاملاتی، مالی، پولی، اعتباری، سرمایه ای و اطلاعاتی، دارایی  همه پایگاه ها باید به سازمان مالیاتی وصل شوند. کل تسهیلات مانده گردش سالیانه، انواع حساب‌های سپرده بانکی، تسهیلات ریالی، ارزی و دیگر موارد نیاز به حضور مودی مالیاتی نیست و همه چیز به صورت سیستمی انجام می‌شود، امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سازمان مالیاتی جزو مدرن‌ترین ادارات استان در کشور از نظر امکانات است چون هرچه ارتباط مودیان را با همکاران قطع کنیم، فساد را کم کرده‌ایم.

 آیا معافیت‌های مالیاتی برای واحد‌های تولیدی درنظر گرفته می‌شود؟

ما مشوق‌های زیادی برای به خصوص واحدهایی تولیدی و بنگاه‌ها ایجاد کردیم،  می‌توانیم درصدی از جرائم بنگاه‌های تولیدی را ببخشیم. 

جزو مدیرانی هستم که کل اختیارات جرائم را به معاونینم تفویض و هر اختیاری دارم آنها هم دارند. جرائم قابل بخشش را می‌بخشیم بنا بر شرایط، تقسیط را هم انجام می‌دهیم عموما آنهایی که لازم بود را انجام دادیم به گفته خودشان هم می‌گویند جزو منعطف‌ترین دستگاه در بخش تولید هستیم.

 بحث بخشش مالیاتی برای روزنامه ها هم لحاظ می‌شود؟

بله معافیت بند لام ماده ۱۳۹ را داریم این بحث در آنجا مطرح است مالیات خاصی نیست که بخواهیم حساس شویم، بند لام در مالیات‌های مستقیم می‌آید قبل از اصلاحیه قانون در ماده ۱۳۹ بحث فرهنگی انتشارات اوقاف مورد بحث بوده است. دوستان مطبوعاتی اگر اظهارنامه می‌دهند اظهارنامه‌شان تا قبل از سال ۹۵ متکی به دفاتر نبود معافیت می‌گرفتند، قانون اصلاح شد و اظهارنامه متکی به دفاتر است اما اگر دفتر را دیدیم و اظهارنامه نبود و این جریده اظهارنامه داده بود و دفتر نداشت عملا مشمول می‌شود و این قانون است. 

 و حرف آخر؟

مالیات هم حق‌الناس است هم بیت‌المال،  از رسانه‌ها می‌خواهیم تا اطلاع‌رسانی کنند و همه باید در استیفای حقوق ملت کمک کنیم، اگر  بخواهیم استانی داشته باشیم که توسعه پیدا کند راهش این است که مالیات را درست و صحیح بگیریم. اگر ما نتوانیم مالیات را درست بگیریم استان ما پیشرفت نخواهد کرد و اینجا مطبوعات و رسانه های ما نقش خیلی مهمی دارند تا افکار عمومی را روشنگری کنند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شفافیت در هزینه‌کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند

استاندار تهران با اشاره به اینکه مالیات، رشد حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی را رقم می‌زند، گفت: شفافیت در هزینه کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا فخاری در نشست با مدیران مالیاتی استان تهران با اشاره به اهمیت جایگاه مالیات در جامعه، آن را یکی از ارکان اجرای عدالت مالی در کشور دانست و اظهار کرد: در گذشته از مالیات به عنوان یک عنصر نامطلوب یاد می‌شد، در حالی که مالیات حامی اجرای عدالت اقتصادی در جامعه است.

وی افزود: مالیات یکی از عوامل تولید عدالت در اقتصاد عام است و کمک می‌کند سطوح عدالت در درآمد هزینه‌ها بین اقشار مختلف جامعه تراز شود.

استاندار تهران با اشاره به اینکه مالیات رشد حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی را رقم می‌زند، خاطرنشان کرد: باید برای تبیین جایگاه واقعی مالیات در جامعه و تغییر ذهنیت‌ها در این حوزه تلاش مضاعف صورت بگیرد، چرا که اگر شخصی ببیند از مالیاتی که پرداخت می‌کند در حوزه‌های اجتماعی، درمانی و فرهنگی استفاده می‌شود و مسیر مالیاتی و هزینه کردها شفاف است، به پرداخت مالیات ترغیب می‌شود.

فخاری در ادامه بر ضرورت تشکیل فضای حکمرانی مالی به منظور پیشرفت اقتصادی کشور، تاکید کرد.

وی تبیین آثار پرداخت نشدن مالیات در جامعه و ضرورت سهیم شدن مردم در مشارکت‌های اجتماعی را بسیار مهم دانست و گفت: بخشی از مشارکت‌ها در راستای شفاف سازی ایجاد و به سیستم مالی کشور کمک می‌کند.

منبع: فارس

کد خبر 746925

دیگر خبرها

  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • نظارت بر هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • ◄ مالیات از درآمدی که مربوط به رانندگان کامیون نیست
  • واریزی‌های مالیاتی به حساب شهرداری‌ها برای عمران شهری هزینه شود
  • شفافیت در هزینه‌کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • تصویب کاهش عوارض و بهای خدمات شهرداری شیراز