Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از 3 هفته از غوغای مقامات سیاسی و نظامی آمریکا درباره آماده شدن ایران برای حمله به منافع ایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه می‌گذرد و همچنان این موضوع در کانون توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی در آمریکا و جهان است.

به گزارش عصرایران، مقامات ایالات متحده آمریکا درست از زمان پایان یافتن ارایه معافیت تحریمی به خریداران نفت ایران ، بازی جدیدی را شروع کردند که نقطه کانونی آن تلاش برای ایجاد هراس و تنش در منطقه با ادعای آماده شدن ایران برای حمله به منافع آمریکا و متحدانش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان چند حادثه مشکوک نیز به وقوع پیوست از جمله حمله به 4 نفتکش در بندر فجیره امارات متحده عربی و حمله راکتی هفته گذشته به 1 کیلومتری ساختمان سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد.

علاوه بر اینها مقامات آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه تلاش کردند حمله پهپادی گروه انصارالله یمن به تاسیسات نفتی سعودی را نیز به ایران ارتباط داده و این گونه وانمود کنند که ایران در صدد تحریک آغاز یک جنگ است.

حضور سه‌شنبه هفته گذشته برخی مقامات دولت ترامپ در  کنگره آمریکا برای تشریح تهدید ایران نیز در عمل منجر به قانع شدن شمار زیادی از سناتورها و نمایندگان دموکرات کنگره درباره فوریت و جدیت تهدیدات ناشی از ایران نشد.

برخی مقاماتی که در نشست‌های کنگره شرکت داشتند به رسانه‌های آمریکایی گفتند که شاکله استدلال‌های مقامات دولت ترامپ – از جمله پمپئو- درباره نشانه‌هایی که آنها را به تهدید آمیز بودن فعالیت‌های ایران مجاب کرده عبارتند از:

1- پیغام ادعایی که گفته می‌شود سردار قاسم سلیمانی به شبه نظامیان شیعی در عراق درباره آماده باش برای حمله به منافع آمریکا داده است.

2- ادعای برنامه ریزی ایران برای هدف قرار دادن کشتیرانی تجاری در منطقه با مانور دادن روی ماجرای فجیره.

3- تصاویر ماهواره‌ای از ادعای بارگیری موشک‌های بالستیک کوتاه بُرد روی قایق‌های کوچک در بندر جاسک ایران.

همه این علایم و نشانه‌های ادعایی آمریکا به روز دوم ماه می؛ یعنی روز پایان یافتن معافیت‌های خرید نفت ایران، برمی‌گردد و تهدیدات سابق مقامات سیاسی و نظامی ایران مبنی بر ممکن نبودن صفر کردن صادرات نفت ایران و صادر نشدن نفت از منطقه در صورت صفر شدن صادرات نفت ایران و.. نیز به عنوان مستندات پیش‌زمینه‌ای این نشانه‌های ادعایی، مطرح می‌شود.  

از سوی دیگر و در واکنش به این خبرسازی‌ها و جنگ روانی، مقامات واشنگتن طی 3 هفته گذشته به طور مداوم از افزایش شمار نیروها و جنگ افزارهای خود در منطقه سخن می گویند؛ به گونه‌ای که افکار عمومی را به این باور برسانند که برخورد نظامی قریب‌الوقوعی در منطقه محتمل است. اعزام ناو هواپیمابر"آبراهام لینکن" به منطقه با آب و تاب فراوان به تحرکات منتسب شده به ایران نسبت داده شد و اخیرا – دیروز- نیز ترامپ اعلام کرد  1500 نیروی جدید به منطقه اعزام می‌کند. ارتباط دادن اعزام ناو لینکلن به منطقه به تهدیدات ادعایی ایران در حالی است که طبق اعلام بسیاری از رسانه‌ها در آمریکا اعزام این ناو به خلیج فارس ارتباطی به مسایل اخیر ندارد و از ماه‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود.

از نظر گروهی از تحلیلگران در ایران و نیز غالب مقامات جمهوری اسلامی ایران که طی روزها و هفته‌های گذشته اظهارنظر کرده‌اند، اقدامات اخیر آمریکا همه در قالب جنگ روانی و برای ایجاد جو هراس در منطقه است. اخیرا نیز کاشف به عمل آمده که ترامپ به بهانه آنچه که تهدیدات ایران می‌خوانند در همین "بلبشوی خبری جنگ در منطقه" به صورت " بی سروصدا" کنگره آمریکا را بابت فروش 8 میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی دور زده است.  

وب سایت خبری "دیلی بیست " آمریکا با دسترسی به تصاویرماهواره‌ای مورد ادعای مقامات دولت ترامپ از آنچه که بارگیری "موشک‌های بالستیک کوتاه بُرد" روی قایق‌های کوچک در تاریخ 2 ماه می (23 روز پیش) در بندر جاسک ایران می‌خوانند، این تصاویر را غیرگویا و مبهم توصیف کرده است.

این اظهار نظر برخی کارشناسان آمریکایی است که با "دیلی بیست" درباره این تصویر ماهواره‌ای گفتگو کرده‌اند. بسیاری از این کارشناسان اساسا بر این باورند که هنوز نشانه‌هایی از قابل انجام بودن شلیک موشک بالستیک از روی قایق‌های کوچک را در مقام عمل ندیده‌اند؛ برخی نیز می‌گویند تصاویر به قدری کوچک است که معلوم نیست آن کامیون ها و کانتینرهای ادعایی در حال خالی کردن چه باری روی قایق‌ها هستند.

بسیاری از منتقدان دولت ترامپ نیز در داخل آمریکا طی روزهای گذشته این بحث را مطرح می کنند که فعالیت هایی که دولت ترامپ مدعی است اقدامات تحریک کننده ایران برای آغاز یک جنگ است، اساسا اقدامات واکنشی و احتیاطی ایران در برابر اقدامات و اظهارات تنش‌زای اخیر مقامات آمریکای ترامپ است.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تنش در منطقه ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ بار درخواست ملاقات از طرف ترامپ داشتم | از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار خیلی سخت‌ می‌شد | دو شرط ترامپ برای بازگشت به برجام چه بود؟

رئیس دولت دوازدهم گفت:سال ۹۷ وقتی به نیویورک رفتم، چهار ماه از خروج آمریکا از برجام گذشته بود. ترامپ در روز اول حضور من در نیویورک ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات و مذاکره کنیم. من پیغام دادم شما صبح علیه ایران در مجمع عمومی سخنرانی کردید، از برجام خارج شدید، چرا باید شما را ببینم؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، روز ۲۵ بهمن‌ماه در دیدار اعضای تحریریه روزنامه اعتماد به سؤالات آنان پاسخ داد که در سالنامه نوروزی این روزنامه منتشر شد.

روحانی، در این دیدار که صاحب‌امتیاز، مدیرمسئول و سردبیر، دبیران و خبرنگاران سیاسی و اقتصادی روزنامه اعتماد حضور داشتند، دکتر روحانی در پاسخ به سؤالات، برخی از مهم‌ترین خاطرات وقایع دولت تدبیر و امید را بیان کرد.

دکتر روحانی در پاسخ به این سؤال که آیا خروج دونالد ترامپ از برجام، پس از ناامیدی او از ارسال پیام‌های متعدد به ایران برای انجام معامله‌ای جدید قبل از انتخابش بود، گفت: ترامپ قبل از اینکه انتخاب شود به ایران هیچ پیامی نفرستاده بود و رابطه‌ای هم نداشت. در ایران هم تلقی غالب این بود که خانم کلینتون برنده انتخابات است و نه ترامپ. ولی به هر حال ترامپ با کسب رأی‌های الکترال بیشتر توانست در انتخابات پیروز شود گرچه آرای مأخوذه خانم کلینتون بیشتر از او بود. ترامپ در دوره تبلیغات انتخاباتی یکی از مواردی که مطرح می‌کرد این بود که برجام به ضرر آمریکاست یا بدترین توافق بوده و… او این شعار را می‌داد که اگر در انتخابات پیروز شود از برجام خارج می‌شود. بعد که پیروز شد، لحنش به همین تندی ادامه پیدا کرد. در داخل کشور هم ماجراهایی اتفاق افتاد که ترامپ احساس کرد به‌ راحتی می‌تواند این کار را انجام دهد. علامت‌های داخل بسیار مخرب بود، خودش آمادگی داشت، ضد اوباما هم بود، می‌خواست هر دستاوردی اوباما داشته را به هم بزند. عربستان و اسرائیل هم در دوره مذاکرات برجام علیه ما بسیار فعال بودند. ما در آذر ۹۳ می‌توانستیم در برجام به توافق نهایی برسیم. در آن مقطع با ۱+۵ بر سر سه موضوع اختلاف داشتیم، در ایران هم روی این سه موضوع حساسیت بود اما در داخل به صورتی که آن‌ها هم قبول کنند، حل‌وفصل کردیم و اختیارات لازم را به آقای ظریف دادیم. ما در آستانه توافق نهایی بودیم که سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان با هواپیما از عربستان به وین رفت و داخل هواپیما با جان کری مذاکره کرد. اسرائیل هم از طریق فرانسه و آمریکا فشار می‌آورد.

درست در آستانه توافق نهایی یکباره از آمریکا به کری پیام دادند مذاکره را متوقف کند و برگردد. کری به ظریف گفته بود من نمی‌فهمم چه شد؟! همه چیز که تمام شده بود! همین تاخیر باعث شد ما به جای آذر ۹۳ در ۲۳ تیر ۹۴ برجام را نهایی کنیم. قبل از آن آقای نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق، پس از سفر به آمریکا به تهران آمد. او می‌گفت من آمریکا بودم، در کنگره به طور مداوم یا سعودی‌ها می‌آیند و می‌روند، یا اسرائیل و یا منافقین. به من می‌گفت که این‌ها نخواهند گذاشت شما به توافق نهایی برسید. بنابراین عوامل خارجی که از قبل فعال بودند، در کنار عوامل داخلی، دست به دست هم دادند و ترامپ را تشویق کردند که از برجام خارج شود. اگر ترامپ از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار ما خیلی سخت‌تر می‌شد؛ اما او نتوانست از اسنپ‌بک استفاده کند. فعالیت هسته‌ای ایران آن‌قدر منظم بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ بهانه‌ای از ایران پیدا نکرد تا راهی برای اسنپ‌بک باقی بماند. در نتیجه ترامپ یک‌جانبه از برجام خارج شد. در داخل کشور اول قرار بر این بود که به محض خروج آمریکا از برجام ما هم از برجام خارج شویم که ما صبر کردیم و به ۱+۴ مهلت دادیم.

رئیس دولت تدبیر و امید درباره پیغام‌های ترامپ پس از ریاست‌جمهوری اظهار داشت: در سال ۹۶ که چند ماه از انتخاب ترامپ و انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران گذشته بود برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفتم؛ ترامپ اولین بار آنجا درخواست ملاقات کرد که البته این پیغام ترامپ برای ملاقات یک بار نبوده، چندین بار تکرار شد. بعد از آن هم مدام از طرق مختلف و کشورهای مختلف پیغام می‌داد. سال ۹۷ وقتی به نیویورک رفتم، چهار ماه از خروج آمریکا از برجام گذشته بود. ترامپ در روز اول حضور من در نیویورک ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات و مذاکره کنیم. من پیغام دادم شما صبح علیه ایران در مجمع عمومی سخنرانی کردید، از برجام خارج شدید، چرا باید شما را ببینم؟ ترامپ آقای مکرون را واسطه کرد، مکرون به نقل از ترامپ گفت من آماده‌ام با رئیس‌جمهور ایران الان یک جلسه بگذارم، اعلام کنم که به برجام برمی‌گردم به شرطی که دو بند به آخر برجام اضافه کنیم: یکی اینکه ما یعنی آمریکا و ایران راجع به مسائل منطقه با یکدیگر آماده مذاکره هستیم و دوم اینکه راجع به مسئله موشکی ایران هم مذاکره کنیم. من همان‌جا رد کردم. گفتم امکان ندارد. ما به برجام دست نمی‌زنیم، یک کلمه از آن را کم و زیاد نمی‌کنیم. غیر از مکرون کسان دیگری هم آمدند. این پیغام‌های بین ما و ترامپ بود. سال ۹۸ آخرین سفر من به نیویورک بود چون که سال ۹۹ به دلیل کرونا اصلا اجلاس مجمع عمومی برگزار نشد. در سال ۹۸ تلاش زیادی شد برای اینکه من و ترامپ همدیگر را ببینیم، خانم مرکل از آلمان به نیویورک آمد. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس با وجود مشکلات داخلی به نیویورک آمد. مکرون هم که بود. این‌ها آمده بودند برای اجلاس سران ۱+۵ با ایران در سال ۹۸ اما نشد.

دیگر خبرها

  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • ادعای مقام آمریکایی: ایران با یک کشتی اطلاعاتی در جیبوتی حملات حوثی‌ها را هدایت می‌کند
  • ادعای فیلیپین: ایران ۱۸ خدمه نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • مصاحبه|پیام های منطقه ای سفر رهبر حماس به تهران
  • ۸ بار درخواست ملاقات از طرف ترامپ داشتم | از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار خیلی سخت‌ می‌شد | دو شرط ترامپ برای بازگشت به برجام چه بود؟
  • روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم
  • حسن روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم
  • روحانی عوامل خروج ترامپ از برجام را اعلام کرد
  • حسن روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که مذاکره کنیم
  • روحانی: ترامپ روز اول حضور من در نیویورک ۸ بار پیغام داد با هم ملاقات و مذاکره کنیم / دو شرط او را رد کردم