Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-23@12:32:35 GMT

هیچ بیماری در مناطق سیل زده نداریم

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۱۲۳۶

هیچ بیماری در مناطق سیل زده نداریم

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بارندگی‌های شدید و سیل که از اواخر اسفند ماه پارسال تا اواسط اردیبهشت ماه امسال استان‌های بسیاری را از گلستان تا خوزستان با خود درگیر کرده بود، تلفات بسیار سنگینی در حوزه دام، طیور و آبزیان در این مناطق به بار آورد و این تلفات و وضعیت سبب شد تا هشدار برای شیوع و اپیدمی شدن بیماری‌های متعددی در حوزه دام و طیور که اکثرشان جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بودند به وجود آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دام پزشکی در این باره گفت‌: اگر به سرعت در مناطق سیل زده اقدام نمی‌کردیم و کارهایی که باید انجام نمی‌دادیم کاملاً استعداد در مناطق سیل زده برای بروز یک فاجعه برای بیماری‌های دامی وجود داشت که یکی از آنها شاربون بود، اما از ابتدای سال ۱۳۹۷ با تشکیل ۹۳ تیم واکنش سریع در کشور که همه تجهیزات و امکانات اجرای واکنش سریع را داشتند توانستیم با بیماری آنفولانزا به خوبی مقابله کنیم و از همین تیم‌های واکنش سریع در مناطق سیل زده استفاده کردیم.

وی در ادامه افزود: مقابله سریع و واکنش نسبت به مناطق سیل زده و تلفات سنگین در حوزه دام، طیور و آبزیان سبب شد تا امروز و پس از گذشت چندین هفته از وقوع سیل هیچ مشکلی در مناطق سیل زده نداشته باشیم و به خوبی بتوانیم نسبت به پیشگیری و مقابله با این بیماری‌ها که هر یک از آنها می‌توانند فاجعه‌ای را پیش داشته باشد مقابله کنیم.

ماکنعلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای بیماری شاربون و بیماری‌های دیگر مانند ال اس دی واکسن و واکسیناسیون به صورت رایگان صورت می‌گیرد و از دامداران تقاضا می‌کنیم تا هر چه سریع‌تر برای دام‌های سنگین و نیمه سنگین خود (گاو گوساله) به سازمان دامپزشکی مراجعه کرده تا نسبت به واکسیناسیون دام‌هایشان به صورت رایگان اقدام کنیم. البته بیماری شاربون علامتی جزو بیماری‌هایی است که واکسن و واکسیناسیون آنها بهادار بوده و در این راستا همه گاوداری‌های صنعتی، استان‌های مختلف را به حالت آماده باش در آورده ایم تا نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: دامپزشكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بیماری هاری گفت: «بیماری هاری یک بیماری ویروسی است و اصولاً گوشت‌خواران وحشی و اهلی به‌عنوان مخزن بیماری تلقی می‌شود و این گوشت‌خواران بیماری را به سایر پستانداران منتقل می‌کنند و متأسفانه با افزایش جمعیت سگ‌ها در حاشیه شهر‌ها این بیماری از پستانداران وحشی به سگ‌ها منتقل و در بین سگ‌ها گسترش پیدا کرده و حتی دام‌ها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.»

به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: این ویروس پس از ورود به بدن معمولا به طور متوسط در کمتر از سه ماه از طریق اعصاب محیطی به سیستم اعصاب مرکزی وارد می‌شود و باعث بروز علائم در فرد می‌شود. بعد از بروز علائم، بیمار به کما رفته و حداکثر در طی ۲ هفته فوت می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: تعداد موارد حیوان‌گزیدگی در سال قبل افزایش پیدا کرده و به حدود ۳۷۰ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ این تعداد حدود ۳۲۰ هزار نفر بوده است.

شیرزادی ادامه داد: در سال گذشته متاسفانه موارد هاری هم به ۱۸ مورد افزایش پیدا کرده است. این افراد هم از کسانی بوده‌اند که بعد از حیوان گزیدگی برای دریافت واکسن هاری به موقع به مرکز درمانی مراجعه نکرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: افراد باید توجه داشته باشند که در تماس با حیوانات به ویژه حیوانات ولگرد یا وحشی مورد گزش قرار نگیرند و در صورت گزش نیز حتما برای دریافت واکسن هاری و درمان به مرکز درمانی مراجعه کنند.

۷۵ درصد از گزش‌ها مربوط به سگ‌گزیدگی است

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: از ۳۷۰ هزار مورد گزش ۷۵ درصد سگ گزیدگی است و مابقی موارد گزش گربه و سایر حیوانات مانند حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و حیوانات وحشی در مناطق روستایی است، اما عمده‌ترین قسمت حیوان‌گزیدگی مربوط به سگ‌گزیدگی است و این مهم است که مراقب باشیم تا مورد گزش قرار نگیریم.

شیرزادی با اشاره به مراکز واکسیناسیون گفت: در کشور بالغ بر ۷۰۰ واحد مراقبت و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری داریم که در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه می‌دهند. افرادی که مورد گزش قرار گرفته‌اند نیز به این مراکز مراجعه کرده و سرم و واکسن دریافت می‌کنند.

به گفته وی افرادی که حیوان خانگی دارند باید متوجه بیماری‌هایی که از آن‌ها به انسان منتقل می‌شوند باشند که یکی از مهمترین آن‌ها هاری است و این حیوانات باید به طور دوره‌ای توسط دامپزشک معاینه و واکسن‌ها و دارو‌های ضد انگلی لازم برای آن‌ها تزریق شود.

وی درباره واکسیناسیون حیوانات رها شده گفت: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و مسئول کنترل بیماری در این حیوانات هستند. همچنین جمعیت سگ‌ها را باید کنترل کرده و حیوانات رها شده را مورد واکسیناسیون قرار دهد. در مراکز نگهداری سگ‌های ولگرد، واکسیناسیون این حیوانات دنبال می‌شود. نگهداری حیوانات و یا غذا دادن به حیوانات باعث می‌شود احتمال گزش توسط حیوانات بیشتر شود.

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دام‌های سبک در مقابل آبله
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • آغاز طرح واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق پرخطر استان کرمانشاه
  • برپایی رزمایش جهاد دامپزشکی با ۱۲۶ هزار خدمت در آمل
  • آغاز نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور
  • واکسیناسیون بیش از دو میلیون طیور بومی در لرستان
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در جنوب و جنوب شرق کشور تا ۱۰ روز آتی