Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

این که برخی از بازیگران در تلویزیون موفق می‌­شوند یا در سینما در موارد اندکی به شانس بستگی دارد و سپس بخش اعظم چنین دستاورد­ی به خود بازیگر و شیوه‌ی بازیگری‌­اش باز می­‌گردد و البته به شخصیت بازیگر نیز ربط مستقیمی دارد. برخی معتقدند که برخی از بازیگران مناسبت بیش‌­تری با پرده‌ی کوچک تلویزیون دارند تا پرده‌ی بزرگ سینما اما یادمان باشد که فاصله‌ی نوری میان تلویزیون و فرهنگ تلویزیونی با سینما و فرهنگی که با خودش می­‌آورد؛ هر روز کوتاه­ و کوتاه­‌تر می‌­شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بازیگرانی که بیش از سینما در تلویزیون و نظام نمایش خانگی فرصت دیده شدن پیدا کرده تا سینما؛ سیامک انصاری است که در دو سه سال اخیر به شتاب فعالیت‌­هایش افزوده و سینما را نیز نشانه رفته است.

شخصیت‌هایی که انصاری در تلویزیون با آن شناخته می­‌شود «بیگانه­‌ای در میان جمع» است که مهران مدیری تقریباً بعد از مجموعه‌ی شب­‌های برره (۱۳۸۴) آن را برای او خلق کرد که تقریباً و تا زمانی که همچنان این شخصیت توانست از چنگ تکرار بگریزد،‌ نمود موفقی داشت. او در شب­‌های برره در نقش کیانوش استقرارزاده اصالتاً اهل برره نبود و طبعاً به زبان آن‌­ها حرف نمی‌زد. کیانوش با بازی انصاری اصولاً آدمی منطقی بود که نمی‌توانست کژتابی‌­های ذهنی و زبانی مردم برره را تاب بیاورد و برای همین عصبی می‌­شد. برره­ایی­‌ها اصولاً بر اساس همان نظام فکری معکوسی که داشتند، به بدی­‌هایی اعتقاد داشتند که کیانوش نه تنها آن­‌ها را درک نمی­‌کرد بلکه سعی داشت در برابرشان بایستد اما بالاخره در برابر زور تسلیم می‌­شد. این درواقع نوع شکل­‌گیری شخصیت است که بعد­ها انصاری در دیگر مجموعه­‌های تلویزیونی مدیری کم­‌وبیش به کار گرفت.

شب­‌های برره بعد­ها و در مجموعه‌­هایی مانند در حاشیه ۱ و ۲ (۱۳۹۳-۹۴) انصاری در نقش هومن صحرایی ظاهر شد؛ شخصیتی که شباهت‌­هایی با شخصیت کیانوش داشت. هومن صحرایی آدمی بود که به یک سری اصول اعتقاد داشت اما مهم‌ترین پرسش این بود که اکنون و با تیم زهتاب (رضویان) و سهراب کاسف (مدیری) چه می­‌کند و چرا با آن‌ها ادامه می­‌دهد. نوع ادای کلمات از سوی انصاری که با تسلط همراه است به اضافه‌ی جدیتی که به شخصیت­‌هایی مانند کیانوش یا هومن صحرایی یا کامران مظفر زرگنده در باغ مظفر (۱۳۸۵) می­‌دهد؛ تنش‌های طنز­آمیزی ایجاد می­‌کند که بیش از هر چیز به مذاق مخاطبان خوش می‌­آید. از جمله چنین اجرایی می­‌توانیم به دیالوگ­‌های قل مراد و کامران در صحنه‌­ای توجه کنیم که قل مراد ناگهان به سبک آلون دلون و آمیتاب بچن سخن می‌گوید و ششدانگ صورت کامران غرق در شگفتی و حیرت است. شاید به یادماندنی‌­ترین نقشی که سیامک انصاری در همین چهارچوب بازی کرده؛ نقش نیما زند کریمی در مجموعه‌ی قهوه تلخ (۱۳۸۹) باشد که وقتی به گذشته می­‌رود به هیأت مستشار و سپس همسر نازخاتون (سحر جعفری جوزانی) در می‌­آید. این بار بازی­اش تفاوت‌­هایی اساسی با شخصیت همیشگی او در نقش­‌هایی این­‌چنینی دارد. هرچند این بار هم در مواجهه با جهانگیر شاه و درباریان، دائماً از ندانم‌کاری‌های‌شان به ستوه می­‌آید و همان کیانوش آشنا می‌­شود اما در سکانس‌­هایی که مستشار از آن قالب همیشگی بیرون می‌­آید؛ دچار اعتیاد می‌­شود، لحن لاتی پیدا می‌­کند و سعی می­‌کند مانند دیگران بشود؛ جلوه­‌های دیگری از بازی­‌های انصاری را شاهد هستیم که به هرچه صمیمانه‌­تر شدن نقش یاری رسانده است.

شاید تا این لحظه، نقش‌­آفرینی موفق سیامک انصاری، حضورش در ساعت پنج عصر (۱۳۹۵) ساخته‌ی مهران مدیری باشد. فیلم، قصه‌ی زندگی یک روز مهرداد پرهام وکیل دادگستری را به ما نشان می‌­دهد که داد خودش را از اطرافی‌انش نمی‌­تواند بگیرد و از زمین و آسمان برایش می­‌بارد. پرهام با بازی سیامک انصاری شخصیتی است که نه اهل خشونت است و نه می‌­تواند در برابر دیگران نه بگوید و حاضر است هر نوع خدمتی به آدم‌­ها بدهد.

قهوه تلخ از همان ابتدا که صدای نامزدش (آزاده صمدی) را می‌شنویم که از او می­‌خواهد موبایل را بدهد به همسایه تا ببیند کسی در خانه هست یا نه؛ با شخصیتی روبرو هستیم که مانند همیشه بیگانه‌­ای در جمع است. پرهام با بازی انصاری آدمی است اهل انعطاف، حاضر است پول شارژ تمام همسایه­‌ها را بدهد، به پیرزنی کمک کند تا تمام کارهای مربوط به کفن‌و‌دفن شوهرش را انجام بدهد و نهار آن­ها را هم حساب کند. پرهام اما گیر دیوانه‌­ای می‌افتد که او را با خواستگار خواهرش اشتباه گرفته و سرانجام در سکانس بازجویی پی می‌­برد که دشمن در خانه‌ی او کمین کرده است. نگاه کنیم به بازی انصاری وقتی بازجو از او می‌­خواهد آدرس و شماره تلفن بالزاک و هگل را برایش بنویسد. ترکیب مظلومیت و بلاهت شخصیت پرهام را انصاری با جزییات به تصویر کشیده است. نگاه کنیم به بازی او وقتی پرستاری (نگین معتضدی) با مهربانی کامل با او برخورد می­‌کند و باعث می­‌شود پرهام لحظه‌ای احساس محبت بکند یا در سکانس مترو که دست‌فروشی می­‌خواهد انواع اجناس بنجل را به او بیندازد و دست آخر پنج تومان گرفته و او را مشت‌ومال بدهد. انصاری در این فیلم، هم شخصیت بازی‌­های قبلی را ارائه می‌­دهد که همان ناهمخوانی‌­اش با دنیای اطراف باشد و هم این بار مظلومیتی آغشته به حس ترحم برانگیزی را چاشنی بازی­‌اش کرده که نقش پرهام را باورپذیر ساخته است.

انصاری در نقش کوتاهش در بی­‌پولی (۱۳۸۶) ساخته‌ی حمید نعمت­‌الله یکی از جذاب­‌ترین اجراهای خودش را به نمایش می‌گذارد که حیف است بدون اشاره به آن، یادداشت حاضر را به پایان برسانیم. او در نقش بهروز همراه با دوست ناشنوایش شاهرخ (بابک حمیدیان) آمده­ تا منصور (امیر جعفری) «جز جگر زده» را ببیند که با ایرج (بهرام رادان) و احمد رنجه (نادر فلاح) روبرو می‌­شود. درواقع تمام این سکانس و همچنین سکانس گل یا پوچ که گاوبندی است، همراه با آن تک نمایی که بهروز از بالای ساختمان به دیگران می­­‌گوید بدبختی زندگی دیگران تماشا ندارد؛ در تسخیر بازی سیامک انصاری است. بهروز با بازی او آن­‌چنان اعتماد به نفسی دارد که جای هیچ اما و اگری برای ما به عنوان تماشاگران فیلم باقی نمی‌­گذارد که او تافته‌ی جدابافته‌ی این جمع پریشان است اما هر چه با شخصیت بهروز پیش می­‌رویم؛ متوجه می­‌شویم که او هم جزو همین قماش است و تنها فرقش آن است که می‌­تواند ناتوانی خودش و دیگران را تئوریزه کند؛ او این­‌جا هم بیگانه­‌ای در میان جمعی پریشان است. بازی انصاری در نقش بهروز لحظه‌ی ناب و درخشانی دارد که جمله‌اش همچنان و بعد از سال­‌ها، ‌هنوز در گوش ما طنین­‌انداز است: «ولم کنید با این مفهوم انتزاعی رفاقت!»

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تلویزیون مهران مدیری بازی قهوه اعتیاد زمین خشونت موبایل پول شماره تلفن مترو بازی خشونت شماره تلفن مترو مهران مدیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد

ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

به نقل از دیلی میل، مریخ‌نورد «کنجکاوی» (Curiosity) یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از «دهانه گیل» (Gale Crater) در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود. این جریان گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

اگرچه ناسا هنوز حیات را در مریخ پیدا نکرده است، اما دانشمندان این آژانس فضایی معتقدند منبع آن از اعماق سیاره می‌آید.

نظر دانشمندان این است که متان می‌تواند زیر نمک جامد قرار بگیرد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد یا این که کنجکاوی روی پوسته مریخ بچرخد و آن را بشکافد. این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، روی زمین معمولا نشانه حیات است. حیوانات هنگام هضم غذا گاز متان تولید می‌کنند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا از سال ۲۰۱۲ روی سطح مریخ پرسه می‌زند و در همه این مدت، گیج‌کننده‌ترین چیزی که پیدا کرده، جریان ثابت متان بوده است که از دهانه گیل می‌آید.

یک قسمت از دهانه گیل که از آن متان بیرون می‌آمد، تنها نقطه از این سیاره بود که کنجکاوی در آن گاز را شناسایی کرده است، اما کنجکاوی هیچ نشانه مشخصی را از وجود حیات در مریخ ندیده است؛ برای مثال، یک گاو یا افرادی که فقط مقدار زیادی کلم بخورند.

دانشمندان طی بررسی‌های آزمایشگاهی در شرایط مشابه خاک مریخ توانستند آنچه را که ممکن است اتفاق بیفتد، شبیه‌سازی کنند. طی این مدت طولانی، نمک‌ها از اعماق زیر سطح سنگی و غبارآلود سیاره بیرون می‌آیند.

این نمک‌ها که پرکلرات نام دارند، در مریخ به وفور یافت می‌شوند. پرکلرات‌ها سمی هستند و در یخی که زیر سطح سیاره به دام افتاده است، به صورت فراوان وجود دارند.

یخ به تدریج تبخیر می‌شود و با عبور بخار نمک از میان رگولیت، مقداری از آن را به جا می‌گذارد. وقتی مقدار کافی از این نمک‌ها در رگولیت جمع می‌شوند، نوعی پوسته را تشکیل می‌دهند که به شن و ماسه یا دانه‌های قهوه شباهت دارد.

دانشمندان این پژوهش جدید نوشتند: روی مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی طی یک دوره زمانی طولانی در مناطق کم‌عمق همیشه منجمد اتفاق بیفتد و ممکن است نمک در لایه بالایی جمع شود.

در همان زمان که بخار نمک بیرون می‌آید، متان نیز منتشر می‌شود. منبع این انتشار هنوز ناشناخته است. این منبع می‌تواند ناشی از موجودات زنده یا ناشی از فرآیند‌های زمین‌شناسی زیر سطح سیاره باشد که هنوز برای دانشمندان نامرئی هستند.

در هر حال، این متان از هر کجا که بیاید، زیر پوسته نمک به دام می‌افتد.

دانشمندان با پمپاژ غلظت‌های متفاوتی از پرکلرات به رگولیت شبیه‌سازی‌شده مریخ دریافتند که سه تا ۱۳ روز زمان برای تشکیل شدن این پوسته نفوذناپذیر کافی است. برای ایجاد یک پوسته نمک جامد نیز به غلظت پنج تا ۱۰ درصد پرکلرات نیاز بود.

دانشمندان گاز نئون را به عنوان جایگزین متان به زیر پوسته پمپاژ کردند و دریافتند این لایه آن قدر قوی است که گاز زیر آن به دام بیفتد، اما هنگامی که دمای سیاره در زمان‌های خاصی از روز یا فصول خاصی افزایش می‌یابد، این پوسته می‌شکند و متان را بیرون می‌فرستد.

آن زمان بود که مریخ‌نورد کنجکاوی، متان را در هوا تشخیص داد.

فقط دما نیست که می‌تواند پوسته را بشکند. پژوهشگران نوشتند: پوسته احتمالا حدود دو سانتی‌متر ضخامت دارد که کمی کمتر از یک اینچ است و کنجکاوی به اندازه‌ای سنگین است که بتواند هنگام حرکت کردن آن را بشکند.

این پژوهش در مجله «JGR Planets» به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • انصاری‌فرد از بازی خاص محروم شد
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • سنگ تمام ویسی برای ساسان: او وزیر تیم من است
  • تام هالند: زندگی و حرفه ام را مدیون مرد عنکبوتی هستم
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد
  • نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند
  • یک قصه خیالی به روایت فراری
  • حمودی: دعوای شخصی آقایان به شخصیت فوتبال خوزستان ضربه زد