Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-18@02:57:14 GMT

غوغای "جنگ" آمریکا و مستندات آن! +تصویر ماهواره‌ای

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۱۸۱۵

غوغای 'جنگ' آمریکا و مستندات آن! +تصویر ماهواره‌ای

مقامات ایالات متحده آمریکا درست از زمان پایان یافتن ارایه معافیت تحریمی به خریداران نفت ایران ، بازی جدیدی را شروع کردند که نقطه کانونی آن تلاش برای ایجاد هراس و تنش در منطقه با ادعای آماده شدن ایران برای حمله به منافع آمریکا و متحدانش است.

در این میان چند حادثه مشکوک نیز به وقوع پیوست از جمله حمله به 4 نفتکش در بندر فجیره امارات متحده عربی و حمله راکتی هفته گذشته به 1 کیلومتری ساختمان سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر اینها مقامات آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه تلاش کردند حمله پهپادی گروه انصارالله یمن به تاسیسات نفتی سعودی را نیز به ایران ارتباط داده و این گونه وانمود کنند که ایران در صدد تحریک آغاز یک جنگ است.

حضور سه‌شنبه هفته گذشته برخی مقامات دولت ترامپ در  کنگره آمریکا برای تشریح تهدید ایران نیز در عمل منجر به قانع شدن شمار زیادی از سناتورها و نمایندگان دموکرات کنگره درباره فوریت و جدیت تهدیدات ناشی از ایران نشد.

برخی مقاماتی که در نشست‌های کنگره شرکت داشتند به رسانه‌های آمریکایی گفتند که شاکله استدلال‌های مقامات دولت ترامپ – از جمله پمپئو- درباره نشانه‌هایی که آنها را به تهدید آمیز بودن فعالیت‌های ایران مجاب کرده عبارتند از:

1- پیغام ادعایی که گفته می‌شود سردار قاسم سلیمانی به شبه نظامیان شیعی در عراق درباره آماده باش برای حمله به منافع آمریکا داده است.

2- ادعای برنامه ریزی ایران برای هدف قرار دادن کشتیرانی تجاری در منطقه با مانور دادن روی ماجرای فجیره.

3- تصاویر ماهواره‌ای از ادعای بارگیری موشک‌های بالستیک کوتاه بُرد روی قایق‌های کوچک در بندر جاسک ایران.

همه این علایم و نشانه‌های ادعایی آمریکا به روز دوم ماه می؛ یعنی روز پایان یافتن معافیت‌های خرید نفت ایران، برمی‌گردد و تهدیدات سابق مقامات سیاسی و نظامی ایران مبنی بر ممکن نبودن صفر کردن صادرات نفت ایران و صادر نشدن نفت از منطقه در صورت صفر شدن صادرات نفت ایران و.. نیز به عنوان مستندات پیش‌زمینه‌ای این نشانه‌های ادعایی، مطرح می‌شود.  

از سوی دیگر و در واکنش به این خبرسازی‌ها و جنگ روانی، مقامات واشنگتن طی 3 هفته گذشته به طور مداوم از افزایش شمار نیروها و جنگ افزارهای خود در منطقه سخن می گویند؛ به گونه‌ای که افکار عمومی را به این باور برسانند که برخورد نظامی قریب‌الوقوعی در منطقه محتمل است. اعزام ناو هواپیمابر"آبراهام لینکن" به منطقه با آب و تاب فراوان به تحرکات منتسب شده به ایران نسبت داده شد و اخیرا – دیروز- نیز ترامپ اعلام کرد  1500 نیروی جدید به منطقه اعزام می‌کند. ارتباط دادن اعزام ناو لینکلن به منطقه به تهدیدات ادعایی ایران در حالی است که طبق اعلام بسیاری از رسانه‌ها در آمریکا اعزام این ناو به خلیج فارس ارتباطی به مسایل اخیر ندارد و از ماه‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود.

از نظر گروهی از تحلیلگران در ایران و نیز غالب مقامات جمهوری اسلامی ایران که طی روزها و هفته‌های گذشته اظهارنظر کرده‌اند، اقدامات اخیر آمریکا همه در قالب جنگ روانی و برای ایجاد جو هراس در منطقه است. اخیرا نیز کاشف به عمل آمده که ترامپ به بهانه آنچه که تهدیدات ایران می‌خوانند در همین "بلبشوی خبری جنگ در منطقه" به صورت " بی سروصدا" کنگره آمریکا را بابت فروش 8 میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی دور زده است.  

وب سایت خبری "دیلی بیست " آمریکا با دسترسی به تصاویرماهواره‌ای مورد ادعای مقامات دولت ترامپ از آنچه که بارگیری "موشک‌های بالستیک کوتاه بُرد" روی قایق‌های کوچک در تاریخ 2 ماه می (23 روز پیش) در بندر جاسک ایران می‌خوانند، این تصاویر را غیرگویا و مبهم توصیف کرده است.

تصویر ماهواره ای از بندر جاسک به تاریخ 2 می 2019 (23 روز پیش)

این اظهار نظر برخی کارشناسان آمریکایی است که با "دیلی بیست" درباره این تصویر ماهواره‌ای گفتگو کرده‌اند. بسیاری از این کارشناسان اساسا بر این باورند که هنوز نشانه‌هایی از قابل انجام بودن شلیک موشک بالستیک از روی قایق‌های کوچک را در مقام عمل ندیده‌اند؛ برخی نیز می‌گویند تصاویر به قدری کوچک است که معلوم نیست آن کامیون ها و کانتینرهای ادعایی در حال خالی کردن چه باری روی قایق‌ها هستند.

بسیاری از منتقدان دولت ترامپ نیز در داخل آمریکا طی روزهای گذشته این بحث را مطرح می کنند که فعالیت هایی که دولت ترامپ مدعی است اقدامات تحریک کننده ایران برای آغاز یک جنگ است، اساسا اقدامات واکنشی و احتیاطی ایران در برابر اقدامات و اظهارات تنش‌زای اخیر مقامات آمریکای ترامپ است.

* عصرایران

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ هم رئیس‌جمهور بود ایران به رژیم صهیونیستی حمله می‌کرد

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: بر فرض که ترامپ هم در حال حاضر رئیس‌جمهور بود باز هم ایران به صهیونیست‌ها پاسخ می‌داد و به رژیم صهیونیستی حمله می‌کرد.

علی امیدی در گفت‌وگو با ایسنا درباره ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه «اگر من رئیس‌جمهور آمریکا بودم ایران به اسرائیل حمله نمی‌کرد»، اظهار کرد: در آستانه انتخابات معمولاً رقبای انتخاباتی ادعاهای غیرمعمول زیاد می‌کنند به خصوص دونالد ترامپ که در این مواقع به گزافه‌گویی روی می‌آورد و حتی در دوران ریاست جمهوری خود ادعاهای گزاف و غیرواقع، زیاد انجام می‌داد و بر اساس دستگاه‌های راستی آزمایی یکی از دروغ‌گوترین رؤسای جمهور تاریخ آمریکا دونالد ترامپ محسوب می‌شود. ترامپ یک شخصیت پوپولیستی دارد و برای جلب آراء بیشتر فکر می‌کند اگر چنین ادعاهایی کند می‌تواند رأی بخش خاکستری جامعه آمریکا را به سمت خود جذب کند.

وی افزود: یکی از شعارهایی که ترامپ در کمپین‌های انتخاباتی می‌دهد بیان مواضع ضد جنگ است و اعتقاد دارد دموکرات‌ها، آمریکا را درگیر جنگ‌های مختلف کرده‌اند و او کسی است که سعی می‌کند آمریکا را از جنگ دور نگه دارد و اگر جنگ‌هایی وجود دارد که نمی‌تواند کشور را از آن خارج کند بار اصلی جنگ را از روی دوش آمریکا بر می‌دارد و کاری می‌کند متحدین بیشترین هزینه را به دوش بکشند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: معتقدم چنین ادعاهایی بیشتر جنبه تبلیغی دارد. ترامپ ۴ سال رئیس‌جمهور بود و سردار سلیمانی را به رشهادت رساند، اما ایران در همان زمان به پایگاه عین الاسد حمله موشکی کرد و هیمنه ایالات متحده را شکست. البته درست است که این حمله خسارت جانی برای امریکا نداشت، اما همیشه نباید خسارت جانی معیار یک برخورد نظامی موفق و رابطه قدرت قرار گیرد. در این حمله آمریکایی‌ها از ترس به زیر زمین پناه بردند و ترامپ همان‌جا اعلام کرد اقدامی علیه ایران انجام نمی‌دهیم.

امیدی گفت: اگر آمریکا در آن زمان اقدامی علیه ایران انجام می‌داد ایران واکنش نشان می‌داد. در قضیه جنگ اوکراین اگر ترامپ هم رئیس‌جمهور بود روسیه باز هم به اوکراین حمله می‌کرد و برداشت رهبران روسیه حمله قطعی به اوکراین بود. ادعای کنونی ترامپ این است که می‌تواند به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد که باید پرسید چگونه می‌خواهد این کار را انجام دهد؟ باید امتیاز سرزمینی به روسیه بدهد تا جنگ تمام شود که منطقی به نظر نمی‌رسد. جامعه آمریکا و سیاستمداران بزرگِ این کشور نمی‌پذیرند که چنین صلحی انجام شود.

وی اظهار کرد: بر فرض که ترامپ هم در حال حاضر رئیس‌جمهور بود باز هم ایران به صهیونیست‌ها پاسخ می‌داد و به اسرائیل حمله می‌کرد. مداخله نظامی برای آمریکا تبعات سنگینی دارد و ایران در حال حاضر تنگه هرمز را در اختیار دارد و این یک اهرم فشار علیه غرب است.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، ادامه داد: ترامپ در نظرسنجی‌ها جلو است، اما با اختلاف کم. در کل نمی‌توان به این نظرسنجی‌ها اعتماد کامل کرد. در آمریکا بخشی از جامعه طرفدار دموکرات‌ها و بخش دیگر طرفدار جمهوری‌خواهان هستند، اما بخش سومی هم در این جامعه وجود دارد که به قشر خاکستری معروف هستند که در سرنوشت انتخابات نقش اساسی دارند. ترامپ فکر می‌کند هرچه دروغ بزرگ‌تری بگوید بیشتر رأی برای خود جمع می‌کند. ترامپ به خوبی درک کرده که جامعه آمریکا ضد جنگ است و به همین دلیل شعارهای ضد جنگ سر می‌دهد.

امیدی در پاسخ به این سؤال که فکر می‌کنید رژیم صهیونیستی به حمله ایران پاسخ نظامی می‌دهد، گفت: احتمال پاسخ رژیم صهیونیستی ضعیف است که دلایل مختلفی دارد. آن‌گونه که خودِ صهیونیست‌ها ادعا می‌کنند حمله ایران به آنان خسارت جانی و مالی در پی نداشته است و بیش‌تر خسارت هیثیتی و روانی به اسرائیل وارد شد که البته از نظر ایران کفایت می‌کند. به همین علت دلیلی ندارد پاسخ نظامی به ایران دهند. همچنین صهیونیست‌ها محاسبه می‌کنند که لزومی ندارد در چند جبهه بجنگند چون می‌دانند اگر با ایران درگیر شوند آسیب‌پذیری آنان افزایش می‌یابد.

وی افزود: در ضمن صهیونیست‌ها می‌بینند که آمریکا پا پس کشیده و به صراحت گفته‌ که در حمله به ایران مشارکت نمی‌کند و نباید تشدید تنش صورت گیرد. این رژیم همچنین می‌بیند که در شورای امنیت چندان پشت او را نمی‌گیرند و بهتر است از حمله پرهیز کنند. اگر رژیم صهیونیستی واکنش نشان دهد قطعاً ایران پاسخ می‌دهد و برای دو طرف هزینه‌ها سنگین می‌شود. ایران باید پدافند هوایی خود را تقویت کند و بر اساس این استدلال‌های چهارگانه احتمال حمله متقابل اسرائیل ضعیف است. البته گاهی دولت‌ها رفتار عقلایی ندارند و در کابینه نتانیاهو افراد راست افراطی وجود دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عراق نگران است منطقه به جنگ گسترده‌تری کشیده شود 
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات سپاه | کدام کشورها اطلاع داشتند؟
  • ادعای مقامات آمریکایی: تهران به واشنگتن هشدار نداده بود
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کاخ سفید: شرایط فعلی منطقه، نتیجه عملکرد ترامپ با برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • ترامپ هم رئیس‌جمهور بود ایران به رژیم صهیونیستی حمله می‌کرد
  • ادعای مقامات آمریکایی : تهران به واشنگتن هشدار نداده بود
  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات «وعده صادق»