Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از تیم‌ها و نهادهای انتخاباتی با اشاره به پیشنهاد اخیر عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان خواستار محدود شدن اختیارات رهبران حکومت وحدت ملی تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شدند. ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از تمدید چالش برانگیز دوره کاری حکومت وحدت ملی، شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از احتمال استفاده اشرف غنی از امکانات دولتی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ابراز نگرانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روزهای گذشته با ارائه طرحی خواستار تشکیل «حکومت سرپرست» در این کشور شدند تا راه سوءاستفاده اشرف غنی از قدرت برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور مسدود شود.

کارشناسان معتقدند که تمام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و جریان‌های بزرگ سیاسی هیچکدام به دولت کنونی افغانستان برای برگزاری انتخاباتی شفاف و عادلانه اعتماد ندارند و به همین دلیل خواستار تشکیل حکومت موقت شدند.

عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان در واکنش به پایان دوره کاری حکومت وحدت ملی گفت که اختیارات قانونی ریاست جمهوری تا زمان برگزاری انتخابات محدود شود.

به گفته رئیس اجرایی دولت افغانستان، اشرف غنی پس از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، باید از عزل و نصب مقامات دولتی خودداری می‌کرد تا نگرانی‌ها در راستای سوءاستفاده از اختیارات قانونی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور پایان می‌یافت.

رئیس اجرایی دولت افغانستان: ادامه کار حکومت وحدت ملی بحث برانگیز است

یک منبع دولتی به «رادیوآزادی» گفت: اشرف غنی با چشم پوشی از درخواست ریاست اجرایی دولت افغانستان برای خودداری از عزل و نصب مقامات ارشد دولتی «شهزادگل آریوبی» را از وزارت مخابرات و «محمدگل خلمی» را نیز از وزارت انرژی و آب برکنار کرده است.

و قرار است «فهیم هاشمی» به عنوان وزیر جدید مخابرات و «طاهرشاران» نیز به عنوان وزیر انرژی و آب جدید افغانستان از سوی اشرف غنی تعیین شوند این در حالی است که دوره قانونی ریاست جمهوری اشرف غنی پایان یافته است.

از سوی دیگر، تیم‌های انتخاباتی نیز پیشنهاد رئیس اجرایی دولت افغانستان برای محدود کردن اختیارات رئیس جمهوری این کشور در راستای برگزاری عادلانه انتخابات استقبال کردند.

تیم انتخاباتی «صلح واعتدال»  به رهبری «حنیف اتمر» از نامزدان مطرح انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که از اعتراف عبدالله به پایان دوره کاری حکومت وحدت ملی و بحث درباره محدود کردن اختیارات رئیس جمهوری تا زمان برگزاری انتخابات حمایت می‌کند.

«محمد واعظی» سخنگوی تیم انتخاباتی اتمر گفت: از نظر ما دوره کاری حکومت وحدت ملی پایان یافته است.

وی افزود: ما آماده ایم درباره ایجاد کارشیوه‌ای برای محدود سازی اختیارات ریاست جمهوری تا زمان مشخص شدن رئیس جمهوری منتخب این کشور با سایر احزاب و تیم‌های انتخاباتی رایزنی کنیم.

واعظی تصریح کرد: ریاست جمهوری افغانستان باید از موضع خود کوتاه بیاید و به عدم مشورعیت حکومت وحدت ملی پس از خردادماه اذعان کند.

وی خاطرنشان کرد که اشرف غنی به طرح‌های احزاب سیاسی و حتی ریاست اجرایی دولت افغانستان که نیمی از قدرت را در اختیار دارد بی اعتنا است.

طرح نامزدان انتخابات ریاست جمهوری برای تشکیل «حکومت سرپرست» در افغانستان

سخنگوی تیم انتخاباتی اتمر اظهار داشت: بر اساس این کارشیوه باید اختیارات اشرف غنی محدود شود و احتمال استفاده از امکانات دولتی و اختیارات قانونی برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری به نفع خودش به صفر برسد.

وی افزود: این تنها راهی است که می‌تواند ضریب شفافیت انتخابات ریاست جمهوری را بالا برده و اعتماد تیم‌های انتخاباتی را کسب کند.

«یوسف رشید» رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان موسوم به «فیفا» نیز تصریح کرد که آن دسته از فعالیت‌های رئیس جمهوری را که تبلیغات انتخاباتی تلقی می‌شود باید پس از نامزد شدن اشرف غنی متوقف شود.

وی گفت که که اشرف غنی پس از نامزدی در انتخابات باید حق افتتاح پروژه‌ها، دید و بازدیدهای سیاسی، عزل و نصب مقامات دولتی و انجام سفرهای بی‌مورد ولایتی را نداشته باشد زیرا تمام اینها را می‌توان کمپین انتخاباتی تلقی کرد.

رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان تاکید کرد: این موارد پیش از این نیز از سوی نهادهای انتخاباتی پیشنهاد شده بود اما با بی اعتنایی ارگ ریاست جمهوری این کشور روبرو بود.

در پیشنهاد نهادهای انتخاباتی به لزوم تعریف رابطه دولت افغانستان با کمیسیون‌های انتخاباتی این کشور نیز تاکید شده بود.

با وجود درخواست رسمی ریاست اجرایی دولت افغانستان برای بررسی این موضوع ارگ ریاست جمهوری افغانستان تا کنون واکنشی نشان نداده است.

به نظر نمی‌رسد که پیشنهاد عبدالله برای حل مشکلات از طریق گفت‌وگو بین شورای نامزدان و ارگ ریاست جمهوری افغانستان کارساز واقع شود زیرا اشرف غنی همواره راه تقابل با احزاب سیاسی در این کشور را در پیش گرفته و به تک روی ادامه داده است.

با توجه به هشدارهای جدی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و احتمال بالای دست کاری انتخابات از سوی نظام حاکم اختلافات سیاسی در این کشور به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۲۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت زنان ریاست‌جمهوری نمی‌تواند در اجرای موضوع حجاب وارد شود

به گزارش خبرنگار مهر، «انسیه خزعلی» معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات این معاونت در حوزه حجاب و عفاف، اظهار کرد: ما عملاً نمی‌توانیم در مساله اجرا وارد شویم اما در تلاش برای فرهنگ‌سازی برای آن هستیم.

وی افزود: یکی از مسایلی که توسط معاونت امور زنان ریاست جمهوری در این زمینه در سال گذشته انجام گرفت، آموزش زیست عفیفانه به مربیان بود که آن‌ها برای والدین برنامه‌های الگوی و کارگاهی برگزار خواهند کرد و در پنج استان این کار انجام شده و برای ۱۰ استان دیگر هم برنامه کارگاهی در مشهد برگزار می‌شود.

خزعلی گفت: طبق گزارش بهزیستی استان تهران، با ترمیمی که در دستورالعمل فرزندخواندگی صورت گرفته، برخی شیرخوارگاه‌ها به دلیل ایجاد صف فرزندخواندگی جمع‌آوری شده‌اند و بچه‌ها به خانواده‌ها سپرده شده‌اند.

وی افزود: در سال اول دولت سیزدهم، بسیاری در شهرها از این موضوع ناراحت بودند که در نوبت هستند اما به آنان فرزندی سپرده نمی‌شود و گاهی این انتظار دو تا سه سال طول می‌کشید.

کد خبر 6087590

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • معاونت زنان ریاست‌جمهوری نمی‌تواند در اجرای موضوع حجاب وارد شود
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد