Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: طبق آمار موجود 22 درصد از کل طول قنوات استان در معرض مستقیم خطر سیل قرار داشته که لازم است این قسمت از مسیر قنوات ایمن سازی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدعلی اصغر مصطفوی در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، در خصوص تاثیر بارش و سیلاب‌های اخیر بر قنات‌های استان گفت: اکثر قنات‌های هوابین استان در اثر بارش‌های اخیر افزایش آبدهی داشته ولی اینکه این بارش ها توانسته باشد کمبود آب سفره های آب زیرزمینی استان را جبران کرده باشد امری دور از ذهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این بارش‌ها شاید بخش کوچکی از بیلان منفی آب‌های زیر زمینی استان را تأمین کرده باشد، با این حال جمع بندی مطالعات شرکت آب منطقه‌ای در آینده میزان تأثیر بارندگی‌های اخیر بر سفره‌های آب زیر زمینی را دقیقاً مشخص می‌کند.

تاثیر مثبت بارندگی‌ها بر قنوات واقع در مناطق کوهستانی

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد عنوان کرد:  عمده قنوات استان یزد در مناطق کوهستانی واقع شده‌اند که آبدهی آنها تحت تأثیر شدید نزولات جوی و بارندگی قرار دارد و به همین دلیل بارندگی‌های اخیر تأثیر مثبتی بر آبدهی آنها داشته ولی از آنجا که این افزایش در فصل آبیاری صورت نگرفته تأثیر چندانی در تأمین اب کشاورزی نداشته و بیشتر به تغذیه سفره‌های پایین دست کمک نموده است.

مصطفوی ادامه داد: بارندگی های خوبی که در استان‌های همجوار فارس و اصفهان اتفاق افتاده تا حدی در بهبود آبدهی قنوات شهرستان‌های مجاور از جمله خاتم و ابرکوه تأثیر داشته است.

تامین‌ 20 درصد آب مصرفی کشاورزی استان از قنوات و چشمه‌ها

وی تصریح کرد: متوسط آبدهی هر قنات تا قبل از بارندگی‌های اخیر در استان یزد 2 لیتر در ثانیه برآورد شده است و از مجموع دو هزار و 630 رشته قنات استان 170 میلیون متر مکعب در سال آب استحصال می‌شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد با بیان اینکه در مجموع حدود 20 درصد از آب مصرفی در بخش کشاورزی استان یزد از این قنوات و چشمه ها تأمین می‌شود، افزود: حدود 82 درصد آبهای استحصالی استان در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

22 درصد از کل طول قنوات استان یزد در معرض خطر سیل

مصطفوی در مورد آسیب پذیری قنوات استان گفت: طبق آمار موجود 22 درصد از کل طول قنوات استان در معرض مستقیم خطر سیل قرار داشته که لازم است این قسمت از مسیر قنوات ایمن سازی شود.

وی تصریح کرد: قنوات در مقایسه با سایر منابع آبی در مقابل حوادث غیرمترقبه بویژه سیل آسیب پذیری شدیدی داشته و می‌بایست به اجرای پروژه هایی که آسیب پذیری آنها را کاهش دهد از جمله طوقه چینی میله‌ها، نصب در‌پوش بر روی میله‌ها، ایجاد خاکریز و دیوارهای حفاظتی، نصب کول‌های بتنی مسلح در کوره قنوات بخصوص در نقاط ریزشی کوره بیشتر توجه کرد.

انتهای پیام/


 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این موجود هشت‌پا هیچ‌جوره نمی‌میرد!

تاردیگراد‌ها را احتمالا می‌توان نابودنشدنی‌ترین حیوانات روی زمین توصیف کرد؛ این جانوران کوچک میکروسکوپی می‌توانند تقریباً از هر بلایی که انسان بر سر آنها می‌آورد، جان سالم به در ببرند و سپس روی هشت پای کوچولوی خود حرکت کنند.

 استراتژی بقای آنها یک ابرقهرمان چند بعدی است؛ در ابتدا یک پروتئین سرکوب‌کننده از DNA آنها محافظت می‌کند، حالت «تون» منجر به انقباض اندام و کاهش قابل توجه ذخایر آب داخلی آنها می‌شود که توانایی آنها را برای زنده ماندن بسیار افزایش می‌دهد و در حال حاضر دانشمندان یک بعد جدید از این ابرقهرمان را کشف کردند.

گروهی از دانشمندان به رهبری زیست‌شناس، کورتنی کلارک هاچتل، از دانشگاه کارولینای شمالی در اشتون، تاردیگراد‌ها را با پرتو‌های گاما منفجر  و واکنش آنها را مشاهده کردند؛ باب گلدشتاین، زیست‌شناس از دانشگاه کارولینای شمالی، در چاپل هیل گفت: «آنچه دیدیم ما را شگفت‌زده کرد. تاردیگراد‌ها کاری را انجام دادند که انتظارش را نداشتیم.»

برای چندین دهه مقاومت شگفت‌انگیز تاردیگراد‌ها در برابر تشعشعات انسان‌ها را شگفت‌زده کرده‌است؛ آنها می‌توانند حدود ۱۰۰۰ برابر دوزی که برای انسان کشنده‌است را تحمل کنند و به زندگی کوچک خود ادامه دهند؛ به گونه‌ای که انگار هیچ اتفاقی نیافتاده است.

تصور می‌شود که پروتئین سرکوب‌کننده آسیب، «Dsup»، در این امر برای برخی از تاردگرید‌ها نقش دارد، اما همه گونه‌های تاردیگراد‌ها «Dsup» یا همولوگ آن را ندارند، که نشان می‌دهد ابزار دیگری برای بقا در اختیار دارند؛ برای پی بردن به این موضوع، محققان تأثیر تشعشعات گاما را بر روی گونه‌ای از تاردیگراد‌ها به نام «Hypsibius exemplaris» بررسی کردند.

آنها تاردیگراد‌ها را در یک پرتودهی رومیزی قرار دادند که موجودات را در معرض پرتو‌های گامای ساطع شده از واپاشی بتا سزیم-۱۳۷ قرار می‌دهد. آنها تاردیگراد‌ها را در معرض دوز‌های مشخصی قرار دادند؛ یک دوز کمتر که در حد قابل تحمل است و یک دوز متوسط کشنده بسیار بالاتر.

تاردیگراد‌ها به جای استفاده از استراتژی محافظت پیش از آسیب، تولید ژن‌های ترمیم DNA را افزایش دادند. تا ۲۴ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض تابش، تاردیگراد‌ها بیشتر DNA شکسته شده توسط پرتو‌های یونیزان را ترمیم کردند.

در ادامه، محققان برخی از ژن‌های ترمیم‌کننده تاردیگراد را در کشت اشریشیا کلی بیان کردند و نمونه‌هایی از این باکتری را در معرض تشعشعات یونیزان قرار دادند. باکتری‌هایی که با ژن‌های تاردیگراد‌ها تلقیح شده بودند، توانایی ترمیم DNA مشابه را داشتند.

کلارک هاچتل گفت: «این حیوانات واکنش باورنکردنی به تشعشعات نشان می‌دهند و به نظر می‌رسد که این راز توانایی‌های شدید آنها برای بقا باشد.»

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی اخبار داغ

دیگر خبرها

  • سیلاب به ۳۰ رشته قنات شهرستان فنوج خسارت زد
  • کاهش وزن در این دوره خطر مرگ زودرس دارد؟
  • این موجود هشت‌پا هیچ‌جوره نمی‌میرد!
  • ۷۵ درصد از حجم مخازن سدهای خراسان شمالی خالی است
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت
  • بحران آب در ۳ استان کشور
  • نگرانی از بروز کم آبی در ۳ استان کشور
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • نگرانی از بروز کم‌ آبی برای سه استان در تابستان ۱۴۰۳
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری