Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@12:01:04 GMT

دعا در چه صورتی مستجاب می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۴۱۶۶

دعا در چه صورتی مستجاب می‌شود

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، امروز 4 خرداد، پس از نماز ظهر و عصر در مسجد حضرت امیر(ع) به طرح بحث در زمینه استجابت دعا پرداخت.
وی بیان کرد: بزرگان عالمان شیعه از زمان غیب صغری تا الان، دانش رجال را تدوین کرده‌اند و به نظر می‌رسد که برای تدوین این رشته از علم، زحمت زیادی کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند مورد از کتاب‌های بسیار مهم این رشته، از قدیمی‌ترین ایام تا الآن عبارت از رجال نجاشی، رجال کشی، رجال شیخ طوسی، جامع الروات اردبیلی، رجال بحرالعلوم، قاموس الرجال آیت‌الله شوشتری، معجم‌الرجال آیت‌الله خویی و رجال مامقانی هستند که برخی از اینها حدود بیست جلد است. البته به انضمام اسانیدی که حدود چهل سال، آیت‌الله بروجردی برای به وجود آوردنش زحمت کشیدند.
وی در ادامه تصریح کرد: این کتاب‌هایی که نام برده شدند، تمام رجال روایات شیعه را بررسی کرده‌اند که اگر این روایات مثلا به وسیله هشت نفر از امام صادق(ع) نقل شده است، در کتب رجال بحث می‌کنند که این افراد چه کسانی هستند و چه موقعیتی دارند و از نظر عدالت، وثاقت و تقوا در چه مرحله‌ای هستند. چون این مسئله، هم در صحت روایات و هم در قوی بودن روایات و هم اینکه روایات قبول یا رد شود، موثر است.
این پژوهشگر حوزه دین بیان کرد: درست است که 10 جلد کتاب شریف کافی، نزدیک به هفده هزار روایت دارد، مخصوصا روایات هفد جلد مربوط به فقه، اما اینطور نیست که مراجع شیعه از قرن سوم، به محض اینکه روایت را دیده باشند، فتوا هم داده باشند. برای یک روایتی که می‌خواهند فتوا بدهند، چون اعمال چند صد میلیون را می‌خواهند گردن بگیرند، رجال روایت را بررسی می‌کنند تا به یقین برسند و فتوا بدهند. از همین مقدمه، شما توجه کنید که برای حفظ این دین، یعنی مکتب اهل بیت(ع) چه زحمت‌های سنگینی تحمل شده است. اینکه شما در رساله یک مرجع تقلید مهم، می‌بینید که در یک مسئله فرموده احتیاط واجب این است که این عمل انجام شود، علت اینکه فتوای صریح نمی‌دهد و اینگونه می‌گوید این است که چون یک ایرادی در رجال روایت یا در یک کمله روایت به نظر او رسیده و تصور کرده که شاید این روایت، جاافتادگی داشته باشد و شاید وقتی امام صادق(ع) این مطلب را فرموده، یک مامور از بنی‌عباس در جلسه بوده باشد و آن مسئله لحاظ شده است.
انصاریان در ادامه تصریح کرد: وقتی که مرجع تقلید به یقین کامل نمی‌رسد، فتوا نمی‌دهد و احتیاط واجب را می‌گوید که مقلد من اگر دلش بخواهد که این مسئله را به فقیه دیگری رجوع ‌کند راه برایش باز باشد. کتاب‌هایی که اسم بردم، بدون استثنا یک راوی را به عنوان راوی روایات امام باقر(ع) و امام صادق(ع) اسم می‌برند که او را بررسی کرده‌اند. از قرن سوم تا الآم تمام فقهای شیعه و تمام رجالیون شیعه گفته‌اند که این راوی بنا بر میزان خودشان، عدل، ثبت و ثقه است و با همه وجود قابل قبول است و با اطمینان قلبی به روایات او می‌شود تکیه کرد. لذا این راوی بسیار عظمت دارد. ائمه(ع) ما به او صد درصد اعتماد داشتند و به مردم نیز می‌گفتند که هرچه از قول ما نقل کند یا هر فتوایی بدهد قبول کنید.
وی بیان کرد: اسم این راوی، «محمد بن مسلم» است که ایشان می‌فرماید خدمت امام باقر(ع) عرض کردم یابن رسول الل،ه من مخالفین شما را همه‌جا می‌بینم که خیلی در عبادت سخت‌کوش هستند و در عبادت، حالت خشوع دارند. از نماز و روزه و قرآن خواندن خسته نمی‌شوند و بسیار عبادت می‌کنند. یابن رسول الله، اینها از این زحمتی که در عبادات می‌کشند بهره‌ای هم می‌برند؟ امام(ع) فرمودند مثل ما اهل بیت(ع) مثل یک خانواده در امت موسی(ع) است. یکی از افراد این خانواد چهل شب دعا کرد و دعایش مستجاب شد، اما یکی دیگر از این خانواده، چهل شب دعا کرد و به نتیجه نرسید.
این استاد برجسته اخلاق تصریح کرد: این دعاکننده تعجب کرد که آن فرد دعایش مستجاب شد اما چرا خدا به من توجهی نکرد و چرا دعای من مستجاب نشد؟ لذا نزد حضرت مسیح(ع) آمد و داستان را تعریف کرد که یکی از اعضای خانواده ما، چهل شب دعا کرد و کارش درست شد، ولی کار من حل نشده است. تو برای من دعا کن تا حل شود. امام(ع) فرمود، حضرت مسیح بلند شد و آن طهارت مربوط به عبادت دین خودش را انجام داد و نماز خواند. پیامبر اولوالعزم الهی دست به دعا برداشت و خطاب رسید که ای مسیح(ع)، این دعا مستجاب نیست. این آدم که چهل شب دعا کرد و بعد هم به تو رجوع کرد که دعایش تقویت شود، دعایش مستجاب نیست. این فرد اگر بنشیند، اینقدر دعا کند و زار بزند تا سرش برود و دو دستش پراکنده شود، من دعایش را مستجاب نمی‌کنم.
وی بیان کرد: خداوند فرمود چون این آدم از غیر راه درست، دعا می‌کند. مسیر غلط است و دعا به من نمی‌رسد چنانکه فرمود «وَ ما دُعاءُ الْكافِرِينَ إِلَّا فِي ضَلالٍ». مسیر اشتباه نیز از این قرار است که این فرد در نبوت تو شک دارد، نه اینکه قبول ندارد، بلکه شک دارد که آیا این پیامبر هست یا نیست. عیسی(ع) به او گفت، تو در قلبت نسبت به نبوت من مشکل داری؟ خدا دارد این مسئله را خبر می‌دهد و می‌گوید که دعایت مستجاب نیست. من هم که برایت دعا کردم، مستجاب نمی‌شود. سپس امام(ع) فرمود که این فرد به عیسی(ع) التماس کرد که تو دعا کن که خدا این شک را از قلب من برطرف کند.
انصاریان در ادامه افزود: حضرت مسیح(ع) دعا کرد و خدا هم نظر کرد و شک از قلب این آدم برطرف شد و گفت، حالا دعا کن که مستجاب است و هیمن هم شد. امام(ع) به محمد بن مسلم فرمود آنهایی که با ما مخالف هستند، در غیر طرق ما قرار دارند و وابسته به مکتبی غیر از مکتب اهل بیت(ع) هستند اگر خودشان را در این شب‌های احیا و ... بکشند هم اعمالشان سوی برایشان ندارد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه حسین انصاریان دعا استجابت دعا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید

ماه کامل صورتی پنجم اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد و تمام طول شب قابل رصد است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، چهارشنبه -پنجم اردیبهشت- ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از پنجم اردیبهشت‌، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

کد خبر 747378

دیگر خبرها

  • تصاویر خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • تقویم نجومی امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • در چه صورتی انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شود؟
  • امشب ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید
  • تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید