Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مجمع اصولگرایان استان اصفهان گفت: گفتمان قالب جامعه باید به سمت رشد معنویت برود و از طرفی هم به صورت کاربردی و عملی آموزش داده شود که در این خصوص باید گفت نظام آموزشی کشور متاسفانه مبتنی بر اخلاق و معنویت نیست و اینگونه هدف گذاری نشده است. ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۰ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

حجت‌‌الاسلام ‌و‌المسلمین علیرضا باطنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهانبا اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اظهار داشت: بیانیه گام دوم انقلاب دو بخش اساسی دارد که بخشی از آن مربوط به راه رفته و 40 سال گذشته انقلاب است که برخی با تحلیل آن، نیمه خالی و ضعف‌ها را برجسته می‌کنند، در صورتی که در بیانیه به نقاط قوت و قوی انقلاب پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از محورها مبارزه با فساد و عدالت در ابعاد مختلف است که اگر کفه عدالت سنگین شود، حجم مفاسد کاهش پیدا می‌کند و هرموقع فساد از حد معمول بالاتر رود، نشان از عدم سلامت جامعه دارد. بنابراین با توجه به اینکه هدف غایی نظام جمهوری اسلامی که به عنوان مقدمه ظهور تعبیر می‌شود و ظهور امام عصر(عج) هدف اساسی آن اقامه عدل است، باید همه به بسط و گسترش عدالت در ابعاد مختلف همت کنند.

دبیر مجمع اصولگرایان اصفهان با بیان اینکه در تعریف عدالت قائل به برابری نیستیم و گاهی برابری عین بی‌عدالتی است، خاطرنشان کرد: عدالت به معنای قرار‌گیری هر چیزی در جای خودش است و فساد مضاف بر اینکه سم مهلک برای رشد جامعه است، انگیزه و خلاقیت‌ها را نادیده می‌گیرد، شایستگی‌ها را کنار می‌زند و مبانی ارزشی را به حاشیه می‌برد.

مسئولان باید ‌در جهت عدالت و پیاده‌سازی قانون اساسی گام بردارندچالشی به نام "عدالت" در نظام پرداخت و توانمندسازی معلمان در آموزش و پرورشرئیسی: فساد در کشور مربوط به یک جناح خاص نیست/تلقی فساد فراگیر در جامعه بسیار غلط است

وی در باره اخلاق و معنویت در جامعه و مبارزه با ضدمعنویت که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده است، گفت: اخلاق و معنویت زیربنای حکومت اسلامی است و وجه تمایز جمهوری را با نظام‌های حاکم به ویژه در غرب نشان می‌دهد، به لحاظ معرفت شناسی تفاوت مبنایی با آنها داریم و نظام ما با الهام از آموزه‌های اسلامی شکل گرفته و مردم هم به خاطر تحقق آن در عرصه‌های مختلف خطر کردند.

باطنی تصریح کرد: اگر اخلاق در جامعه برابر آموزه‌های دینی باشد، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد که مصداق آن حجم پرونده‌های قضایی است که با رشد معنویت و اخلاق، دعاوی حجم کمتری پیدا می‌کنند.

وی یادآور شد: گفتمان قالب جامعه باید به سمت رشد معنویت برده شود و از طرفی هم به صورت کاربردی و عملی آموزش داده شود که در این خصوص باید گفت نظام آموزشی کشور متاسفانه مبتنی بر اخلاق و معنویت نیست و اینگونه هدف گذاری نشده است.

انتهای پیام/

R41346/P4001/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اخلاق، مجموعه اصول و هنجارهای اعتقادی است که رفتار انسان‌ها براساس این رفتارها قضاوت می شود. 

محمد شاپوری (دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی و مدرس دانشگاه) در مقاله‌ای با عنوان «تقابل علم، اخلاق و اخلاق علمی» می‌نویسد؛ اخلاق مجموعه‌ای ازارزش‌ها و باورها؛ دستورالعمل‌ها؛ قواعد و قوانینی است که دستوراتی را برای نظم‌بخشی به جوامع و برای اطاعت فردی یا جمعی صادر می‌کند.

* تعریف انواع اخلاق

از نظر این پژوهشگر وقتی از اخلاق حرف می‌زنیم باید سه وجه را از یکدیگر تفکیک کنیم:

اخلاق مجموعه‌ای ازارزش‌ها و باورها؛ دستورالعمل‌ها؛ قواعد و قوانینی است که دستوراتی را برای نظم‌بخشی به جوامع و برای اطاعت فردی یا جمعی صادر می‌کند اخلاق اجتماعی اخلاق علمی اخلاق حرفه‌ای

وی می افزاید که اخلاق اجتماعی شامل معیار‌های عام اخلاقی در قلمرو جامعه است که از آن به Moral تعبیر می‌شود. ولی اخلاق علمی، Ethics، ناظر به رفتار‌ها و الزامات هنجاری در امر علمی است و اخلاق حرفه‌ای معیار‌های اخلاقی یک حرفه، صنف، شغل و نهاد و ... را شامل می‌شود.

* ویژگی‌ها و شاخص‌های هنجاری علم

به زعم این پژوهشگر می‌توان از این منظر برای علم ویژگی‌هایی قائل شد که یک عالم باید آن معیار‌های رفتاری مبتنی بر اخلاق را رعایت کند. این الزامات اخلاقی موجب رشد و گسترش علم می‌شود.

به عنوان مثال رابرت کی‌مرتن چنین شاخص‌های هنجاری برای علم بر می‌شمرد:

 اشتراک‌گرایی (یافته‌ها و اکتشافات علمی، ثروت یا حق فردی پژوهش‌گران نیست بلکه به جامعه تعلق دارد)  عام‌گرایی (دانشمند وطن دارد، ولی علم بی وطن است)  شک سازمان‌یافته (جزم اندیشی در علم جایی ندارد) اصالت (جعل، دستکاری، تقلب در علم ممنوع است) بی طرفی عاطفی (درعلم نباید جانب‌داری انجام گیرد) تواضع و فروتنی (احترام و قدردانی از میراث بشری، و اعتراف بر ضعف‌های شخصی خود)  به رسمیت شناختن عالم (باید شایستگی‌های دیگران را به رسمیت بشناسد)  شناخت یا معرفت یعنی فهمیدن، درک کردن یا دریافتن چیزی به صورت بی‌واسطه، یعنی شناخت از طریق خود شیء

* ظهور اخلاق علمی 

از نظر این پژوهشگر همواره در برابر رسوایی‌های اخلاقی در جوامع بشری و سازمان‌ها و فضا‌های کسب و کار راهکار‌های اخلاقی مطرح بوده‌ است که مرتبط با جایگاه‌های فلسفی و دینی بوده‌اند؛ اما به‌رغم این راهکارها، هم چنان مشکلات اخلاقی و رسوایی‌های اخلاقی در مسیر تاریخ رو به تزاید بوده است.

او در ادامه می‌نویسد در زمان‌های اخیر علاوه بر نسخه‌های اخلاقی حوزه‌های فلسفه و دین، اخلاق علمی نیز پا به منصه ظهور نهاده است. شناخت یا معرفت یعنی فهمیدن، ادراک کردن یا دریافتن چیزی به صورت بی‌واسطه، یعنی شناخت از طریق خود شیء. در این موقعیت شناخت، بی‌واسطه و به کمک تجربه و تقابل رخ داده است.

* انواع شناخت در حوزه علم

به زعم شاپوری این شناخت شامل انواعی است که در حوزه دانش می‌توان بدان اشاره نمود: شناخت فلسفی؛ شناخت دینی؛ شناخت علمی؛ شناخت هنری؛ شناخت عامیانه آن چه این گونه‌ها را از یکدیگر متمایز می‌نماید سطوح مطالعاتی پدیده‌های مورد نظر و روش بررسی آنها است.

او در ادامه می‌نویسد علم، فلسفه و دین عمدتاً به موضوع‌های اخلاقی پرداخته و راهکار‌هایی را در مورد مشکالت این حوزه مطرح می‌کنند. علم با اتکا بر تجربە تعمیمی، موضوع‌های مربوطه را در سطح جزء و وابسته به زمان و مکان خاص و به طور ویژه با روش‌های عینی، آزمون‌پذیر، خطاپذیر، محتمل و تکرار پذیر مورد بررسی قرار می‌دهد.

اصول اخلاقی اجتماعی وابسته به عوامل متعددی از جمله چگونگی تربیت، مذهب سنن و عقاید جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم

این نویسنده معتقد است که فلسفه با اتکا بر تجربە تفریدی موضوعات مربوطه را در سطح کلی و عام فارغ از زمان و مکان خاص روش‌های‌ بیشتر عقلانی یا بعضاً شهودی یا تجربی تفریدی، مورد بررسی قرار می‌دهد.

و او می‌نویسد دین نیز با اتکا بر تجربە تفریدی، موضوعات مربوطه را در سطوح کلی و مطلق، فارغ از زمان و مکان خاص با اتکا بر شهود فردی، عقل و تجربه فردی بررسی می‌نماید.

 بنابراین رویکرد علمی با ورود به دنیای اخلاق کسب وکار در سطوح سازمانی، به جای ورود به حیطه مفاهیم انتزاعی و مباحث فلسفی، می‌کوشد کارکنان را در فعالیت‌های سازمانی و اخلاقیشان کمک نماید.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اصول اخلاقی اجتماعی وابسته به عوامل متعددی از جمله چگونگی تربیت، مذهب، سنن و عقاید جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم. این اصول در طول زندگی ساخته می‌شوند و مبنای فرهنگی، فلسفی و مذهبی دارند که با توجه به آن مبانی رفتار خوب یا بد مورد قضاوت قرار می‌گیرد که دارای منابع متعددی هستند از جمله: دوستان؛ خانواده؛ پیشینه قومی مذهب؛ مدرسه؛ رسانه: تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله، اینترنت؛ مربیان یا الگو‌های فردی نقش.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه ترویج پیدا کند
  • توازن و عدالت در اخذ مالیات باید لحاظ شود
  • از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • جامعه کلیمیان ایران همواره به نظام و انقلاب وفادار بوده اند
  • زیرساخت‌های شبکه‌های سیار مبتنی بر توسعه فیبر نوری است
  • زیرساخت‌های شبکه‌های سیار مبتنی بر توسعه فیبر نوری