Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:18:17 GMT

آمار عجیب و غریب در گزارش عملکرد سالیانه سایپا

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۴۵۴۷

آمار عجیب و غریب در گزارش عملکرد سالیانه سایپا

گزارش عملکرد مالی سال ۹۷ سایپا که اخیراً منتشر شده پُر از اعداد عجیب و غریب است. این شرکت که در یک سال اخیر مشکلات زیادی برای خریداران خودرو ایجاد کرده، گزارش داده که در سال ۹۷، به ازای هر سهم خود، ۱۲۳ تومان زیان ساخته است؛ این در حالی است که هر برگه سهم شرکت سایپا در حال حاضر تنها ۱۲۵ تومان ارزش دارد! طنز ماجرا اما صرفاً میزان تولیدِ زیان شرکت سایپا نیست: این شرکت نرخ فروش پراید را در سال گذشته، ۱۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تومان اعلام کرده است!

به گزارش ایسنا، «مردم‌سالاری آنلاین» در ادامه نوشت: شرکت خودروسازی سایپا در گزارشی که به سازمان بورس اوراق بهادار تهران ارائه داده است، میزان زیان خالص خود در سال گذشته را ۴ هزار و ۸۳۹ میلیارد تومان اعلام کرده است. کل سرمایه شرکت سایپا ۳ هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان است و این بدان معناست که این شرکت در سال گذشته بیش از مجموع ارزش سرمایه خود، زیان ساخته است. عملکرد مالی شرکت سایپا در سال گذشته به قدری ضعیف بوده است که این شرکت، تقریباً به اندازه قیمت هر برگه سهم خود در حال حاضر، زیان تولید کرده است.

زیان‌دهی، تنها نکته صورت مالی سال گذشته شرکت سایپا نیست. این شرکت، در گزارش مالی خود، نرخ فروش خودروهای تولیدی خود را بسیار پایین ذکر کرده است و به نظر نمی‌رسد نرخ‌های فروش اعلامی توسط شرکت سایپا با واقعیت همخوانی داشته باشند.

سایپا نرخ فروش پراید را در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۹۷، ۱۸ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان اعلام کرده است! نرخ فروش تیبا توسط شرکت سایپا، ۲۴ میلیون و ۹۳۷ هزار تومان اعلام شده است. به همین ترتیب سایپا در صورت مالی سال ۹۷، نرخ فروش سراتو رو ۹۹ میلیون تومان، نرخ فروش آریو را حدود ۵۴ میلیون تومان، نرخ فروش چانگان را ۶۴ میلیون تومان و نرخ فروش برلیانس را ۳۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان اعلام کرده است. بنا به گزارش شرکت سایپا، تولیدات این شرکت در سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است؛ در موردی عجیب شرکت سایپا اعلام کرده است که در سال ۹۷ تنها ۸ دستگاه خودروی برلیانس فروخته است! فروش پراید نیز توسط سایپا از ۲۳۶ هزار دستگاه در سال ۹۶ به ۱۲۷ هزار دستگاه در سال ۹۷ رسیده است.

در حالی این نرخ‌های فروش توسط شرکت سایپا اعلام شده است که سال گذشته قیمت خودرو افزایش قابل توجهی یافت و حتی به‌عنوان مثال، شرکت سایپا در فروش‌های فوری خود در بهمن و اسفند سال گذشته، تمام مدل‌های خودروی پراید را با قیمت بیش از ۳۰ میلیون تومان به مشتریان فروخت. در فروش فوری اسفندماه سال گذشته شرکت سایپا، قیمت تیبا به ۴۵ میلیون تومان و قیمت پراید به ۳۸ میلیون تومان رسید. همچنین این شرکت در زمستان سال گذشته مجوز افزایش نرخ گرفت و اعلام کرد قیمت خودروهای پیش‌فروش‌شده‌ای که موعد تحویل‌شان از ابتدای بهمن ۹۷ به بعد است را با نرخ‌های جدید محاسبه می‌کند. تمام این افزایش قیمت‌ها، در گزارش مالی شرکت سایپا انعکاسی نداشته و به نظر نمی‌رسد نرخ‌های اعلامی چندان با واقعیت همخوانی داشته باشد. سایپا در حال حاضر نیز فروش فوری دارد که در آن‌ها انواع مختلف پراید را با قیمت‌هایی بین ۳۷ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رساند.

بخشی از تولید خودروی سایپا در سال گذشته، صرف رفع تعهدات قدیمی این شرکت شده و قاعدتاً نرخ خودرو در این گونه قراردادهای موعدگذشته نیز مطابق نرخ‌های قدیمی بوده است. با این حال، هیچ انعکاسی از افزایش نرخ خودرو و نرخ‌های جدید در صورت مالی شرکت سایپا دیده نمی‌شود و نرخ‌های اعلامی بسیار شبه‌برانگیز هستند.

نرخ‌های عجیب برای فروش صادراتی شرکت سایپا

سایپا نرخ فروش صادراتی پراید را در گزارش خود ۲۵ میلیون تومان و نرخ فروش صادراتی تیبا را ۳۶ میلیون تومان اعلام کرده است. با توجه به افزایش شدید نرخ ارز در سال گذشته، این قیمت‌ها برای دو خودروی پراید و تیبا اصلاً طبیعی نیست. برخی مسئولان سایپا پیش از این گفته بودند که «پراید یک محصول شش هزار دلاری است». حالا مشخص نیست در سال گذشته که قیمت ارز افزایش شدیدی را تجربه کرد، این «محصول شش هزار دلاری» به چه نحوی و با چه نرخی صادر شده که هر دستگاه آن، تنها ۲۵ میلیون تومان برای شرکت سایپا درآمد ایجاد کرده است!

در کل در صورت مالی شرکت سایپا، نرخ انواع خودروها به نحوی عجیبی پایین اعلام شده و به نظر نمی‌رسد این نرخ‌ها با نرخ‌های واقعی تناسبی داشته باشند. شکی نیست که به دلیل عملکرد بسیار ضعیف، شرکت سایپا در سال گذشته زیان‌ده بوده است؛ علت این زیان‌ده بودن ضعف مدیریتی در شرکت سایپا است. برخی عنوان می‌کنند شرکت سایپا با نادیده گرفتن این ضعف مدیریتی، نرخ‌های فروش خودرو را در صورت مالی خود، پایین گزارش کرده است تا بدین ترتیب در چانه‌زنی با دولت عنوان کند که علت زیان‌ده بودن این شرکت، «قیمت پایین خودرو» است. در واقع، احتمالاً شرکت سایپا با این نحوه گزارش دادن به دنبال این است که مجوز افزایش بیشتر قیمت خودرو را اخذ کند! به جای مقدمه‌چینی برای افزایش بیشتر قیمت خودرو و لاپوشانی ضعف‌ها، شاید بهتر این باشد که شرکت سایپا شفاف‌سازی کرده و توجیه نرخ‌های اعلامی در صورت مالی خود را برای تنویر افکار عمومی ارائه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سايپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین

گزارش جدید شرکت تحقیقاتی "کاونترپوینت" نشان می‌دهد که فروش گوشی‌های هوشمند اپل در چین طی سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ به دلیل افزایش رقابت از سوی برندهای داخلی این کشور، ۱۹ درصد کاهش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، گزارش جدید شرکت تحقیقاتی "کاونترپوینت" نشان می‌دهد که فروش گوشی‌های هوشمند اپل در چین طی سه ماهه اول سال 2024 به دلیل افزایش رقابت از سوی برندهای داخلی این کشور، 19 درصد کاهش یافته است.

این شرکت روز سه شنبه اعلام کرد که غول فناوری آمریکا یعنی اپل با فشار ناشی از شرکت‌ رقیب یعنی "هوآوی" به جایگاه سوم در بازار پررقابت چین سقوط کرد.

شرکت هوآوی که دفتر مرکزی آن در شنژن قرار دارد، از افزایش 69.7 درصدی فروش گوشی‌های هوشمند خود در سه ماهه اول خبر داد.

اپل مجبور به حذف اپلیکیشن‌های محبوب در چین شداپل جایگاه جهانی خود را به رقیب آسیایی واگذار کرد

بر اساس این گزارش، شرکت هوآوی اکنون چهارمین سازنده بزرگ گوشی‌های هوشمند در چین است.

عملکرد قوی این شرکت در حالی است که تحریم‌های ایالات متحده تجارت جهانی گوشی‌های هوشمند این شرکت چینی را تقریباً از بین برده است.

به طور کلی، بازار گوشی های هوشمند چین در سه ماهه اول سال 2024 حدود 1.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت که نوید دهنده روند مثبت این صنعت در دوره سه ماهه دوم است.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که فروش اپل در سال 2024 بازهم کاهش یابد. شرکت تحقیقاتی آی‌دی‌سی IDC قبلاً هشدار داده بود که حضور غول فناوری ایالات متحده در چین به دلیل محصولات رقیب و ارتقاء محدود محصولات اپل که جذابیت کلی آیفون‌ها را کاهش داده، تضعیف شده است.

اپل که زمانی باارزش‌ترین شرکت جهان بود، امسال شاهد کاهش 14 درصدی ارزش سهام خود بود که در کل بازار عملکرد ضعیفی داشت. ارزش بازار آن هنوز 2.56 تریلیون دلار است و پس از شرکت مایکروسافت در رتبه دوم قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه
  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • خرید آیفون در چین کاهش یافت
  • حمله ایران، اسرائیلی ها را روان پریش کرد | اعلام آمار عجیب روی آنتن زنده رژیم اشغالگر
  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • قیمت حواله سهند در بازار چقدر است؟
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات