Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از کناره گیری ترزا می از سمت نخست وزیری انگلیس به اعتقاد کارشناسان احتمال وقوع سناریوی برگزیت بدون توافق قوت گرفته است. ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "برتورت ریتبرگر" از کارشناسان آلمانی در مصاحبه‌ای با روزنامه "تاگس شاو" آلمان به مسئله استعفای ترزا می، نخست وزیر انگلیس و تاثیرات آن بر روند برگزیت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ترزا می، نخست وزیر انگلیس روز جمعه اعلام کرد هفتم ژوئن (برابر با 17 خرداد) رسماً از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

وی مقابل مقر نخست وزیری اعلام کرد از رهبری حزب محافظه‌کار متبوعش کناره‌گیری می‌کند که این در واقع به‌معنی استعفا از ریاست دولت نیز هست.

می همچنان نخست وزیر انگلیس باقی خواهد ماند تا جانشین وی در یک روند دومرحله‌ای انتخاب شود.

پیش‌نویس توافقنامه پیشنهادی ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا در چندین رأی‌گیری مجلس عوام بریتانیا رأی کافی را نیاورد و او هم از درون حزب و همچنین از سوی احزاب مخالف به‌شدت در معرض انتقاد قرار داشت. وی بالاخره نتوانست زیر این فشارها تاب بیاورد و استعفای خود را اعلام کرد.

"ریتبرگر" در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا اعلام کناره گیری ترزا می از نخست وزیری برای شما غافل گیر کننده نبود گفت: در روزهای اخیر این خبری غافلگیر کننده نبود و پیش بینی می شد. درست بعد از اینکه تلاش های ترزا می برای دستیابی به توافقی با حزب کارگر به منظور دستیابی به رای اکثریت در پارلمان درباره توافق برگزیت شکست خورد این مسئله نسبتا واضح بود که ترزا می به پایان راه رسیده است. شرایط هیچ تغییری نمی کرد و اکثریت با دیدگاه های خود همچنان وجود داشتند.

وی افزود: همچنین اعلام هفته گذشته ترزا می مبنی بر اینکه موافقت با توافق برگزیت در پارلمان را به برگزاری همه پرسی دومی گره می زند هم بی فایده بود.

این کارشناس برجسته آلمانی در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا محافظه کاران انگلیسی حالا در شرایطی هستند که دولتی پایدار را تشکیل دهند گفت: من فکر نمی کنم. مسئله کلیدی که همان برگزیت است همچنان باقی است. تا زمانی که هیچ توافقی در این باره شکل نگیرد و تا زمانی که دولت هیچ اکثریتی در این باره در پارلمان دریافت نکند تا یک توافق برگزیت را اجرایی کند دولت جدید همچنان فلج خواهد بود. یک رهبری حزب جدید هم تغییری در اوضاع ایجاد نمی کند.

اعتراف یونکر به شکست کمیسیون اروپایی در مسئله برگزیتمخالفت حزب کارگر انگلیس با توافق برگزیتبرگزاری طرح همه‌پرسی دوم برگزیت آخرین تیر ترکش «ترزا می» برای غلبه بر بن بست فعلی

ریتبرگر در پاسخ به این پرسش که کناره گیری ترزا می چه مفهومی برای مردم انگلیس دارد گفت: این مسئله تاثیر آرام کننده ای بر مردم نخواهد داشت. مردم انگلیس هم می بینند که تنها یک تغییر و جابجایی در راس دولت تغییر زیادی ایجاد نمی کند. بسیاری از محافظه کاران افراطی در انگلیس شدیدا به ین مسئله اعتقاد دارند که با یک رهبری جدید برای حزبشان اردوگاه طرفدار برگزیت قدرتمندتر شده و معجزه ای می تواند اتفاق بیفتد و اتحادیه اروپا به میز مذاکره بر می گردد. تعداد زیادی هم بر این عقیده اند که رهبری جدید حزب محافظه کار توافق برگزیتی را با اتحادیه اروپا مورد مذاکره قرار خواهد داد که افراط گراها در این حزب را شادتر می کند. اما این بعید به نظر می رسد.

وی افزود: کمیسیون اتحادیه اروپا سریعا اعلام کرده است که با کناره گیری ترزا می شرایط برای اتحادیه اروپا هیچ تغییری نکرده است و مانند سابق توافق برگزیت بین دولت انگلیس و اتحادیه اروپا وجود دارد و اتحادیه اروپا هیچ دلیلی برای تغییر آن نمی بیند.

وی در ادامه تاکید کرد کسی که باید در مذاکرات بین لندن و بروکسل حرکتی ایجاد کند انگلیس است. یکی از نکات اصلی مورد مناقشه همچون سابق طرح موسوم به  Backstop مربوط به مرزهای ایرلند در توافق برگزیت است. این دیدگاه ساده لوحانه از طرف برخی سیاستمداران انگلیسی وجود دارد که می گویند ما باید کمی فشار بیشتر بر اتحادیه اروپا وارد کنیم تا بروکسل کوتاه بیاید.

وی افزود: چرا باید اتحادیه اروپا در برابر کشوری کوتاه بیاید که دیگر نمی خواهد عضو این اتحادیه باشد. این غیر واقع بینانه است.

  یکی از مهم‌ترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست. پس از جنگ‌های خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال 1998 امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.

طرحی موسوم به Backstop یا «پشتیبان» یکی از راه‌های پیشنهاد شده برای حل این معضل است که با اجرای آن از بازگشت «مرز سخت» یا همان مرز فیزیکی بین دو ایرلند جلوگیری شده و بریتانیا موظف می‌شود برای مدتی محدود در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند.

طرح «پشتیبان» می‌تواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راه‌حل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمی‌پذیرد.

ریتبرگر در ادامه مصاحبه با تاگس شاو آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا یک امکان در انگلیس برگزاری انتخابات مجدد در این کشور است گفت: احتمال این بسیار کم است.

وی همچنین این طور ابراز عقیده کرد که تصمیم ترزا می برای کناره گیری از ریاست حزب محافظه کار احتمال یک برگزیت سخت و خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا را شدیدا افزایش داده است. وی البته تاکید کرد که این سناریویی وحشتناک است.

در همین راستا المار بروک، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا و نماینده برگزیت فراکسیون حزب مردم در پارلمان این اتحادیه هم بعد از کناره گیری ترزا می از مقام نخست وزیری اعلام کرده است که اگر بوریس جانسون، جانشین ترزا می شود انتظار برگزیت سخت می رود.

وی در مصاحبه ای با "پاسایر نویه پرسه" تاکید کرد که اگر بوریس جانسون جانشین ترزا می شود به طور کامل دوره انتقالی را خاتمه می دهد و بنابراین ما در 31 اکتبر شاهد یک برگزیت سخت خواهیم بود.

به گفته وی جانسون دیگر تلاش نخواهد کرد توافق برگزیت ترزامی را در پیش گیرد. ترزا می همواره تلاش می کرد آسیب ها را در حداقل نگه دارد. اما به دلیل عدم توافق در حزبش و ناکارآمدی احزاب برای مذاکرات سازنده با هم شکست خورد.

"المار بروک" همچنین تاکید کرد که یک برگزیت سخت بخصوص به انگیس آسیب خواهد رساند. در این صورت انگلیسی ها تا 10 درصد تولید ناخالص داخلی خود را از دست می دهند. برای آلمان کاهش یک درصدی در این زمینه انتظار می رود. البته این سناریو برای ما هم خوب نیست. اما برای انگلیس یک فاجعه خواهد بود.

بروک همچنین با نگاهی به انتخابات پارلمانی اروپا که این روزها در کشورهای مختلف این اتحادیه برگزار شده و تا روز یکشنبه ادامه دارد درباره مشارکت بالای شهروندان ابراز امیدواری کرده و تصریح کرد که اگر یک میزان مشارکت رضایت بخش وجود داشته باشد دیگر پوپولیست ها هیچ شانسی برای دریافت اکثریت در پارلمان و همچنین یک اقلیت مسدود کننده در تصمیم گیری ها را نخواهند داشت.

انتهای پیام/

R31356/P/S8,89/CT7 واژه های کاربردی مرتبط مذاکرات برگزیت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مذاکرات برگزیت مذاکرات برگزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ برتر علیه اتهام تبانی: بسیار ناراحت کننده بود!

به گزارش "ورزش سه"، ناتینگهام فارست شب گذشته در بازی هفته سی و چهارم لیگ برتر انگلیس به مصاف اورتون رفت و با نتیجه 2-0 شکست خورد.

چند دقیقه پس از سوت پایان بازی در گودیسون پارک، پستی در حساب رسمی باشگاه ناتینگهام فارست منتشر شد که در آن از داوران مسابقه از جمله استوارت اتول، داور VAR انتقاد کرد.

این باشگاه مدعی شد که چون این داور طرفدار لوتون تاون بوده، سه پنالتی به سود آن‌ها اعلام نکرده و موجب شکست آن‌ها شده است. لوتون یکی از تیم‌های قعر جدول است که با شکست روز گذشته فارست، اکنون با یک امتیاز کمتر از این تیم در رده هجدهم حضور دارد. اورتون هم با این برد 30 امتیازی شد و بالاتر از ناتینگهام رده هفدهمی ایستاد.

اتحادیه فوتبال انگلیس اعلام کرده قصد دارد این توییت را بررسی کند چون ادعای بزرگی مبنی بر تبانی مسئولان برگزاری مسابقات مطرح شده است.

در بیانیه لیگ برتر آمده است:"لیگ برتر از خواندن بیانیه ناتینگهام فارست در شبکه‌های اجتماعی پس از بازی مقابل اورتون بسیار ناراحت شد. اتحادیه فوتبال انگلیس بیانیه باشگاه را بررسی خواهد کرد. پسندیده نیست که صداقت داوران مسابقه را زیر سوال ببریم و ماهیت این اظهارات به این معنی است که لیگ برتر نیز این موضوع را در رابطه با قوانین لیگ بررسی خواهد کرد."

اوایل امروز ناتینگهام فارست تایید کرد که پرونده‌ای را همراه اتحادیه داوران انگلیس آغاز کرده تا صدای داوران اتاق VAR بازی روز گذشته منتشر شود.

دیگر خبرها

  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • اعتصاب در بزرگترین فرودگاه انگلیس
  • زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • لیگ برتر علیه اتهام تبانی: بسیار ناراحت کننده بود!
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • بلژیک: اروپا در آستانه توافق بر سر دارایی های خارجی روسیه است
  • کناره گیری یک عضو دیگر حزب حاکم محافظه کار انگلیس