Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن غفوری فرد گفت: امام به تمامی ایده هایی نو و در چارچوب اسلام و فقاهت معتقد بود، در همان زمان نیز عده ای مخالف بودند برخی مخالف رفتن زنان به مجلس بودند، ولی امام با تمام این موارد موافقت کردند و این دکترینی قابل دفاع در تمام دنیا بود. ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به مناسبت سی امین سالگرد ارتحال معمار و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حسن غفوری فرد با تاکید بر اینکه آمال نهایی امام حفظ کرامت انسان ها بود، گفت: امام می خواست مکارم اخلاق در یک جامعه حفظ شود و دروغ و غیبت و تهمت و … از خطوط قرمز امام بود، ایشان هرگز اجازه نمی دادند کسی در حضور ایشان از دیگری بدگویی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین در مورد توصیه امام در مورد کاندیداها به خصوص انتخابات ریاست جمهوری می گوید: حضرت امام(ره) در تنها موردی که توصیه ای داشتند در مورد جمهوری اسلامی بود وگرنه در هیچ مورد دیگری توصیه ای نداشتند. ما به امام(ره) نزدیک بودیم و اگر امام توصیه ای به کاندیدایی داشتند حتماً متوجه می شدیم، اما ندیدیم سفارشی در تایید یا رد کسی داشته باشند.

متن گفت وگو با غفوری فرد را می خوانید:

آنچه در 50 سال گذشته در ایران اتفاق افتاده، تماماً مدیون امام خمینی(ره) است

* بسیاری بر این باورند که امام به عنوان معمار انقلاب اسلامی، در حوزه مذهبی به اجتهاد پویا و مصلحت، در حوزه سیاسی به همزیستی اسلامیت و جمهوریت و در حوزه جامعه مدنی به موضوعاتی نظیر حق تعیین نوع حکومت توسط مردم با رفراندوم، قانون اسلامی و انتخابات، حضور اجتماعی و سیاسی زنان و ….حیاتی دوباره بخشیدند. دیدگاه شما در هر مورد چیست و چه استدلال ها و مصادیقی بر آن می شناسید؟

همه کسانی که ایران و انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) را می شناسند، می دانند آنچه در 50 سال گذشته در ایران اتفاق افتاده، تماماً مدیون امام خمینی(ره) است. مقام معظم رهبری کلامی دارند و می گویند «این انقلاب در هیچ کجا، بدون نام امام خمینی(ره) شناخته شده نیست.» در سال 57 مجله تایمز آمریکا امام را به عنوان مرد سال انتخاب کرده بود و عکس امام را پشت جلد مجله منتشر کرده بود و نوشته شده بود این دست ها تاج و تخت را سرنگون کرد. بنابراین همه کسانی که ایران و انقلاب اسلامی و امام را می شناسند، می دانند که انقلاب مدیون و مرهون وجود امام است.

امام دقیقا در چارچوب فقه جواهری اجتهاد پویا داشتند

ایشان عقیده داشتند همزیستی اسلام و جمهوریت امری ممکن و مفید است

امام عقیده داشتند از مراجعی نیستند که فقط بنشینند و حرف بزنند بلکه بعد از فتوی پیگیر تحقق آن بودند، مبارزه کردند، هزینه پرداختند، زندانی کشیدند، تبعید شدند و حتی فرزند عزیز خود را از دست دادند، ولی آنقدر بر حق پای فشاری کردند تا به نتیجه مطلوب رسیدند و انقلاب به پیروزی رسید. امام در تمام مراحل مبارزه آماده بود و تنها مرجعی بود که تبعید شد. در زمان ناصرالدین شاه یکبار میرزا حسن آشتیانیِ مرجع تقلید، به تقاضای ناصرالدین شاه تهران را ترک کرد، ولی تبعید نشد و بعد از اعتراض و تظاهرات مردم، شاه مجبور به برگرداندن او شد، ولی تا زمان محمدرضا شاه هیچ کسی این جسارت را نداشت که با مرجعیت چنین کند. از نظر فنی و فقهی علما و حوزه علمیه باید صحبت کنند، ولی آنچه که ما می دانیم این است که امام در حوزه فقاهت به فقه سنتی معتقد بودند و در آن فقه ظرفیت زیادی برای توجه به مسائل وجود دارد در حقیقت فقه همین است و به همین دلیل می گویند تقلید باید از مجتهد زنده باشد. تا در هر لحظه با توجه به مسائل و شرایط روز نظر دهد. همانطور که میرزای شیرازی در فتوای معروف خود می نویسد امروز استعمال توتون و تنباکو معادل مبارزه با امام زمان(عج) است یعنی چون مصلحت کشور امروز در خطر است و به دلیل منفعت طلبی استعمارگران این فتوا، امروز چنین است. پس مجتهد باید زنده و آگاه باشد و در شرایط سیاسی و اجتماعی روز چنین فتوایی بدهد. امام دقیقا در چارچوب فقه جواهری اجتهاد پویا داشتند؛ ایشان عقیده داشتند همزیستی اسلام و جمهوریت امری ممکن و مفید است و نظام مشروعیت خود را از اسلام می گیرد و مقبولیت را از مردم اخذ می کنند(به وسیله انتخابات آزاد) مردم نیز مسلمان هستند و در رأی ها نظر اسلام را لحاظ می کنند. ما تنها کشوری در دنیا هستیم که در کمتر از دو ماه بعد از انقلاب رفراندوم گذاشتیم، در هیچ کجای دنیا چنین انقلابی نبوده است. در باقی مناطق دنیا چنین انقلابی رخ نداد و انقلاب ها بیشتر رنگ کودتا داشت، به عنوان مثال در مصر و لیبی کودتای سرهنگ ها بود و سرهنگ قذافی تا آخر عمر خود در لیبی حکومت کرد. در شوروی سابق بلشویکها بودند و در کوبا گروهی چریکی بودند و با جنگ چریکی پیروز شدند و فیدل کاسترو تا آخر عمر در کوبا حکومت کرد. در ویتنام، چین و آنگولا نیز به همین ترتیب بود؛ در تنها کشوری که انقلاب به معنی تحول عمومی همه مردم رخ داد، ایران بود و در کمتر از 50 روز بعد از پیروزی انقلاب، امام فرمود: رفراندوم تشکیل دهید.

 

مخالف رفراندوم بودم

امام به تمامی ایده هایی نو در چارچوب اسلام و فقاهت معتقد بود

من شخصاً مخالف رفراندوم بودم و عقیده داشتم مردم شعار داده اند استقلال آزادی و جمهوری اسلامی و مشخص است که مردم چه می خواهند. ولی امام بر برگزاری رفراندوم تأکید داشتند؛ من امروز می فهمم این دستور امام چه معنایی داشت و ما امروز می توانیم با عدد و رقم اعلام کنیم که در آن زمان بیش از 98% از مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی داده اند. چنین حرکتی در هیچ کشور دیگری سابقه ندارد. نیروی انتظامی از هم پاشیده بود و ارتشی نبود و سپاه هنوز کاملاً تشکیل نشده بود، در خوزستان و غرب درگیری بود و در تهران منافقین در حال فعالیت بودند و امام در چنین شرایطی گفتند باید رفراندوم را برگزار کنیم و فوراً بعد از آن دستور نوشتن قانون اساسی را دادند تا به رای گذاشته شود و سپس انتخاب رییس جمهور و تشکیل مجلس و… بنابراین انتخابات و قانون اساسی و … به تمامی ایده هایی نو و در چارچوب اسلام و فقاهت معتقد بود، در همان زمان نیز عده ای مخالف بودند برخی مخالف رفتن زنان به مجلس بودند، ولی امام با تمام این موارد موافقت کردند و این دکترینی قابل دفاع در تمام دنیا بود.

* وعده ی انقلاب و حضرت امام شکل دادن به جامعه و حکومتی ایده آل از نظر عدالت و آزادی و اخلاق در کنار حفظ استقلال سیاسی کشور بوده است. تا چه اندازه این موارد در دوره ی ایشان و پس از ایشان محقق شده است؟

امام منادی اسلام ناب محمدی بودند، اسلام دین خداست و تمام شدنی نیست و راه کمال مسیر الی الله و بی نهایت است. عدالت پدیده ای است که برای تسلط کامل آن بر جامعه به زمانی بسیار طولانی نیاز است و کاری دو سه ساله نیست. امروز نیز نظام اصرار ندارد تا بگوید عدالت را صد در صد در جامعه اجرا کرده است و تبعیض اجتماعی و تبعیض طبقاتی نیست، ولی در این مسیر در حرکت است.

گستره عدالت، به گذشت زمان زیاد و رشد چندین نسل نیاز دارد.

* تحقق عدالت در کشور شاید در عرض دو یا سه سال ممکن نبود، اما چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد.

پدیده های اجتماعی را با سال نمی سنجند بلکه با نسل می سنجند. در یکی دو سال می توان ساختمان ها را بنا کرد ولی برای ساختن آدم ها و ایجاد تحولات بنیادین باید یکی دو نسل بگذرد تا نتیجه دیده شود. پیغمبر با تاییدات الهی آن همه سال در مکه و مدینه کار کردند، ولی تا از دنیا رفتند درگیری ها بین مسلمانان ایجاد شد. منظور من این است که تحولی بنیادی در این حوزه و گستره عدالت، به گذشت زمان زیاد و رشد چندین نسل نیاز دارد.

در سال های اواخر دهه 50 موج عدالت اجتماعی ظهور کرد

* مقداری سرعت حرکت مان در این مسیر یعنی تحقق عدالت در جامعه، کند نیست!؟

بله! از آنچه که انتظار داشتیم کندتر بود، در سال های اواخر دهه 50 موج عدالت اجتماعی ظهور کرد، آقای هاشمی رفسنجانی وزیر کشور بودند و به من حکم استانداری خراسان را دادند، می خواستم به خراسان بروم، آقای هاشمی نتوانستند برای من یک بلیط هواپیما بگیرند یعنی حتی وزیر هم نمی توانست به اندازه گرفتن یک بلیط پارتی بازی کند. عدالت اجتماعی بسیار رعایت می شد. من در دوره استانداری ام مبلغ ناچیزی در حدود 100 تومان عیدی می دادم، بسیاری از افراد می گفتند اگر پول خودتان باشد می گیریم، ولی اگر پول بیت المال باشد قبول نمی کنیم.

اول انقلاب با سرعت خوبی به سمت استقلال و آزادی و عدالت در حرکت بودیم، اما عوامل مختلف داخلی و خارجی حرکت ما را کند کرد

اول انقلاب با سرعت خوبی به سمت استقلال و آزادی و عدالت در حرکت بودیم، اما عوامل مختلف داخلی و خارجی حرکت ما را کند کرد به عنوان نمونه در داخل گروه های چریکی چون منافقین اصل تئوری را بر هم زدند و حرفی مثل نان و مسکن و آزادی مطرح شد، در حالی که این موارد مسائل کوچکی درون این تئوری بزرگ بود. دشمنان خارجی فهمیدند که این انقلاب پتانسیل و ظرفیت فراوانی دارد و انواع و اقسام کارشکنی ها را انجام دادند و مشکلات فراوانی برای انقلاب به وجود آوردند.

آمال نهایی امام حفظ کرامت انسان ها بود

 

امام می خواست مکارم اخلاق در یک جامعه حفظ شود و دروغ و غیبت و تهمت و … از خطوط قرمز امام بود

 

ایشان هرگز اجازه نمی دادند کسی در حضور ایشان از دیگری بدگویی کند

 

* آرزوها و آمال امام از تاسیس حکومت چه بود؟ میراث حضرت امام برای اسلام و ایران چه بود؟ تا چه اندازه پس از امام به میراث ایشان وفاداری شد؟

امام شاگرد مکتب امیرالمومنین بود و مکتب حضرت علی (ع)، نهج البلاغه است. آمال نهایی امام حفظ کرامت انسان ها بود بنی آدم کرامت دارد و یکی از مولفه ها و شاخصه های اصلی حکومت های الهی و ضد الهی میزان ارزشی است که مردم در آن حکومت دارند. در حکومت های مارکسیستی گفته می شود هیچ چیزی جز ماده نیست و انسان و حیوان و گچ و … همه ماده هستند. در اسلام گفته می شود انسان خلیفه خدا در روی زمین است. مبارزه با رژیم شاه نیز به خاطر همین بود. حفظ کرامت انسان ها یعنی از نظر اقتصادی حداقل معیشت برای آنها فراهم بیاید. شکم گرسنه دین و ایمان ندارد. باید همه انسان ها در رفاهی نسبی باشند. ما یک درصد از جمعیت دنیا هستیم، ولی 15 درصد از منابع گاز دنیا را در اختیار داریم. یعنی کشوری غنی با ظرفیت های مادی و معنوی فراوان برای ایجاد عدالت اجتماعی و حفظ کرامت انسان ها و از میان برداشتن فاصله طبقاتی؛ وقتی اختلاف درآمد باشد حتماً نزاع طبقاتی وجود دارد؛ تمام این موارد ادبیات و فرهنگ دین اسلام است. امام می خواست مکارم اخلاق در یک جامعه حفظ شود و دروغ و غیبت و تهمت و … از خطوط قرمز امام بود، ایشان هرگز اجازه نمی دادند کسی در حضور ایشان از دیگری بدگویی کند. به عنوان مثال امام خدمتکاری داشتند که به جای خدمتکار قبلی آمده بودند روزی یک نفر گفت، این خدمتکار شما خیلی خوب کار می کند، امام گفته بودند این غیبت است او هم گفته بود من تعریف می کنم، امام گفته بودند این حرف یعنی نفر قبلی بد کار می کرد. این دقت ها یعنی مکارم اخلاق و اگر با همان فرمان پیش می رفتیم امروز به جاهای بسیار خوبی می رسیدیم.

 

امروز با پرداخت پول اسم ها وارد لیست می شود

 

در سال 68 گفتم خطر اشرافی گری در میان مسئولین در حال نفوذ است و به اینجا رسیده ایم که این روزها پورشه سواران بی درد جوانان را می کشند و بعد می گویند دیه خواهیم پرداخت!! اف به این انسان نماهای بی درد.

* مهمترین موارد فاصله یا انحراف از ایشان چه بوده است و به چه دلیل رخ داده است و مسئولیت آن متوجه چه کسانی است؟

من در سال 68 رییس تربیت بدنی بودم و مصاحبه ای داشتم و حرف هایی زدم که باعث شد هزینه فراوانی برای آن بپردازم. سوالی از من پرسیدند که چرا در ابتدای انقلاب وقتی می خواستند پستی را به کسی پیشنهاد کنند، او می گفت فلانی از من بهتر است، مثلاً وقتی آقای باهنر وزارت نیرو را به من پیشنهاد کردند من گفتم فلانی و فلانی از من بهتر هستند و هر دو نفر را به جای خود معرفی نمودم و برای وزارت علوم نیز چند نفر دیگر را معرفی کردم این روند در همه جا وجود داشت، اما امروز با پرداخت پول اسم ها وارد لیست می شود. این وضعیت از طبقات بالا شروع شد و وضعیت در طبقات پایین فرقی نکرده است و آنها هنوز همان منش اوایل انقلاب را دارند و من در آن روزها (سال 68) از این خطر با عنوان خطر اشرافی گری یاد کردم و گفتم این آسیب در میان مسئولین در حال نفوذ است که بیان این حقیقت موجب ناراحتی بعضی از افراد شد و به اینجا رسیده ایم که این روزها پورشه سواران بی درد جوانان را می کشند و بعد می گویند دیه خواهیم پرداخت!! اف به این انسان نماهای بی درد.

تحریم در حقیقت استفاده ای سیاسی از مسئله اقتصادی است تا مقاومت یک ملت شکسته شود

اگر امام را دوست داریم باید صرفه جویی کنیم و تصمیم بگیریم حداقل ده درصد از هزینه ها را کم کنیم

* وظیفه حامیان درجه اول امام در شرایط فعلی چیست؟ راه حفظ و ارتقاء میراث حضرت امام چیست؟

ما در جمع خود بحثی را در همین حد شروع کرده ایم تا بدانیم باید چه کنیم. سید جمال الدین اسدآبادی گروهی را تحت عنوان حزب الوطنی در مصر ایجاد کرد. او ایرانی بود و از بیدارگران جهانی مشرق زمین است و به شهرتی جهانی رسید. ما زمانی که در آمریکا بودیم و در دهه 40 و 50 این منشور را تکثیر کردیم و عقیده داشتیم دستور العمل خوبی است، من فکر می کنم امروز هم همینطور است و این کاری کاملاً اجرایی است. اگر دستور العمل این حزب را بخوانید و پیاده کنید متوجه منافع آن برای این زمان می شوید. آنها 40 نفر بودند و آن اساسنامه را نوشتند که تاریخ نگارش آن موجود است. آنها دو ماه بیشتر کار نکردند، ولی چنان شد که پایه های امپراطوری انگلستان فروریخت و کنسول انگلستان در قاهره به لندن نوشت: «اگر آنها چند ماه دیگر ادامه دهند به همان انقلاب زمان پیغمبر اسلام می رسند.» خلاصه آن کار همین فرموده مقام معظم رهبری است که گفتند اقتصاد مقاومتی و صرف نظر کردن از تجملات و پس انداز در صندوق برای ایجاد کار و… این نسخه برای حل مشکلات کشور عملی و قابل اجراست. اگر ما به این شیوه عمل کنیم هم روح آن بزرگوار شاد خواهد شد و هم بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. امروز بزرگترین امید غرب به فشارهای اقتصادی است تا مردم نسبت به انقلاب و نظام و مسئولین بدبین شوند. مثل فشاری که در شعب ابی طالب بر پیامبر(ص) وارد کردند تا مردم سست شوند و برگردند. تحریم در حقیقت استفاده ای سیاسی از مسئله اقتصادی است تا مقاومت یک ملت شکسته شود. حتی وقتی بنی صدر فرار کرد، گفت: «امام نمی تواند تا شش ماه شکم مردم را سیر کند و مجبور می شود و من را انتخاب می کند.» اگر امام را دوست داریم باید صرفه جویی کنیم و تصمیم بگیریم حداقل ده درصد از هزینه ها را کم کنیم.

حذف ها و کنار گذاشتن ها همیشه بوده اند، حتی بعد از پیغمبر، حضرت علی (ع) را کنار گذاشتند. این اتفاقات در هر انتخابی رخ می دهد، ولی ممکن بود که این چنین نباشد

* پس از امام بسیاری از همراهان ایشان از صحنه سیاسی کشور کنار رفته یا حذف شدند. دلیل این موضوع چه بوده است و متوجه خود آنان بوده است یا دیگران؟ آیا اجتناب ناپذیر بوده است؟ اگر امروز به گذشته برگردیم به نظر شما ایا در این خصوص می توانستیم رویکرد دیگری را انتخاب کنیم؟

حذف ها و کنار گذاشتن ها همیشه بوده اند، حتی بعد از پیغمبر، حضرت علی (ع) را کنار گذاشتند، عده ای از دین برگشتند و مرتد شدند و عده ای را ترور کردند. این اتفاقات در هر انتخابی رخ می دهد، ولی ممکن بود که این چنین نباشد.

 

برخی از انقلابی ها توقع هایی دارند آنها با اهدافی وارد انقلاب شده اند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند، آن را رها می کنند

 

برخی چون به آنچه در نظر داشتند نرسیدند بعدها مخالف نظام و انقلاب شدند

 

اگر مسئولین نظام کمی دقت می کردند کار به اینجا نمی کشید

برخی از انقلابی ها توقع هایی دارند آنها با اهدافی وارد انقلاب شده اند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند، آن را رها می کنند. مقام معظم رهبری می گویند بعد از انقلاب جلسه ای تشکیل شد تا مشخص شود هر کسی چه جایگاهی دارد و من گفتم من در آبدارخانه می نشینم. ولی برخی چون به آنچه در نظر داشتند نرسیدند بعدها مخالف نظام و انقلاب شدند. حتی اگر نود درصد برای خدا باشد و ده درصد برای پست و مقام باز هم همین میزان تمایل به دنیا کار خودش را می کند. ما ملتی هستیم که روحیه اجتماعی ما را به دلایل مختلفی تضعیف کرده اند. وقتی گفتم چند نسل باید بگذرد به این موضوع نیز اشاره دارد که فرهنگ تک روی به فرهنگ اجتماعی تبدیل شود. البته شاید اگر مسئولین نظام کمی دقت می کردند کار به اینجا نمی کشید که دیر هم نشده است و اگر امروز احساس خطر کنیم می شود، کاری کرد.

باید احساس مسئولیت داشته باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم و محض رضای خدا آشتی کنیم

امروز مرکز ثقل مقاومت در منطقه خاورمیانه، ایران است اگر جمهوری اسلامی به خطر بیفتد از حزب الله لبنان، یمن، مجاهدین افغان، مقاومت فلسطین و سوریه نیز چیزی نخواهد ماند. زمانی اسرائیل در شش ساعت ابتدایی از شش روز، بخش های وسیعی از کشورهای مصر، اردن و سوریه و… را به اشغال خود درآورد و در طی شش روز فقط پیشروی می کرد، اما امروز می بینیم وقتی فقط با گروه کوچک حماس درگیر می شود بعد از مدت زمان اندکی اعلام آتش بس می کند. بنابراین باید این احساس مسئولیت را داشته باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم و محض رضای خدا آشتی کنیم، تا هم ایران اسلامی و هم مقاومت اسلامی منطقه به موقعیت های خود ادامه دهند.

ما به امام(ره) نزدیک بودیم و اگر امام توصیه ای به کاندیدایی داشتند حتماً متوجه می شدیم، اما ندیدیم سفارشی در تایید یا رد کسی داشته باشند

* امام خمینی(ره) درباره کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار نظر یا دخالتی هم داشتند؟

حضرت امام(ره) در تنها موردی که توصیه ای داشتند در مورد جمهوری اسلامی بود وگرنه در هیچ مورد دیگری توصیه ای نداشتند. ما به امام(ره) نزدیک بودیم و اگر امام توصیه ای به کاندیدایی داشتند حتماً متوجه می شدیم، اما ندیدیم سفارشی در تایید یا رد کسی داشته باشند و یا برای شخصی تبلیغی و توصیه ای داشته باشند.

امام در زمان کاندیداتوری ریاست جمهوری مقام معظم رهبری توصیه ای نکردند

* نظر امام در مورد کاندیداتوری بنی صدر چه بود؟ چون بعدا در جایی فرموده بودند که به ایشان رای نداده اند.

بنی صدر تلاش کرد بگوید من به سفارش امام کاندیدا شده ام، اما امام بعدها گفتند که من به بنی صدر رأی نداده ام. وقتی بنی صدر رییس جمهور شدند، امام او را حمایت کردند. در مورد مقام معظم رهبری نیز به همین صورت بود و امام در زمان کاندیداتوری ریاست جمهوری مقام معظم رهبری توصیه ای نکردند، ولی بعد از رییس جمهور شدن، از ایشان حمایت می کردند.

* خاطره ای از حضرت امام یا نکته ای که ذکر آن تازگی دارد در ذهن دارید؟

هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب از حضرت امام خاطراتی دارم. وقتی در 15 خرداد امام بازداشت شد ما دانشجوی سال اول دانشگاه بودم. درگیری وحشتناکی در تهران رخ داد و بعد گفتند 15 هزار نفر کشته شدند، ولی احتمالاً رقم کمتر بود. قبل از آن در عاشورای 13خرداد از میدان قیام راهپیمایی کردیم و شعارها این بود: «قم دشت کربلا است هر روزش عاشورا است، خون جگر علما است، فضیه قتلگاه است، شد موسم یاری مولانا خمینی یا صاحب الامر» چون روز 15 خرداد 12 محرم بود و این وضعیت از دهم محرم شروع شد.

امام را دستگیر کردند و سپس علمای قم به تهران آمدند و به خاطر امام تحصن کردند، امام مدتی در زندان بودند و در فروردین سال بعد آزاد شدند و من در 14 فروردین سال 43 اولین ملاقات با امام را در بیت ایشان داشتم. مردم برای دیدار با امام صف کشیده بودند از همان زمان مشخص بود که محبوبیت ایشان الهی است.

پس از مدت ها ایشان تبعید شدند و سالها ایشان را ندیدیم تا اینکه به ایران بازگشتند و سرود «خمینی ای امام» اولین کاری بود که آن زمان در فرودگاه اجرا شد. بعدها من به عنوان استاندار و وزیر نیرو بارها و بارها به خدمت ایشان رسیدم و ایشان نسبت به بنده لطف و عنایت داشتند.

 

زمانی که امام درباره مبارزین در راه خدا می فرمود من دست و بازوی شما را می بوسم، تعارف نبود؛ ما به چشم خود دیده بودیم

یکی از جالبترین خاطرات این بود که من در زمان وزارت به ملاقات با ایشان رفتم، زمان ملاقات 8.30 صبح بود و من کمی زودتر آنجا بودم، جوانی حضور داشت که از پیشمرگان کُرد مسلمان بود و تمام استخوان های گردن او را شکسته بودند و در گچ بود و می خواستند او را برای معالجه به خارج از کشور ببرند. او را در حیاط کوچک امام گذاشته بودند و منتظر بودند تا امام به اتاق بیایند و او را نزد امام ببرند، امام به تنهایی و با همان لباس خانه از پله ها پایین آمدند و در کنار او روی زمین زانو زدند و صورت او را بوسیدند. این نشان احترامی بود که امام برای مبارزین در راه خدا قائل بود. زمانی که می فرمود من دست و بازوی شما را می بوسم، تعارف نبود؛ ما به چشم خود دیده بودیم.

ما مردم دقیقه 90 هستیم

* با توجه به در پیش بودن دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، پیش بینی شما از آرایش نیروهای سیاسی چیست؟ فکر می کنید چه اندازه انتخابات آینده رقابتی خواهد بود؟ به نظر شما چه چهره های سیاسی مطرحی حضور خواهند یافت؟

حتماً انتخاباتی رقابتی در پیش داریم و احتمال دارد رقابت بسیار شدید باشد. در مورد آرایش انتخابات نیز باید گفت ما اصولاً انسان های دقیقه 90 هستیم، از ابتدا نیز همینطور بود. بنی صدر انتخاب شد، ولی یک ماه بعد گروه بزرگی علیه بنی صدر در مجلس شکل گرفت.

وقتی آقای احمدی نژاد کاندیدای ریاست جمهوری شد، سخنرانی های عجیب و غریب داشت و اتفاقاتی افتاد که همگی قابل بیان نیستند، ولی مردم به ایشان رای دادند. آقای خاتمی در صحبتهای خود می گفتند دعا کنید من دو تا سه میلیون رأی بیاورم که آبرویم حفظ شود، همه یقین داشتند آقای ناطق انتخاب می شود، ولی در روزهای آخر ورق برگشت. چه کسی فکر می کرد 30 نماینده تهران و شورای شهر همه از اصلاح طلبان باشند و آقای حداد عادل که رییس مجلس بود در تهران رأی نیاورد. بنابراین ما مردم دقیقه 90 هستیم.

شانس اصولگراها در مجلس و شورا بیشتر خواهد بود

* پیش بینی می کنید اکثریت مجلس و شورای شهر آینده اصولگرا باشد؟

شم سیاسی من می گوید این بار شانس اصولگراها در مجلس بیشتر خواهد بود و اکثریت قاطع مجلس را اصولگرایان خواهند داشت. در شورای شهر تهران نیز اکثریت اصولگرا خواهند بود.

امروزه 10 تا دوازده نفر برای ریاست جمهوری مطرح هستند از جمله آقایان علی لاریجانی، ضرغامی، قالیباف، عارف و مطهری هم که اعلام کرد کاندیدا می شود

* انتخابات ریاست جمهوری چطور؟

برای اظهار نظر در مورد انتخابات ریاست جمهوری بسیار زود است. امروز در حدود 10 تا دوازده نفر مطرح هستند از جمله آقایان علی لاریجانی، ضرغامی، قالیباف، عارف و مطهری هم که اعلام کرد کاندیدا می شود. من دعا می کنم هر کسی که رییس جمهور می شود، موفق باشد و به شخصه قطعاً از او حمایت خواهم کرد.

منبع:شفقنا

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه

این سازمان از زمان تأسیس آن در سال ۱۹۶۲ میلادی توسط دولت عربستان سعودی تأمین مالی شده‌است، که این کمک تا سال ۱۹۸۰ به حدود ۱۳ میلیون دلار افزایش یافت. به دلیل بودجه عربستان، اتحادیه به‌طور گسترده به عنوان نماینده اصول اسلامی ترویج‌شده در عربستان سعودی شناخته می‌شود. بر اساس دستور کار مدرن‌سازی عربستان سعودی در چشم‌انداز ۲۰۳۰، این کشور شکل معتدلی از اسلام را پذیرفته که اتحادیه جهانی مسلمانان به دنبال ترویج آن در عربستان سعودی و در سراسر جهان است.دبیرکل آن محمد بن عبدالکریم عیسی است. این سازمان به تبلیغ دین اسلام، تشویق و دعوت به تغییر دین غیرمسلمانان و نکوهش نقد اسلام می‌پردازد. این سازمان همچنین بودجه ساخت مساجد، کمک‌های مالی برای مسلمانان آسیب‌دیده از بلایای طبیعی، توزیع نسخه‌های قرآن، و تراکت‌های سیاسی بر روی گروه‌های اقلیت مسلمان را تأمین مالی می‌کند. اتحادیه می‌گوید که آن‌ها همه اعمال خشونت‌آمیز را رد می‌کنند و گفت‌وگو با مردم فرهنگ‌های دیگر را بر اساس درکشان از شریعت ، ترویج می‌کنند.
هم اکنون که با تغییر رویکرد مقامات والای سیاسی در عربستان ، و محدود نمودن روحانیون افراطی و کوتاه کردن دست آنان در عربستان و نیز سیاست های پیشین افراطی در حرمین شریفین ، موجب گردیده است که در تمام زمینه ها ، از سیاست میانه روی بهره گرفته ، و دیدگان تازه ای نخست به جهان اسلام و مذاهب آن ، به ویژه شیعیان اثنی عشری پیدا کرده ، و از سوی دیگر حاکمان این سرزمین ، در سیاست تازه خود ، سعی بر این داشته و دارند ، که برخلاف گذشته ، گام در مسیر میانه روی گزارده ، و به گونه ای چهره نفوذ اسلام گرایان افراطی در این کشور را تغییر داده ، و دستشان را کوتاه نمایند ، که خوشبختانه در این راستا گام های موفقی برداشته ، که بدون تردید ، این سیاست و اندیشه ، بیش از همه مذاهب اسلامی ، به نفع شیعیان خواهد بود.
هم اکنون سازمان همبستگی کشورهای اسلامی و یا به تعبیر مشهور و عربی آن ، رابطة العالم الاسلامی ، همانگونه که پیش از این اشاره گردید ، با سیاست نوین دولت عربستان ،به‌طور گسترده به عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در عربستان سعودی که به مبارزه با ایدئولوژی افراطی اختصاص دارد، شناخته می شود. مقامات والا و حاکمان عربستان کنونی ، با در پیش گرفتن سیاست میانه روی ، و ارتباط با تمامی مذاهب اسلامی ، با دیدگاه خوشبینانه ،که بدون تردید یکی از راههای مهم ارتباط گسترده جهان اسلام با یکدیگر بشمار می آید ، سازمان را به دلیل تعهدش به مقابله با نفرت‌پراکنی، نفاق و خشونت که ارتباط نزدیکی با افراط‌گرایی دارد، مامور ساخته که دروازه های عملی این اندیشه ، امسال هنگام تشکیل همایش سالانه این سازمان در ماه رمضان در مکًه مکرمه بوقوع پیوست.
دعوت از شخصیت های برجسته شیعه به این همایش ، به عنوان میهمان برجسته و به تعبیری دیگر میهمان شرف ، خود نشاندهنده گام نهادن دولت عربستان و مفتیان آن به سوی میانه روی می باشد.



گفتنی است که شخصیت دیگر حجة الاسلام و المسلمین سید جواد خویی نیز در این راستا از نجف اشرف دعوت گردید ، که وی نیز با سخنان خود در اجلاسیه ، و نیز مصاحبه با تلویزیون رسمی عربستان ، جایگاه حوزه و مرجعیت شیعه ، و دیدگاه های آن را بصورتی زیبا و حقیقت وار بیان نمود ، که بطور کلی تمام این رخدادها ، نشان از تغییر دیدگاه های سیاستمداران عربستان ، در برابر شیعیان بشمار می آید.
اینک پیام حجة الاسلام و المسلمین سید عمار حکیم را در این اجلاسیه سالانه به نظر شما می رسانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم

"وَلْتَکُن مِّنکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ.
وَلَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَیِّنَاتُ وَأُولَٰئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ.
و از میان شما باید گروهی باشند که (دیگران را) به خیر دعوت نمایند و امر به معروف ونهی از منکر کنند و آنها همان رستگارانند. و مانند کسانی نباشید که بعد از آنکه دلایل روشن برایشان آمد، باز هم اختلاف کرده و پراکنده شدند و برای آنان عذابی بزرگ است.

برادران گرامی، حضار محترم

سلام ودرود ورحمت خداوند بر شما باد...
- مایه خوشبختی ماست که در ضیافت پادشاهی عربستان سعودی در جوار بیت الله الحرام، وقبله مسلمانان، و خانه پر برکتی، که آن را مرکزی برای قیام مردم، و مایه هدایت جهانیان قرار داده است، باشیم. خانه ای که حضرت ابراهیم و اسماعیل ستون های آن را بنا نهاده تا همواره پاک و آماده برای طواف کنندگان و قیام‏ کنندگان(نمازگزاران) و رکوع ‏کنندگان و سجده‏ کنندگان باشد. اینجا جایگاه پرورش اسلام و مکان نزول وحی، و خانه دلهاست، آمده ایم تا همزمان با ماه میهمانی خدا، "ماه مبارک رمضان" گرد هم آییم.



در این راستا امسال سازمان همبستگی اسلامی ، حجة الاسلام و المسلمین سید عمار حکیم را بطور رسمی به این کنگره دعوت نمود ، اما از آنجا که ایشان در سفرهای از پیش تعیین شده رمضانی خود ، که با سران کشورهای منطقه داشتند ، متاسفانه نتوانستند خود در این گرد همایی جهان اسلام حضور یابد ، اما نماینده خویش حجة الاسلام سید احسان حکیم را برای ارائه ایراد سخنرانی خود که نکات مهمی را در آن به روحانیون جهان اسلام اشاره داشت ، به مکه گسیل داشته ، و این سخنرانی در جمع حاضرین ایراد گردید.

- همچنین از اتحادیه جهان اسلام ودبیر کل آن جناب آقای دکتر محمد بن عبد الکریم العیسی، که ما را به این گردهمایی نوعی ، با هدف تحقق وحدت مسلمانان و یک صدا کردن گفتار، و تقویت روابط اسلامی و ایمانی آنان برنامه ریزی شده، دعوت کرده است تشکر می کنیم.
- و چقدر ما اکنون به این دیدارها، گفتگوها و بحث های سازنده و جدًی، که پل های ارتباطی و تقویت روابط بین فرزندان امًت یکپارچه اسلامی را بیشتر می کند، نیاز داریم تا ایده ها را نزدیک تر، و افکار را روشن تر، دلها را مهربان تر، وگفتارها رامحکم تر، سازیم. و در یک کلام این دستور خداوند است که در قرآن فرموده: "همانا این امًت شما، امًت واحدی است و من پروردگار شما هستم، پس مرا پرستش کنید"، و در جای دیگر فرموده: "و این امًت شما یک امًت یکپارچه است، و من یگانه خدای شما هستم، پس از من بترسید" را جامه عمل بپوشانیم.
- بدون شک اسلام با تمام ایده ها و ارزشهای الهی و انسانیش، از همان ابتدا دینی کامل، تمام کننده و به پایان رساننده تمامی رسالت های آسمانی، در طول حیات بشر بوده است. از زمان پدرمان حضرت آدم (ع)، تا به دوران پیامبرمان حضرت ختمی مرتبت (ص)، اسلام نشان داده است که این فراگیری اسلام، در محافظت از خط رسالت ها و وحی در طول تاریخ، بیانگر قدرت اسلام در نگه داری فرزندان و پیروان و امانت داران آن که متعهد شدند تا ایده آن را با ایمان راسخ و صداقت کامل و عدالت عملی و بیانی، حفظ کرده، و در نهادینه کردن این ایده جهانی تلاش کرده و آن را برای تمامی جهانیان تبیین کنند.



همانا برداشت ها و قرائت های متعدد، تنوع رویکردها، فراوانی ارث، حجم فزاینده میراث، و گستردگی میراث اسلامی و آثار برجسته آن همه و همه، نشانه هایی بر عظمت و جایگاه والای رسالت و رسول خدا و حمایت صاحب رسالت می باشد، تا این رسالت هدف عظیم و گرانقدرش که همانا گسترش ایده توحید و یکتاپرستی است، که می فرماید: "بگویید معبودی جز خدا نیست، رستگار می شوید"، و یکتاپرستی بنابه تعبیر خداوند که می فرماید "پریان و انسان ها را نیافریدم مگر آنکه مرا بپرستند"، یعنی این عبادت، آنان را از تمامی کشمکش ها، خواسته های نامشروع هوای نفس، و هویت های فرعی رهایی داده و آنان را به عبادت یکتای بی همتای و پایدار، که بنی آدم را برابر، آبرومند،پاکدامن و محترم آفریده، تا همواره در حیات جانشین او باشند.
- و هنگامی که به اسلام از دیدگاه رسالت آسمانی و اهداف و عنوان وسیع تر آن بنگریم، آنگاه اختلافات میان ما بسیار ناچیز گشته، و تمام تلاشهای فرعی ما در کنار یکدیگر قرار گرفته، تا در راستای خدمت به رسالت افتخار آفرین پیامبر اسلام و دعوت به وحدت، صلح، گفتار نیک، و زندگی سالم و اندیشه نیک، سازنده ومؤثر خواهد شد، تا با اهداف بلند خود به زندگی انسان عظمت و معنی بخشیده، و به گونه ای باشد که هنگام بازگشت به خالق یکتا مورد عنایت قرار گیرد.


با این ویژگی های سرشار از معانی مختلف، هرگز نمی توان تصور کرد که مذهبی از مذاهب اسلامی، با "جهانی بودن"اسلام و پیام آن تعارض داشته باشد، رسالتی که مسؤولیت آن بر گردن همه ما به عنوان امًت اسلامی یکپارچه، ازهر مذهب، رویکرد، و روشی که داشته باشیم، نهفته شده است.
- و با تکیه به این دیدگاه تکامل یافته اسلامی، همه ما با هم یک مأموریت ایجاد پل های ارتباط، جهت تفاهم، وگفتگوی اسلامی فیما بین مکلف بوده، تا بتوانیم نخست خانواده بزرگ اسلامی خود را، پیش از آنکه با جهان سخن بگوییم نظم وترتیب بخشیده، تا بتوانیم از دیدگاه، منطق، ایده، روحیه، و ارزش های یکپارچه اسلام سخن بگوییم.
- اگر یکدیگر را بپذیریم، و به حقیقت وجود اختلاف گردن نهیم، خواهیم توانست این تکثر وتنوع را مدیریت کرده، و ایمان ما به هدف های والا بیشتر خواهد شد، بطوریکه ما را بیش از پیش به درک مسؤولیت های اسلامی، به دور از هرگونه تعارف، شعار،کشمکش و مانند آنها، ما را به گفتار نیک و کردار نیک و تلاش مشترک رهنمون خواهد کرد.
- برادران گرامی ، از این روی شما را به نکات زیر دعوت خواهم کرد:
نخست : مذاهب اسلامی با وجود تکثر و تنوع آنها، گونه های مختلفی از برداشتهای متنوع از یک نسخه اصلی که مایه آن اسلام، کلام حفاظت شده وحی، قبله
مشترک، و آرمان های اسلامی برگرفته شده اند، وباید بدانیم که اختلاف در برداشت از منابع اصلی، یک امر بسیار طبیعی می باشد.
- بر همین اساس باید مرحله شکً به یکدیگر و تفرقه میان امت یکپارچه را به پایان رسانده، و موافقت گسترده منطقی و عاقلانه خود را با این اختلافات اعلام کنیم، تا آنها را به زمینه های علمی، اندیشه ای، معرفتی تبدیل کرده، و دور از افراد تندرو، جاهل، و مزدورانی که می خواهند جامعه اسلامی را به چالش کشیده و با ایجاد درگیری و نفرت از یکدیگر به تفرقه افکنی دامن بزنند، این زمینه ها را دریچه ای به حل مشکلات تبدیل کنیم.


- اگر نیک بنگریم اختلافات و نظرات(اجتهادات) و گفتگوها در داخل یک مذهب نیز بسیار فراوان است، چه رسد به مذاهب مختلف، این امر می تواند ذهن ها، افکار و پتانسیل ها را به نشر منافع اسلام و تأکید بر چهارچوب های قابل قبول متمرکز کند.
- دوم: امت اسلامی با این جمعیت انبوهش که بیش از دو میلیارد مسلمان را در جامعه های مختلف خود دارد، با وجود این جوانان دانش آموخته، آرمان گرا، با فرهنگ و آگاه، باید رهبرانی داشته باشد که به امًت اهمیت داده، و ضمن توجه به آن گامهای بلندی را در راه ایجاد یک تمدن جهانی با هویت اصیل اسلامی ارائه کنند، تا در کنار دیگر تمدن ها وفرهنگ ها ، این امت بتواند در ساخت جهانی نو، پیشرفته، با دانش و معارف و تجربیات انسانی، شرکت کرده و نشانه ها و آثار وجودی مشارکت آن، آشکار و مؤثر باشد.
- جهان بینی اسلام، و تأکید آن بر آموزش، عقلانیت و تدبًر، نکات و فرصتهای مهمی است که می تواند بار دیگر امت را با رویکرد و قدرت منطق، نه با منطق زور، به قیام وادارد، و زمینه مشارکت، نه درگیری، و براساس همکاری انسانی، نه با رویکرد لا ابالی گری و سر در لاک خود فرو بردن و در ترس ماندن، جامعه اسلامی را فعال کند.
- بیایید ارزشهای صلح، فضیلت، آگاهی، حکمت و عقلانیت را به جهانیان ارائه کنیم، تا اعتماد دیگران به خود را به دست آورده و از روی آوردن آنان به مشارکت، هم افزایی و همکاری با ما را به دست آوریم.

- سوم: چنگ زدن ما به ریسمان الهی، و همکاری ما درکارهای نیک، پرهیزگاری و همبستگی ما در راه برادری، دوستی،و مهربانی، همه ما را همچون دیوار آهنین کنار یکدیگر قرار داده، و هرگونه تحول، آرامش، و شکوفایی را در هر کشور و یا جامعه اسلامی، مایه افتخار، سربلندی، و قدردانی از همه ما می گردد.
- جامعه های ما برای دسترسی به خیر، پیشرفت و شکوفایی باید بایکدیگر همکاری کنند، تا در تمامی کشورهایمان از عدالت اسلامی، و برابری ایمانی برخوردار شویم.
تا به کمک یکدیگر مسیری مشترک، سرنوشتی واحد در راه پیشرفت و شکوفایی داشته، و از بودن در کنار یکدیگر احساس اقتدار کرده، وعزم و اراده ما در داشتن زندگی آبرومندانه دو چندان شود.


پیش از این برای ایجاد یک نوع مشارکت اقتصادی، بازرگانی گسترده، و مضاعف کردن مشارکت های علمی، تکنولوژی وفرهنگی میان کشورهایمان را خواستار شده بودیم، و اینک این دعوت را دوباره تکرار می کنیم، تا در کنار یکدیگر از نتایج و ثمرات این مشارکت ها و خیراتش بهره مند شویم.
-چهارم : سالهاست که ما خواستار نهادینه کردن معنی ملیت و شهروندی شیعیان بوده و هستیم، و همواره بر ضرورت نهادینه کردن ملیت جامعه در هر کشور، بر اساس حقوق و وظایف برابر و عادلانه تأکید می کنیم.
این تأکید ما بر اساس چارچوب تشویق شیعیان به پیوستن به جامعه کشورهای آنان است، از سوی دیگر کشور بتواند از پتانسیل ها، وامکانات آنان نیز استفاده کرده، و جامعه و دولتهای کشور آنان نیز با آغوش باز آنان را بپذیرد.
من با تکیه به این نظر ، خواهان گسترش فرهنگ ملی، احترام به ویژگیهای جامعه ها و دولت ها در سراسر کشورهای اسلامی هستم، تا روابطی مستحکم، پایدار، مثبت و فعال میان کشورهای اسلامی و به دور از هر گونه شک و شبهه بوجود آمده، و از گرفتار شدن در هر دام اختلاف انگیز در أمان بمانیم.
پنجم: اهمیت دادن به مسائل مشترک جهان اسلام و در رأس آنها مسئله فلسطین و ملت صبور آن و قدس شریف است.

دوگانگی موجود در برخوردها، تعامل و ارزش های انسانی و سیاسی، به ویژه در مورد جنایتهای جنگی که رژیم صهیونیست علیه ملت فلسطین مرتکب می شود، مسئله تأسف باری است که موجب محکومیت و اندوه فراوان گشته، و ضرورت وحدت و همبستگی امًت اسلامی را بیش ازپیش می طلبد.
برما است که از فلسطین دفاع کنیم، نه به خاطر اینکه یک مسئله اسلامی و یا عربی است، بلکه این زخم کهنه انسانیت است که بیش از هفت دهه است که همچنان دل انسانیت را خونین کرده، و نیاز به گام های جدًی و اقدامات تضمینی برای ایجاد راه حل مناسب برای این بحران انسانی عمیق دارد.
برای همه شما توفیق در این گردهمایی را آرزو کرده، و امیدوارم که این نشست ، آغازی پر برکت برای تقویت تفاهم، همبستگی و دوستی بیشتر میان جامعه های ما باشد. در پایان از خداوند متعال می خواهم که ملتهای عربی و اسلامی را نیز از خیر وبرکت خود برخوردار کند، و جوانان و ملت های ما را از گزند ناملایمات مصون دارد.
همانا که اوست تمام دعاها را شنیده و به اجابت می رساند.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته.
سوم اردیبشت ماه ١٤٠٣ شمسی
تهران


220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899112

دیگر خبرها

  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود