Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-18@05:52:47 GMT

روزه داری مانعی برای ورزش نیست

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۵۳۰۷

روزه داری مانعی برای ورزش نیست

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، قطع کردن ورزش به مدت یک ماه به بهانه روزه داری به خودی خود می‌تواند زمینه‌ساز بروز آسیب‌های جسمی و روحی برای یک ورزشکار حرفه‌ای و حتی معمولی باشد. قطع ورزش، حتی به مدت دو هفته در ورزشکارانی که بدنشان به لحاظ ساختاری، فیزیولوژیک و عملکردی نیاز به ورزش دارد، کاهش قابل توجه توده عضلانی و حجم خون را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما باید بدانید که روزه داری در واقع با ورزش منافاتی نداشته و چه بسا خلق و خوی روزه دار را در روز‌های طولانی فصل گرم سال بهتر می‌کند.

تحرک فیزیکی و ورزش در ماه رمضان

با ورزش کردن در ماه رمضان از ضعف عمومی و کسالت بدن پیشگیری می‌کنید، ورزش باعث سوختن چربی‌های بدن شده و ذخایر چربی بدن را کاهش می‌دهد، همچنین تعادلی میان سوختن کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به وجود می‌آورد. در زمان روزه‌داری به علت اینکه کربوهیدرات کمتری وارد بدن می‌شود، بدن چربی‌ها را بیشتر می‌سوزاند.

در زمان عادی می‌توانید حداقل ۳۴۰ تا ۳۷۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی و ورزش داشته باشید، اما در ماه مبارک رمضان به علت محدودیت‌هایی که در زمان، شدت فعالیت، سطح آمادگی بدن و ضعف ناشی از گرسنگی ایجاد می‌شود، باید حداقل‌ها را رعایت کنید. تا جایی ورزش را ادامه دهید که به بدنتان فشار نیاید.

در روز‌های عادی ممکن است روزی ۱ تا ۲ بار به مدت ۲ ساعت فعالیت هوازی انجام داده و هفته‌ای ۳ دفعه نیز تمرینات قدرتی انجام دهید، اما در ماه مبارک رمضان توصیه می‌شود فعالیت‌های هوازی را به یک نوبت (پس از افطار) کاهش داده و حداکثر ۲ بار در هفته به تمرینات قدرتی بپردازید.

مزایای روزه و ورزش در ماه رمضان

۱- اگر به‌دنبال آرامش هستید حتما ورزش کنید. انجام تمرینات سبک ورزشی به ویژه حرکات کششی چند ساعت بعد از افطار روش مناسبی است که توصیه می‌شود. زیرا رخوت و سستی را از تن بیرون می‌کند و باعث می‌شود فردای بانشاطی داشته باشید.

۲- ورزش، استرس شما را کم می‌کند. اگر با دهان روزه مشغول کار‌های پردردسر هستید پس ورزش کردن را فراموش نکنید. ورزش بعد از افطار سبب استقامت فکری در ساعت کار می‌شود و تحمل شما را در برابر برخی از ناملایمات روزانه بیشتر می‌کند.

۳- ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری می‌کند و در سوخت و ساز بدن تاثیر بسزایی دارد. ورزشکاران روزه‌دار به راحتی بر مشکلات گوارشی غلبه می‌کنند و به‌دلیل رعایت رژیم غذایی در کنار فعالیت ورزشی مشکل نوسان قند خون ندارند. روزه برنامه ورزش و تغذیه فرد را خراب نمی‌کند، فقط توجه داشته باشید چه مقدار غذا را در چه زمانی می‌خورید.

۴- یکی دیگر از اثرات ورزش در حین روزه‌داری تاثیر آن بر روند ساخت عضله، چربی، بهبود کیفیت استخوان‌سازی و فعالیت فیزیکی می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش هوازی مستمر و خواب مناسب در کنار روزه بهترین روش تولید هورمون رشد در بدن است. به بیان دیگر، تحقیقات جدید حاکی از بروز اثرات شگرف ورزش کردن با معده خالی است. ورزش با معده خالی به تولید هورمون‌هایی در سراسر بدن منجر می‌شود که سوخت چربی و حتی ساخت عضله را در پی دارد.

توصیه‌هایی برای ورزش در ایام روزه داری

۱- هرگز وعده سحری را به بهانه لاغر شدن حذف نکنید. ورزشکاری که سحری نمی‌خورد در طول روز دچار ضعف و بی‌حالی می‌شود، در صورتی که بیداری سحر منافاتی با روزه و ورزش ندارد. لطفا در وعده سحر افراط و تفریط نکنید. زیرا با پر خوری و کم خوری بیش از اندازه روزه راحتی نخواهید داشت.

۲- در وعده سحر خوردن مایعات را فراموش نکنید. دقت داشته باشید بدن ورزشکاران به مایعات بیشتری نیاز دارد و روزه داری باعث کاهش آب بدن می‌شود. پس در ساعت بین افطار و سحر به صورت مرتب آب و میوه‌های آبدار بنوشید و آب بدن را تامین کنید. یک لیوان آب میوه تازه و یک لیوان شربت عسل، یا شربت حاوی عسل و تخم شربتی وعده سحری را لذت‌بخش‌تر می‌کند، آب لازم برای بدن را تامین می‌کند و با احساس خوبی روزه‌داری را آغاز می‌کنید.

توجه: قبل از ورزش ۲ لیوان آب خورده و هنگام ورزش نیز آب مصرف کنید.

۳- بدن ورزشکاران در وعده افطار به یک منبع انرژی به شکل گلوکز (قند خون) نیاز مبرمی دارد. خرما بهترین منبع انرژی برای تامین قند خون هنگام افطار است.

توجه: اگر خرما را با شیر یا یک فنجان آب ولرم نوش جان کنید به معده‌تان فشار نمی‌آید.

۴- پس از افطار از خوردن غذا‌های چرب و شیرین پرهیز کنید.

۵- ورزشکاران باید سعی کنند در ماه رمضان تمرینات ورزشی سبک‌تری داشته باشند، زیرا تمرینات سنگین موجب از دست دادن نمک، آب زیاد و ضعف شدید در ورزشکار می‌شود.

نکات مورد توجه:

اگر در روز‌های قبل یک ساعت ورزش می‌کردید، هنگام روزه‌داری این مدت را به ۳۰ دقیقه کاهش کنید.

در ساعت گرم روز ورزش نکنید.

به مراقبت‌های پزشکی روزه و ورزش دقت کافی داشته باشید.

تمرینات هوازی با شدت زیاد انجام ندهید.

یک ساعت پس از افطار بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی در ماه رمضان است.

شرط‌های لازم برای ورزش در ماه رمضان

۱- انجام ورزش‌های سنگین به بعد از افطار موکول شود.

۲- افطار را قبل از ورزش و شام را بعد از ورزش کردن میل کنید.

۳- در صورت استفاده از مواد غذایی چرب، حداقل تا سه ساعت و با مصرف کربوهیدرات‌ها تا ۱.۵ ساعت، ورزش نکنید.

۴- در وعده افطار از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات استفاده کنید تا نیاز به دریافت چربی کاهش پیدا کند.

۵- مصرف آب و مایعات فراوان توصیه می‌شود؛ چرا که ضعف و سرگیجه ناشی از کم آبی، مهم‌ترین علت توقف ورزش در روزه‌داران است.

۶- در صورتی که قصد ورزش دارید، از مصرف مواد قندی بسیار شیرین مانند زولبیا و بامیه (بویژه در وعده افطار) خودداری نمایید؛ زیرا به علت ترشح انسولین، افت قند رخ می‌دهد که در ورزش اختلال ایجاد می‌کند.

۷- به ورزشکاران توصیه می‌شود در حد فاصل افطار و سحر از چهارمغز (پسته، بادام، فندق و گردو) استفاده کنند تا در روز‌های متوالی پس از ورزش کردن دچار تحلیل عضلات نشوند.

۸ـ بهتر است تا حد امکان از مکمل‌های غذایی و ورزشی استفاده نشود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خرما رژیم غذایی ساعت کار سوخت و ساز بدن شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوری؛ تحویل کارت سوخت ۱۰ روزه می شود

تین نیوز

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: با پیاده سازی و حذف فرآیندهای سنتی، کارت سوخت کمتر از ۱۰ روز به دست متقاضیان خواهد رسید.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس؛ جعفر سالاری نسب اعلام کرد: در صورت پیاده سازی و حذف فرآیندهای سنتی و یکپارچه کردن فرآیندها کارت سوخت قطعا کمتر از ۱۰ روز به دست متقاضیان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه کارت سوخت اضطراری جایگاه ها نیز همچنان وجود خواهد داشت، افزود: زمان تولید کارت سوخت توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بیشتر از ۴۸ ساعت زمان نمی برد.
محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت نیز در گفت وگویی از افزایش تولید کارت سوخت خبر داد و گفت: روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ هزار نفر از هموطنان متقاضی ثبت نام و دریافت کارت سوخت هستند.
وی افزود: سال گذشته ۱۴۰۲ بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت در سامانه هوشمند سوخت به ثبت رسید که تعداد کارت های تولید شده بیش از ثبت نام بود و حدود ۴ میلیون کارت سوخت در سال گذشته تولید شده است.
مدیر سامانه هوشمند سوخت با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۰۵ هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت ثبت شده که همه این آمار در روند تولید قرار گرفته است، بیان کرد: هم اکنون حدود ۳۱ میلیون کارت سوخت فعال در کشور وجود دارد و هیچ گونه مشکلی در تولید کارت سوخت وجود ندارد.
صادقی گفت: سال گذشته روزانه توان ۲۰ تا ۲۵ هزار کارت سوخت وجود داشت، اما با ورود تجهیزات جدید این ظرفیت به حدود ۸۰ هزار کارت در روز می رسد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۱۲۸ میلیارد کالای قاچاق در طرح ۳ روزه پلیس کرمان
  • پلیس کرمان سه روزه ١٢٨میلیارد کالای قاچاق کشف کرد
  • محدودیت‌ها و حرایم بهداشتی مانعی برای مشارکت مردم در صنعت دام‌داری و توسعه بخش کشاورزی
  • ویکند ۲ روزه در بخش‌خصوصی؟
  • طرح ۱۵ روزه شهرداری برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی
  • اردیبهشت کجا بریم| معرفی ۲۴ مقصد داخلی و خارجی برای سفر
  • فوری؛ تحویل کارت سوخت ۱۰ روزه می شود
  • قیمت جوجه یک روزه گوشتی افزایش یافت
  • پایه حقوق کارگران در ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • هشدار وزارت جهاد کشاورزی به گران‌فروشی جوجه یک‌روزه گوشتی