Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری اسلامی ایران در نخستین سالگرد خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای (برجام) در ۸ می ۲۰۱۸، گام اول را در راستای اقدام متقابل علیه آمریکا برداشت و سیاستت خروج تدریجی از برجام را در پیش گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ طبق این تصمیم ایران دیگر مازاد اورانیوم غنی‌شده و آب‌سنگین را به خارج از کشور نخواهد فرستاد، و نیز تهدید کرده که اگر تا ۶۰ روز دیگر به مطالباتش در چارچوب برجام اعم از تسهیل فروش نفت و مبادلات بانکی دست نیابد، مرحله دوم کاهش تعهدات را کلید خواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع باعث برخی نگرانی ها در بین بعضی از کشورهای اروپایی شده است به‌طوری که گفته می شود در صورتی که ایران به سیاست خود در راستای خروج گام به گام برجام ادامه دهد امکان بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد.

علی نجفی خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: علیرغم تلاش‌های تیم b و صداهای افراطی درخصوص برجسته کردن گفتمان جنگ در منطقه انجام دادن و در داخل کشور ما نیز تا حدودی بازتاب داشته اما هیچ یک راه به جایی نبرده است و افکار عمومی دنیا موافق سیاست های جنگ‌طلبانه آمریکا نیست و آن را همراهی نخواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس گفت: هرچند که آن‌ها قشون‌کشی‌های خود را ادامه می‌دهند و ناو نظامی به منطقه فرستاده‌اند اما صدای زد جنگ در داخل خود آمریکا به نظر من بیشتر از جاهای دیگر است و از صداهای افراطی و جنگ افروز بیشتر است.

وی در ادامه گفت: البته این وضعیت بهانه‌ای و فرصتی را در اختیار مجتمع‌های بزرگ تولید اسلحه‌ها خواهد داد تا آنها بتوانند مسابقه تسلیحاتی راه بی اندازند و سلاح‌ها و تجهیزات نظامی خود را بروش برسانند.

وی گفت: البته آمریکا علاوه بر این و برخلاف تمام مبانی حقوق بین‌المللی و نقض این مقررات و بخصوص خروج از برجام تروریزم اقتصادی علیه ایران را تشدید کرده است و فشار های بین المللی را برای کاهش و یا از بین بردن انتفاع اقتصادی ایران از برجام را در دستور کار گذاشته است.

وی گفت: به دلیل مختلف از جمله موقعیت جغراقیایی ایران، ظرفیت و توان ایران و مقاومتی که مرم از خود نشان دادند باعث می شود که این تلاش‌ها راه به‌جایی نبرد، و ما به‌زودی از این شرایط عبور خواهیم کرد.

این نماینده مجلس در خصوص مطرح‌شدن موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: به نظر من این موضع هیچ‌گونه وجاهتی ندارد و به نظر من این موضوع یک آدرس غلط است بسیاری از طرفین ایران در برجام عضو شورای امنیت هستند و آنها هم مانند ما برای حفظ برجام تلاش کرده اند و هیچکدام موافق این سیاست ها نیستند و اقدامی هم که ایران تا کنون انجام داده موافق مفاد برجام و سازگاهار حقوق بین الملل بوده و کارهایی بوده که در برجام پیش بینی شده بود.

این نماینده مجلس گفت: ما این حق را داریم که به صورت مرحله‌ای تعهدات خود را تعلیق کنیم و بنابراین این موضوع یک آدرس غلط است و فاقد وجاهت است و کشورهای عضو شورای امنیت نیز موافق این مسئله نیستند ضمن آنکه برخلاف دوره‌های گذشته اقدامات آمریکا اقدامات یک‌جانبه است و تحریم‌ها یک‌جانبه بوده است.

وی گفت: من امیدوار هستم که آمریکایی‌ها بیش از این اعتبار خود را در منطقه از بین نبرند، البته آمریکا در طول مدت کوتاه که ترامپ بر سرکار آمده است از خیلی از پیمان‌های بین‌الملل خارج‌شده و همین‌ها باعث شده تا اعتبار این کشور در پیش هم‌پیمان‌های خود او هم کمرنگ‌تر شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آمریکا شورای امنیت جنگ فتح خرمشهر جوشن کبیر شب قدر ترزامی هوآوی انصارالله یمن برگزیت زیبا حالت منفرد علی ربیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک‌های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: ما اکنون تعداد قابل توجهی موشک از این نوع اریم که از خط تولید خارج شده و وارد ذخایر آمریکا می‌شوند. 

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره تصویب لایحه کمک نظامی و امنیتی آمریکا به اوکراین و اسرائیل گفت: «تصویب این لایحه پیامی قدرتمند به بقیه جهان درباره قدرت پایدار رهبری آمریکا ارسال می‌کند.»

سالیوان افزود: تصویب این لایحه پس از "ماه‌ها حمایت، تلاش چند ماهه بایدن، جلسات بی شمار، جلسات توجیهی، جلسات استماع انجام می‌شود. این یک مسیر خیلی طولانی بود. "

این مقام ارشد دولت جو بایدن در مورد اوکراین گفت: «جبران تاخیر ۶ ماهه، زمان می‌برد. دیدگاه ما این است که اوکراین باید مزایای کلیدی را در نبرد حفظ کند. ارتش اوکراین همچنان یک نیروی جنگی شجاع، انعطاف پذیر و مؤثر است.»

سالیوان همچنین گفت: متحدان ما در حمایت از اوکراین در کنار ما بسیج شده اند. انگلیس دیروز بسته بزرگی را اعلام کرد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین تصریح کرد: «مسیر پیش رو آسان نخواهد بود. روسیه به حملات خود علیه اوکراین ادامه می‌دهد، هیچ کس نباید مردم اوکراین را دست کم بگیرد و هیچ کس نباید اراده بایدن یا اراده مردم آمریکا را دست کم بگیرد.»

او همچنین گفت: روسیه از موشک‌های دوربرد سایر کشور‌ها به ویژه کره شمالی در میدان نبرد استفاده کرده است.

سالیوان درباره کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل نیز گفت: «این لایحه همچنین به تکمیل دفاع هوایی اسرائیل کمک می‌کند، که پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران از اهمیت بیشتری برخوردار است و اطمینان حاصل می‌کند که اسرائیل آنچه را که برای دفاع از خود در برابر تهدید واقعی ایران با آن مواجه است، در اختیار دارد.»

مشاور امنیت ملی آمریکا در عین حال در حمایت از رژیم اسرائیل مدعی شد: از زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد، "ما شاهد افزایش قابل توجه کمک‌های بشردوستانه به غزه بودیم، اما این کمک‌ها باید تداوم داشته باشد و حتی بیشتر شود. "

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که آمریکا در هفته‌های اخیر مخفیانه موشک‌های دوربرد موسوم به (ATACMS) را به اوکراین جهت استفاده در جنگ با روسیه ارسال کرده و اوکراین هفته گذشته برای نخستین بار از آنها استفاده کرده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک‌های دوربرد به اوکراین را تایید کرد
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • ارسال سلاح و تجهیزات آمریکایی به اوکراین و اسراییل انجام می‌شود
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست