Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@16:12:47 GMT

راهنمای غذایی برای مبتلایان به التهاب روده

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۶۶۲۳

راهنمای غذایی برای مبتلایان به التهاب روده

نقش سبک تغذیه در این بین تاکنون بارها بررسی شده اما نتایج متفاوت این مطالعات باعث گیجی بیماران وحتی کادر درمانی شده است. حالا در آخرین قدم برای بررسی نقش تغذیه در بروز و پیشرفت این بیماری، گروهی از محققان ایتالیایی نتایج مطالعات صورت گرفته طی 12 سال گذشته را در این خصوص بررسی کرده و به جمع‌بندی قابل توجهی دست یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هر چه صنعتی‌تر، بدتر
این گروه از محققان متوجه شدند که تا به امروز در غالب پژوهش‌ها مواد غذایی به صورت تکی یا در گروه‌های مشابه بررسی شده اند و بر مبنای شدت بیماری فرد، توصیه‌های متفاوتی در این خصوص وجود دارد.

این محققان معتقدند با توجه به یافته‌های پژوهش‌های مختلف، الگوی تغذیه‌ای غربی بیشتر از دیگر سبک‌های تغذیه‌ای (مدیترانه‌ای، هندی، شرق آسیا و . . .) شامل موادی است که می‌تواند در بروز و تشدید این بیماری نقش داشته باشد چرا که به عنوان مثال در این الگوی تغذیه‌ای، میزان مواد غذایی که آنتی‌اکسیدان و مواد ضدالتهابی دارند، بسیار پایین و از سوی دیگر میزان مصرف گوشت قرمز، لبنیات و چربی اشباع در آن بسیار بالاست.

استفاده از محصولات صنعتی که مواد نگهدارنده و افزودنی‌های خوراکی دارند نیز درتشدید این بیماری، نقش اثبات‌شده‌ای دارد و این گروه در الگوی تغذیه‌ای بیشتر مورد توجه مصرف‌کنندگان است.

پیشگیری از التهاب روده
این محققان در کار خود به مطالعاتی اشاره داشتند که تایید می‌کند هر کجا الگوی تغذیه‌ای جوامع به سمت غربی شدن رفته، التهاب روده نیز افزایش یافته است. در پایان این مقاله، محققان فهرست کاربردی و مفصلی از موارد مجاز، مواردی که باید در مصرف آن‌ها محتاط بود و موارد منع مصرف برای این گروه از بیماران را آورده‌اند.

دقت داشته باشید اگر شما از مشکل التهاب روده رنج نمی‌برید، رعایت مواردی که در ادامه می‌آید به شما توصیه نمی‌شود. برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود رژیمی متعادل و متنوع از گروه‌های غذایی مختلف داشته باشید. مواد غذایی تازه مصرف و از مواد غذایی صنعتی در کمترین میزان ممکن استفاده کنید.

مواد غذایی مجاز
از گروه کربوهیدرات‌ها: برنج سفید، برنج باسماتی، نودل برنج، جو پرک، سیب‌زمینی تازه (سیب ‌زمینی‌های خلالی سرخ شده فریزری مجاز نیست)

پروتئین حیوانی: مرغ تازه، ماهی تازه، تخم مرغ و برای یک بار در هفته گوشت قرمز بدون چربی

میوه‌های پوست کنده و سبزیجات: گوجه‌فرنگی، خیار، هویج، اسفناج تازه، کدو، سیب (در صورت شدید نبودن بیماری)، موز، چند دانه توت‌فرنگی، کیوی، طالبی، پیاز، سیر و زنجبیل تازه

طعم‌دهنده‌های غذا: روغن زیتون، روغن کانولا، فلفل، پاپریکا، چوب دارچین

سبزیجات تازه: نعناع، اورگانو، گشنیز، رزماری، مریم‌گلی، ریحان و آویشن

نوشیدنی‌ها: آب، دمنوش‌های گیاهی، آب پرتقال یا آب لیموی تازه (محصولات صنعتی ممنوع است)، آب سبزیجات، محصولات لبنی کفیر، شیر به میزان کم، شیرهای گیاهی مانند شیر بادام یا جو (شیر سویا مجاز نیست)، به میزان کم پنیر حاصل از شیر بز

شیرین‌کننده‌ها: عسل طبیعی

مواردی که در مصرف آن‌ها باید محتاط بود

از گروه کربوهیدرات‌ها: برنج‌های قهوه‌ای و سیاه

حبوبات: عدس، لپه و جوانه سویا

نوشیدنی‌ها: قهوه اسپرسو یا دیگر قهوه‌های بدون شیر

شیرین‌کننده‌ها: حداکثر 2 تا 3 قاشق چای خوری شکر در یک روز

فهرست مواد غذایی ممنوع

کربوهیدرات‌های تصفیه شده: محصولات آماده شده با آرد گندم، غلات صبحانه، نان با آرد گندم، محصولات بدون گلوتن صنعتی

پروتئین حیوانی فراوری شده: سوسیس، کالباس، ماهی‌های فراوری شده، گوشت‌های دودی

محصولات لبنی: شیر گاو، بز و گوسفند، پنیر گاو، خامه و بستنی

حبوبات: لوبیا، نخود، دانه‌های سویا و شیر سویا

طعم‌دهنده‌های غذا: نمک، مارگارین، سس‌های آماده، شربت‌ها و مرباها

محصولات بسته‌بندی: کنسروها و محصولات یخ‌زده

میان‌وعده‌های کارخانه‌ای: چیپس، پفک، ذرت بوداده، آجیل، شکلات، تافی، کیک

نوشیدنی‌ها: نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، آب میوه‌های صنعتی، چای کیسه‌ای و نسکافه

شیرین‌کننده‌ها: سوربیتول، منیتول، زایلیتون، ملتیتول و سیروپ ذرت

افزودنی‌ها: هر ماده غذایی که افزودنی‌های خوراکی مانند سولفات و امولسیفایر به آن اضافه شده باشد. استفاده از محصولات صنعتی که مواد نگهدارنده و افزودنی‌های خوراکی دارند درتشدید التهاب روده ، نقش اثبات‌شده‌ای دارد

منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رژیم غذایی التهاب روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۳۲ مکمل آهن در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه فارس  توزیع شده است.

مریم مهارت با بیان اینکه کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از کمبود‌های شایع در جهان و ایران است، گفت: به منظور پیشگیری و کنترل این موضوع، طرح مکمل یاری با قرص آهن در دختران متوسطه اول و دوم مدارس استان اجرا می‌شود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  گفت: همچنین یک میلیون و ۲۸ هزار و ۹۲۸ مکمل ویتامین دی در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه و پسرانه از آغاز مهر ۱۴۰۲ تاکنون توزیع شده است.

مهارت بیان کرد:، چون گروه‌های سنی ۱۳ تا ۱۸ سال، بیشتر در معرض خطر هستند و میزان نیاز بدنی به ویتامین دی و آهن در این گروه سنی با توجه به شرایط فیزیولوژیکی و جهش رشدی که دارند بیشتر می‌شود، در طرح توزیع مکمل قرار می‌گیرند.

وی گفت: با توجه به نقشی که ویتامین دی در سلامت ایفا می‌کند و کمبود آن در دختران و پسران شایع است، مصرف ماهیانه این ویتامین به صورت مکمل ۵۰ هزار توصیه می‌شود.
بهترین منبع دریافت ویتامین دی، نور خورشید است و با توجه به اینکه نوجوانان ساعات بسیار کمی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، نیاز به دریافت ویتامین دی در این گروه سنی افزایش می‌یابد.
 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  گفت: برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در نوجوانان، طرح ملی توزیع شیر در مدارس، برنامه پایگاه تغذیه سالم با هدف ارتقای تأمین بخشی از انرژی، پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز و جلوگیری از عرضه مواد غذایی کم ارزش تغذیه‌ای به دانش‌آموزان از  اقدامات دیگر واحد تغذیه در مدارس است.

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • راهنمای کاربردی خرید و استفاده از گیفت کارت اپل
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟