Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ صدای فریاد‌های پسر کوچکش را نمی‌شنید. دست او را گرفته بود و به پشت‌بام ساختمان می‌رفت. روز چهلم پدرش بود، اما در خانه جدیدشان، سناریوی مرگباری را رقم زد. چند ساعتی می‌شد که با شوهرش درگیر بود. به محض این‌که همسرش از خانه خارج شد، دست پسر ٦ ساله خود را گرفت و به طبقه ششم ساختمان برد و به زندگی خود و پسرش برای همیشه پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زن که گفته می‌شود سابقه بیماری روانی دارد، بعد از ١٣‌سال زندگی با همسرش چنین اتفاق وحشتناکی را رقم زد. ساعت ٣ بامداد چهارشنبه، اول خردادماه بود. چند ساعتی می‌شد که از طبقه اول یکی از ساختمان‌های محله مهرآباد، صدای دعوا و درگیری می‌آمد. زن و شوهری با هم درگیر شده بودند، تا این‌که دعوا تمام شد،

 

صدا‌ها قطع شد و سکوت ساختمان را فرا گرفت. اما درست ساعت ٣ بامداد ناگهان صدای فریاد‌ها و التماس‌های پسربچه‌ای به گوش رسید. پسربچه‌ای که از مادرش خواهش می‌کرد این کار را نکند. مادر، اما بدون توجه به فریاد‌ها و وحشت پسرش او را به پشت‌بام ساختمان برد. دست پسرش را لحظه‌ای رها نمی‌کرد. وقتی به طبقه بالا رسیدند، صدای فریاد‌ها بیشتر شد و ناگهان دوباره سکوت همه جا را فرا گرفت. اما اینبار سکوتی مرگبار بود که این ساختمان را فرا گرفته بود. مادر خانواده سناریوی وحشتناکی را رقم زده بود، او خودش و پسر ٦ ساله‌اش را از پشت‌بام به پایین پرتاب کرده بود. همسایه‌ها به محض دیدن این صحنه غم‌انگیز با پلیس تماس گرفتند. خیلی زود تیمی از ماموران کلانتری ١١٩ مهرآباد خود را به محل حادثه رساندند. آن‌ها به محض ورود به این ساختمان، در حیاط خانه با بدن‌های بی‌جان زن جوان و پسربچه‌ای خردسال روبه‌رو شدند. آن‌ها از طبقه ششم ساختمان به پایین سقوط کرده و جان خود را از دست داده بودند. بلافاصله اجساد به پزشکی‌قانونی منتقل شدند و بررسی‌ها و تحقیقات ماموران پلیس دراین‌باره آغاز شد.

 

تیم تحقیق نخستین تجسس‌های خود را از همسایه‌ها آغاز کردند. این درحالی بود که پدر خانواده با شنیدن این خبر خود را به خانه رسانده و با دیدن اجساد همسر و پسرش بشدت شوکه شده بود و هیچ صحبتی نمی‌کرد. همسایه‌ها در تحقیقات به ماموران گفتند: «این زوج به تازگی به این خانه آمده بودند، مستاجر بودند و از فروردین امسال به طبقه اول این خانه نقل مکان کردند. ما خیلی آن‌ها را نمی‌شناختیم، دو پسر ٦ و ١١ ساله داشتند، ولی معلوم بود که با هم اختلافات زیادی دارند، چون مرتب با هم اختلاف و درگیری داشتند. همیشه صدای دعوا از این خانه می‌آمد، تا این‌که شب حادثه هم این زن و شوهر با هم درگیر شدند. از صدای آن‌ها معلوم بود که سر رفتن به شمال درگیر شده‌اند. زن جوان که زینب نام داشت، به شوهرش می‌گفت: باید فردا مرا به شمال ببری، چون چهلم پدرم است.

 

همسرش هم می‌گفت: کار دارم و نمی‌توانم تو را به شمال ببرم، همین مسأله باعث دعوای آن‌ها شده بود و مرتب سر هم داد می‌زدند، تا این‌که بعد از مدتی صدای درگیری‌ها تموم شد، مشخص بود که مرد جوان از خانه بیرون رفته بود. مدتی گذشت و تصور کردیم که دعوا تمام شده و اوضاع آرام است، اما ناگهان نیمه‌شب صدای فریاد‌های پسر کوچشان را شنیدیم. مادرش او را از خانه بیرون آورده بود و به طبقه بالا می‌برد. پسرش می‌گفت: ترو خدا مامان ولم کن، این کار را نکن. اما مادرش اصلا اهمیت نمی‌داد. تا این‌که صدای فریادشان را از پشت‌بام شنیدیم. چند دقیقه بعد سکوت شد. این زن خودش و پسرش را از بالا به پایین پرتاب کرد.» در ادامه تحقیقات مشخص شد که این زن سابقه بیماری روحی و روانی نیز داشته است. شوهر وی که بشدت شوکه بود و زار می‌زد، به ماموران گفت: «ما ١٣‌سال بود که با هم ازدواج کرده بودیم. با هم اختلاف داشتیم، همسرم کمی بیماری روحی داشت. آن شب من از خانه بیرون رفته بودم، پسر بزرگترم هم خواب بود. نمی‌دانم چرا همسرم دست مجتبی را گرفته و این کار را کرده است، هنوز هم باورم نمی‌شود.» در نهایت با حضور تیم تشخیص هویت آگاهی و به دستور بازپرس امور جنایی تهران تحقیقات درباره این پرونده ادامه یافت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پدر روحی و روانی زن و شوهر زینب ماموران پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها

آلودگی صوتی نه‌تنها بر تصویر کلی شهر، بلکه بر سلامت ساکنان آن نیز تأثیر منفی می‌گذارد و شهرها از مناسب‌سازی ساختمان‌ها گرفته تا حسگرهای هشدار به دنبال راهکارهایی برای محدودکردن منابع آلودگی صوتی و مقابله با آثار مخرب آن هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منظور از آلودگی صوتی، هر صدای بیش‌ازحد و آزاردهنده‌ای است که می‌تواند بر سلامت و رفاه انسان و سایر موجودات تأثیر بگذارد. چندین دهه است که شهرها با جمعیت فعال، ترافیک جاده‌ای، صنعت و ساخت‌وساز به کانون این مشکل تبدیل شده‌اند. در حالی که سروصدای شهری ممکن است اجتناب‌ناپذیر به نظر برسد، حتی متراکم‌ترین و فعال‌ترین مکان‌ها نیز می‌توانند اقداماتی را برای محدودکردن منابع آلودگی صوتی انجام دهند.

تأثیرات آلودگی صوتی

با وجود اینکه این نوع آلودگی تأثیراتی مشابه آلودگی هوا نداشته است اما سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را به‌عنوان دومین عامل اصلی زیست‌محیطی مشکلات سلامتی (درست بعد از آلودگی هوای ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای) در اروپای غربی معرفی کرده است،

هرچند اثر تکرار و تداوم سروصدا بر سلامتی کاملاً شناخته‌شده نیست، با این حال دانشمندان معتقدند که می‌تواند اثرات منفی مختلفی بر سلامتی جسم و روان داشته باشد. شایع‌ترین مشکل سلامتی کاهش شنوایی ناشی از سروصدا (NIHL) است، قرار گرفتن در معرض صدای بلند همچنین می‌تواند باعث فشار خون بالا، بیماری قلبی، اختلال خواب، مشکلات تمرکز، تضعیف سلامت روان و استرس شود. کودکان و زنان باردار بیش از سایر گروه‌ها تحت تأثیر این اثرات مخرب هستند زیرا پیامدهای بلندمدت این اثرات بر رشد کودکان هنوز مشخص نشده است.

راهکارهایی برای مبارزه با آلودگی صوتی در شهرها

موضوع آلودگی صوتی در شهرها موضوع پیچیده‌ای است زیرا سروصدا به یک منبع محدود نمی‌شود، بلکه از طیف وسیعی از منابع ناشی می‌شود. از آنجایی که منابع آلودگی صوتی و محیط‌های صوتی متغیر با زمان هستند، باید از کنترل‌کننده‌های تطبیقی برای پاسخ به فرکانس، دامنه و فاز متغیر با زمان منابع آلودگی صوتی استفاده کرد.

یک طبقه‌بندی برای کمک به درک ماهیت چندبعدی منابع آلودگی صوتی در شهرها وجود دارد که در ادامه چند مورد از آن‌ها معرفی می‌شود.

کاربری ناسازگار

منظور از کاربری ناسازگار، مشاغل راه‌اندازی شده در یک مکان یا ساختمان است که منبع تولید سروصدا هستند، مشاغلی از جمله بازارها، رستوران‌ها و مکان‌های تفریحی می‌توانند به دلیل وسایل نقلیه تحویل و تجهیزات تهویه استفاده از ماشین‌ها و ابزارهای برقی و پخش موسیقی، در محیط اطراف خود آلودگی صوتی ایجاد کنند.

شهرها می‌توانند از برنامه‌های منطقه‌بندی و سایر سیاست‌های کاربری زمین، برای محدودکردن کاربری‌های پر سروصدا استفاده کنند. برای مثال، ایالت واشنگتن در آمریکا مقرراتی را برای اعمال محدودیت از نظر سروصدا در مناطق خاص تعیین کرده است. موضوع دیگر، آلودگی صوتی ناشی از فعالیت‌های سرگرمی است که نیاز به کنترل شهری، ایزوله کردن اماکن تجاری و ساختمان‌های تفریحی و ایجاد محدودیت برای رویدادهای بزرگ در فضای باز دارد.

ساخت‌وساز و صنعت

فعالیت‌های ساخت‌وساز به دلیل استفاده از ابزار و تجهیزات سنگین مانند بولدوزر و اره و مته و کامیون‌های حمل مصالح، به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح و شب منبع عظیم سروصدا و آلودگی صوتی هستند. دیگر فعالیت‌های صنعتی نیز منبع دیگری از سروصدا هستند.

راه‌حل‌های پیشنهادی برای کنترل این منابع آلودگی، اعمال محدودیت زمانی، تغییر مسیرها و محدودکردن استفاده از ماشین‌آلات در زمان‌بندی مشخص است. علاوه بر این، وقتی ساخت‌وساز در نزدیکی محل‌هایی با کاربری حساس مانند بیمارستان‌ها انجام می‌شود، شهرها می‌توانند تجهیزات بی‌صدا یا با کمترین صدا را در اختیار سازندگان قرار دهند.

ترافیک

ترافیک مهمترین عامل ایجاد سروصدای پس‌زمینه در بیشتر مناطق شهری است. وسایل حمل‌ونقل منبع غیرقابل اندازه‌گیری آلودگی صوتی هستند و در این میان صدای کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و ترامواها بسیار بیشتر از سایر وسایل نقلیه است.

راه‌حل‌های کنترل این گروه از منابع آلودگی بسیار متنوع است، از اعمال محدودیت سرعت در شهرها، استفاده از سطوح جاده‌ای که سروصدا را کاهش می‌دهند، کاشت درختان و گیاهان پیرامون منابع سروصدا تا رادارهایی برای تشخیص تخلفات آلودگی صوتی است. به‌علاوه، شهرداری‌ها می‌توانند از وسایل نقلیه عمومی و ترانزیت بی‌صدا مانند اتوبوس‌های برقی و هیبریدی استفاده کنند و بر زمان تردد وسایل نقلیه خدمات پسماند نظارت داشته باشند. مقررات محلی نیز می‌تواند استفاده از بوق و آلارم‌های خودرو را محدود کند.

حفاظت از فضای داخلی ساختمان‌ها

یکی از راه‌های مقابله با آلودگی صوتی این است که به جای تمرکز بر منبع آلودگی، از فضای داخلی ساختمان‌ها محافظت شود که نقاط کانونی هستند و بیشتر تحت تأثیر آلودگی صوتی قرار دارند. سروصدا در فضاهای داخلی می‌تواند از منابع داخل ساختمان مانند سیستم‌های تهویه، تجهیزات مکانیزه و برقی و سروصدای ساکنان ناشی شود یا تحت تأثیر منابع خارجی مانند ترافیک و مشاغل مجاور باشد.

برنامه‌های مقاوم‌سازی صوتی پنجره‌ها در ساختمان‌های مسکونی و تعیین استانداردهای ساختمانی (مثلاً ۵۵ دسی‌بل در روز و ۴۰ دسی‌بل در شب) و نظارت بر اجرای آنها می‌تواند راهی برای مقابله با آلودگی صوتی و آرام‌سازی فضای داخلی ساختمان‌ها باشد. مسئولان شهری می‌توانند برای تجهیزات مربوط به مقاوم‌سازی صوتی مانند پنجره‌های دوجداره و تهویه مکانیکی به ساختمان‌های مسکونی نزدیک منابع آلودگی یارانه تخصیص دهند.

بعضی از شهرهای جهان برای مقابله با این مشکل، اقدامات مؤثری را انجام داده‌اند که در ادامه به سه مورد اشاره می‌شود.

آنتورپ

شهر آنتورپ بلژیک آب‌نماهای جدیدی را در نزدیکی بزرگراه‌های پرتردد نصب کرده است تا به کاهش سروصدای ناشی از ترافیک آن کمک کند. این فواره‌ها که مجهز به پخش‌کننده صوت هستند، صدای آرام‌بخشی محیط طبیعی را تولید می‌کنند که به محافظت از ساکنان در برابر سروصدای بزرگراه کمک می‌کند.

آمستردام

مقامات آمستردام تصمیم گرفته‌اند با الگوبرداری از سیستم خیابانی نمایش سرعت که رانندگان را هنگام عبور از سرعت خود مطلع می‌کند و اکنون در بسیاری از نقاط جهان رایج است، برای مقابله با آلودگی صوتی از سیستم‌های دیجیتالی مجهز به حسگرهای نویز استفاده کنند.

این سامانه دیجیتال نخستین سیستم از نوع خود در هلند به‌شمار می‌رود و در روتردام نیز در حال فعالیت است‌. نمایشگرهای سیستم‌ها با نوشتن اخطار «صدای خیلی بلند» هنگام عبور موتورسواران و رانندگان خودروها که با سر و صدای زیاد سکوت خیابان‌های شهر را در هم می‌شکنند، به آن‌ها هشدار می‌دهد.

بارسلونا

شهرداری بارسلونا، چندین ناحیه شهری را به عنوان مناطق تحت فشار صوتی تعریف کرده است و بودجه‌ای بالغ بر یک میلیون یورو را به این منظور اختصاص داد که برای عایق کردن و کاهش صدا در ساختمان‌ها صرف می‌شود. هدف این کمک‌هزینه جایگزینی یا مناسب‌سازی پنجره‌ها در نمای اصلی ساختمان‌ها و همچنین تعویض درها برای کاهش اثرات آلودگی صوتی در منازل است.

کد خبر 746783

دیگر خبرها

  • سقوط مرگبار یک مادر ۱۹ ساله در ارتفاعات ماغر
  • ربودن کودک چهار ساله با خودرو مادرش
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو مادرش
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو مادرش/ سارقان کمک کردند ماشین خراب روشن شود اما...
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو مادرش | سارقان کمک کردند ماشین خراب روشن شود اما...
  • تیراندازی مرگبار کودک ۵ ساله به سمت خاله ۱۴ ساله‌
  • تیراندازی مرگبار کودک ۵ ساله به‌سمت خاله‌اش
  • موتورسواری مرگبار نوجوان ۱۳ ساله در اصفهان / مرگ کودک ۶ ساله
  • حمله مرگبار پلیس آمریکا به بیمار جنسی؛ او به سراغ دختـر ۷ ساله آمده بود! | فیلم
  • آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها