Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،سجاد پاک‎گهر رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر امروز شنبه چهارم خردادماه ۹۸ با اشاره به تاریخچه شهرستان خرمشهر گفت: بررسی سوابق تاریخی شهرستان خرمشهر حاکی از آن است که این شهرستان از دوره‎های پیش از تاریخ پیوسته مسکونی و جزو نقاط استراتژیک کشور بوده است؛ شهری که که دوره عیلامی با نام ناژیتو، دوره هخامنشی با نام آگنیس، دوره سلوکی آنتیوش، دوره اشکانی به نام استرآباد، و در دوره ساسانی به نام بارما و پیان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان این‎که در دوره اسلامی نیز نام‎های این شهر از بیان، محرزه، محمره در نهایت به خرمشهر تغییر نام پیدا می‎کند افزود: باتوجه به اهمیت این شهر از لحاظ موقعیت استراتژیک، بار‌ها کشور‌های متخاصم به آن یورش کردند و براین اساس می‎توان گفت بنا‌های تاریخی این شهرستان باوجود سوابق تاریخی دوره‎های مختلف، از بین رفته‎اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر ادامه داد: از زمان آزادسازی خرمشهر با شکل‎گیری ستاد بازسازی این شهرستان از اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰، بسیاری از بنا‌های تاریخی نیز که در اثر جنگ آسیب جدی دیده بودند از بین رفتند و امروزه به جز تعداد انگشت‎شماری از بنا‌های تاریخی این شهرستان چیزی باقی نمانده است؛ با این‎حال با بررسی شهر، تعداد محدودی بنای شاخص و ارزشمند باقی مانده از دوران دفاع مقدس قابل مشاهده هستند که با حفظ آن‎ها می‎توان بخشی از تاریخ جنگ‎هایی که در طول سده‎های گذشته به آن تحمیل شده را حفظ و نگهداری کرد.

پاک‎گهر با اشاره به این‎که از میان این بناها، ساختمان قدیمی بندر، انبار اولیه گمرک، ساختمان قدیمی راه‎آهن، بنای قدیمی شهربانی و چندین بنای ارزشمند با مالکیت خصوصی دارای ارزش ویژه‎تری هستند گفت: در صورت عدم تعیین تکلیف مالکیت این بنا‌ها و تملک آن‎ها از سوی میراث فرهنگی، امکان تخریب هریک از آن‎ها نیز وجود دارد.

وی افزود: اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خرمشهر در طول سالیان گذشته با همکاری مرکز فرهنگی دفاع مقدس این شهرستان (موزه جنگ) نسبت به شناسایی تعدادی از این بنا‌ها اقدام کرد که در صورت عدم حمایت سازمان‎ها و ارگان‎های تاثیرگذار در منطقه، روند حفظ، معرفی و رسیدن به نتایج مورد نظر به کندی پیش خواهد رفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر حفظ بنا‌های باقی مانده از جنگ را موضوعی شناخته شده در تمامی کشور‌ها دانست و گفت: امروزه تعدادی از این بنا‌ها که عمدتاً مربوط به جنگ‎های جهانی اول و دوم هستند را می‎توان در کشور‌های ژاپن، روسیه، آلمان، آمریکا، بلژیک و... مشاهده کرد که بخشی از محور‌های اصلی گردشگری این کشور‌ها هم محسوب می‎شوند.

پاک گهر افزود: بر همین اساس می‎توان گفت با حفظ بنا‌های باقی‎مانده از دوران جنگ در شهرستان خرمشهر، علاوه بر حفظ بخشی از سوابق تاریخی، این بنا‌ها به عنوان بخشی از محور گردشگری این شهرستان در توسعه گردشگری مورد توجه قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/ د

حفظ بناهای باقی‎مانده از جنگ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا

به گزارش فارس؛ سیدامیر سیاح رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار با اعلام این مطلب افزود: امیدواریم تا 25 اردیبهشت یک میلیون و 600 هزار مجوز کاغذی مانده در دست مردم در این مدت زمان باقی مانده به شناسه یکتا تبدیل شوند و شاهد تبدیل بیش از 2 میلیون پروانه کاغذی اعم از صنفی و غیرصنفی در کشور به مجوز الکترونیکی یا شناسه یکتا باشیم.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار درباره صدور مجوز به واسطه نبودن امکان صدور آن از طریق درگاه ملی مجوزها گفت: تعداد مجوزهای کاغذی که هنوز به صورت کاغذی صادر می شود و در درگاه نیست بسیار کم است.برای آنها تسهیلاتی قائل می شویم اما لازم است صادرکنندگان چنین مجوزهایی زودتر به درگاه متصل شوند.

اما تا آن زمان این امکان مهیا می شود که صاحبان چنین مجوزهایی بتوانند به فعالیت خود ادامه ادامه دهند.

وی بیان کرد: اگرچه برای صدور تبدیل مجوزها براساس قانون از 26 اردیبهشت ماه 1403، فردی که شناسه یکتا ندارد به منزله بدون مجوز است اما با تندی برخورد نمی‌کنیم بلکه کاری می کنیم تا در فرصت باقی مانده همه وارد درگاه شوند و درصد کمی را که باقی مانده اند با آرامش و ارسال پیامک به تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا دعوت می‌کنیم.

فردی که بخواهد خارج از کنترل و نظارت حکومتی و به صورت زیرزمینی کار کند، به تدریج خدمات دولتی وی قطع می شود.

وی افزود: مهمترین مزیت این طرح برای فعال اقتصادی این است که می تواند بدون حضور و 24ساعته از خدمات دولتی بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • وزیر ورزش: ۵ درصد باقی مانده سهام استقلال و پرسپولیس در اختیار ماست که متعلق به پیشکسوتان است / فیلم
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تبدیل ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی به الکترونیکی در کشور
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالانه خارج شد
  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده