Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم رونمایی از نرم‌افزار جامع آموزش تجوید سطح یک با عنوان مروارید که بر اساس کتاب حلیةالقرآن سطح یک تولید شده است، با حضور سیدمحسن موسوی بلده در سالن نشست‌های شماره دو مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
این مراسم با تلاوت حسین شالچی آغاز شد و در ادامه، عباس سلیمی، خادم القرآن و پیشکسوت قرانی کشورمان درباره اهمیت و ضرورت تعلیم و تعلم قرآن، اظهار کرد: همانطور که امام صادق(ع) فرمودند، «شایسته نیست انسان مؤمن بمیرد، مگر اینکه قرآن را فراگرفته باشد و در راه فراگیری آن باشد تا عمرش به پایان برسد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: جایگاه معلمان قرآن، جایگاه والایی است که بر همه مشخص است که پیامبر اکرم(ص) به حضرت علی(ع) در این باره فرمودند قرآن را بیاموز و به مردم نیز آموزش بده که به ازای هر حرفی از قرآن که به دیگران آموزش دهی، خداوند 10 حسنه قرار داده و اگر در راه آموزش قرآن، عمرت به پایان برسد، شهید مرده‌ای.
سلیمی با اشاره به روایتی که «قرآن را بیاموزید و به دیگران نیز آموزش دهید و همان‌گونه که مردم به گرد خانه خدا طواف می‌کنند، مردم نیز به گرد مضجع تو طواف می‌کنند»، اضافه کرد: طی چند دهه گذشته که محصولات فرهنگی متعددی در قالب آموزش قرآن ارائه شده است، جای نرم‌افزار «مروارید» خالی بوده است که با همکاری استاد مسلم قرآن، این امر محقق و فراهم شد.
وی ضمن تشکر از زحمات دستگاه‌هایی چون معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران برای انجام این اقدام ضروری، ادامه داد: شما قرآنیان برای رفع ناهنجاری‌های اجتماعی که به عنوان تهدیدی برای هویت دینی است، باید پیشگام باشید و برای نهادینه کردن مفاهیم و تدبر در قرآن و حاکمیت آن در زندگی غفلت نورزید.
در ادامه، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌های امور قرآن و عترت گفت: شما باید از این امکانات در جهت آشنایی مردم به ویژه نسل جوان با قرآن بهره‌برداری کنید.
مشاوره علمی نمایشگاه قرآن با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره) درباره قرآن با این مضمون که «اگر قرآن کریم نازل نشده بود، باب معرفت‌الله الی الابد بسته بود»، اظهار کرد: حضرت امام(ره) درباره قرآن سخنان کلیدی و مهمی دارند. باید کلمات این مفسر و پژوهشگر قرآن را از اینکه رهبر انقلاب به عنوان شخصیت سیاسی سخن گفته‌اند، جدا کرد. امام به عنوان قرآن‌پژوه به مسائل نگاه می‌کرد، چنانکه مقام معظم رهبری نیز قرآن‌شناس و قرآن‌پژوه است و نباید مسائل علمی با مسائل سیاسی خلط شود.
خسروی با اشاره به «فتبارک الله احسن الخالقین» اضافه کرد: در آیات اشاره می‌کند که انسان را از چه آفریده است و سپس به خود احسن گفته است. انسانیت انسان به روح و تکامل معنوی اوست و اگر این را از انسان بگیرند، انسان با دیگر موجودات تفاوتی ندارد. لذا باید در بحث خلقت انسان به خالق نظر داشته باشیم. آیه آیه قرآن انسان را به خدا می‌رساند و هر آیه که انسان را به خدا منتقل نکند، یعنی معنایش را درک نکرده‌ایم و هنگامی که از این چشم‌انداز به قرآن نگاه می‌کنیم، به حرف امام(ره) خواهیم رسید که قرآن، تجلی خداوند است.
مشاوره علمی نمایشگاه قرآن بیان کرد: هنگامی که از قرآن و آموزه‌های آن بهره‌مند باشیم و با آن مرتبط باشیم، با خداوند مرتبط هستیم و اگر از آن دور شویم، از خداوند دور خواهیم شد. نور قلب ما با ارتباط با آیه به آیه قرآن بیشتر می‌شود.
خسروی ضمن تشکر از نویسنده حلیةالقرآن برای تهیه این نرم‌افزار، اضافه کرد: این نوآوری براساس تغییر زمان برای جذاب‌تر کردن علوم قرآنی و ارتقای سطح قرآنی علاقه‌مندان به کلام وحی قابل تحسین است.
سپس مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به سخنرانی پرداخت و گفت: مردم شرایط حضور در تمامی کلاس‌های حضوری را به دلایلی چون مشغله کاری و ... ندارند. تهیه این نرم‌افزارها موجب می‌شود تا علوم قرآنی برای تمامی علاقه‌مندان به این عرصه فراهم باشد و مردم بتوانند از این محصولات قرآنی در فرصت‌های مختلف برای ارتقای سطح قرآنی خود استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از ابزار و تکنولوژی روز برای گسترش امر قرآن، بیان کرد: تنوع در ارائه موضوعات این نرم‌افزارها متناسب با رده سنی مختلف خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و افراد تحصیل‌کرده و همچنین توجه به آموزش عمومی و تخصصی قرآن متناسب با مخاطبان لازم و ضروری است.
قره شیخلو اضافه کرد: جذابیت در ظاهر نرم‌افزارها مهم است تا بیننده را ساعت‌ها با خود همراه کند. اگر این اتفاق بیفتند، فراگیری بیشتری در حوزه مخاطبان خواهیم داشت و دستگاه‌های قرآنی حتی‌المقدور حمایت‌های لازم را از این نرم‌افزارها داشته باشند تا آنها افزایش پیدا کند.
وی با تشکر از دست اندرکاران این نرم‌افزار با تأکید بر توجه به بخش کودکان در این زمینه، ادامه داد: به این امر به اندازه‌ای باید توجه داشت که حداقل هر سال در نمایشگاه قرآن 10 نرم‌افزار قرآنی تولید و رونمایی شود. همچنین دستگاه‌ها باید مؤسسات را کمک کنند تا محصولات قرآنی را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهند؛ به‌گونه‌ای که تولید‌کننده آسیب نبیند و مخاطب هم بتواند از آن نهایت استفاده را ببرد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان نوید رونمایی از بسته آموزش‌های غیرحضوری قرآن را در آینده نزدیک داد.
مداحی محمدرضا پورمعین، خادم القرآن و همچنین پخش نماهنگی از نرم‌افزار مروارید از دیگر بخش‌های این مراسم بود. سپس سیدمحسن موسوی بلده، با اشاره اجمالی به بحث ضرورت تجوید و با اشاره به آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»، اظهار کرد: «نحن» در این آیه تأکید است. یعنی خود ما قرآن را نازل کردیم و خود ما هم از آن حفاظت می‌کنیم و همیشه تا ابد حافظ قرآن هستیم.
وی ادامه داد: مسلمانان باید در انتقال الفاظ قرآن از هر نوع تحریف عمدی و غیرعمدی مراقبت می‌کردند و علم تجوید از این احساس وظیفه مسلمانان درباره محافظت قرآن حاصل شده است. علم تجوید صحبت از ویژگی حروفی می‌کند که در قرآن بکار رفته است.
موسوی بلده با اشاره به اینکه امروزه می‌توان ادعا کرد که 99 درصد تلفظ حروف و آیات قرآن آنچه هستند که از زبان مبارک پیامبر(ص) خارج شده است و به اصحاب منتقل کرده است، اظهار کرد: این نبود جز زحمت مسلمان و قاریان و تالیان و حافظان قرآن که ویژگی کلمات و حروف را استخراج کردند و علم آن، تجوید شد و حفظ اصالت تلفظ کلمات قرآن «کما انزل» بود.
این خادم قرآن اضافه کرد: قاریان در کنار ارائه تلاوت درست به مردم، به عنوان کارمندان اداره حفظ قرآن زیر نظر مستقیم خداوند هستند. سلسله زنجیروار حفظ آیات قرآن از هر نوع تحریف، توسط معلمان تجوید انجام شده است.
یادآور می‌شود، نرم‌افزار جامع آموزش تجوید سطح یک مروارید به همت سیدمحسن موسوی بلده، مهدی قره‌شیخلو، محمدرضا پورزرگری، ابوالفضل قدیانی و سیدحسین موسوی بلده با مشارکت معاونت قرآن و عترت ارشاد و سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران و مؤسسه احسن الحدیث تهیه و تولید شده است که طی آن به بیان علم تجوید به زبان ساده پرداخته شده است. همچنین نرم‌افزار مروارید سطح دو پیش‌تر از این رونمایی شد.
یادآور می‌شود، بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، معنای زندگی» تا چهارم خردادماه در محل مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید