Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-16@22:34:59 GMT

خسارت ۳۰ میلیارد دلاری تصمیم نادرست وزیر نفت

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۷۵۹۲

خسارت ۳۰ میلیارد دلاری تصمیم نادرست وزیر نفت

«تصمیم نادرست بیژن زنگنه در وزارت نفت، ۳۰ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کرد.»

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

این مطلب را روزنامه جوان ضمن گزارشی عنوان کرد و نوشت:


معطل ماندن توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در حالی تبدیل به یکی از محورهای استیضاح وزیر نفت شده که براساس گفته‌های خودش، بیش از ۳۰ میلیارد دلار از منافع ملی کشور در این مدت بر باد رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان فاز ۱۱ پارس جنوبی ماجرایی غم‌انگیز دارد. در سال ۷۹ بود که زنگنه در دولت اصلاحات توسعه این فاز را به شرکت فرانسوی توتال واگذار کرد. توتال سال‌ها ایران را برای توسعه این فاز که مرزی‌ترین فاز گازی ایران است و «مشترک‌تر» از سایر فازهای میدان گازی مشترک پارس جنوبی است، معطل کرد. یکی از مدیران سابق شرکت ملی نفت در این‌باره گفته است که هرگاه جلساتی را برای پیگیری فاز ۱۱ با توتال برگزار می‌کردیم مسئولان این شرکت می‌گفتند نیازمند اخذ مجوز از آمریکا هستیم، زمان می‌خریدند. بیش از ۸۰ ساعت جلسه با توتال برگزار کردیم و در هر جلسه بهانه خاصی ترتیب می‌دادند تا اینکه سال ۸۷ این شرکت اعلام کرد از این پروژه کنار می‌رود و بعداً مشخص شد بابت کناره‌گیری از این پروژه، تسهیلات مالی خاصی از آمریکایی‌ها دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید:

کشف ۳ کارت‌خوان با گردش مالی ده میلیاردی در دفتر زنگنه بهارستان در انتظار توضیحات وزیر نفت


در سال ۸۸ قرارداد فاز ۱۱ به شرکت چینی CNPC رسید که با توجه به تحریم‌های اعمالی علیه کشور و توقف کار، شرکت ملی نفت تصمیم گرفت این فاز را با استفاده از منابع داخلی توسعه دهد و بر همین اساس، شرکت پتروپارس را به عنوان پیمانکار برگزید. با امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ میان شرکت ملی نفت و پتروپارس کار توسعه فاز ۱۱ از اواسط سال ۹۱ به سرعت آغاز شد.


ابتدای سال ۹۲ بود که نخستین جکت برای حفاری‌های چاه‌های فاز ۱۱ آماده شد، اما با تغییر دولت و ورود زنگنه به وزارت نفت، این پروژه به دستور وزیر نفت متوقف شد و جکت ساخته شده به انبار رفت. زنگنه که علاقه شدیدی به شرکت توتال دارد قرارداد با پتروپارس را فسخ کرد و از همان روز مذاکرات خود را برای حضور فرانسوی‌ها در ایران کلید زد، از سال ۹۲ تا سال ۹۶ که قرارداد با توتال امضا شد، این شرکت فرانسوی با همکاری کامل وزارت نفت تمامی اطلاعات میادین، سکوها، چاه‌ها، تولید و… این میدان مشترک را دریافت کرد به بهانه اینکه بهینه‌ترین روش تولید از فاز ۱۱ را مدل‌سازی کند.


در همان زمان کارشناسان هشدار دادند نباید تمامی اطلاعات را در اختیار توتال قرار داد، زیرا این شرکت، شریک قطری‌ها در آن سوی مرز است، ولی وزارت نفت بدون توجه به این هشدارها، همه چیز را به توتال عرضه کرد.


سرانجام در سال ۹۶ قرارداد توسعه این فاز با توتال امضا شد اندکی از امضای قرارداد نگذشته بود که زمزمه‌هایی از سوی توتال برای ترک قرارداد مطرح شد؛ بهانه نیز این بود که با توجه به تحریم‌های آمریکا امکان سرمایه‌گذاری وجود ندارد. وزیر نفت بلافاصله وارد گود شد و گفت طبق قرارداد ما با توتال، قانون حاکم در این قرارداد قوانین اروپا و نه تحریم‌های آمریکاست. با این وجود، توتال رسماً اعلام کرد به دلیل تحریم آمریکا ایران را ترک می‌کند. شرکت CNPC چین که قرار بود بعد از توتال این قرارداد را به پیش ببرد به دلیل اقداماتی که وزارت نفت در قبال چینی‌ها طی سال‌های گذشته انجام داده بود، علاقه چندانی به اجرای این پروژه ندارد.


تاریخ تکرار شد، باز هم توتال با دریافت آخرین اطلاعات ایران را ترک کرد و چینی‌ها نیز عقب نشسته‌اند. یک شرکت ایرانی باید جور همه اشتباهات وزارت نفت را کشیده و مرزی‌ترین فاز را توسعه دهد. حداقل ضرر ایران طی شش سال اخیر ۳۰ میلیارد دلار بوده است که مقصر اول و آخر آن وزیر نفتی است که همه چیز را ویران کرد. به گفته زنگنه در تاریخ ۲۱ تیر ۹۶ و در صحن علنی مجلس، هر سال تاخیر در بهره‌برداری از هر فاز پارس جنوبی ۵ میلیارد دلار ضرر ملی به کشور وارد می‌کند.
 

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس توتال خسارت دور زدن تحریم زنگنه شرکت سرمایه CNPC وزارت نفت وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جنگ داخلی» صدرنشین تازه گیشه هالیوود شد

این فیلم با افتتاحیه ای نزدیک ۲۶ میلیون دلار این کرسی را از آن خود کرد.

«جنگ داخلی» تازه ترین محصول شرکت مستقل فیلمسازی آ ۲۴ است که معمولا فیلم‌هایش موفقیت فراوانی در مراسم اسکار به دست می آورند.به همین دلیل، اهل فن عقیده دارد جنگ داخلی هم در دور بعدی مراسم اسکار جزو نامزدهای اصلی در رشته‌های مهم آن باشد

کریستین دانست در این درام دلهره آور در قالب روزنامه نگار جوانی ظاهر شده که برای تهیه چند گزارش اجتماعی، راهی چند شهر آشوب زده آمریکا می شود که در آنها درگیری های نژادی وجود دارد.

در کنار استقبال خوب تماشاگران از فیلم، منتقدان هم نقدهای مثبت زیادی برای آن نوشته اند. تحلیل گران اقتصادی سینما، پیش بینی افتتاحیه ای ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلاری برای فیلم می کردند.

تا به امروز افتتاحیه ۲۶ میلیون دلاری جنگ داخلی، بهترین افتتاحیه برای یکی از محصولات شرکت آ ۲۴ بوده است.

جنگ داخلی با هزینه تولید ۵۰ میلیون دلاری خود، در عین حال گرانترین محصول این شرکت فیلمسازی تاکنون بوده است.

به گفته تحلیل گران سینمایی، این درام اولین تولید شرکت آ ۲۴ نیز است که توانسته صدرنشینی جدول گیشه سینماهای آمریکای شمالی را از آن خود کند.

«گودزیلا علیه کونگ: امپراطوری جدید» با فروش ۱۵ میلیون و پانصد هزار دلاری خود، در ردیف دوم جدول گیشه قرار گرفت.

فروش کلی این محصول تازه کمپانی برادران وارنر هم اکنون به رقم خوب ۱۵۸ میلیون دلاری رسیده است.

سومین فیلم جدول «شکارچیان ارواح: امپراطوری یخ زده» با فروشینزدیک ۶ میلیون دلار است. فروش کلی این کمدی اکشن ماجراجویانه به رقم نه چندان مناسب ۹۷ میلیون دلار رسیده است.

انیمیشن کمدی اکشن «پاندای کونگ فو کار ۴» با فروش ۵/۵ میلیون دلاری اش، ردیف چهارم جدول را اشغال کرد. فروش کلی فیلم در آمریکای شمالی اکنون به رقم ۱۷۳ میلیون دلار رسیده است.

دومین قسمت «دون/ تلماسه» هم کمی بالاتر از ۴ میلیون دلار فروش کرد تا ضمن رساندن رقم کلی فروش خود به ۲۷۳ میلیون دلار، در ردیف پنجم جدول گیشه بنشیند.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • در سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن چه گذشت؟/ از قرارداد نظامی 140 میلیون دلاری تا سکوت رسمی درباره پاسخ نظامی ایران به اسرائیل
  • امضای قرارداد توسعه زیرساخت شهر هوشمند بین ایرانسل و قائمشهر
  • انعقاد بزرگترین قرارداد برای ساخت ماهواره با دانش‌بنیان‌ها
  • فرمول استقلال برای کاهش خسارت تعیین شده توسط فیفا
  • دلیل اصلی جدایی لیونل مسی از بارسلونا چه بود؟
  • انعقاد ۳۰ فقره قرارداد خدمات فنی مهندسی در دیگر کشورها
  • «جنگ داخلی» صدرنشین تازه گیشه هالیوود شد
  • امضای قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی
  • توضیح معاون حقوقی استقلال درمورد خسارت نیم میلیون دلاری
  • خسارت ۱۰۰ میلیون دلاری صهیونیست‌ها در دقایق اولیه حمله موشکی ایران