Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@21:38:26 GMT

ورود جدی دولت به فاز کنترل نظام توزیع کالا

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۷۸۰۹

ورود جدی دولت به فاز کنترل نظام توزیع کالا

رئیس سازمان حمایت: مشکلات توزیع و تأمین را صفر می‌کنیم مرداد سال گذشته از سامانه جامع تجارت رونمایی شد. سامانه‌ای که می‌تواند مسیر تولید تا عرضه را شفاف کند. قرار بود این سامانه در تولیدات داخلی و وارداتی فعالیت خود را آغاز کند تا چالش‌هایی که در نظام توزیع وجود دارد، برطرف شود، اما با گذشت زمان فعالیت این سامانه در بخش داخلی به فراموشی سپرده و دست و پا شکسته در حوزه واردات فعال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجان اسلامی فر خبرنگار

مشکل ما در تأمین و شبکه توزیع است
عباس تابش رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به خبرنگار «ایران» می‌گوید: قبل از اینکه نگران گرانفروشی‌ها باشیم باید مشکلات تأمین و توزیع را حل کنیم.
پرونده‌های گرانفروشی زیاد نیست
وی ادامه داد: با بررسی پرونده‌هایی که به سازمان حمایت آمده است تعداد پرونده‌های گرانفروشی بسیار کمتر از سایر پرونده‌ها است. بیشترین مشکل ما در تأمین کالا و شبکه توزیع است. رئیس سازمان حمایت اعتقاد دارد که برای عبور از چالش‌های مربوط به بازار باید سراغ سامانه جامع تجارت برویم.
خبر خوش اول
وی با بیان اینکه سامانه جامع تجارت بزودی اجرایی می‌شود، گفت: از این طریق می‌توان شبکه‌ای منسجم و با ضریب اطمینان بالا داشت و از سویی چالش‌های توزیع و تأمین را به صفر رساند.
با احتکار به گرانی دامن می‌زنید
وی تأکید کرد: قاطعانه می‌گویم که همه کالاهای مورد نیاز مردم در کشور وجود دارد و هر چه قدر این حس در مردم باشد که بخریم و انبار کنیم، به افزایش گرانی کالاها دامن می‌زنند.
نیازمند کمک مردمی هستیم
وی اضافه کرد: این یک واقعیت است که توان ما برای بازدید و نظارت بر کل کشور بسیار پایین است و اگر کمک مردمی نباشد، قطعاً برای نظارت بر بازار با مشکل مواجه خواهیم شد؛ لذا ما از مردم درخواست می‌کنیم که در رصد انبارها، گرانفروشی و جابه‌جایی غیرمنطقی کالا به این سازمان کمک کنند.
بازرسی‌هایی که انجام شد
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان درخصوص آمار بازرسی‌ها و نظارت‌های صورت گرفته توسط این سازمان گفت: بازرسی‌های این سازمان در سال 97 به نسبت 96، 8 درصد از لحاظ عددی افزایش یافته ولی از نظر ارزشی، 1245 درصد بالاتر رفته است و از طرف دیگر میزان جرایم وصولی 76 درصد، بازرسی‌های مشترک 32 درصد و تعداد پرونده‌های قاچاق تشکیل شده به میزان 76 درصد افزایش یافته است؛ این درحالی است که نه به لحاظ بودجه‌ای و نه به لحاظ نیروی انسانی، بر توان این سازمان افزوده نشده و حتی 20 نفر از پرسنل ما نیز کم شده‌اند.
کاهش دلالی
پایان دلالی با تجمیع تولید و عرضه از جمله مزایای سامانه جامع تجارت است. این سامانه سازوکارهای تولید تا عرضه را شفاف می‌کند و زمانی که صحبت از کمبود کالایی به میان می‌آید، بر اساس سامانه یاد شده می‌توان مبادی ورودی و خروجی کالا را رصد کرد.
نقش آفرینی در تجارت خارجی
در بخش تجارت خارجی سامانه جامع تجارت توانست نقش آفرین باشد ولی در تجارت داخلی این سامانه حرکت جدیدی نکرده است. علت این اتفاق هم در الزامی نبودن تجارت از طریق سامانه جامع تجارت است. وقتی تولید تا عرضه را سامانه جامع تجارت کنترل کند و این امر برای تولیدکنندگان در تمام بخش‌ها الزامی شود، دیگر خبری از کمبود کالا نخواهد بود و تأمین هم به دقت صورت می‌گیرد.
شکر چرا کمیاب شد؟
به‌عنوان مثال گفته می‌شود اگر شکر در سامانه جامع تجارت وجود داشت هیچ زمان صف برای خرید آن شکل نمی‌گرفت چرا که در زمان اوج مصرف یعنی ماه رمضان، توزیع بدرستی انجام می‌شد. از آنجا که سامانه یاد شده نتوانست بخوبی اجرا شود، واردات و توزیع شکر با معضل‌هایی مواجه شد که البته با واردات انبوه این کمبود شکر در حال حل شدن است.
کاهش قاچاق
محسن شیری کارشناس اقتصادی معتقد است: سامانه جامع تجارت (سامانه یکپارچه‌سازی و نظارت بر فرآیند تجارت) دو هدف دارد. یک؛ بحث یکپارچه‌سازی فرآیند تجاری در کشور و ایجاد شفافیت تجاری و دوم؛ بعد نظارتی این سامانه بر زنجیره کلان صادرات و واردات کشور است.با استفاده از این سامانه، انجام مبادلات تجاری به سمت مبادی قانونی هدایت خواهد شد و پدیده قاچاق کاهش خواهد یافت.
خداحافظی با احتکار
سال گذشته تابش در مراسم رونمایی از سامانه جامع تجارت گفته بود: این سامانه با همکاری مرکز تجارت الکترونیک برای ساماندهی تجارت داخلی و فرامرزی و ایجاد درگاه واحد از سوی تمام سازمان‌ها و ارگان‌های مجوز دهنده ایجاد شد. طبق این سامانه هر کسی که به هر دلیلی کالایی بیش از نیاز خود ذخیره‌سازی کرده، موجودی خود را باید در این سامانه اظهار کند، در غیر این صورت احتکار به حساب می‌آید.
خبر خوش دوم
خبر خوش دیگری که رئیس سازمان حمایت داد، ایجاد کمیته ویژه برای رسیدگی به پرونده شرکت‌های خودروسازی و مونتاژی است.
کمیته ویژه تخصصی
وی گفت: از آنجا که این روزها مشکلات خودرویی زیاد شده است، به تعزیرات پیشنهاد دادیم که کمیته ویژه و تخصصی در حوزه خودرو شکل گیرد تا پرونده‌ها با سرعت بررسی شود و حق مردم بیش از این تضییع نشود.
پرونده‌ها به تعزیرات رفت
تابش گفت: پرونده شرکت‌های هاوال، کرمان موتور، بسترن و c3 را به‌دلیل شکایت‌های مردمی و تعویق در تحویل خودرو به تعزیرات ارسال کردیم.

بــــرش
سامانه جامع تجارت بخش‌های فرامرزی و تجارت داخلی را پوشش می‌دهد به گونه‌ای که با راه‌اندازی آن فرآیند‌های مربوط به صادرات، واردات و ترانزیت در تجارت داخلی وخارجی شفاف می‌شود.
سامانه جامع تجارت از کجا شروع شد؟
14 اردیبهشت 97 بود که سازمان توسعه تجارت  طی بخشنامه ای اعلام کرد که سامانه ثبت سفارش به سامانه جامع تجارت منتقل شود. این امر به منظور تسهیل و تسریع فرآیند‌های ثبت واردات کالاهای مجاز به کشور توسط شخصیت‌های حقیقی و حقوقی واجد شرایط صورت گرفت تا یکپارچه‌ سازی فرآیند ثبت انجام شود و شفافیت اقتصادی که مورد تأکید است، صورت گیرد. بعد دیگر تجارت داخلی است، بدین جهت کالاهایی که در شهرهای مختلف تولید می‌شود از طریق سامانه یاد شده به مراکز عرضه می‌رسد و دیگر دلالان نمی‌توانند باعث برهم زدن بازار شوند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت سفارش کتاب‌های درسی برای این پایه‌ها آغاز شد | دانش آموزان به این سایت مراجعه کنند

به گزارش همشهری آنلاین، ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برای دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی آمادگی ۲ (استثنایی)، اول ۲ (استثنایی)، اول ۳ (استثنایی) و اول تکمیلی (استثنایی)، دوم تا ششم، هشتم و نهم، یازدهم و دوازدهم که پیش‌تر قرار بود ۲۸ فروردین آغاز شود اما زمانش به تعویق افتاد، از امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد.

ثبت سفارش و توزیع کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید تمامی دوره‌های تحصیلی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir یا سامانه irtextbook.ir انجام می‌شود.

دانش‌آموزان و اولیای آنان در صورت تمایل می‌توانند از طریق سامانه مذکور نسبت به ثبت سفارش انفرادی اقدام کنند و برای ورود به سامانه کد ملی دانش‌آموز، نام کاربری و ۶ رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانش‌آموز، رمز عبور ورود به سامانه است.

کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمامی دوره‌های تحصیلی از طریق مدرسه محل تحصیل آنان که در سفارش دانش‌آموز قید شده است، توزیع می‌شود.

ورود مدارس به سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی از طریق سامانه سیدا انجام می‌شود.

کد خبر 846893 منبع: مهر برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • ورود بیش از ۱۳۰۰ پرونده تخلفاتی به تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد
  • ثبت سفارش کتاب‌های درسی برای این پایه‌ها آغاز شد | دانش آموزان به این سایت مراجعه کنند
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز
  • تشکیل ۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • چگونگی استفاده بیماران از سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • جزییات راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد؛ راه‌اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد: راه اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • پیگیری حقوق بیماران با راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی