Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ با فرا رسیدن لیالی قدر در ماه مبارک رمضان شاهد حضور مردم در مراکز و مساجدی برای انجام دادن اعمال این شب‌ها هستیم در این رابطه گفتگویی را با حجت السلام و المسلمین دکتر محمدرضا سالاری، روانشناس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، داشتیم تا بدانیم اعمال درست این روزها چیست که در ادامه خواهید خواند:

سالاری فر در خصوص فلسفه قرآن برسر گرفتن در شب های قدر را بیان کرد: در اسلام؛ قرآن به عنوان یک کتاب زندگی و کتاب هدایت معرفی شده است و نکاتی که در باب سبک زندگی که موجب رشد انسان خواهد شد در قرآن ذکر شده است و اهل بیت نیز به عنوان مفسرین اصلی این کتاب، نکات و آموزه‌های قرآن را برای مردم تببین کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص فلسفه قرآن بر سر  گرفتن در لیالی قدر می توان به این موضوع اشاره کرد که ما قرآن را به عنوان راه زندگانی می پذیریم و در این شب ها تجدید عهدی را با بر سر گرفتن قرآن با خدای خود برای سالی که در پیش رو داریم انجام می دهیم، اگر در این شب ها با رفتارهای صوری و ماهیتی غیر شفاف این عمل را انجام دهیم از راه اصلی خارج خواهیم شد و تاثیری که قرآن باید در زندگی ما بگذارد را نخواهیم دید.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه درباره وجود رفتارهای غیر واقعی در برگزاری مراسمات اعمال شب قدر نیز عنوان کرد: ما مسلمان هستیم و کتاب مسلمانان قرآن است که بهترین آموزه‌ها درون آن قرار دارد اما با رفتارهای غیر واقعی به آن عمل نمی‌کنیم و افرادی غیر مسلمان با وجود اینکه دینی غیر از دین اسلام دارند اما در عمل کاملا به آموزه ها و نکات قرآنی در زندگی خود عمل می کنند، در همین رابطه حضرت علی (ع) نیز در وصیت نامه خود می فرمایند: «طوری نباشد که که کسانی که مسلمان نیستند در عمل به قرآن از شما سبقت بگیرند.»

وی ادامه داد: متاسفانه ما به تشریفات و ظواهر دینی بیشتر بها داده ایم و باطن قرآن را که باید به آن بیشتر بپردازیم نادیده گرفته شده  و از آن غافل شده ایم، اما اگر  کتاب قرآن  و مفسرین آن را به عنوان اصل قرار دهیم شاهد رشد از لحاظ معنوی و بیشتر پرداختن به موارد باطنی این کتاب هستیم. باید دانست با بر سر گرفتن قرآن در این شبها تمامی گناهان ما پاک نمی شود ،بخشی از گناهان که در گفتار عامیانه به آن ها حق الله می گویند از سوی خداوند خداوند باری تعالی احتمال بخشش آن ها وجود دارد اما نکته مهم مسئله حق الناس است که اگر در حق افراد در مباحثی مانند مال و آبرو کوتاهی کرده ایم باید رفع شوند و بعد از آن طلب بخشش کنیم زیر حق الناس با دعا کردن بخشیده نمی شود و باید حق الناس را ادا کرد.

بر اساس گفته علمای دینی، اگر در شب قدر نتوانستید مباحث حق الناس را مرتفع کنید، حداقل در آن شب با خود پیمان ببندید که هرچه سریع تر مباحث حق الناس را رفع سازید.

سالاری‌فر در پایان نیز با اشاره به آگاهی های که مردم در این شب ها برای درست انجام دادن اعمال اظهار کرد: شب قدر شب محاسبه است که این موضوع از پر اهمیت ترین موضوعات این شب است و فرد قبل از اعمال این شب باید محاسبه ای از نفس خود را انجام دهد و بداند در ارتباط با خدای خود چه کوتاهی را انجام داده است و در راستای عمل به کتاب خدا چه کارهایی را انجام نداده است که متاسفانه بازهم به این موضوع پرداخته نشده است و کم تر مورد توجه قرار گرفته است ، اگر به این مسئله در بین مردم بیشتر  پرداخته شود  یک سال معنوی برپار  خواهیم داشت که افراد بر اعمال معنوی خود در طول یک سال اشراف کامل دارند و با خدای خود به راز و نیاز می پردازد و اعمال خود را محاسبه می کند.

وی ادامه داد: تفکر مبحث بعدی در این خصوص است، بر اساس  روایات پاداش یک لحظه تفکر برتر از 70 سال عبادت است، در جامعه حال حاضر خلا اصلی عدم وجود یک تفکر معنوی است، باید جامعه را به سمتی سوق داد که تفکر معنوی در آن رواج پیدا کند تا اثر گذاری آن را در راستای بهتر انجام دادن مراسمات شب قدر ببینیم.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دین سبک زندگی فلسفه قرآن برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۸۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خداوند متعال خواندن قرآن را از مهم‌ترین و بهترین اعمال قرار داده است. گواه این است که خداوند متعال می‌فرماید: «إِنَّ هَٰذَا الْقرآن یَهْدِیلِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ؛ همانا این قرآن به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند.» (سوره اسرا، آیه ۹). در روایتی از پیامبر نیز بر فضیلت خواندن روزانه قرآن شواهدی وجود دارد، چنان‌که پیامبر صلی‌الله علیه و آله می‌فرماید: «بخوانید قرآن را که شفیع شما در روز قیامت می‌شود.» لذا به‌منظور بهره‌مندی از اثرات مادی و معنوی قرآن باید قرآن را وارد متن زندگی خود کنیم.

حجت‌الاسلام وحید پیرشریف از جمله کسانی است که با فعالیت‌های ارزشمند خود در مسجد فاطمه الزهرا قمسال شهرستان خوی سعی دارد قرآن را از مهجوریت خارج کرده و با تدبر و تفکر در اقیانوس معرفت باعث انس بیشتر با قرآن شود.

حضور ۲۰۰ نوجوان در پویش قرآنی زندگی با آیه‌ها

این امام محله دغدغه‌مند، در ماه رمضان باتکیه برطرح «زندگی با آیه‌ها»، هر روز برنامه‌های متنوعی از قبیل آشنایی با احکام و نهج‌البلاغه، جز خوانی و مسابقات قرآنی را تدارک می‌دید و هر روز ۴۰۰ نفر را افطاری می‌داد.

حجت‌الاسلام پیرشریف در خصوص استقبال جوانان از طرح زندگی با آیه‌ها می‌گوید: «این طرح باعث انس بیشتر نوجوانان و جوانان با قرآن شده است؛ تا جایی که در ماه رمضان که ۴۰۰ نفر در مراسم قرآن‌خوانی شرکت می‌کردند، حدود ۲۰۰ نفر از آنها نوجوانان بودند.»

این روحانی فعال، در طول سال هم از این دریای علم و معرفت بهره جسته و در طول سال هر هفته دو روز را به تلاوت یک صفحه و تفسیر یک آیه از آن صفحه اختصاص می‌دهد. حدوداً دو سه ماه یک بار جز خوانی قرآنی نیز در این مسجد انجام می‌شود و جایزه بچه‌ها در آن محفل قرآن اهدا می‌گردد.

طرحی برای تشویق نوجوانان و جوانان

حجت‌الاسلام پیرشریف طرحی را در مسجد فاطمه الزهرا دنبال می‌کند و درباره آن توضیح می‌دهد: «حدود چهار ماه است که طرح بچه‌های مسجد را اجرا کرده‌ایم. در این طرح حدود ۳۵۰ نفر نوجوان را ثبت‌نام و برای آنها کارت نماز صادر کردیم؛ هر وعده نماز که آنها در مسجد حضور پیدا می‌کنند، ما در آن کارت‌ها مهر می‌زنیم و در نهایت به آنها جایزه می‌دهیم؛ این امر باعث تشویق نوجوانان به حضور در مسجد و خواندن نماز اول وقت شده است.»

جذب نوجوانان به حفظ قرآن با اهدای جوایز

برگزاری کلاس‌های حفظ و روخوانی قرآن در مسجد فاطمه الزهرا قمسال یکی دیگر از اقدامات این امام محله است و هر روز یک ساعت مانده به اذان برنامه قرآن‌خوانی و آشنایی با احکام و نهج البلاغه در این مسجد برگزار می‌شود.

این روحانی به‌منظور جذب کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن مسابقه حفظ جز سی قرآن را در مسجد برگزار کرد و در این مسابقه حتی از بچه‌هایی که دو سوره از قرآن را حفظ بودند، دعوت به عمل آورد. او در این باره می‌گوید: «اگرچه این برنامه با عنوان مسابقه برگزار شد؛ اما سعی کردیم بین بچه‌ها رقابت ایجاد نکنیم و در پایان مسابقه به همه بچه‌ها جایزه اهدا کردیم و همین باعث شد تا بچه‌هایی انگیزه حفظ قرآن پیدا کنند.»

رونق مسجد با کمک‌های مردمی

تأمین مخارج مسجد یکی از دغدغه امام محله‌های مساجد است؛ اما این روحانی دغدغه‌مند با جلب‌اعتماد مردم توانسته تمایل به کمک‌های مالی را در مردم ایجاد نماید. به گفته او، در ماه رمضان امسال نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان بابت افطاری، قاریان و جوایز مسابقات در این مسجد هزینه شد که تمام این هزینه‌ها از کمک‌های مردمی تأمین شد. در هر سه شب قدر نیز نزدیک به هزار افطاری داده شد و هزینه این سه شب نزدیک به حدود ۸۰ میلیون تومان تمام شد که همه این هزینه را یک نفر از تهران تقبل کرد.

کارآمدی قرآن در رشد جوامع اسلامی

حجت‌الاسلام پیرشریف معتقد است کارآمدی قرآن کریم در رشد و بالندگی جوامع اسلامی بسیار مؤثر بوده و ملت‌ها را بیدار می‌کند. او دلیل بی‌رغبتی مردم به تلاوت و حفظ قرآن را ناشی از کم‌کاری مساجد در این زمینه می‌داند و دراین‌باره می‌گوید: «اگر مردم به خواندن قرآن اقبال نشان نمی‌دهند ما مقصر هستیم. اگر تمام مساجد تلاش کنند برای برگزاری برنامه‌های قرآنی ما تأثیر آن را در کل جامعه می‌بینیم.»

استفاده از ظرفیت مسجد برای دستگیری از نیازمندان

با توجه به سفارش‌های مؤکد ائمه معصومین (ع) درباره دستگیری از نیازمندان، این روحانی پرتلاش با کمک مرکز نیکوکاری مسجد، سالانه بالای ۲ میلیارد تومان را صرف کمک به نیازمندان کرده و هر ماه حدود ۲۰-۳۰ میلیون را هزینه درمان نیازمندان می‌کند. به دنبال ویران شدن برخی خانه‌ها در زلزله سال گذشته خوی نیز این روحانی با استفاده از ظرفیت مسجد ساخت و ساز خانه برای بچه یتیمان را دنبال کرد.

بها دادن به روحانیان راهی برای بهتر شدن وضع مساجد

حجت‌الاسلام پیرشریف که پنج سال است مسئولیت مسجد فاطمه الزهرا را برعهده دارد، یکی از مشکلات مساجد را محدود کردن روحانیان در اداره مساجد می‌داند و می‌گوید: «یکی از مشکلات خیلی از مساجد بر می‌گردد به اینکه امام محله کاره‌ای نیست. در همین محله ما شاید یکی - دو مسجد باشد که روحانی در رأس امور است و آنها موفق‌ترین مساجد شهر ما هستند.»

وی تأکید می‌کند: «اگر مسئولین ما به روحانیان بها دهند و مدیریت مساجد را به دست خود روحانیان بسپارند و کمی از نظر مالی به مبلغین رسیدگی کنند ما شاهد وضع بهتری از مساجد خواهیم بود.»

کد خبر 6086668

دیگر خبرها

  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج
  • ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع اعزام می‌شوند