Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@21:55:18 GMT

تکرار چهره‌ها در مسابقات قرآن اشکالی ندارد

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۸۷۹۳

تکرار چهره‌ها در مسابقات قرآن اشکالی ندارد

حمیدرضا احمدی‌وفا، قاری بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، در خصوص بروز پدیده غرور در میان جامعه قرآنی گفت: غرور بین جامعه قرآنی نظیر قاریان و حافظان موردی است و نمی‌شود به همه تعمیم داد من هم به صورت موردی قبول دارم اما در محله‌ای اگر یک نفر نماز نخواند نمی‌گویند همه مردم نماز نمی‌خوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: قاریان بنام که عناوین بین‌المللی و ملی دارند باید همواره خوش‌اخلاق و خوش‌رو باشند؛ زیرا اگر مردم شاهد رفتاری از سر غرور باشند قطعاً بی‌تأثیر در جامعه نیست، بنده مرتب به دوستان تذکرهای لازم را داده و آنان را به خوش‌رفتاری، خوش‌قولی و... توصیه می‌کنم اگر هم موردی پیش آید تذکر می‌دهم.

قاریان متخلق به اخلاق قرآنی باشند
احمدی‌وفا اضافه کرد: قاریان کلام خدا را تلاوت می‌کنند و قبل از اینکه قاری قرآن باشند باید اهل قرآن باشند، مؤدب به ادب قرآنی، متخلق به اخلاق قرآنی بودن از دیگر شاخصه‌هایی است که قاری یا حافظ باید رعایت کند، مردم ما را به دلیل اینکه قاری و یا حافظ هستیم دوست دارند؛ لذا اگر به ما مراجعه می‌کنند باید بسیار لطیف و مهربانانه برخورد کنیم.

قاری بین‌المللی با بیان اینکه هیچ بحث و شکی در تلاوت قاریان و حافظان وجود ندارد چون همه از کلام خداست و همه مردم این کلام را قبول دارند، اظهار کرد: به طور مثال مداحان برای ارائه اشعار باید سندیت آن را ثابت کنند، اما قاریان نیازی ندارند، قاریان بین مردم از محبوبیت خاصی برخوردارند و بی‌شک این کلام وحی تأثیر خود را در جامعه می‌گذارد.

احمدی‌وفا بابیان اینکه نباید از غرور و سرسنگینی قاریان و حافظان ناراحت شد گفت: احتمال دارد قاری یا حافظ خسته بوده و نتوانسته آن طور که مخاطب انتظار داشته رفتار کند، باید به جوان‌ترها فرصت داد تا تجربه کسب کنند و بتوانند در هنگام خستگی و ... فردی را دلگیر نکنند.

ایکنا بیشتر به محافل خانگی بپردازد
وی از فعالیت بسیار خوب خبرگزاری ایکنا تقدیر کرد و افزود: این رسانه در حوزه‌های مختلف قرآنی همچون مسابقات و محافل انس با قرآن ورود داشته است اما بهتر است برای انس هرچه بیشتر مردم به ویژه نوجوانان و جوانان با کلام وحی به جلسات و محافل خانگی جدی‌تر بپردازد. خیلی از افراد نمی‌دانند در محله آنان جلسه قرآنی برگزار می‌شود چه بسا اگر بدانند حضور پیدا کرده و این مهم علاوه بر قرآنی کردن جامعه به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند.

احمدی‌وفا با اشاره به اینکه با حضور چهره‌های قرآنی در مسابقات موافقم؛ در این رابطه تشریح کرد: اینکه قاریان صاحب مقام فضای مسابقات را برای دیگران خالی کنند درست نیست، افرادی که برای کسب رتبه و موفقیت تلاش نمی‌کنند تنبل هستند و انگیزه‌ای ندارند، رتبه‌ای کسب نکرده و به مسابقات کشوری معرفی نمی‌شوند.

وی اضافه کرد: اما کسی که پختگی لازم را داشته، هر روز تمرین می‌کند و برای استان وزنه‌ای در تلاوت، حفظ و .. محسوب می‌شود و قطعاً اگر رقیبانش کمتر تمرین کنند باز هم نفر سال قبل به عنوان نفر برگزیده به مرحله کشوری راه پیدا می‌کند، به نظر من حرف درستی نیست در صورتی‌که توان تلاوت را دارند و در مسابقات شرکت نکنند.

تکرار چهره‌ها در مسابقات اشکالی ندارد
احمدی‌وفا افزود: آقایانی که با تکرار چهره‌ها در مسابقات مخالف هستند باید تلاش کرده و از نفر برگزیده قبلی سبقت بگیرند، اگر نتوانند و تلاش برای پیشی گرفتن نداشته یاشند مقصر خودشان هستند، متأسفانه بچه‌های ما جز تعداد محدودی نسبت به سال‌های قبل کم‌تمرین‌تر شده‌اند.

وی تصریح کرد: از مدیران ارشد خواستار توجه به فعالیت‌های قرآنی هستیم، چراکه هزینه‌کرد بودجه برای برگزاری کنسرت هیچ دستاوردی برای ما ندارد، گاهی به شهرها سفر می‌کنیم و متوجه می‌شویم به قشر قرآنی واقعاً بی‌مهری می‌شود و این عواقب خوبی ندارد، نباید از کرسی تلاوت که مدنظر رهبری است غفلت کرد، برای برگزاری کرسی‌های تلاوت سنگ‌اندازی نشود.

لزوم توجه به تلاوت قرآن در هیئت‌های عزاداری
احمدی‌وفا در ادامه خطاب به هیئتی‌ها نیز گفت: گاه برخی هیئت‌ها رقم‌های میلیاردی هزینه می‌کنند اما حاضر نیستند صوت قرآن از سیستم صوتی آنان خارج شود و می‌گویند این سیستم فقط برای عزاداری است، مگر نه اینکه امام حسین(ع) برای قرآن به شهادت رسید. خوشبختانه شاهدیم در اکثر هیئت‌های مذهبی فرهنگ‌سازی شده و قبل از آغاز عزاداری تلاوت قرآن صورت می‌گیرد.

قاری بین‌المللی گفت: همگی باید عامل به قرآن باشیم و به قرآن خدمت کنیم قرآن غریب و در جامعه ما مظلوم است. هیئت‌های مذهبی اگر تنها 5 درصد هزینه‌های سنگین خود را صرف امور قرآنی کرده یا به مؤسسات قرآن یا دانشگاه اختصاص دهند قطعاً هیئت آنان از رونق بیشتری برخوردار خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی احمدی وفا مسابقات قرآن استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، راضیه سلطان عباسی ندوشن در اولین جلسه شورای اداری حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی و قبولی طاعات و عبادات و تبریک سال جدید به همکاران این مدیریت با اشاره به کلام امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۹۲، اظهار داشت: از نشانه‌های متقین، این است که در دینداری نیرومند و در عین دور اندیشی، نرم خو هستند.

وی با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری(حفظه الله) و اهمیت پیوست برنامه‌های فرهنگی به طرح‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم و همه چه بخواهند، چه نخواهند، هوا را تنفس می‌کنند و به هوا برای ادامه حیاتشان نیاز دارند.
 
کارشناس دینی بیان کرد: ما طلاب مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان باید در جهاد تبیین و گسترش امر فرهنگی بکوشیم، به خصوص فضای گفتمانی جامعه را قرآنی کنیم.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان تصریح کرد: مردم ما می‌توانند به‌واسطه قرآن نیازهای خودشان را برطرف کنند؛ طبق فرمایشات و توصیه‌های مقام معظم رهبری که فرمودند، گفتمان قرآن تبدیل به گفتمان غالب جامعه شود، باید دانش آموزان ما با قرآن مانوس شده به گونه‌ای که وقتی در کنار یکدیگر هستند، براساس آیات قرآن فکر کنند، حرف بزنند و مسائل را حل کنند.
 
عباسی اظهار کرد: لازمه گفتمان سازی قرآنی این است که آنقدر کار شود، آنقدر مسلم شود که از نقشه شهری اسلامی تا رفتار اجتماعی و تربیت خانوادگی، همه قرآنی شود که ان‌شاءالله با یک طراحی جدید تمام مسائل با نقشه و راهبرد قرآنی حل شود و به نقطه مطلوب برسد.
 
وی یادآور شد: در قرآن آیات مختلفی در بخش تعلیم، تربیت، فرهنگ، فرهنگ سازی پوشش در قرآن، فرهنگ سازی غذا خوردن در قرآن، فرهنگ سازی همسایه داری، وجود دارد.
 
کارشناس دینی تصریح کرد: با توجه به طراحی جدید در زمینه آیات کلیدی قرآنی، باید سراغ آیات کلیدی رفت و به حفظ آیات قرآن توصیه شود و همه باید فضای زندگی و اجتماعی خودشان را با آیات توامان کنند.
 
وی با اشاره به طرح مسطورا با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه های قرآنی، ابراز کرد: ان‌شاءالله هر معاونت با الگو گرفتن از این طرح از چشم انداز افق۱۴۱۴ و سیاست‌های تعریف شده کار را پیش ببرد و چشم انداز یکساله داشته باشد.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان خاطرنشان کرد: هدف جهاد تبیین که طبق بیانات حضرت آقا، دین و معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) است باید به گونه‌ای باشد تا جوابگوی شبهه‌های پراکنده در جامعه و افکار عمومی باشد، لذا لازم است هر سه معاونت یک کار واحد برای میدان‌های عملیاتی طراحی و اجرا کنند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • نماینده ایران رتبه دوم مسابقات «خیرالتلاوه» لبنان را کسب کرد
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • دلنوشته قاری بین‌المللی کشورمان در پاسخ به اظهار لطف رهبر انقلاب
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • حق هنر کتابت قرآن ادا نمی‌شود