Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت ترامپ روز جمعه اعلام کرد که 1500 سرباز جدید را به خلیج فارس فرستاده و اجازه فروش تسلیحات جدید به عربستان سعودی و امارات متحده عربی را برای مقابله با تهدید رو به افزایش ایران در منطقه اعلام کرده است. اما تصاویر ماهواره ای که به طور انحصاری توسط شرکت Planet Labs به نشریه «دیلی بیست» ارائه شده است نشان می دهد که بخشی از توصیفات دولت آمریکا در مورد رفتار تهاجمی ایران - ادعای سوار کردن موشک ها بر روی قایق های ایران - به نظر در این تصاویر تجاری به آن اندازه که مقامات ناشناس آمریکایی در بیانیه های منتشر شده در نشریات دیگر ادعا می کنند، روشن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصاویر نشان دهنده یکسری تحرکات غیر معمول در پایگاهی است که مقامات آمریکایی به نیویورک تایمز گفته اند در آن، مشاهده شده که نیروهای ایران موشک ها را بر روی قایقهای کوچک به نام لنج بارگیری میکنند. یک منبع آشنایی با این وضعیت به دیلی بیست گفته که نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده نشانه هایی به دست آورده اند که به نظر می رسد ایران بی سر و صدا در حال توسعه توانایی خود برای شلیک موشک های کروز و «حمله به زیرساخت های نفتی در خشکی» از طریق قایق ها است. با این حال، کارشناسان خارجی شک دارند که شواهد فعالیت های موشکی واقعا تا این حد قوی باشد. پیش از این، منابع آگاه از اطلاعات مربوط به رفتار ایران، ادعا کردند که دولت آمریکا ظاهرا تهدید فوری ایران را بیش از حد اغراق کرده است. بعدا، منابعی به دیلی بیست گفتند که اطلاعات ایالات متحده نشان می دهد که اقدامات جدید تهاجمی ایران در پاسخ مستقیم به حرکت های دولت ترامپ صورت گرفت.

نخستین بار نیویورک تایمز گزارش داد که تصاویر هوایی از فعالیت های بارگیری موشکی که در یک ارزیابی اطلاعاتی مربوط به 3 ماه مه مطرح شده، زنگ هشدار در پنتاگون را به صدا درآورد  و مقامات دفاعی به قانونگذاران گفتند که شاهد موشک های بارگیری شده در قایق های کوچک در بنادر ایران چابهار در نزدیکی مرز پاکستان و بندر جاسک بوده اند.

تصاویر ماهواره ای که توسط کارشناسان موسسه مطالعات بین المللی میدلبری مورد تحلیل قرار گرفته است نشان دهنده فعالیت میزان غیر معمولی از وسایل نقلیه بر روی اسکله ها در کنار قایق های کوچک در 2 ژانویه در بندر جاسک است.

جفری لوئیس که این تصویر را برای دیلی بیست تحلیل کرده میگوید: "کامیون ها نسبتا کوچک هستند و اگر موشکی باشد باید داخل کانتینرها قرار گرفته باشد. مشکل اینجاست که ما نمی دانیم چه چیزی در داخل کانتینرها است، تازه اگر چیزی داخل آنها وجود داشته باشد. این موضوع جالب است اما بیشتر از آن، این تحرک قابلیت کوچک و بسیار جزئی است."

این پایگاه، که در جنوب تنگه هرمز در خلیج عمان قرار دارد، مرکز فرماندهی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است اما اغلب نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) را در طول مانورها میزبان می کند. در تصویر موسسه Planet Lab از این منطقه، 16 کامیون و 10 وسیله نقلیه دیگر که در اسکله ها پارک شده اند، قابل مشاهده است که در حال حمل 19 کانتینر به قایق های کوچک از نوع لنج هستند. بیشتر این کامیون ها که در بندر نمایش داده شده تقریبا هفت متر طول دارد و یک کامیون با کانتینری حدود 13-14 متر طول دیده میشود.

فعالیت 2 ماه مه در بندر جاسک یکی از موضوعات نگرانی مقامات دولتی ایالات متحده بود، که با جزئیات به توصیف آن پرداختند. اما این توصیف ها با تصاویر ماهواره ای ناسازگار است.

در 9 ماه مه، فرماندهی دریایی ایالات متحده در مورد خطر روزافزون اقدام ایران و پروکسی هایش برای "هدف قرار دادن کشتی های تجاری، از جمله تانکر های نفتی یا کشتی های نظامی ایالات متحده در منطقه" هشدار داد. مدت کوتاهی پس از آن، چهار تانکر در جریان یک حمله که پنتاگون اکنون می گویدتوسط سپاه پاسداران انجام شده است، هدف قرار گرفتند.

نظرات لوییس دربارۀ تصاویر مبهم ماهوارهای، نگرانی های مقامات پنتاگون را که نخستین بار توسط تایمز گزارش شده است بازتاب میدهد، که این تصاویر شواهد کافی برای متقاعد کردن افکار عمومی و متحدان بدبین در مورد تهدید موشکی ایران ارائه نمیکند، موضوعی که ادعا می کنند در اسناد دیگر اطلاعاتی واضح تر و مشخص تر است. گزار شده که دولت ترامپ این اطلاعات محرمانه را از حالت طبقه بندی خارج کرده اما تصمیم ندارد عکس ماهواره ای مربوط به بارگیری یک فروند موشک بر روی یک لنج را منتشر کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایران موشک لنج قایق تصویر هوایی آمریکا فتح خرمشهر جوشن کبیر شب قدر ترزامی هوآوی انصارالله یمن برگزیت زیبا حالت منفرد علی ربیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد آسانژ به آمریکا به تعویق افتاد

به گزارش خبرآنلاین، اگر دادگاه با درخواست آسانژ مخالفت می‌کرد، او باید ظرف چند روز آینده به آمریکا تحویل می‌شد؛ جایی که نامبرده با ۱۸ عنوان اتهامی مختلف مرتبط با «جاسوسی» و «افشای اسناد محرمانه» مواجه و ممکن است به ۱۷۵ سال زندان محکوم شود.

بنیان گذار ویکی لیکس به دلیل انتشار صدها هزار سند فاش شده مربوط به جنگ افغانستان و عراق، در آمریکا تحت تعقیب است. آسانژ طی نزدیک به پنج سال گذشته، عمر خود را در زندان بلمارش انگلیس به سر برده است.

به گزارش ایرنا اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که چگونه ارتش ایالات متحده صدها غیرنظامی را در حوادث گزارش نشده در طول جنگ افغانستان کشته است. پرونده‌های فاش شده از جنگ عراق هم نشان می دهد که ۶۶ هزار غیرنظامی توسط نیروهای عراقی کشته و زندانیان شکنجه شده اند.

وکلای آسانژ در جلسات دادگاه که اسفند سال گذشته برگزار شد، عنوان کردند که اتهامات وی دارای انگیزه سیاسی بوده و درخواست استرداد غیرقانونی است. بر اساس حکمی که امروز صادر شد، پرونده نامبرده در دادگاه تجدیدنظر به طور کامل رسیدگی خواهد شد. البته این دادگاه درصورتی برگزار خواهد شد که انگلیس و آمریکا توانند درباره بندهایی که به موجب آن استرداد آسانژ به تعویق افتاده است، تضمین دهند.

استلا آسانژ همسر بنیان‌گذار ویکی‌لیکس پیشتر گفته بود که در صورت شکست پرونده جولیان در دادگاه لندن، از دادگاه حقوق بشر اروپا خواهد خواست که حکم استرداد وی را متوقف کند. او هشدار داده بود که در صورت انتقال همسرش به ایالات متحده، جان او در خطر خواهد بود.

این درحالیست که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، هم در سطح داخلی و هم در سطح بین‌المللی، با فشارهای مداوم برای کنار گذاشتن کیفرخواست ۱۸ اتهامی آسانژ در دادگاه فدرال ویرجینیا، که در دوران دونالد ترامپ مطرح شد، مواجه است.

سخنگوی سازمان ملل چندی پیش نسبت به سرنوشت پرونده آسانژ ابراز نگرانی کرد و گفت: «دبیرکل سازمان ملل قویا به آزادی مطبوعات و آزادی خبرنگاران برای انجام وظیفه خود معتقد است.» استفان دوجاریک ادامه داد: «درحال حاضر پرونده آسانژ در جریان است بنابراین نمی خواهم در مورد آن اظهارنظر کنم. اما مقامات مختلف سازمان ملل در این خصوص ابراز نگرانی کرده اند.»

انگلیس هم از سوی سازمان‌های حقوق بشری و افکار عمومی برای لغو حکم استرداد آسانژ تحت فشار زیادی قرار دارد. کمیسر حقوق بشر اتحادیه اروپا پیشتر در نامه‌ای به وزیر کشور انگلیس هشدار داد که استرداد بنیانگذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس، تأثیر وحشتناکی بر آزادی رسانه‌ها خواهد داشت و در نهایت می‌تواند مطبوعات را در انجام وظیفه خود به‌عنوان تامین‌کننده اطلاعات و ناظر عمومی در جوامع دموکراتیک مختل کند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888359

دیگر خبرها

  • ترامپ؛ کسی که می‌تواند آمریکا را نابود کند
  • بازدارندگی آمریکا در مقابل ایران تضعیف شده است
  • ادعای مقام آمریکایی: ایران با یک کشتی اطلاعاتی در جیبوتی حملات حوثی‌ها را هدایت می‌کند
  • ادعای فیلیپین: ایران ۱۸ خدمه نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • شکایت چین از آمریکا
  • قدرت نمایی ایران مقابل آمریکا با این موشک هایپرسونیک /قاتل سامانه‌های پدافندی دشمنان را بشناسید+جزئیات
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله یمن و حزب الله لبنان
  • استرداد آسانژ به آمریکا به تعویق افتاد
  • چین به هک اطلاعات مقامات آمریکا و انگلیس متهم شد