Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@23:05:03 GMT

کمک ۲۰ ساله آمریکا به صعود چین

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۰۵۳۶

کمک ۲۰ ساله آمریکا به صعود چین

پیشرفت چین تصادفی نبوده است. به طور اصولی و به کمک دولت های پیشین آمریکا اتفاق افتاده که به چین اجازه برپایی و اجرای استراتژی بزرگش را دادند. ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳ اقتصادی صنعت و تجارت اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فوربز، از دریای چین جنوبی تا اقیانوس آرام و قاره آفریقا، چین در حال پیشرفتی سریع است و سلطه طولانی مدت آمریکا را به چالش می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 افزایش درگیری ها بین دو اقتصاد بزرگ دنیا خطرات ژئوپلیتیکی به وجود می آورد که فراتر از تجارت خواهد بود. بنابراین سرمایه‌گذاران باید مراقب باشند.

 پیشرفت چین تصادفی نبوده است. به طور اصولی و به کمک دولت های پیشین آمریکا اتفاق افتاده که به چین اجازه برپایی و اجرای استراتژی بزرگش را دادند.

 گزارش مخصوص شورای امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد دولت های آمریکا از کلینتون تا اوباما مقاصد استراتژیک چین را در جوانب بسیاری بد متوجه شدند و در مورد رابطه چین و آمریکا بسیار خوشبین بودند.

 در حالی که این رئیس جمهور ها طی این دوره 20 ساله بیانیه‌های خوش بینانه ای می‌دادند، چین یک استراتژی بزرگ را با ریاست جمهوری زی جینپینگ اجرایی کرد و از ابزارهای ژئوپلتیکی برای مهار همسایگانش و دیگر کشورها استفاده کرد که جدیدترین آن طرح کمربند و جاده است. چین فعالیت های اقتصادی بین المللی را نقض کرد که شامل دزدی عظیم از مالکیت فکری آمریکا می‌شود، از ارز خود برای منافع تجاری سوء استفاده کرد، تایوان را تهدید کرد، نیروی نظامی خود را برای تحت فشار قرار دادن آمریکا تقویت کرد، جزیره های مصنوعی در دریای چین جنوبی ساخت و آنها را مسلح کرد و... و خیلی صبورانه و به تدریج قدرت و تاثیر خود را با هدف استراتژیک به چالش کشیدن آمریکا به عنوان قدرت اول در آسیا تقویت کرد.

 یکی از خطاهای دولت های قبلی در مورد جنوب آسیا، شکست در اطمینان دادن به متحدانش بود مبنی بر اینکه آمریکا در صورت حمله چین در کنار آنها خواهد بود. آمریکا باید بی‌طرفی خود را در منطقه دریای چین جنوبی کنار می‌گذاشت و دیپلماسی را از طریق نظامی پیش می‌برد. آمریکا باید به چین هشدار می داد اگر این شرایط ادامه یابد بی‌طرفی خود را کنار می‌گذارد و به کشورهای منطقه کمک می کند از ادعاهایشان دفاع کنند.

تد بومن،  تحلیلگر ارشد اقتصادی گفت دولت های قبلی آمریکا نقش مهمی در ایجاد یک اقتصاد مدرن در چین داشته‌اند. بیشتر از همه ،دولت کلینتون به چین کمک کرد وارد سازمان تجارت جهانی شود ولی آنها این کار را به عنوان بخشی از  تغییر اساسی در اقتصاد سیاسی آمریکا انجام دادند که در عوض باعث کسری تجارت آمریکا با چین شد.

 باز کردن اقتصاد آمریکا به روی چین به کارگران آمریکایی اجازه داد به کالاهای ارزان چینی دسترسی پیدا کنند مثل کالاهای الکترونیکی، وسایل خانه ،لباس ،مبلمان و....

در آخر، سیاست‌های آمریکا که باعث پیشرفت چین در 20 سال اخیر شده ،امروزه یک خطای سیاسی به نظر می رسد ولی در آن زمان یک فرصت بود. سیاست‌های امروز آمریکا در مقابله با چین یک فرصت دیده می شود ،20 سال آینده چه نظری در مورد آنها خواهیم داشت؟

هزینه سالانه 836 دلاری جنگ تجاری ترامپ با چین برای خانوارهای آمریکاییجنگ تجاری آمریکا و چین: از کشتی‌های نظامی تا تراشه‌ها

 انتهای پیام/131

R7586/P1012122/S7,78,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "چین"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار چین اخبار چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد جهانی با ریسک‌های بزرگ انرژی، تنش‌های منطقه‌ای، بحران مالی بانک‌ها و ... مواجه است و همین مسئله، ضرب‌آهنگ تحولات کوتاه‌مدت آن را بالا برده است؛ اما از منظر بلندمدت، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ خوش‌بین شده و برآورد خود را با ۰.۱ درصد افزایش به ۳.۲ درصد رسانده است.

صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را ۳.۳ درصد پیش‌بینی کرده و نرخ تورم مصرف‌کننده را نیز با ۴ واحد درصد به ۳۷.۵ درصد تنزل داده است. همچنین در این گزارش، نرخ بیکاری ایران با بهبود ۰.۱ واحد درصدی نسبت به گزارش سال قبل به ۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده است که سرعت رشد اقتصادی به دلیل عوامل کوتاه‌مدت، مانند هزینه‌های استقراضی همچنان بالا و لغو حمایت مالی همچنین اثرات بلندمدت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، حمله روسیه به اوکراین، رشد ضعیف در بهره‌وری و افزایش چندپارگی ژئواکونومیک، پایین است و هم‌زمان هشدار داده که تجزیه ژئواکونومیک می‌تواند با موانع بیشتر بر سر جریان کالاها، سرمایه و مردم تشدید شود که حاکی از کاهش سرعت عرضه است.

صندوق بین‌المللی پول، گرچه در گزارش خود رشد پیش‌بینی شده برای اقتصاد آمریکا را ۰.۶ درصد نسبت به ۲.۱ درصد قبلی افزایش داده اما درعین‌حال، برآورد خود از رشد اقتصاد منطقه یورو را با ۰.۱ درصد کاهش به ۰.۸ درصد کاهش داده و تخمین رشد آلمان و فرانسه را نیز هرکدام ۰.۳ درصد پایین آورده و به ترتیب ۰.۲ و ۰.۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی؛ مراقب باشید

فارغ از داده‌های صندوق بین‌المللی پول که شتاب رشد اقتصاد منطقه یورو را کاهشی برآورد می‌کند، داده‌های یورواستات از بهبود صادرات و رشد مازاد تجاری منطقه یورو حکایت دارد که نشان می‌دهد این اتحادیه بدترین وضعیت اقتصادی خود را در قالب ۶ فصل رکود متوالی پشت سر گذاشته و بازگشت آرامی را تجربه می‌کند.

در بازارهای جهانی، قیمت طلا از جهش بازماند؛ زیرا تقاضا برای طلا در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه تا حدی فشار ناشی از بازدهی بالاتر خزانه‌داری آمریکا را جبران کرد. در معاملات امروز بازارهای جهانی، بهای هر اونس طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۹۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

همچنین در بازار جهانی نفت نیز قیمت نفت با وضعیت خوبی مواجه نبود و تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت. در معاملات امروز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. گرچه قیمت‌ها در بازار نفت فعلاً کاهشی شده؛ اما خبرها حاکی از این است که چین برای جبران افزایش اخیر قیمت جهانی نفت، قیمت خرده‌فروشی بنزین و دیزل را افزایش داده است.

یک خبر دیگر در بازار نفت حاکی از این است که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت هند در تلاش است محوله‌های نفتی که از آمریکا خریداری کرده است را دوباره به فروش برساند. تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان می‌دهد که احتمالاً نفت بیشتری از سوی روسیه به این کشور آسیایی روانه شده و پالایشگاه هندی از خرید نفت آمریکا پشیمان شده است.

شرایط نوسانی بازار رمزارزها نیز خبر دیگری است که به آن نی پردازیم. بیت کوین بعد از افت قیمت اخیر، در معاملات امروز توانست تا حوالی ۴ درصد رشد قیمت را تجربه کند؛ اما این رشد ماندگار نبود و در ادامه دوباره به محدوده منفی برگشت. در زمان نگارش قیمت هر بیت کوین به ۶۱ هزار و ۵۱۹ دلار رسید که حدود ۰.۴ درصد کمتر از قیمت‌های روز سه‌شنبه است.

کد خبر 845312 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم رشد اقتصادی

دیگر خبرها

  • تورم های سهمگین در راه است؟
  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • اسنوکر قهرمانی جهان| صعود وفایی به یک‌هشتم نهایی با شکست حریف ۱۷ ساله
  • صعود وفایی به یک هشتم قهرمانی جهان با شکست حریف ۱۷ ساله
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • اسطوره ۵۸ ساله تیم ملی برزیل به مستطیل سبز برگشت! +عکس
  • اسطوره ۵۸ ساله تیم ملی برزیل به مستطیل سبز برگشت!
  • تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»
  • قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت رخ دهد
  • خلجی: تغییر در تیم اقتصادی دولت صحت ندارد