Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@00:15:32 GMT

کف ۹۵ دلاری برای سنگ آهن

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۲۰۶۳

کف ۹۵ دلاری برای سنگ آهن

دپوی سنگ آهن در بنادر چین که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اثرگذار روی عرضه و تقاضای سنگ آهن جهانی شناخته می‌شود در هفته گذشته ۱۳۱ میلیون تن بود که این رقم نشان می‌دهد کاهش ذخایر و به نوعی افزایش مصرف همچنان ادامه دارد. به‌طور دقیق‌تر موجودی سنگ آهن بنادر چین طی هفته گذشته و در تاریخ ۲۰ مه ‌(۳۰ اردیبهشت) برابر با ۷/ ۱۳۱ میلیون تن بوده که پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که از رقم ذخایر بنادر چین در ماه ژوئن (ماه آینده میلادی) رقم ۱۲ میلیون تن کاسته می‌شود و این مقدار به کانال زیر ۱۲۰ میلیون تن وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ارتباط بررسی دلایل کاهش ذخایر و اینکه آیا این موضوع به دلیل افزایش تقاضا بوده یا ورودی به بنادر کاهش یافته اهمیت بالایی دارد. کیوان جعفری‌طهرانی کارشناس بازارهای جهانی سنگ آهن و فولاد در این باره با اشاره به اینکه کاهش دپوی بنادر چین (کاهش مصرف سنگ آهن) در حالی است که قیمت این محصول در همین حین با افت مواجه بوده گفت: باید به این نکته توجه داشت که سنگ آهنی که اکنون در بنادر چین وجود دارد با قیمت پایین‌تر و در گذشته توسط تاجران خریداری شده و وارد شده‌اند به‌طوری‌که قیمت فروش در هر تن سنگ آهن در بنادر چین ۳۰ یوآن معادل ۴ دلار و۳۰ سنت ارزان‌تر تمام شده است اما با افزایش قیمت در بازار، این اختلاف قیمت حتی بیشتر هم می‌شود. اما به‌عنوان مثال روز پنج‌شنبه شاهد بودیم که قیمت کاهش پیدا کرد و این موضوع به نفع واردات خواهد بود ولی تا زمانی که قیمت‌ها روند افزایشی دارد استفاده از ذخایر مقرون به صرفه‌تر خواهد بود به این دلیل که وارد‌کننده‌ای که اقدام به واردات سنگ آهن می‌کند قیمت تمام شده محصول با احتساب هزینه حمل ونقل کشتی برایش رقم ۱۰۱ تا ۱۰۲ دلار درمی‌آید ولی محموله قبلی که در بنادر موجود است با رقم ۹۶ تا ۹۷ دلار به فروش می‌رود. این روند فعلا تا ماه آینده میلادی که میزان دپو به زیر ۱۲۰ میلیون تن می‌رسد ادامه‌دار خواهد بود تا زمانی که قیمت در بنادر نیز با افزایش روبه‌رو شود.

این کارشناس بازارهای جهانی سنگ آهن و فولاد درخصوص بازه نوسان سنگ آهن گفت: سنگ آهن در یک بازه ۳ تا ۴ دلاری ممکن است کاهش پیدا کند ولی این موضوع به معنای آن نیست که قیمت سنگ آهن از رقم ۹۵ دلار پایین‌تر باشد. در واقع مکانیزم تنظیم بازار را دپوی بنادر چین تعیین می‌کند، با این حال این قاعده را باید مدنظر قرار داد که اگر دپوی سنگ آهن بنادر چین به زیر ۱۲۰ میلیون تن برسد، به‌صورت اتوماتیک و به منظور اینکه رقم پایه ۱۵۰ میلیون تن دپوی بنادر چین جبران شود نیاز به خرید در بنادر مهم خواهد بود و بازار نیز به آن سمت حرکت خواهد کرد، بنابراین با توجه به اینکه در اواخر پنجمین ماه میلادی قرار داریم ظرف مدت دو هفته آینده احتمال کاهش قیمت در حد یک تا ۴ دلار وجود دارد ولی از نیمه ماه ژوئن که رقم دپوی بنادر به ۱۲۰ میلیون تن می‌رسد قیمت سنگ آهن موجود در بنادر با قیمت سنگ آهن وارداتی یکی خواهد شد.

طهرانی در پاسخ به این سوال که افزایش تولید فولادسازان چینی با وجود محدودیت‌های زیست محیطی چه اثری روی بازار سنگ آهن می‌گذارد گفت: صحبت‌هایی که از دوسال قبل درخصوص کاهش تولید سنگ آهن چین مطرح شده همچنان ادامه دارد اما این تصمیمات هیچ وقت به‌صورت کامل موفق نبوده است به این دلیل که با افزایش تقاضا خیلی از فولادسازان به تعهدات خودشان عمل نمی‌کنند و با وارد شدن در روند افزایش تقاضای بازار بیش از رقمی که دولت تعیین کرده اقدام به تولید می‌کنند.

  جنگ تجاری ۵G چیست؟

این کارشناس بازار جهانی سنگ آهن به موضوع نوظهوری در میان کشمکش‌های تجاری آمریکا و چین اشاره کرده و گفت: در حال حاضر وقوع جنگ تجاری بین آمریکا و چین با نام جنگ تجاری ۵‌جی (شرکت کمپانی هوآوی) شکل جدیدی به خود گرفته؛ در واقع آمریکا اصرار بر جنگی تجاری دارد که دلیل آن دستیابی سریع‌تر چین به این فناوری است. در اختیار داشتن این تکنولوژی به این معنا است که آن کشور می‌تواند نقش اول را در دنیا از نظر ارتباطات و اطلاعات ایفا کند به این دلیل که ۵ جی فقط به مسائل تصویری و صوتی بازنمی‌گردد بلکه قابلیتی ماورای تصور است که در یک جمله می‌توان به سرعت ۲۰ برابری اینفناوری در مقابل ۴ جی اشاره کرد.‌ در ادامه در اختیار داشتن این تکنولوژی امکان درآمد سرانه بالایی را برای چین محقق خواهد کرد و از سوی دیگر هم امکان ایجاد مشاغل زیادی را خواهد داشت، بنابراین جنگ میان آمریکا و چین در حالی به این فناوری مربوط می‌شود که نتیجه‌ای جز وضع عوارض متعدد روی کالاهای چینی ندارد. در نقطه مقابل عکس‌العمل چین هم مقابله به مثل درخصوص کالاهای آمریکایی است و این موضوع روی بازارهای کالایی اثر مستقیمی دارد.

واقعیت این است که در بازار کنونی اگر تقاضای سنگ آهن افزایش یافته به دلیل این است که تقاضای فولاد با رشد مواجه شده و به دلیل سیاستی است که چین در پیش گرفته که وقتی جنگی روی میز است و در واقع پرونده‌ای باز است یک پرونده دیگر را برای تولیدکننده خود تعریف نخواهد کرد؛ در واقع منظور این است که چین اقدام به خودتحریمی نمی‌کند. لذا موضوع کنترل تولید فولاد چین تا زمانی که جنگ تجاری با آمریکا در جریان باشد ارفاق‌آمیز خواهد بود. در واقع این خواسته دولت چین است که به فولادسازان ارفاق می‌کند تا آنها را وارد روند خودتحریمی نکند.

  فرجام جنگ تجاری تا پایان ۲۰۱۹

این کارشناس عرصه بین‌الملل فولاد و سنگ آهن جهانی درخصوص فرجام جنگ تجاری میان آمریکا و چین که روی بازارهای سنگ آهن و فولاد جهانی نیز تاثیر‌گذار است گفت: جنگ تجاری میان این دو کشور در بلندمدت تداوم نخواهد داشت و نهایتا تا انتهای سال ۲۰۱۹ به فرجام خواهد رسید، به این معنا که جنگی فرسایشی نخواهد بود،‌ لذا یا آمریکا از موضع خود عقب‌نشینی می‌کند یا چین می‌پذیرد که کمپانی هوآوی در جنگی که در رابطه با ۵ جی رخ داده این تکنولوژی را در اختیار آمریکا هم قرار دهد و به نوعی هر دو این کشورها از این تکنولوژی به‌صورت همزمان استفاده کنند، این در حالی است که قدرت مطلق در حال حاضر به دلیل در اختیار داشتن این تکنولوژی فعلا چین است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا و سکه امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش صدای ایران،امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ قیمت طلا به شرح زیر است:


قیمت اونس طلا امروز
هر اونس طلا، امروز به ۲،۳۰۵ (دو هزار و سیصد و پنج) دلار رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۲.۸۲ درصدی داشته است.

آخرین نرخ گرم طلا ۱۸ عیار
قیمت طلا پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۵۹۹،۲۰۰ (سه میلیون و پانصد و نود و نه هزار و دویست) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۱.۵۴ درصدی داشته است.

قیمت مثقال طلا ۱۸ عیار امروز
همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با کاهش ۱.۵۳ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۵۹۱،۰۰۰ (پانزده میلیون و پانصد و نود و یک هزار) تومان معامله شد.

قیمت دلار مبادله ای، امروز به ۴۳،۸۹۶ (چهل و سه هزار و هشتصد و نود و شش) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۳۸ درصدی داشته است.

آخرین نرخ سکه امامی
قیمت سکه امامی به ۴۲،۸۰۰،۰۰۰ (چهل و دو میلیون و هشتصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۴۷ درصدی داشته است.

آخرین نرخ نیم سکه
نیم سکه، امروز به ۲۵،۱۰۰،۰۰۰ (بیست و پنج میلیون و یکصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۴ درصدی داشته است.

قیمت ربع سکه امروز
همچنین ربع سکه با کاهش ۱.۹۸ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۱۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و یکصد هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه گرمی
همچنین هر سکه گرمی با کاهش ۱.۴۴ درصدی نسبت به روز قبل، ۶،۹۰۰،۰۰۰ (شش میلیون و نهصد هزار) تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • قیمت طلا و سکه امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مجموعه ساعت های 6.5 میلیون دلاری سلطان برونئی (عکس)
  • قیمت نفت افزایش یافت
  • قیمت طلا و سکه امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • سکه ۴۳ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان شد
  • آخرین قیمت طلا و سکه
  • قیمت تخم‌مرغ کاهش یافت