Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@10:36:15 GMT

کشف ماده‌ای عجیب در جو خورشید

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۲۱۶۹

کشف ماده‌ای عجیب در جو خورشید

به گزارش خبرگزاری بسیج، دانشمندان ایرلند و فرانسه ماده‌ شگفت‌انگیزی را در جو خورشید کشف کردند.

براساس گزارش «ساینس بلاگ»، دانشمندان از تلسکوپ‌های رادیویی بزرگ و دوربین‌های فرابنش بر روی فضاپیمای ناسا استفاده کردند تا درک بهتری از چگونگی رفتار این ماده داشته باشند.

 

آنها دریافتند که این ماده، چهارمین حالت ماده یعنی پلاسما است و می‌تواند کلیدی برای گسترش تولیدکننده‌های انرژی هسته‌ای ایمن، پاک و موثر بر روی زمین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، اکثر موادی که ما روزانه در زندگی خود با آن سر و کار داریم به شکل جامد، مایع یا گاز هستند اما باید بدانید که اکثر جهان از پلاسما تشکیل شده است و اکنون محققان دریافتند که خورشید نیز این ماده را تولید می‌کند.

علی رغم اینکه پلاسما شایع ترین ماده در جهان است اما به دلیل کمبود آن در شرایط طیبعی بر روی زمین، مطالعات را در مورد این ماده دشوار می‌کند؛ از همین رو برای مطالعه پلاسما، آزمایشگاه‌های ویژه‌ای بر روی زمین این شرایط ویژه می‌سازند اما محققان دریافتند که خورشید آزمایشگاه طبیعی برای مطالعه چگونگی رفتار پلاسما است.

«ایون کارلی» محقق این مطالعات گفت:  جو خورشید بستری از فعالیت‌های شدید است و ذراتی در آن با سرعت نور در حرکت هستند، همچنین پلاسمای آن در یک میلیون درجه سیلسیوس قرار دارد. از طرفی ذرات با سرعت نور در طول موج‌های رادیویی می‌درخشند و ما قادریم تا چگونگی رفتار پلاسما را با تلسکوپ‌های رادیویی بزرگ نظارت کنیم.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز apod

چگونه یک ستاره این سحابی زیبا را تشکیل داده است؟ در وسط سحابی گسیلی NGC 6164 یک ستاره غیرعادی پرجرم قرار دارد. ستاره مرکزی را با مروارید صدف و تخم مرغی که توسط اژدهای آسمانی افسانه ای آرا محافظت می شود، مقایسه می کنند! این ستاره که در مرکز تصویر مشخص شده قابل مشاهده است و با نام HD 148937 فهرست شده است، آنقدر داغ است که نور فرابنفش ساطع می کند و گازی را که اطراف آن را احاطه کرده است، گرم می کند. این گاز احتمالاً پیشتر از ستاره پرتاب شده است، که احتمالاً نتیجه یک برهمکنش گرانشی با یک ستاره همراه در حال چرخش بوده است. مواد بیرون رانده شده ممکن است توسط میدان مغناطیسی ستاره پرجرم هدایت شده باشند و در همه موارد شکل متقارن سحابی دوقطبی را ایجاد کنند. گستره NGC 6164 حدود چهار سال نوری است و در فاصله 3600 سال نوری و به سمت صورت فلکی جنوبی نورما قرار دارد.

تصویر روز skyandtelescope

این عکس توسط مایک اولاسون در توسان، آریزونا در تاریخ 21 ام آوریل 2024 با تجهیزات رفرکتور 50 میلی متری f/3.5 و دوربین ST-402ME ثبت شده است. دنباله دار 12P/Pons-Brooks در تاریخ مزبور در فاصله 72 میلیون مایلی در مدار 71 ساله خود به نزدیکترین نقطه خود به خورشید (حضیض) رسید. همچنین در آن زمان 149 میلیون مایل از زمین فاصله داشت. روشنایی این دنباله دار از تصاویر گرفته شده از فیلتر سبز قدر G=4.4 محاسبه شد. این تصاویر با استفاده از قطر دیافراگم 10 اینچ، زمان نوردهی 8x15 ثانیه داشتند. دنباله دار هر شب در ساعت 8 بعد از ظهر با روشن شدن گرگ و میش به افق نزدیک تر می شود. تا پایان آوریل، دنباله دار 12P/Pons-Brooks دیگر از توسان قابل مشاهده نخواهد بود.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

 در این اسلاید چالش استقرار برنامه های پیچیده نجومی در ساختارهای کارآمدی که هنوز ساخته نشده اند در SKA مورد بحث قرار گرفت. تخصیص منابع بر عواملی مانند تأخیر، حافظه، انرژی و هزینه تأثیر می گذارد. نمونه سازی سریع به شبیه سازی و تولید کد کارآمد کمک می کند و این فرآیند را تسریع می کند. ما در INSA-IETR در حال توسعه ابزار نمونه سازی سریع PREESM برای این منظور هستیم. این ابزار با استفاده از مدل SDF و تکنیک های خوشه بندی، فرآیند را خودکار و سرعت می بخشد. با پرداختن به این مشکل NP-hard، روش‌های ما کارایی استقرار برنامه‌های نجومی را در CPU، GPU و FPGA افزایش می‌دهند.

تصویر روز earthsky

ماریو رانا از همپتون ویرجینیا در 23 آوریل 2024 در ساعت 01:25 بعد از ظهر تصویری شگفت انگیز از خورشید گرفت. او از تلسکوپ LS50THa و دوربین QHY5III568M استفاده کرد و برای پس پردازش از AutoStakkert!، IMPPG، PixInsight و GIMP بهره برد. تصویر گرفته شده از خورشید در نور هیدروژن آلفا است.

تصویر روز ناسا

در جشن سی و چهارمین سالگرد پرتاب تلسکوپ فضایی هابل ناسا، اخترشناسان یک عکس فوری از سحابی دمبل کوچک، که با نام مسیه 76 یا M76 نیز شناخته می شود، در فاصله 3400 سال نوری از ما در صورت فلکی مدور قطبی شمالی برسائوس گرفتند. نام «دمبل کوچک» از شکل آن گرفته شده است که ساختاری دو لوبی از گازهای رنگارنگ، خال‌دار و درخشان شبیه بادکنکی است که دور کمرش بسته شده است. لوب ها مانند یک بالن در حال باد کردن، از یک ستاره در حال مرگ که به صورت یک نقطه سفید در مرکز دیده می شود رو به فضا منبسط می شوند. تشعشعات فرابنفش از ستاره فوق داغ باعث درخشش گازها می شود. رنگ قرمز ناشی از نیتروژن است و آبی از اکسیژن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • توصیه ربیعی به مسئولان با یک خاطره عجیب: مدتی تصمیم نگیریم!
  • سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • ماجرای عجیب قطع مسیر حقابه زمین‌های کشاورزی در قم
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال