Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود دسته‌جات ملخ از استان‌های بوشهر و هرمزگان سبب شده در حال حاضر ۱۰ شهرستان استان فارس با آفت ملخ‌های صحرایی درگیر باشند و جهاد کشاورزی استان نیز این مرحله را اوج طغیان آفت اعلام کند. ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روزهای پایانی فروردین ماه امسال بود که خبر هجوم ملخ‌های صحرایی یا دریایی منتشر شد و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبارزه با این ملخ‌ها را آغاز کرد و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملخ‌های صحرایی خطرناک‌ترین نوع ملخ هستند که از شبه جزیره عربستان وارد ایران شدند. 

نخستین هشدارها از وجود ملخ‌های صحرایی 

محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور درباره حضور این ملخ‌ها گفته است: اول بهمن ماه سال گذشته نخستین هشدار و اخطار از سازمان فائو مبنی بر احتمال حمله ملخ صحرایی به کشور داده شد و بدین منظور اطلاع‌رسانی به استان‌های مورد تهدید و تشکیل ستاد بحران مورد توجه قرار گرفت.

استان فارس نیز از هجوم این ملخ‌ها در امان نبوده است البته سابقه حضور این ملخ‌ها در استان‌های جنوبی به ویژه فارس به بهمن ماه 97 باز می‌گردد. به گفته محمد مهدی قاسمی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان فارس در تاریخ 13 بهمن ماه 97 این آفت تنها در شهرستان مُهر در سطحی نزدیک به 2 هکتار مشاهده شده است. 

ملخ‌های صحرایی در فارس

وی از آمادگی جهاد کشاورزی فارس برای مقابله با این آفت و استقرار 2 هواپیمای سمپاش سخن گفته بود. براساس اظهارات قاسمی گروه‌های رصد در مزارع و اراضی زیرکشت شهرستان‌های جنوبی فارس قرار گرفتند و پایش این شهرستان‌ها انجام می‌شود. 

هجوم ملخ‌های صحرایی بار دیگر در فروردین ماه امسال رخ داد که حجم وسیعی از مبارزه علیه این آفت به ویژه در شهرهای لارستان، داراب و گراش صورت گرفت. 

پس از آن به نظر می‌رسید که این آفت در فارس کنترل شده اما بار دیگر در تاریخ 16 اردیبهشت ماه امسال خبری درباره هجوم دوباره ملخ‌ها به این استان منتشر شد که مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس هجوم دوباره را رد کرد و آنها را پوره‌های ملخ (ملخ‌های تازه متولد شده) دانست. 

در تاریخ 30 اردیبهشت ماه طبق پیگیری خبرگزاری تسنیم جهاد کشاورزی فارس از درگیری 7 شهرستان استان با این آفت خبر داده بود که به گفته  مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس  در 4500 هکتار مبارزه و سم‌پاشی انجام شده بود. 

حمید دبیری در مصاحبه پیشین خود هشدار داده بود که از استان‌های همجوار به ویژه بوشهر امکان ورود ملخ‌ها به شهرستان‌های فارس وجود دارد که امروز این هشدار رنگ واقعیت گرفته است. به گفته وی در حال حاضر 10 شهرستان استان فارس با آفت ملخ‌های صحرایی درگیر هستند. 

10 شهرستان فارس درگیر ملخ 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس در گفت‌وگو با تسنیم از درگیری 8 شهرستان جنوبی و 2 شهرستان غربی با این آفت خبر داد و علت این افزایش را ورود دسته‌جات ملخ از استان بوشهر به کازرون و از هرمزگان به لارستان و گراش عنوان کرد. 

به گفته وی تاکنون 8 هزار هکتار از اراضی استان فارس سم‌پاشی شده اما تراکم زیاد ملخ‌ها مانع از کنترل دقیق و کامل آفت است. دبیری ضمن اطمینان خاطر از اینکه ملخ‌ها به مزارع و باغات استان وارد نشدند، هشدار می‌دهد که در کازرون و ممسنی تا نزدیکی مزارع آمدند و باید کشاورزان پایش روزانه مزارع خود را انجام دهند. 

به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس در هر شهرستان 7-8 اکیپ برای مقابله با ملخ‌ها آماده هستند اما به دلیل پراکندگی امکان پایش روزانه توسط ماموران جهاد کشاورزی وجود ندارد. وی از کشاورزان می‌خواهد که خود پایش مزارع خود را به ویژه اول روز و آخر روز انجام دهند و در صورت مشاهده ملخ سم رایگان از جهاد کشاورزی برای مقابله دریافت کنند. 

اوج طغیان آفت؛ همه کمک کنند 

دبیری همچنین هشدار می‌دهد که اگر باد موافق باشد و دسته‌جات بیشتری از بوشهر وارد استان شود امکان اینکه این ملخ‌ها به شیراز نیز وارد شوند، وجود دارد. 

علاوه بر آن جهاد کشاورزی استان نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که محدودیت منابع و امکانات دولتی سبب شده که نتیجه دلخواه کنترل کامل ملخ در مناطق آلوده و کانون‌کوبی (به منظور جلوگیری از استقرار آفت) حاصل نشود.

براساس آنچه در این اطلاعیه ذکر شده ممکن است آفت به مزارع و باغ‌های استان آسیب وارد کند بنابراین از  تشکل‌های کشاورزی، نظام صنفی کشاورزی و خانه کشاورز استان انتظار می‌رود که در شرایط حاضر که اوج طغیان آفت است، از تمام توان خود در تهیه امکانات  مورد نیاز از جمله تهیه سمپاش، تراکتور، تانکر سمپاش و نیروی کارگر جهت مبارزه با آفت، این سازمان را یاری کنند.

انتهای پیام/ ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر جهاد کشاورزی از مصوبه رئیس جمهور

وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان سمنان از چندین پروژه بخش کشاورزی بازدید کرد و بازدید از قطب دامپروری شهرستان مهدی‌شهر یکی از برنامه‌های وزیر در استان سمنان بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مهدی‌شهر، محمدعلی نیکبخت که در قالب سفر دوم استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به استان سمنان سفر کرده بود با حضور در شهرستان مهدی‌شهر از طرح قطب دامپروری این شهرستان بازدید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در حاشیه بازدید محمدعلی نیکبخت از مجتمع پرواربندی دام سبک مهدی شهر گفت: این واحد در مساحت 25 هکتار و دارای ظرفیت 25 هزار رأس دام سبک پرواری است.

محمدرضا قاسمی با بیان اینکه این طرح از سال گذشته شروع به فعالیت کرده است گفت: تاکنون در حدود 100 میلیارد ریال برای مجوزها، طرح، مشاوره طرح، تسطیح زمین و همچنین خرید منابع آبی سرمایه‌گذاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای قطب دامپروری شهرستان مهدی‌شهر را 723 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: کل سرمایه‌گذاری انجام شده 823 میلیارد ریال بوده و تاکنون 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

قاسمی گفت: با بهره‌برداری از این واحد برای 50 نفر به صورت مستقیم و 850 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود.

گفتنی است در حال حاضر برای اجرای این طرح سه فاز تعریف شده است که یک بخش آن مطالعات اولیه درباره ایجاد قطب دامپروری در حوزه شهرستان مهدی‌شهر است.

بخش دیگر احداث و راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی نژاد خاص سنگسری است که جهاد دانشگاهی متولی آن است و در فاز سوم یا فاز تکمیلی مطالعات برای کل پهنه جغرافیایی شهرستان با ایجاد 5 مجتمع دامی و تشکیل زنجیره تولید از واحدهای تولیدی خوراک دام گرفته تا واحدهای پرورش و نگهداری و بعد واحدهای کشتارگاهی و قطعه‌بندی و بازاریابی فروش برای گوشت و همچنین شیر و سایر فرآورده‌ها و محصولات آن با تأکید بر فرآورده‌های سنتی حوزه شهرستان مهدی‌شهر و تجاری‌سازی و بازاریابی و فروش پیش‌بینی شده است.

از دیگر تحولاتی که با ایجاد قطب دامپروری در شهرستان مهدی‌شهر به وجود می‌آید ایجاد ظرفیت‌های دیگر در بخش تولید گوشت قرمز و شیر است و م متناسب با امکانات زیربنایی به‌ویژه آب مورد نیاز برای راه‌اندازی این واحدهای ظرفیت‌های جدید در تولید دام سبک شهرستان ایجاد شده تا وضعیت موجود به سطح قابل قبولی ارتقا یابد.

گفتنی است وزیر جهاد کشاورزی پس از بازدید از  قطب دامپروری شهرستان مهدی‌شهر از نمایشگاه توانمندی‌های عشایری استان بازدید کرد و با تولیدکنندگان و تشکل‌ها و تعاونی‌های عشایری و کشاورزی کشاورزی این استان گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام/361/.

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از هزار هکتار از مزارع جهرم
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از مصوبه رئیس جمهور
  • خسارت هزار میلیارد ریالی بارندگی به کشاورزان لامردی
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • آغاز برداشت ازگیل از باغ‌های خفر
  • طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن آبشار از دل کوه‌های لارستان + فیلم
  • مبارزه با انواع بیماری و آفت در سطح دو میلیون و ۲۰۰هزار هکتار از مزارع کشور