Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-18@06:56:35 GMT

چرا برنج گران شد؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۲۶۳۲

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه 450 هزار تن برنج بیش از نیاز در کشور وجود دارد، گفت: افزایش‌ قیمت‌ برنج کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود و همین‌ها هستند که بر طبل واردات می‌زنند. ناطقان: طی روزهای گذشته مسئولان اتحادیه‌های واردکنندگان برنج مرتب اعلام می‌کنند که افزایش فعلی قیمت برنج در بازار متأثر از کمبود عرضه است و دولت باید اجازه دهد واردات برنج در طول دوازده ماه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه در حالی بر طبل واردات می‌کوبند که دولت از سالها پیش در فصل برداشت برنج یعنی مرداد تا آبان واردات برنج را ممنوع می‌کند تا تولیدکنندگان داخل در تولید این محصول اساسی متضرر نشوند و تولید پایدار ادامه یابد.

*450 هزار تن برنج بیش از نیاز داخل

در این زمینه که آیا واقعا افزایش قیمت برنج به دلیل کاهش تولید و کمبود عرضه در بازار بوده است، با جمیل علیزاده شایر دبیر انجمن برنج صحبت کردیم. وی در پاسخ به این اظهارات گفت: تولید داخل به اضافه وارداتی که سال گذشته داشتیم، ۴۵۰ هزار تن بیش از نیاز داخل است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برنج در داخل کشور تولید شد و در نیمه نخست سال گذشته با توجه به آمار ۱.۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد که در مجموع ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تن برنج می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به برنج ۳ میلیون تن است،‌ گفت: که 450 هزار تن برنج بیش از این میزان در کشور وجود دارد.

وی همچنین گفت: سال گذشته در شش ماهه دوم هم مقدار محدودی برنج وارد کشور شد که رسانه‌ای نشد.

*برخی به طبل واردات می‌زنند

به گفته دبیر انجمن برنج، در این میان گروهی هستند که بنا به ماهیت مسئولیتی که دارند، دنبال واردات برنج هستند و از هر راهی و ترفندی برای این کار استفاده می‌کنند، در حالی که کشور نیاز به واردات برنج در حال حاضر ندارد، بیش از نیاز داخل برنج وجود دارد.

 *افزایش‌ قیمت‌ برنج کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود

علیزاده با بیان اینکه هیچ دلیل فنی، علمی و منطقی برای افزایش قیمت برنج در بازار وجود ندارد، گفت:‌ این افزایش‌ قیمت‌ها کاملا کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود و باید دولت نظارت‌های خود را بر این بازار تشدید کند. زمانی که محصولی فراوان وجود دارد، بالا رفتن قیمت آن قابل پذیرش نیست و باید رسیدگی بیشتری از سوی مسئولان ذیربط انجام شود.

وی گفت: برخی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی سود خوبی از این واردات به دست می‌آورند و مرتب بر طبل واردات می‌زنند، در حالی که به جای این صحبت‌ها باید به تقویت تولید داخل بپردازند.

وی با طرح این موضوع که چرا این افراد با اقتصاد و معیشت مردم بازی می‌کنند، گفت: همه افراد در داخل یک کشتی نشسته‌ایم و هر آسیبی که جامعه و اقتصاد مردم ببیند، آنها هم ضرر خواهند کرد.

از علیزاده سوال شد که آیا امکان آزادسازی واردات برنج وجود دارد؟ گفت: از سالها پیش دولت از مرداد تا اول آبان واردات برنج را برای حمایت از تولید داخل ممنوع می‌کرد، اما اکنون برخی با هدف القای واردات اعلام می‌کنند که آزادسازی برنج از آبان‌ماه انجام می‌شود، در حقیقت آنها با طرح معکوس موضوع، به دنبال القای واردات هستند.

*مخالفت دبیر انجمن برنج با لغو قانون انتزاع

دبیر انجمن برنج با انتقاد از احیای وزارت بازرگانی که به دنبال آن قانون انتزاع (تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی) هم لغو خواهد شد، گفت: سال ۹۱ مجلس این قانون را تصویب کرد و مسئولیت‌های تنظیم بازار را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد، اما دولت دوازدهم با دور زدن این قانون مسئولیت تنظیم بازار را به وزارت سمت سپرد که در حقیقت نقض قانون است و همه اینها باعث شده که تنظیم بازار این محصول با مشکلاتی همراه باشد.
منبع: فارس برچسب ها: برنج ، گران ، سودجوها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: برنج گران سودجوها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اونس جهانی عامل اصلی نوسان بازار طلا و سکه در داخل

مدیر یک صرافی در تهران گفت: طلای جهانی سقف قیمت قبلی خود را شکست و امسال یک جهش ناگهانی را تجربه کرد که همین موضوع تاثیر به سزایی بر رشد نرخ طلای جهانی و به تبع آن رشد نرخ طلا در داخل کشور گذاشت. - اخبار اقتصادی -

کیوان اردوخانی، مدیر صرافی در تهران با اشاره به روند صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی و تاثیر آن در بازارهای داخل به خبرنگار اقتصادی تسنیم گفت: طلای جهانی سقف قیمت قبلی خود را شکست و امسال یک جهش ناگهانی را تجربه کرد که همین موضوع تاثیر به سزایی بر رشد نرخ طلای جهانی و به تبع آن رشد نرخ طلا در داخل کشور گذاشت.

وی ادامه داد هرچند با افزایش قیمت طلا و سکه در بازار مواجه هستیم، اما شاهد جهش تقاضا در این بازار نیستیم و به‌نظر می‌رسد مردم نیز متوجه شده‌اند که قیمت‌ها و نوسانات بازار شرایطی هیجانی را سپری می‌کند.

این مدیر صرافی بر این موضوع هم تاکید کرد که افزایش قیمت جهانی و ریسک خطرات احتمالی جنگ و اخبار سیاسی منطقه باعث شده که قیمت ها به دلیل افزایش انتظارات تورمی بالا برود و اگر آرامش نسبی را در منطقه شاهد باشیم باید منتظر افت محسوس قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز باشیم.

اردوخانی در پایان عنوان کرد: با توجه به شرایط منطقه و بین‌الملل، احتمالا اونس جهانی روند افزایشی خود را در روزهای آتی نیز طی خواهد کرد که این امر می تواند بر بازارهای طلا در همه کشورها از جمله ایران تاثیر گذار باشد، اما بعید است که این روند در بلندمدت ادامه دار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیچ و مهره گران شد، تاثیر افزایش قیمت دلار بر پیچ و مهره
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • خروج بازار برنج از رکود، با خرید توافقی
  • (ویدئو) جاسازی محموله گران‌قیمت مواد مخدر داخل قطعات پنیر
  • نظارت بر بازار حبوبات در حال انجام است
  • تن ماهی گران نمی‌شود / دلایل افزایش تولید تن مرغ چیست؟
  • اونس جهانی عامل اصلی نوسان بازار طلا و سکه در داخل