Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بررسی‌های به عمل آمده، اطلاعاتی به دست آمده است که آقای دکتر فرهاد نیلی منزلی را در ایالت مریلند آمریکا، شهر مونت‌گُمری خریداری کرده‌اند.

سرویس اقتصاد مشرق - از گذشته یکی از گزاره‌های همیشه درست در نزد مسئولان دولتی و اقتصادی کشور، حضور فعال در مجامع بین‌المللی بوده و هست. لذا حضور افرادی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نهادها پیش فرض گرفته و این حضور لازمه استفاده از فرصت‌های موجود در این نهادها عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهادهای بین‌المللی اقتصادی که جمهوری اسلامی ایران در آنها حضور دارد متعدد بوده اما دو نهاد به دلیل جایگاهشان در اقتصاد بین‌الملل بیش از سایر نهادها اهمیت دارد. صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی دو نهادی هستند که پس از جنگ جهانی دوم با هدایت آمریکا تاسیس شدند و نقش مهمی در نظم جدید ایجاد شده به رهبری آمریکا دارند. طبیعی است که حضور فعال ایران در این دو نهاد برجسته برای دولتمردان مختلف ایرانی اهمیت ویژه داشته باشد.

اما در طول سال‌های مختلف که جمهوری اسلامی ایران نمایندگانی در این نهادها داشته است، گزارشی از عملکرد و فعالیت نمایندگان ایران در این نهادها منتشر نشده است. عدم ارایه گزارش به حدی است که حتی رسانه‌ها به اشتباه مسئول تعیین نماینده ایران در بانک جهانی را بانک مرکزی می‌دانند، در صورتیکه وزارت اقتصاد مسئول تعیین نماینده در بانک جهانی است. [۱] تاکنون به این صورت بوده است که وزارت اقتصاد نماینده ایران در بانک جهانی و بانک مرکزی نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول را تعیین می‌کند. لذا این دو نهاد باید توضیحی درباره عملکرد نمایندگان ایران در این دو نهاد مهم بین‌المللی ارایه بدهند.

با جستجو در وب سایت این دو دستگاه متولی گزارشی در این زمینه یافت نمی‌شود. تنها یافته‌ها حکایت از آن دارد که نماینده ایران در بانک جهانی از سال ۱۳۹۴ آقای دکتر فرهاد نیلی برادر دکتر مسعود نیلی دستیار اقتصادی سابق رئیس جمهور است [۲] ، و آقای مجرد نیز نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول است [۳] که دوره ماموریت ایشان بیش از ۱۰ سال شده است و ایشان هنوز نمایندگی ایران را به عهده دارد.

با توجه به آنکه دوره چهارساله نمایندگی ایران در بانک جهانی رو به اتمام است، فرصت مناسبی است که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گزارشی از عملکرد نمایندگان خود در این دو نهاد مهم منتشر کنند. خصوصاً با توجه به جنگ اقتصادی که دشمن علیه مردم ایران تحمیل کرده است، عملکرد این افراد می‌تواند بسیار موثر باشد.

فرهاد نیلی برای ما یا برای آنها؟

هرچند اطلاعات درباره آقای مجرد خیلی وجود ندارد، اما از آقای فرهاد نیلی به دلیل آنکه در فضای اقتصادی کشور شناخته شده هستند، مطالب مختلفی وجود دارد. در جستجوهای انجام شده با کلید واژه فرهاد نیلی و بانک جهانی حتماً به این مطلب خواهید رسید که تیترش اینگونه است:

«فرهاد نیلی: «FATF» برای بانک‌ها همان «FIFA» برای فوتبال است» [۴] این شباهت سازی ساده‌انگارانه از نماینده ایران در بانک جهانی محل تعجب است. در طول سال گذشته مباحث کارشناسی فراوانی در کشور در مورد FATF انجام شد و در نهایت بدنه کارشناسی کشور پذیرفت که اجرای استانداردهای FATF برای کشوری که تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد، امری مضر است. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به همین دلیل لوایح پیشنهادی دولت را تصویب نکرد. حال سوال این است که نماینده ایران در بانک جهانی این موضوع را نمی‌داند و یا اینکه مساله دیگری در کار است؟

مشرق پیش از این هم، در گزارشی به نقش تعیین کننده محفلی از اقتصاددانان لیبرال و نولیبرال موسوم به «حلقه نیاوران» در سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور، دست‌کم از دوران ریاست جمهوری مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخت. حلقه‌ای که دست‌کم ۳ دهه است بر نهادهای مهم اقتصادی چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد دارایی و… سلطه دارند.

گزارش مشرق درباره «حلقه نیاوران»:

دوگانه اقتصاد «لیبرالی» یا اقتصاد مقاومتی / آیا «حلقه نیاوران» مرد میدان جنگ اقتصادی است؟

«فرهاد نیلی» برادر کوچکتر مسعود نیلی، یکی از چهره‌های آکادمیک به شدت تاثیرگذار بر سیاست‌های اقتصادی دولت است و مانند برادر عضو حلقه نیاوران است. و او نماینده ایران در بانک جهانی بوده است. این دو برادر به اقتصاد لیبرالی و تئوری «دست نامرئی» آدام اسمیت، برای همه بسیار دلداده هستند و خود این دو برادر در سخنرانی‌های متعدد، سمینارها و مقالات و کتب خود برای ترویج اقتصاد لیبرالی تلاش بسیار کرده‌اند.

تلاش فرهاد نیلی برای استقرار در آمریکا با خرید خانه

در بررسی عملکرد نیلی در طول چهار سال گذشته، اطلاعاتی به دست آمده است که آقای دکتر فرهاد نیلی منزلی را در ایالت مریلند آمریکا، شهر مونت‌گُمری خریداری کرده‌اند. شهری که در زمره مکان‌های ثروتمندنشین کشور آمریکا محسوب می‌شود. راستی‌آزمایی این موضوع، کار دشواری نیست. این منزل واقع در بخش چهارم و در منطقه ۲۷ آن، در اواسط سال ۲۰۱۶ میلادی صورت گرفته است. از این رو باید به سایت دولتی داده‌های املاک و مستغلات ایالت مریلند رفت [۵] .

اطلاعات اولیه درخواستی، مشخص کردن شهرستان و شیوه جستجو است. در قسمت شهرستان، مونت‌گُمری و در قسمت جستجو، املاک فروش رفته را انتخاب می‌کنیم.

در صفحه بعد، مشخصات تکمیلی لازم است. بازه زمانی اول ژوئن تا ۳۱ آگوست ۲۰۱۶، بخش را ۰۴ و منطقه را ۰۰۲۷ وارد می‌کنیم (چون در لیست داده‌ها تاکید شده چهاررقمی باشد). یافته شامل ۱۰ رکورد می‌باشد که مشخصات تکمیلی آنها با کلیک کردن بر روی «زمان انتقال»، نشان داده خواهد شد. کار دشواری نخواهد بود که در پنجمین رکود، نام مالک به عنوان آقای فرهاد نیلی مشاهده گردد.

با داشتن اطلاعات دقیق منزل می‌توان، تصاویر اولیه آن را در سایت‌های خرید و فروش املاک نیز ملاحظه کرد. کافیست به سایت زیلو سر بزنیم و مشخصات ملک را وارد کنیم [۶] تا عکس‌های آن نمایش داده شود:

طبق این اسناد، آقای فرهاد نیلی در سال ۲۰۱۶ این خانه را به مبلغ ۷۰۵ هزار دلار خریداری کرده است. در صورت صحت این موضوع، کسانی که آمریکا دیده‌اند اذعان می‌کنند که خرید خانه آن هم با این کیفیت، نشان دهنده تمایل صاحب آن به اقامت دایم در آمریکاست. در غیر اینصورت اقتصادی است که به اجاره خانه روی آورده شود. لذا به نظر می‌رسد آقای فرهاد نیلی تمایل دارد که در آمریکا اقامت طولانی مدت داشته باشد. البته هر فردی این حق را دارد که محل اقامت خود و خانواده خود را تعیین کند اما آیا این چنین فردی می‌تواند کشوری به عظمت جمهوری اسلامی ایران را در نهادهای بین‌المللی نمایندگی کند؟

حال مناسب است که مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی توضیح دهند که چرا کسی که تمایل اصلی‌اش ماندن و اقامت در آمریکاست، چهار سال به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی بوده است؟ عملکرد ایشان در دفاع از منافع ملی و معیشت مردم چه بوده است؟

مشرق آماده است پاسخ وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و آقای نیلی را درباره این موضوع منتشر کند.

[۱] - این فقر اطلاعاتی را در اخبار منتشر شده درباره انتصاب آقای فرهاد نیلی به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی می‌توان مشاهده کرد.

[۲] - فرهاد نیلی نماینده ایران در بانک جهانی شد، خبرگزاری ایسنا، ۱۰ مرداد ۱۳۹۴

[۳] - از انتصاب ایشان خبری یافت نشد اما در گزارشی که در سال ۱۳۹۴ در سایت بانک مرکزی درباره دیدار رئیس وقت بانک مرکزی با مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول منتشر شده است، از آقای مجرد به عنوان نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول یاد شده است.

[۴] - روزنامه اعتماد، ۳۰ خرداد ۱۳۹۷

[۵] - http://sdat.dat.maryland.gov/RealProperty/Pages/default.aspx

[۶] - https://www.zillow.com/homedetails/۲۴۲۱-Chilham-Pl-Rockville-MD-۲۰۸۵۴/۳۷۰۹۷۷۶۲_zpid/

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس آمریکا ایالت مریلند بانک جهانی بانک مرکزی سازمان برنامه و بودجه مدیر دوتابعیتی مسعود نیلی وزارت اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تغییر معادلات بین المللی بعد از عملیات وعده صادق گفت: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند.

وی ادامه داد: نکته بعد این که جمهوری اسلامی ایران تنها دولتی است که می‌تواند اینگونه علیه این کشور‌ها وارد عمل شود. هیچ دولتی چنین قدرتی ندارد و حتی شاهدیم که ترکیه به عنوان همسایه ما به آمریکا پایگاه نظامی داده است.وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وعده صادق وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد

تقوی نیا افزود: همچنین بسیاری در داخل این موضوع را مطرح می‌کردند که حملات اسرائیل اقدامی است که به وسیه آن ایران را به جنگ بکشاند و اگر ما پاسخ دهیم در اصل خواست اسرائیل محقق می‌شود و پس از آن هم آمریکا وارد می‌شود در حالی که این حمله نشان داد نه اسرائیل توان جنگ با ایران را دارد و نه آمریکا تمایل ورود به این جنگ را دارد و هزینه جنگ با ایران را بسیار بیش از فوائد آن می‌داند. بنابراین باید این نکته را مد نظر قرار داد که این حمله وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد و ثابت کرد که ایران قدرت بزرگی است که می‌تواند در منطقه از منافع خود پاسداری کند و امنیت اماکن دیپلماتیک خود را تامین کند واگر این حمله رخ نمی‌داد ممکن بود اسرائیل مجدد اماکن دیپلماتیک ایران را هدف قرار دهد، اما این حمله نشان داد که ایران برای اماکن دیلماتیک خودش در سایر کشور‌ها ارزش قائل است و می‌تواند در صورت لزوم بازدارندگی خود را نشان دهد و توازن منطقه را به نفع خود تغییر دهد.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد 

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: قدرت رسانه، قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، قدرت ژئوپلتیکی و قدرت تکنولوژیکی و قدرت فرهنگی از مولفه‌های قدرت در دنیاست که مجموعه اینها عناصر و مولفه‌های قدرت یک کشور را تشکیل می‌دهند. در بحث قدرت فرهنگی وقتی نماینده جنبش انصارالله یمن که در حال حاضر قدرت حاکم بر یمن است خدمت مقام معظم رهبری می‌رسد و می‌گوید امتداد ولایت شما امتداد ولایت امیر المومنین است وقتی ابوفدک محمد عاوی فرمانده حشد الشعبی می‌گوید ما منتظر فرمان مقام معظم رهبری هستیم و زمانی که سید حسن نصرالله می‌گوید با افتخار عضوی از حزب ولایت فقیه هستم تمام اینها نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد و این نفوذ فرهنگی یک شبه به دست نیامده که یک شبه از دست برود .

وی ادامه داد: ممکن است بشود حضور فیزیکی را از بین برد، اما نمی‌شود رسوخ فرهنگی که رخ داده است را یک شبه از بین برد. معتقدم که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر قدرت نظامی که واقعا از سطح یک قدرت منطقه‌ای بالاتر رفته است و این موضوعی است که در آبراه‌های مهم دنیا نیز مشهود است و شناور‌های ایرانی در این آبراه‌ها با قدرت تردد می‌کنند و ما در سطحی هستیم که چین و روسیه مشتری موشک‌ها و پهپاد‌های ما هستند و این امر انکار ناپذیری است که قابلیت سلاح‌های ایرانی را می‌رساند.

هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد

تقوی نیا افزود: در عرصه فرهنگی نیز جمهوری اسلامی ایران نفوذ خوبی در منطقه دارد و بسیاری از حاکمان منطقه به ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران معتقدند و خود را بخشی از انقلاب اسلامی ایران می‌دانند. در عرصه اقتصادی هم اگرچه تحریم‌ها فشار زیادی را بر جمهوری اسلامی ایران آورده اما این نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران است که اینگونه می‌تواند در برابر تحریم‌ها مقاوت کند اگر هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد، اما طبق آمار‌ها رسما به تدریج از این وضعیت بد در حال عبور هستیم.

وی گفت: امروز ایران و متحدانش بر سه تنگه از سه تنگه مهم دنیا سیطره دارند تنگه باب المندب و هرمز در کنترل جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و رسما ایران کشتی اسرائیلی را در تنگه هرمز توقیف و مصادره کرد  و اعلام می‌کند: حضور دریایی آمریکا در خلیج فارس نتوانسته برای رژیم صهیوینستی تولید امنیت کند و ایران بر اساس منافع خود عمل می‌کند و این نشان از قدرت و تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران است که بی تردید ایران یک قدرت بزرگ منطقه‌ای است که به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بین المللی در حال حرکت است.  

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • جایگاه هشتم نماینده ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • روسیه:مخالف استفاده از تحریم جهت مداخله در کشورهای آفریقایی هستیم
  • 6 طلا برای ووشوی ایران در انتخابی جام جهانی
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • خبر خوش بانک جهانی برای ایران
  • اهداف پروازی جهانی قطر؛ نماینده المپیکی ایران به مرحله پایانی تراپ نرسید
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • قیمت جهانی نفت چقدر افزایش یافت؟
  • نماینده اردبیل: معلوم نیست بانک مرکزی چه کار می‌کند!