Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@17:00:50 GMT

آیا سقوط قیمت نفت منطقی است؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۴۲۴۶

آیا سقوط قیمت نفت منطقی است؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حتی نوسان قیمت نفت که مشخصه بارز محدودیت عرضه در بازار است، اندک بوده و نفت برنت در بیش از یک ماه اخیر بین ۷۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه معامله شده است.

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در گزارش جدیدی نوشت: حرکت اخیر بهای معاملات نفت نشان دهنده عدم تعادل میان بازارهای فیزیکی و بازارهای معاملات آتی و انتظارات بازار درباره عوامل بنیادین فعلی و آتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این شکاف در انتظارات برطرف خواهد شد؟ مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در این باره نوشته است: اگر سال ۲۰۱۸ راهنمای خوبی باشد، سطح قیمت نهایتاً افزایش پیدا خواهد کرد تا منعکس کننده محدودیت اخیر عرضه در بازار فیزیکی باشد. اختلالات قابل توجه در ونزوئلا و تحریم‌های آمریکا علیه صادرات ایران، مشکل آلودگی نفت در روسیه، احتمال مختل شدن تولید در لیبی و کندی رشد فعالیت صنعت شیل آمریکا همگی به محدودیت فزاینده عرضه در بازار اشاره دارند.

پرسش بزرگ این است که عربستان سعودی چه زمان و چگونه واکنش نشان خواهد داد. ریاض تمایلی به تکرار ریزش قیمت نفت در سال ۲۰۱۸ که پس از افزایش تولید روی داد، ندارد. این بار عربستان سعودی ترجیح داده که اجازه دهد عرضه در بازار محدود شود و اوپک پلاس رویکرد انتظار و مشاهده را در پیش گرفته و تصمیم‌گیری را به زمان نشست رسمی خود در ژوئن موکول کرده است تا آن زمان اطلاعات بیش‌تری درباره تأثیر تحریم‌های آمریکا بر روند عرضه در بازار نفت کسب کند و رویدادهای پیرامون جنگ تجاری آمریکا و چین روشن‌تر شود.

با این حال مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد هشدار داد رویکرد انتظار و مشاهده ریسک‌هایی را دربردارد. این چالش وجود دارد که به جای اینکه اکثر ابهامات حل شوند، در ماه‌های آینده تشدید شوند.

اختلالات عرضه به حدود ۳ میلیون بشکه در روز رسیده که بی سابقه‌ترین حد در چند سال اخیر به شمار می‌رود و ممکن است رشد بیش‌تری پیدا کرد. اگرچه اوپک پلاس می‌تواند این حجم از اختلال عرضه را جبران کند اما اختلالات مذکور تصویر عرضه و تقاضا را تیره کرده و برنامه‌ریزی را دشوار کرده است. اگر اوپک پلاس بخواهد از ظرفیت مازاد خود استفاده کند به نوبه خود قیمت‌ها و نوسان را بالا خواهد برد.

با این حال بزرگترین منبع ابهام مربوط به بخش تقاضاست. جنگ تجاری آمریکا و چین رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند و شاخص‌های اقتصادی عالی به نظر نمی‌آیند. در نهایت کندی رشد تقاضا قیمت‌ها را پایین خواهد برد.

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد چند سناریو را مطرح کرده است. اگر اوپک پلاس به کاهش تولید پایبند بماند، قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال ممکن است نسبت به نیمه اول ۵ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند و تا ۷۷ دلار صعود کند. اگر این تولیدکنندگان نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید را کمتر کنند، نفت برنت ممکن است در حدود ۷۰ دلار بماند. اگر آنها به توافق کاهش تولید خاتمه دهند، قیمت‌ها ممکن است تا مرز ۶۰ دلار سقوط کند.

این مؤسسه به برخی پیش‌بینی‌های قیمت اشاره کرده که فرض را بر رکود اقتصادی گرفته است. دورنمای اقتصادی تیره‌تر به همراه خروج نابهنگام از توافق کاهش تولید اوپک پلاس، ممکن است قیمت‌ها را تا مرز ۵۰ دلار تنزل دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد به این مسئله اشاره کرده که شکاف بزرگی بین انتظار کسانی که افزایش قیمت‌ها را پیش بینی می‌کنند و آن دسته از افرادی که افت قیمت‌ها را پیش بینی می‌کنند وجود دارد.

گروهی که روی افزایش قیمت‌ها حساب می‌کند به اختلالات عرضه و پایبندی اوپک پلاس به کاهش تولید دل خوش کرده است در حالی که گروهی که منتظر کاهش قیمت‌ها است، پیش‌بینی می‌کند اختلافات درون گروهی در اوپک پلاس به خروج تولیدکنندگان از توافق کاهش تولید منجر شود. همچنین ریسک کندی اقتصادی وجود دارد. اختلاف میان این دو دیدگاه قابل توجه است. به این ترتیب وضعیت فعلی نوسان اندک قیمت‌ها ممکن است ادامه پیدا نکند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد

جمال میرزایی اظهار داشت: تایر در بعضی از رینگ‌ها خریداری و برای افزایش قیمت در انبارک‌ها احتکار می‌شد که اکنون با تعادل در عرضه و تقاضا ظرف یک ماه آینده این بازار سیاه از بین خواهد رفت.

به گزارش ایرنا، وی افزود: کمبودی در عرضه تایر‌هایی با رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایر‌ها به میزان کافی در بازار موجود است.

میرزایی بیان کرد: مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد که تقاضا نسبت به رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایر‌های سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی و براساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان‌ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می‌تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سقوط آزاد قیمت تارا و ۲۰۷
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • سقوط آزاد طلا/ فلز زرد چند قیمت خورد؟