Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@18:40:05 GMT

آیا سقوط قیمت نفت منطقی است؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۴۲۴۷

تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا و احتمال مختل شدن تولید نفت لیبی به دلیل درگیری‌های داخلی بازار نفت را در معرض کمبود شدید عرضه قرار داده است اما چرا نفت در قیمت بالاتری معامله نمی‌شود؟

به گزارش ایسنا، حتی نوسان قیمت نفت که مشخصه بارز محدودیت عرضه در بازار است، اندک بوده و نفتبرنت در بیش از یک ماه اخیر بین ۷۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه معامله شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در گزارش جدیدی نوشت: حرکت اخیر بهای معاملات نفت نشان دهنده عدم تعادل میان بازارهای فیزیکی و بازارهای معاملات آتی و انتظارات بازار درباره عوامل بنیادین فعلی و آتی است.

آیا این شکاف در انتظارات برطرف خواهد شد؟ مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در این باره نوشته است: اگر سال ۲۰۱۸ راهنمای خوبی باشد، سطح قیمت نهایتاً افزایش پیدا خواهد کرد تا منعکس کننده محدودیت اخیر عرضه در بازار فیزیکی باشد. اختلالات قابل توجه در ونزوئلا و تحریم‌های آمریکا علیه صادرات ایران، مشکل آلودگی نفت در روسیه، احتمال مختل شدن تولید در لیبی و کندی رشد فعالیت صنعت شیل آمریکا همگی به محدودیت فزاینده عرضه در بازار اشاره دارند.

پرسش بزرگ این است که عربستان سعودی چه زمان و چگونه واکنش نشان خواهد داد. ریاض تمایلی به تکرار ریزش قیمت نفت در سال ۲۰۱۸ که پس از افزایش تولید روی داد، ندارد. این بار عربستان سعودی ترجیح داده که اجازه دهد عرضه در بازار محدود شود و اوپک پلاس رویکرد انتظار و مشاهده را در پیش گرفته و تصمیم‌گیری را به زمان نشست رسمی خود در ژوئن موکول کرده است تا آن زمان اطلاعات بیش‌تری درباره تأثیر تحریم‌های آمریکا بر روند عرضه در بازار نفت کسب کند و رویدادهای پیرامون جنگ تجاری آمریکا و چین روشن‌تر شود.

با این حال مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد هشدار داد رویکرد انتظار و مشاهده ریسک‌هایی را دربردارد. این چالش وجود دارد که به جای اینکه اکثر ابهامات حل شوند، در ماه‌های آینده تشدید شوند.

اختلالات عرضه به حدود ۳ میلیون بشکه در روز رسیده که بی سابقه‌ترین حد در چند سال اخیر به شمار می‌رود و ممکن است رشد بیش‌تری پیدا کرد. اگرچه اوپک پلاس می‌تواند این حجم از اختلال عرضه را جبران کند اما اختلالات مذکور تصویر عرضه و تقاضا را تیره کرده و برنامه‌ریزی را دشوار کرده است. اگر اوپک پلاس بخواهد از ظرفیت مازاد خود استفاده کند به نوبه خود قیمت‌ها و نوسان را بالا خواهد برد.

با این حال بزرگترین منبع ابهام مربوط به بخش تقاضاست. جنگ تجاری آمریکا و چین رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند و شاخص‌های اقتصادی عالی به نظر نمی‌آیند. در نهایت کندی رشد تقاضا قیمت‌ها را پایین خواهد برد.

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد چند سناریو را مطرح کرده است. اگر اوپک پلاس به کاهش تولید پایبند بماند، قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال ممکن است نسبت به نیمه اول ۵ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند و تا ۷۷ دلار صعود کند. اگر این تولیدکنندگان نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید را کمتر کنند، نفت برنت ممکن است در حدود ۷۰ دلار بماند. اگر آنها به توافق کاهش تولید خاتمه دهند، قیمت‌ها ممکن است تا مرز ۶۰ دلار سقوط کند.

این مؤسسه به برخی پیش‌بینی‌های قیمت اشاره کرده که فرض را بر رکود اقتصادی گرفته است. دورنمای اقتصادی تیره‌تر به همراه خروج نابهنگام از توافق کاهش تولید اوپک پلاس، ممکن است قیمت‌ها را تا مرز ۵۰ دلار تنزل دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد به این مسئله اشاره کرده که شکاف بزرگی بین انتظار کسانی که افزایش قیمت‌ها را پیش بینی می‌کنند و آن دسته از افرادی که افت قیمت‌ها را پیش بینی می‌کنند وجود دارد.

گروهی که روی افزایش قیمت‌ها حساب می‌کند به اختلالات عرضه و پایبندی اوپک پلاس به کاهش تولید دل خوش کرده است در حالی که گروهی که منتظر کاهش قیمت‌ها است، پیش‌بینی می‌کند اختلافات درون گروهی در اوپک پلاس به خروج تولیدکنندگان از توافق کاهش تولید منجر شود. همچنین ریسک کندی اقتصادی وجود دارد. اختلاف میان این دو دیدگاه قابل توجه است. به این ترتیب وضعیت فعلی نوسان اندک قیمت‌ها ممکن است ادامه پیدا نکند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سقوط قیمت قیمت نفت تحریم های آمریکا جوشن کبیر شب قدر ترزامی هوآوی برگزیت علی ربیعی علی لاریجانی مسعود پزشکیان عبدالرضا مصری معامله قرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد و بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی بازار کمترین تغییر قیمت را به ثبت رساندند اما تعداد اندکی مانند خودروی جتا VS۷ محصول وارداتی شرکت ماموت خودرو افت قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی نسبت به روز گذشته پیدا کرده است.

ساینا اتوماتیک S یکی از ارزان‌ترین سدان‌های دنده اتومات بازار، امروز ۱۱ میلیون تومان گران‌تر شده و با ۵۰۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

سمند سورن پلاس از سدان‌های محبوب و پرفروش ایران‌خودرو نیز پنج میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با قیمت ۷۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا دنده‌ای V۱ سه میلیون تومان افت قیمت داشته و به نرخ ۸۸۱ میلیون تومان رسیده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۶ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۹۲ میلیون تومان، پژو پارس ۶۸۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۲۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای پارانوما (ارتقا) ۸۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۳۹ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۲۰ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۵ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۸ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۶۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S استاندارد ۴۳۹ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۷۰ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۱ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی نیز افت‌وخیز چندانی دیده نمی‌شود.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین سدان مونتاژی کرمان موتور، نسبت به روز گذشته پنج میلیون تومان افت قیمت دارد و با ۸۹۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۳۳ دنده‌ای کراس یکی دیگر از جدیدترین محصولات مدیران خودرو نیز تغییری نسبت به دیروز ندارد و با نرخ یک میلیارد و ۹۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

فونیکس آریزو ۶ پرو سدان رده‌بالای مدیران‌خودرو امروز بدون تغییر قیمت و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

فونیکس تیگو ۸ پرومکس یکی از گران‌قیمت‌ترین خودروهای مونتاژی بازار نیز با رشد ۵۰ میلیون تومانی، وارد کانال سه میلیارد تومان شده است.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۵ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۷۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۵ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۶۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۴۷ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۳۰۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 746298

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردبیهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • سقوط آزاد طلا/ فلز زرد چند قیمت خورد؟
  • قیمت تولیدات سایپا در بازار +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت ال نود در بازار امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول
  • قیمت محصولات سایپا دوشنبه ۳ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ کاهش قیمت ساینا و شاهین در بازار
  • صعود انفجاری بورس ، سقوط دلار | وقت خرید کدام سهم است؟