Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشیدیان با بیان اینکه عمده زائران حج سال ۹۸ را بانوان تشکیل می‌‌دهند، گفت: مدیران اجرایی عملیات حج باید برای جلوگیری از هر گونه خلل در ارائه خدمات به زائران از هم اکنون پیش‌بینی‌های لازم را بویژه برای ایام تشریق و انجام مناسک داشته باشند.

خبرگزاری شبستان،، گروه قرآن و معارف: «علیرضا رشیدیان» در نخستین جلسه کمیته مشاعر حج تمتع 98 در خصوص اهمیت ایام تشریق، گفت: نقطه اوج عملیات حج؛ ایام «تشریق» است و در این ایام همه حجاج از هر کشور، ملیت و نژادی در یک زمان کوتاه و در یک مکان مشخص اجتماع می کنند تا مناسک حج خود را بجا آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان حج و زیارت افزود:  در این میان عمده زائران تنها یک بار این فرصت را تجربه می کنند و باید فضا و شرایط برای آنان به گونه ای مهیا شود که به بهترین و کاملترین شکل این مناسک انجام شود.

 

وی با بیان اینکه ایام «تشریق» روزهای 9 تا 12 ذی الحجه است که طی آن حج ‌گزاران بخش مهمی از مناسک حج مثل وقوف در عرفات و مشعر الحرام و منا، رمی جمرات،  قربانی، حلق و تقصیر را به انجام می رسانند از این رو این ایام جایگاه ویژه ای در اعمال حج دارد.

 

رشیدیان ادامه داد: اگر سهل انگاری یا تسامحی در ارائه خدمات به زائران در این ایام ایجاد شود، فرصت جبرانی برای آن وجود نخواهد داشت و از این رو باید مدیران اجرایی نهایت دقت و توجه را برای برنامه ریزی در ارائه خدمات به حجاج و هماهنگی بخش های مختلف چون مطوفین، مدیران کاروان ها، تغذیه، حمل و نقل (نقل ترددی)، خدمات بهداشتی و درمانی حجاج داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه عمده جمعیت حجاج امسال را بانوان زائر تشکیل می دهند، گفت: باید برنامه ریزی مناسب برای وقوف اضطراری این گروه از زائران و استقرار آنان در مشاعر مقدس به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

 

رشیدیان در ادامه این جلسه با اشاره به نقش روابط عمومی سازمان حج و زیارت در اطلاع رسانی مناسب و آگاهی بخشی به حجاج بیان کرد: اکثریت قریب به اتفاق حاجیان برای نخستین بار به این سفر اعزام می شوند و شناخت و ذهنیت چندانی نسبت به این مناسک و اعمال آن ندارند از این رو باید روابط عمومی در خصوص برنامه های ایام تشریق و نیز خدماتی که به زائران ارائه می شود و محدودیت های این ایام ،اطلاع رسانی سریع ، مناسب و صحیحی به زائران داشته باشند و بدین منظور از هم اکنون برنامه ریزی و اقدامات لازم را پیش بینی کنند.

 

وی در حوزه اطلاع رسانی حج استفاده از محتوای جذاب و کارآمد و توجه به ویژگی ها و شرایط مختلف زائران برای تاثیرگذاری بیشتر در فرآیند اطلاع رسانی را ضروری خواند.

 

رئیس سازمان حج و زیارت دراین جلسه همچنین بر برنامه ریزی برای موضوع قربانی، انجام حلق (تراشیدن موی سر) بر مبنای شئونات زائران و رعایت نظافت محیطی، مسائل بهداشتی و درمانی حجاج در این ایام خاص، تقسیم کار مناسب میان واحدهای ستادی برای مدیریت عملیات در ایام تشریق تاکید کرد.

 

رشیدیان در ادامه با اشاره به حوزه پشتیبانی و تذکر نکات و توصیه هایی برای تهیه اقلام تدارکاتی مورد نیاز حجاج گفت: توجه به رفع آسیب های حج گذشته از جمله مباحث مهم برای ارائه بهتر خدمات است.

 

 برنامه ریزی حج امسال بر مبنای آسیب شناسی حج گذشته

 

همچنین، در ادامه «اکبر رضایی»، معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت هم در این جلسه با اشاره به تشکیل کمیته های 22 گانه برای آسیب شناسی حج 97 گفت: در جلسات کمیته ها مقرر شد که برنامه ریزی های حج امسال بر مبنای رفع آسیب های حج قبل انجام شود و آموزش و اطلاع رسانی در زمینه مواردی که بدلیل شرایط حاکم در عربستان قابل رفع نیست ، صورت گیرد.

 

در نخستین جلسه کمیته مشاعر موضوع پشتیبانی ایام تشریق شامل وسایل همراه زائران، برچسب های لوازم زائران، تهیه لباس های متحدالشکل نیروهای ستادی و کارگزاران، زیرانداز زائران برای استفاده در مشعرالحرام، مچ بند کاغذی مخصوص ایام تشریق، تجهیزات مورد نیاز کاروان ها و مجموعه ها در حج و ... مورد بررسی قرار گرفت.

 

بررسی موضوع اطلاع رسانی پیش از موسم حج و حین موسم و در ایام تشریق، پیام رسان مورد استفاده برای اطلاع رسانی به حجاج و محتوای اطلاع رسانی متناسب با شاخص های جمعیت شناختی زائران و همچنین بنرها و استندهای اطلاع رسانی مورد استفاده در هتل های مکه و مدینه برخی دیگر از مباحث این جلسه بود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان شب قدر مجلس خبرگزاری شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد ماه مبارک رمضان استان بوشهر اردبیل مسجد حج ۹۸ حج بانوان حج تمتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست حجاج ایرانی: ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج قرار دارند و در سال های اخیر تلاش شده زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب در همایش سراسری «روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج 1403» که در شهر مقدس قم برگزار شد، گفت: نزدیک به 900 هزار نفر در نوبت تشرف به حج قرار دارند و در سال های اخیر تلاش شده است با کاهش تعداد خادمان و عوامل، زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند.

وی با بیان اینکه با گذشت نزدیک به دو دهه از نام نویسی حج، شماری از افرادی که ثبت نام کرده بودند بدون آن که چشمشان به خانه خدا بیفتد از دنیا رفتند، افزود: در حج پیش رو کمترین نرخ اعزام خادمان و عوامل  را  نسبت به تمام دوره‌های گذشته حج خواهیم داشت  و با کاستن از تعداد خادمان، تعداد هفت کاروان به زائران خانه خدا افزوده شده است.

سرپرست حجاج ایرانی ضمن تقدیر از تلاش دست اندرکاران برگزاری حج، تجدید نظر در برنامه‌های گذشته را با توجه به تحولات و شرایط روز ضروری خواند و گفت: هدف ارائه خدمات بیشتر از سوی  خادمان است.

وی خطاب به حاضران عنوان کرد: زائرانی که سال ها در نوبت بوده اند اکنون مطالبه گر هستند، لازم است به مهمانان خانه خدا بیشتر سر بزنیم و به آنها محبت کنیم، زیرا ائمه هم اینگونه بودند.

حجت الاسلام نواب با اشاره با ارتقای سطح دانش و معلومات زائران نسبت به گذشته تصریح کرد: روحانیون کاروان ها شایسته است آگاه و به روز باشند و در انجام مسئولیتی که همگی به عهده داریم اخلاص را در اولویت قرار داده تا در دل زائران خانه خدا نفوذ کند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه با تلاش دست اندرکاران حج و زیارت مبلغی به دلیل صرفه جوئی یا عدم ارائه خدمات در کشور میزبان طی حج گذشته بازگردانده شده که به زودی به حساب حجاج واریز خواهد شد، ادامه داد: در کشور تصور بر این است که هزینه حج گران است در حالی که هزینه ها در خارج از  کشور بر مبنای نرخ ارز خارجی محاسبه می‌شود.

وی به شرایط امروز جهان اشاره کرد و گفت: این شرایط  در سال‌های قبل وجود نداشت، وضعیت جهان امروز ملتهب است و آتش زیر خاکستر بین غرب و شرق هر ازگاهی زبانه می‌کشد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه دو عملیات‌ بزرگ و تنبیهی «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» و پشتیبانی بی مهابای استکبار از نسل کشی مردم مظلوم فلسطین توسط صهیونیستها شرایط را پیچیده ترکرده است، افزود: برخی از کشورهای آزاده که وابستگی خاصی ندارند از قضیه فلسطین و ملت آزاده آن دفاع می‌کنند.

وی در پایان سخنان خود با خوانش انگاره‌های چند نظرسنجی اظهار داشت: ارزیابی روحانیون در حج در دو مدل انجام می شود یکی توسط رابطین و دیگری هم از طریق نظرسنجی اینترنتی که از حجاج انجام می شود و در اعزام ها تاثیرگذار است.

لازم به ذکر است همایش سراسری «روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج 1403» که امروز با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در شهر مقدس قم برگزار شد، به صورت زنده و از طریق فضای مجازی روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج سایر استان ها حضور داشتند.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • سرپرست حجاج ایرانی: ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج
  • اورژانس بانوان پایگاهی جدید برای خدمت رسانی مضاعف به بانوان
  • رویکرد ما در لرستان اتحاد خدمت‌رسانی حول محور برنامه است
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • حدود ۲ هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع مشرف می‌شوند
  • تشرف نزدیک به دو هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع
  • ۴۰۰ برنامه در آموزش و پرورش کهگیلویه وبویراحمد به مناسبت هفته معلم اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران رسید
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا