Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-20@02:12:29 GMT

مورد عجیب مدارس غیرانتفاعی!

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۵۸۴۶

مورد عجیب مدارس غیرانتفاعی!

هفته قبل بود که وزیر آموزش‌وپرورش سامانه‌ای را برای شکایت خانواده‌ها از مدارس غیردولتی افتتاح کرد. مدارسی که شهریه دریافتی آن‌ها از خانواده‌ها بعضا آن‌قدر زیاد است که قابل هضم نیست و این درحالی است که بسیاری از کارشناسان بر این نظرند که خانواده‌ها راضی به پرداخت این هزینه‌ها هستند و با رضایت می‌پردازند و در نتیجه این مدارس هم با ارایه خدمات لاکچری می‌خواهند گوی رقابت را از سایرین بربایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که براساس گفته‌های مجتبی زینی‌وند، رئیس سازمان مدارس غیردولتی حداکثر شهریه برای مدارس ابتدایی شهر تهران ۹‌میلیون و ۴۰۰‌هزار تومان، دبیرستان‌های دوره اول متوسطه حداکثر ۱۱‌میلیون تومان و برای دبیرستان‌های دوره دوم متوسطه به غیر از پایه دوازدهم حداکثر ۱۵‌میلیون تومان است، اما بسیاری از مدارس رقم‌های بالاتر و به دلایل گوناگون دریافت می‌کنند که نمونه‌اش برگزاری تور‌های خارجی و داخلی است که در یک نمونه برای تور سوئد مبلغ ٣٠‌میلیون و برای تور فرانسه مبلغ ٥٠‌میلیون از خانواده‌ها دریافت شده بود. با این وجود اقبال به مدارس غیردولتی همچنان کم نیست.   اقبالی که اکبر زین‌العابدین، کارشناس آموزش دلیل آن را روشن می‌داند: «مدارس دولتی به خاطر جمعیت زیاد دانش‌آموزان از سویی و از سوی دیگر نیروی انسانی کم همواره مشکل دارند. معلم‌های پایه در ابتدایی درس‌های اصلی را می‌دهد و برای چند درس دیگر معلم‌های مختلف داریم که این مورد در مدارس غیردولتی متفاوت است. در این مدارس تنوع معلم‌ها بیشتر است و کلاس‌های متفاوتی وجود دارد. کلاس‌هایی، چون نمایش، خلاقیت، پژوهش، فلسفه، کتابخوانی و ... که جایشان در مدارس دولتی خالی است و البته آن‌ها مجاز به برگزاری این کلاس‌ها هم نیستند و باید صرفا درس‌های آموزش‌وپرورش را بدهند. همچنین فضای مدارس دولتی هم در قیاس با مدارس غیردولتی خیلی بهتر و بزرگتر است.»
به گفته این کارشناس نکته دیگری که ممکن است برای بعضی از خانواده‌های شاغل دارای اهمیت باشد این است که مدارس غیردولتی بچه‌ها را چند ساعت بیشتر نگه می‌دارند و در نتیجه پدر و مادر می‌تواند به کار‌های شخصی‌اش بیشتر رسیدگی کند: «در دبیرستان هم وضع به همین منوال است. اردو‌ها و کلاس‌های فوق‌برنامه بسیار زیادی دارند که شاید بتوان گفت: این ساعت اضافی می‌تواند به مهارت‌آموزی کمک کند. هرچند باید کیفیت آموزش را برای رسیدن به نتیجه درست مورد بررسی قرار داد.»
او می‌گوید اگر از منظر کیفی به مسأله نگاه کنیم، می‌بینیم اغلب رتبه‌های برتر در جشنواره‌ها، مسابقات و کنکور و ... در مدارس دولتی تحصیل کرده‌اند، چراکه اضطراب نمره و درس کمتر است و میل رهایی و آزادی بیشتری را بچه‌ها تجربه می‌کنند که این موضوع کمک‌کننده است و می‌تواند استعداد‌ها را شکوفا کند: «این به تعداد زیاد دانش‌آموزان این مدارس هم برمی‌گردد چراکه ٨٠‌درصد بچه‌ها در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند. از سویی عدم‌رسیدگی هم در این مدارس زیاد است که دلیلش هم همان جمعیت بالا و نیروی کار کم است.»
زین‌العابدین در ادامه بحث کیفیت این مدارس می‌گوید یکی از مشکلات مدارس غیردولتی این است اغلب آموزگاران پایه دبستان این مدارس از معلم‌های بازنشسته یا معلمان جدید است که آموزش‌های دانشگاه فرهنگیان را ندیده‌اند: «معلم‌های بازنشسته همچنان بر اصول قدیمی پایبندند و کسانی که آموزش‌های درست ندیده‌اند هم در تدریس‌شان ایراد خواهند داشت. این درحالی است معلم‌های مدارس دولتی از نسل جدیدند که خلاقانه‌تر برخورد کرده و کمتر بچه‌ها را به حفظ‌کردن ترغیب می‌کنند و تلاش دارند بچه‌ها درک مطلب‌شان بالا برود. در دوره دبیرستان بیشتر تقاضا در مدارس غیردولتی بر رتبه خوب کنکور متمرکز است و خانواده‌ها چنین درخواستی دارند و باز بچه‌ها به سمت تست‌زنی و کلاس‌های فشرده و ... سرازیر می‌شوند که می‌تواند فضا را برای آن‌ها سخت کند.»
به این ترتیب با وجود تفاوت‌های موجود میان این مدارس و اقبالی که همچنان به مدارس غیردولتی در میان بعضی خانواده‌ها وجود دارد، اما مشکلات اقتصادی شاید مانع از حضور بعضی از دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی شود. کما این‌که به گفته زین‌العابدین علاوه بر این ممکن است خانواده‌ای چند سالی فرزندش را در مدرسه غیردولتی ثبت‌نام کند، اما درنهایت او را از مدرسه بیرون بیاورد، چون این مدارس راضی‌اش نمی‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: غیرانتفاعی مدرسه کلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۵۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر آموزش و پرورش: بکارگیری معاون پرورشی در مدارس غیردولتی ضروری است

به گزارش سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، احمد محمودزاده در جمع روسای ادارات مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است. این نام‌گذاری براساس نیاز کشور صورت گرفته است و باید در مجموعه‌های مختلف و حوزه‌های متفاوت از آن بهره گرفت. آموزش و پرورش هم باید به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این زمینه تأثیرگذاری خود را داشته باشد. نقش مرجعیتی و آگاهی‌رسانی و تبیین این موضوع بر عهده وزارت آموزش و پرورش است. باید این فرهنگ‌سازی در افکار عمومی شکل گیرد.

وی با بیان اینکه بیشترین، بهترین و مهمترین تولید در همه نظامات، تربیت نیروی انسانی است، افزود: مهمترین سرمایه کشور که در همه اسناد بالادستی به آن اشاره شده، سرمایه نیروی انسانی است. تولید این سرمایه در داخل آموزش و پرورش صورت می‌گیرد. حفظ و گسترش دستاوردها توسط این افراد صورت می‌گیرد.

محمودزاده تصریح کرد: آموزش و پرورش از سال‌های گذشته جهت‌گیری‌هایی را شروع کرده که امسال باید به نتیجه برسد. همه برنامه‌ریزی‌ها برای تحقق و اجرای سند تحول بنیادین، برای مرجعیت معلم و مرجعیت کتاب درسی است.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش بیشترین بهره‌مندی را امسال داشته باشیم، گفت: در جلسه‌ای که امسال در ابتدای سال رییس جمهور در جمع مدیران ارشد صحبت می‌کردند، نگاه به ظرفیت آموزش و پرورش خیلی مهم بود به این صورت که به وضع مطلوب دست پیدا کنیم. ایشان به تسهیل و تسریع کار مردم و تکریم مردم تاکید داشتند. باید رضایت مردم جلب شود. همچنین باید تبیین کارها به خوبی صورت گیرد.

محمودزاده از قدردانی وزیر آموزش و پرورش از فعالیت‌های سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی خبر داد و گفت: وزیر آموزش و پرورش همچنین تاکید بر همکاری، انسجام و همکاری در درون وزارت آموزش و پرورش، جلب مشارکت و نظارت داشتند. اینها از توصیه‌های مهم وزیر آموزش و پرورش است که باید محقق شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی تاکید کرد: تلاش ما در سازمان باید سازنده باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی منتشر شد
  • آغاز جشنواره آفرینو برای ارایه ابتکارهای دانش آموزان
  • ایجاد مدرسه مجازی بزرگسالان برای کاهش تنوع مدارس
  • تدوین طرح مدرسه مجازی بزرگسالان برای کاهش تنوع مدارس
  • آیین‌نامه‌های شورا‌های عالی آموزش و پرورش استان‌ها بازنگری می‌شوند
  • اردو‌های دانش آموزی باید در اولویت فعالیت‌های مدارس باشد 
  • راه‌اندازی مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس بزرگسالان
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: بکارگیری معاون پرورشی در مدارس غیردولتی ضروری است
  • تدوین طرح مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس
  • ضرورت بکارگیری معاون پرورشی در مدارس غیردولتی