Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سوله‌های مدیریت بحران برای اسکان پایتخت نشینان در مواقع خطر و بحران برای تهرانی که به گفته متخصصان تاب آور نیست ایجاد شده است با این حال به عقیده برخی کارشناسان ساخت سوله های بحران در برخی جایگاه‌ها توجیه علمی ندارد چرا که این ساختمان ها در نزدیکی مترو، گسل و سایر شریان های حیاتی ساخته شده که خود در معرض خطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غزاله منظمی تهرانی، استادیار دانشگاه و متخصص حوزه HSE شهری (سلامت، ایمنی و محیط زیست)، در گفتگو با خبرنگار برنا در این رابطه ضمن تائید عدم وجود زیر ساخت‌های امن در تهران، به لزوم انجام مطالعات قابل قبول و اصولی برای افزایش تاب آوری پایتخت تاکید کرد.

وی با بیان اینکه تاب آوری ابعاد مختلفی دارد که یکی از آن ها اجتماعی و دیگری فنی است ولی به نظر می آید در ابتدای امر باید به ابعاد فنی توجه جدی نشان داد ادامه داد: ایمن سازی زیر ساخت ها در کنار آموزش مردمی الزامی است. به مردم می گوئیم تاب آور باش و آموزش می دهیم اما وقتی در شرایط قرار می گیرند زیر ساخت هایمان پاسخگوی این تاب آوری نیست.

منظمی تهرانی اضافه کرد: مردم وقتی در شرایط بحران قرار می گیرند، در برخورد با شرایط موجود نا امید می شوند از این رو لازم است به گسترش اصولی زیر ساخت های لازم توجه جدی نشان داد.

وی با بیان اینکه در تهران هیچ کاری برای حفظ شریان های اصلی نشده است، تاکید کرد: باید مطالعاتی روی برخی نقاط انجام شود مثلا باید فضاهایی که رانش زمین و حرکات زمین شناختی وجود دارد مشخص و سپس شکست ها در نظر گرفته شود تا ببینیم در کجا شکست داشته ایم و باید مبتنی بر حرکات زمین این زیر ساخت ها ایجاد شود.

منظمی تهرانی گفت: گام اول برای تاب آوری این است که باید زیر ساخت های لازم ایجاد و همه ی اطلاعات مورد نیاز به صورت نقشه ها احصا شود. از این رو باید چهار بعد اصلی تاب آوری اعم از اجتماعی، فنی، اقتصادی و سازمانی سنجیده شود و بهسوی شهر HSE مدار حرکت کنیم.

این استاد حوزه ایمنی تاکید کرد: لازم است سلامت، ایمنی و محیط زیست در شهرها به خوبی شناخته شود و برایش برنامه ریزی داشته باشیم از این رو پیشنهاد می کنم تا در شبکه های مختلف مشارکت فعالانه داشته باشیم و تجربیاتمان را با دنیا به اشتراک بگذاریم .

وی با اشاره به اینکه باید از واژه آسیب پذیری به سمت تاب آوری حرکت کنیم عنوان کرد: نباید پس از وقوع اتفاق و حادثه به سمت تعمیرات زیاد برویم و به گونه ای زیر ساخت ها را ایجاد کنیم تا سطح تعمیرات را پایین بیاوریم بدین ترتیب میزان هزینه ها کاهش پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای حرکت به سمت تاب آوری لازم است مطالعاتی با همکاری دانشگاه ها انجام گیرد تا تعریفی برای تاب آوری تهران داشته باشیم و سپس ببینیم امکان مداخله وجود دارد یا خیر که به همان میزان عملکرد شبکه را در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: به صورت تکنیکی فعالیتی برای انجام تاب آوری انجام نشده است. شاید روی برخی ساختمان ها مطالعاتی در حوزه تاب آوری انجام شود اما مطالعه روی شبکه های حیاتی آب و برق و گاز به صورت اصولی تحقیقاتی صورت نگرفته است و لازم است متولیان امر این مسائل را نیز در نظر بگیرند.

استادیار دانشگاه اظهار کرد: حتی این که فضاها و اسکان موقتی که برای بحران زلزله دیده ایم بر مبنای اصول علمی و شرایط علمی ایجاد شده اند یا نه را نسنجیده ایم. خیلی از آن ها به مراکز ورزشی تبدیل شده اند که تخلیه ی آنان زمان بر است و اینکه خیلی از آنان نزدیک مترو و برخی نزدیک گسل هستند که خود دارای ایراد است و نباید در این فضاها سوله ی بحران ایجاد شود.

منظمی تهرانی در رابطه با مشکلات سوله های موجود بحران عنوان کرد: به عنوان مثال یکسری سوله های بحران وجود دارد و یکی از آنان نزدیک خیابان بنی هاشم و تقاطع گیلان است که به نظر ایمن نیست چرا که دقیقا پشت مترو ساخته شده است. ما می گوئیم یکسری معیارهایی وجود دارد که باید برای ایجاد مکان های امن پس از بحران در نظر گرفته شود این در حالی است که برای ساخت برخی از این سوله های بحران استانداردهای لازم را رعایت نکرده اند.

این استاد حوزه ایمنی شهری ضمن انتقاد از وضعیت موجود برای افزایش تاب آوری پایتخت تصریح کرد: آیا به این فکر کرده ایم برای شریان‌های حیاتی که عملکرد شهر بر آن اساس است برنامه ریزی داشته باشیم که پس از بحران با مشکل بر نخوریم و حداقل صدمه کمتری به شهر وارد شود تا پس از بحران سریعا به جریان اصلی بازگردیم؟

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پایتخت زلزله سیل مترو مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۸۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس

به گزارش همشهری آنلاین، محسن سوخته‌سرایی معاون اداره کل مدیریت بحران گلستان اظهار کرد: قطار تهران به مقصد گرگان که شب گذشته حرکت خود را آغاز کرده بود، صبح امروز و بعد از اطلاع از آبگرفتگی خط ریلی در شهرستان بندرترکمن برای جلوگیری از حوادث احتمالی قبل از رسیدن به مقصد در بندرگز متوقف شد.

وی تعداد مسافران این قطار را ۲۷۰ نفر اعلام کرد و افزود: بخشی از آنان با مینی‌بوس از بندرگز در حال جابه‌جایی به سمت گرگان هستند و با هماهنگی شهرداری گرگان تعدادی اتوبوس هم برای انتقال سایر مسافران به سمت بندرگز حرکت کردند.

معاون اداره کل مدیریت بحران گلستان گفت: به محض فروکش کردن آب، حرکت قطار تهران - گرگان برقرار می‌شود.

کد خبر 846897 منبع: ایسنا برچسب‌ها سيل استان گلستان ریل و راه آهن - قطار خبر مهم مدیریت بحران حوادث ایران

دیگر خبرها

  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه
  • ببینید | هشدار جدی مدیریت بحران به مردم تهران!
  • بارش های شدید در راه تهران؛ هشدار مدیریت بحران