Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-19@00:15:25 GMT

چرا سیستم عامل باید بومی شود؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۹۳۳۰

چرا سیستم عامل باید بومی شود؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن خدمات و ابزارهای گوناگون، یکی از مواردی که ذهن مسؤولان و کارشناسان حوزه را درگیر می‌کند، تولید محصولات مشابه، بومی‌سازی ابزار و ارائه‌ی خدمات با هدف رفع نیازهای شخصی است. کما این‌که این اتفاق با ایجاد سایت‌های خرید و فروش آنلاین، تاکسی‌های اینترنتی، نقشه‌یاب و مانند این موارد همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی اگرچه شاید تمامی این محصولات، از روی نمونه‌های خارجی تولید شده‌اند، اما با توجه به نیاز ایران و از طرفی به دلیل توفیق اجباری با ایجاد انحصار برای این محصولات، توانستند به موفقیت قابل قبولی دست یابند.

یکی از مواردی که با پیشرفت تلفن‌های همراه، نمود بیش‌تری پیدا کرده، سیستم عامل گوشی‌هاست. اگرچه از زمان اختراع تلفن‌های همراه، خبری از چیزی به اسم سیستم عامل نبود و به غیر از سیستم‌های کامپیوتری که نیازمند سیستم عامل‌های مختلف و در صدر آن‌ها ویندوز بودند، گوشی‌های قدیمی از این تکنولوژی بهره‌ای نداشتند، اما به مرور و با هدف ایجاد قابلیت‌های گسترده برای تلفن‌های همراه، سیستم عامل هم به این دستگاه‌ها اضافه شد.

با وجود گستردگی سیستم‌های عامل روی کامپیوتر که سابقه‌ی چند ۱۰ ساله دارند، سیستم‌های عامل گوشی از جمله اندروید و آی‌اواس در فاصله‌ی ۱۰ سال گذشته به این چرخه اضافه شدند و اگرچه شرکت‌هایی مانند مایکروسافت هم تلاش کرده تا سیستم عامل ویندوز فون را برای گوشی‌های خود عرضه کند، اما همچنان گوگل با ارائه‌ی اندروید و پس از آن و البته با اختلاف زیادی، شرکت اپل با ارائه‌ی آی‌اواس در صدر این لیست قرار دارد. این موضوع حاکی از آن است که ایجاد سیستم عامل جدید، نمی‌تواند صرفاً با موفقیت نمونه‌های قبلی همراه باشد و البته هدف ایجاد نمونه‌های جدید هم حائز اهمیت است.

ایجاد سیستم عامل بومی، با هدف استقلال و امنیت

اخیراً امیر ناظمی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اشاره به تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی موبایل، اظهار کرد: یک درصد از نیازمندی‌های ما به سیستم عاملی نیاز دارد که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این‌که نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تأثیر نگذارد. سیستم عامل بومی یعنی سیستم عاملی که پاسخگوی نیاز بومی بوده و برای نیازهای ما شخصی‌سازی شده باشد؛ درواقع قرار نیست به نیاز همه پاسخ دهد، بلکه برای یک سری نیازمندی‌های خاص است.

وی با بیان این‌که قرار نیست دولت این سیستم عامل را بنویسد، افزود: این سیستم عامل آماده شده و می‌تواند روی گوشی‌هایی که در ایران تولید می‌شود، قرار گیرد و با بعضی برندهای خارجی هم مذاکراتی انجام شده است؛ اما در کل، به معنای اجبار برای آن‌ها نیست و قرار نیست جایگزین همه سیستم‌های عامل شود. اگر زمانی شهروندی ترجیح داد و دوست نداشت با این سیستم‌های عامل کار کند چون برایش محدودیت ایجاد کرده، این امکان برایش وجود خواهد داشت.

در نهایت اگرچه مسؤولان خبر از ایجاد سیستم عامل موبایل می‌دهند، اما باید توجه داشت قرار نیست این سیستم عامل جدید جایگزین تمامی سیستم‌های عامل شود و این موضوع به معنای اجبار برای همه‌ی کاربران نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد، فراهم کردن دو فاکتور امنیت و استقلال برای ابزار جدید است. هرچند صرف نظر از میزان نیاز به ایجاد سیستم عامل بومی، این‌که این پروژه تا چه اندازه می‌تواند موفق باشد و یا مانند سایر پروژه‌های بومی از جویشگر و پیام‌رسان به‌نحوی به بخش بایگانی حوزه فناوری اطلاعات منتقل می‌شود، جالب توجه است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سیستم عامل بومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وانت‌بارهای سنندج در آستانه ساماندهی/بیکاری عامل ایجاد شغل کاذب

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: معابر اصلی شهر سنندج در تسخیر وانت‌بارهایی است که با فروش میوه در جای جای شهر توقف کرده‌اند و منجر به افزایش ترافیک در این شهر شده‌اند.

نبود شغل و بیکاری موجب شده تا روز به روز برتعداد وانت بارهای میوه در این شهر افزوده شود و تجمع آنها موجب نارضایتی مردم و افزایش بارترافیکی در این شهر شده است.

گرچه برای امرار معاش صاحبان وانت بارها مجبور به ایستادن در معابر هستند اما نابسامانی در تجمع آنها در برخی نقاط شهر منجر به تردد سخت خودروهای مسیر شده است.

همین موضوع تبدیل به مطالبه شهروندان از مدیریت شهری است تا با برنامه‌ای اصولی، طرح ساماندهی وانت بارها را مدنظر قرار دهند و زمینه برچیدن بساط این مافیای گسترده از سطح شهر، از بار ترافیکی سنندج را بکاهند.

وانت بارها عامل افزایش ترافیک شهری

مندمی از شهروندان سنندجی است که روزانه در مسیر بهاران سنندج تردد می‌کند، وی می‌گوید: در ساعات اوج ترافیک متأسفانه وانت بارها موجب افزایش بار ترافیک شده‌اند و گاهاً برای رفتن به سرکار و یا برگشت در مسیر با مشکل دچار می‌شود.

وی خواستار در نظر گرفتن مکانی ثابت از سوی مدیریت شهری برای وانت بارها شد و گفت: تا زمانیکه وانت بارها به راحتی بتوانند در کنار خیابان‌ها توقف کنند هیچ اتفاقی در زمینه کاهش ترافیک اتفاق نمی‌افتد.

وی با اشاره به اینکه پهنای خیابان‌های شهر سنندج به حدی نیست که وانت بار در گوشه‌ای توقف کند و خودروهای عبوری نیز با پارک دوبل کنار وانت بارها مشغول خرید شوند چرا که این امر حق شهروندان دیگر را ضایع می‌کند.

توقف روزانه وانت بارها حس تملک معابر را به آنها داده است

یاوری نیز در خیابان آزادگان سنندج ساکن است وی می‌گوید تجمع بیش از حد وانت بارها در این مسیر امروز رانندگان این خودروها را به این باور رسانده که بخشی از خیابان متعلق به آنها است و گاهاً با خودروهای عبوری که چند دقیقه‌ای را به هر دلیلی توقف می‌کنند درگیر می‌شوند و اجازه نمی‌دهند خودروهای سواری لا به لای وانت بارها توقف داشته باشند.

وی اعلام کرد: گرچه رانندگان وانت بارها نیاز به امرار معاش دارند و نیاز است حمایت شوند اما اگر برخورد درست و برنامه‌ریزی لازم برای ساماندهی آنها انجام نشود روز به روز به تعداد آنها افزوده می‌شود و زمینه افزایش شغل کاذب را فراهم می‌کند.

تأمین هزینه‌های زندگی وانت بارها را مجبور به توقف در معابر اصلی می‌کند

سعید از رانندگان وانتی است که در میدان نبوت سنندج مشغول فروش میوه است، وی بیان کرد: چند سال پیش مشغول کار کارگری ساختمان بودم اما به دلیل از کارافتادگی توان کار ندارم و با توجه به اینکه مستاجرم باید برای امرار معاش و تأمین هزینه‌های زندگی خانواده ام کاری انجام دهم.

وی افزود: با وام و بدهی توانستم وانتی تهیه کنم و تنها کاری که می‌توانم انجام دهم همین میوه فروشی روی وانت است که چند ساعت در روز در میدان نبوت سنندج توقف می‌کنم.

وی اضافه کرد: گرچه توقف وانت بار در کنار میادین و معابر اصلی صحیح نیست و موجب ترافیک می‌شود اما بیکاری نمی‌تواند دردی از من و امثال من دوا کند و نیاز است محلی مناسب و در دسترس عموم مردم برای وانت بارها تهیه شود تا در یک مکان خاص مستقر شوند.

اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت ماه در سنندج

شهردار سنندج در زمینه ساماندهی وانت بارها بیان کرد: طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در قالب ۳ طرح از پانزدهم اردیبهشت ماه جاری در سنندج اجرا می‌شود و موضوع وانت‌های میوه فروش از پدیده‌هایی است که مربوط به سال‌های اخیر نبوده و معضلی است که از چندین دهه گذشته وجود داشته است.

انور رشیدی با تاکید بر اینکه مشکل بیکاری از دلایل اصلی وجود پدیده دست فروشی و وانت‌های میوه فروشی است، گفت: امروز وجود دستفروشان و وانت‌های میوه فروش به نوعی ویترین معضل بیکاری را در شهر سنندج نشان می‌دهد؛ اما این موضوع نافی انجام اقدامات لازم برای مدیریت این موضوع نیست.

وی تصریح کرد: در همین راستا با همراهی خوبی که بین دستگاه‌های متولی صورت گرفت با مشارکت توانستیم در سال ۱۴۰۱ به بهترین شیوه ممکن طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش را اجرا کردیم که به عنوان مطالب جدی شهروندان فهیم بازخورد بسیار خوبی به دنبال داشت.

شهردار سنندج اذعان کرد: متأسفانه به دلیل اتفاقات تلخی که در سال ۱۴۰۱ در کل کشور و به تبع آن در استان کردستان افتاد این طرح ابتر ماند.

وی با عنوان اینکه شهرداری سنندج خود را موظف به خدمات‌رسانی هرچه شایسته به شهروندان فهیم و فرهنگی و قدرشناس دیار فرهنگ و هنر می‌داند، اظهار کرد: از رسانه‌ها و مردم که همواره در اجرای برنامه‌ها و انعکاس مشکلات در کنار مجموعه شهرداری هستند تقدیر می‌کنم.

رشیدی خاطرنشان کرد: موضوع وانت‌های میوه فروش یکی از معضلات شهری است که مدیریت شهری در راستای رفع آن برنامه‌های کوتاه، میان و بلند مدت دارد.

۵۵ درصد بافت شهری در سنندج، ناکارآمد و فرسوده است

شهردار سنندج خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل اینکه ۵۵ درصد بافت شهری در سنندج، ناکارآمد و فرسوده است، عنوان کرد: متأسفانه کاربری‌های عمومی در این بافت‌ها کم و حتی در برخی نقاط اصلاً وجود ندارد.

رشیدی تصریح کرد: عدم تعریف چنین کاربری‌هایی در گذشته از یک سو و نبود زمین لازم برای ایجاد موجب شده در برخی محلات قدیمی مانند، سرتپوله، خیابان شهدا، حاجی‌آباد و حتی نواحی منفصل شهری دست مدیریت شهری در اجرای برنامه‌ها بسته باشد.

وی افزود: در ۴۵ درصد فضای باقیمانده نیز متأسفانه تفکیک‌ها توجهی به بازارهای روز به عنوان یکی از نیازهای جدی صورت نگرفته است و به همین دلیل مجموعه مدیریت شهری با مشکلاتی در زمینه استقرار و هدایت کردن وانت‌های میوه فروش در سطح شهر مواجه بود.

وی با تاکید براینکه مدیریت شهری هرگز دنبال بریدن نان و منبع درآمدی وانت‌های میوه فروش و دست‌فروشان نیست، گفت: هدف ما اجرای طرح‌های کارشناسی شده برای مدیریت و ساماندهی وضعیت وانت‌بارها و دست‌فروشان است.

شهردار سنندج از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت ماه امسال خبر داد و اضافه کرد: ۵ نقطه‌ای که در راستای استقرار وانت‌های میوه فروش قبلاً در نظر گرفته شده بود به ۱۰ نقطه افزایش یافته است.

رشیدی افزود: اجرای موفق این طرح نیازمند همراهی دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم است چرا که مجموعه مدیریت شهری تمام توان و ظرفیت‌های خود را در این راستا به کار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: مکاتباتی با دستگاه‌های مختلف از جمله راه و شهرسازی و اوقاف صورت گرفته که اگر زمین‌هایی در اختیار دارند معرفی کنند تا شهرداری بازارهای درون محلی را راه‌اندازی کند.

وی همچنین از راه‌اندازی هفته بازارها به ویژه در نواحی منفصل شهری به صورت دوره‌ای و چرخشی در شهر سنندج خبر داد و گفت: این سه طرح به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در راستای ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سنندج انجام می‌شود.

رفع معضل وانت‌های میوه فروشی نیازمند چاره اندیشی است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان گفت: معضل وانت‌های میوه فروشی در نقاط مختلف شهر سنندج نیز مسأله‌ای مربوط به این دوره از مدیریت شهری نیست و این پدیده اجتماعی نوظهور نه تنها در کردستان و سنندج بلکه مربوط به کل کشور بوده و باید برای رفع آن چاره‌اندیشی اساسی صورت بگیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه بیشترین مراکز تجاری در هسته شهر قرار دارد ساماندهی ترافیک در این نقطه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و موجب رضایتمندی شهروندان خواهد شد.

وی اضافه کرد: امیدواریم براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید موضوع وانت‌های میوه فروش، دست فروشان و همچنین انضباط ترافیکی در هسته مرکزی شهر حل فصل شود.

همتی زاده گفت: مردم انتظار دارند با برنامه‌ریزی‌های مناسب زمینه رفع مشکل وانت بارها و ترافیک فراهم شود تا بتوانند بدون مشکل در هسته مرکزی شهر حضور پیدا کنند.

وی عنوان کرد: اوج ترافیک در ساعت پیک اول صبح در بعد از ظهر از ساعت ۵ تا ۸ شب از مشکلاتی است که البته مربوط به سال‌های اخیر نبوده و رفع آن نیازمند تمهیدات و برنامه‌ریزی جدی است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان با بیان اینکه رفع این مشکل به تنهایی برای شهرداری ممکن نیست و سایر دستگاه‌ها و مردم نیز باید به صورت ویژه همکاری کنند، گفت: در این راستا نیروی انتظامی استان و پلیس راهنمایی رانندگی تمام قد از شهرداری حمایت و همکاری خواهیم کرد.

کد خبر 6079835

دیگر خبرها

  • جشنواره بازی های بومی محلی در مدارس پارس‌آباد
  • عامل تیراندازی در ساوه دستگیر شد
  • نحوه انتخاب بهترین سیستم عامل برای سرور
  • سیستم عامل هوشمند چینی معرفی شد
  • نسخه‌ای کامل برای خلاص شدن از آلرژی بهاری
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق
  • وانت‌بارهای سنندج در آستانه ساماندهی/بیکاری عامل ایجاد شغل کاذب
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی سازی ۸۵ درصد
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق 
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی‌سازی ۸۵ درصد