Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@01:28:36 GMT

جزئیات 525 هزار چک برگشتی کشور

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۹۳۵۳

به گزارش اکوفارس به نقل از ایرنا، سال 98 را با توجه به اجرایی شدن اصلاح قانون چک، می توان سال برگشت خوردن چک های برگشتی نامید. بر اساس قوانین جدید در پیگیری چک های برگشتی تسریع شده و تامین پول چک از محل سایر حساب های بانکی صادرکننده چک امکان پذیر می شود.

کاهش 40 درصدی ارزش چک های برگشتی در نخستین ماه سال 98 می تواند گام نخست برای کاهش این نوع چک ها به شمار برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۵.۴ میلیون فقره چک به ارزش حدود ۵۴۱ هزار میلیارد ریال در فروردین ۹۸ در کل کشور مبادله شد که از مجموع آنها ۵۲۵ هزار فقره چک به ارزش ۵۸ هزار میلیارد ریال برگشت خورد.

 

کاهش 21 درصدی شمار چک های برگشتی

آمار بانک مرکزی نشان می دهد در نخستین ماه سال ۹۸ تعداد ۵۲۵ هزار فقره چک به ارزش ۵۸ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۱.۷ درصد و ۴۰.۱ درصد کاهش داشت.

بر این اساس، حدود ۹.۸ درصد از کل تعداد چک های مبادله ای و ۱۰.۸ درصد از مجموع مبلغ این چک ها برگشت داده شده است.

 

 برگشت 165 هزار چک در تهران

در دوره مورد بررسی، استان تهران بیشترین ارزش و شمار صدور چک را به خود اختصاص داد بطوری که یک میلیون و 712 هزار فقره چک به ارزش بیش از 263 هزار میلیارد ریال صادر شد که البته از مجموع آنها، بیش از ١٦٥ هزار فقره چک به ارزش حدود ٢٧ هزار میلیارد ریال برگشت زده شد.

در استان تهران ۹.۶ درصد از مجموع تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۰.۴ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

بررسی ها نشان می دهد که 47 درصد از مجموع ارزش چک های مبادله ای برگشتی کشور به استان تهران اختصاص داشته است.

اگرچه رقم خالص چک های برگشتی تهران نسبت به سایر استانهای کشور بیشتر است، اما بر اساس شاخص «نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده» جایگاه تهران نسبت به میانگین کشوری در وضعیت مطلوبی قرار دارد بطوری که 14 استان از نظر نسبت ارزش چک‌های برگشتی در وضعیت نامناسب تری نسبت به تهران قرار دارند.

 

استان کرمان، رکورددار چک های برگشتی

در دوره مورد بررسی، از نظر شمار چک های برگشتی تهران دارای بیشترین چک برگشتی است بطوری که بیش از 165 هزار چک برگشت خورده، اما از نظر «نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده»، استان کرمان دارای بدترین وضعیت است.

بر این اساس، در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان به ترتیب به استان‌های کرمان با ۱۴.۷ درصد، اصفهان با ۱۳.۸ درصد و سمنان با ۱۳.۷ درصد اختصاص داشته است.

«نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده» در استان تهران 10.4 درصد و میانگین این نسبت در کل کشور معادل 10.8 درصد است.

 

استان های دارای کمترین چک برگشتی

 در فروردین امسال، استان ایلام با ٤ درصد دارای کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در میان استان ها بوده است.

 استان های کهگیلویه و بویراحمد با ۷.۳ درصد و خوزستان و لرستان هر کدام با ۷.۹ درصد در رتبه های بعدی دارای کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی قرار داشته اند.

 

کسری و فقدان موجودی، علت اصلی برگشت چک

حدود ٥٠٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥٥ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨، در کل کشور به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع درکل کشور از نظـر تعداد ٩٦ درصد و از نظر ارزش ۹۴.۶ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یـا فقدان موجودی بوده است.

پس از کسری و فقدان موجودی، عامل اصلی برگشت چک ها مربوط به عدم تطابق امضا و مخدوش بودن اطلاعات چک بوده است.

در استان تهران حدود ١٥٦ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٢٦ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است.

در استان تهران از نظر تعداد ۹۴.۴ درصد و از نظر ارزش ۹۳.۲ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

بیشترین میزان برگشت خوردن چک ناشی از کسری و فقدان موجودی متعلق به استان خراسان جنوبی بوده که 97.9 درصد چک های برگشتی این استان را شامل می شود. پس از آن، استان های اصفهان و خراسان شمالی قرار دارند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۴۹۹۹ واحدی شاخص کل بورس در انتهای معاملات سه‌شنبه

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در انتهای معاملات امروز ریزش نزدیک به ۵ هزار واحدی را تجربه کرده است، ارزش معاملات خرد عدد ۳,۸۸۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشته است. اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۵% کاهش داشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۲,۸۷۷ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۷۰۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱,۱۱۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای چهارمین روز متوالی با ثبت رقم ۹۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۴۵ میلیارد تومان است که کاهش ۲۷۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد.همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۱۶۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۶۵۵ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۷۴ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های خودرویی با ارزش معاملات ۳۲۲ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۶۰ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۴۶ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کاشی و سرامیک با ارزش معاملات ۲۶ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه قند و شکر با ارزش معاملات ۳۵ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

کد خبر 6079805 وحید بلالی

دیگر خبرها

  • ژابی آلونسو: برای جشن زمان داریم، الان فقط لیگ اروپا
  • وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت 50 درصد در سال جاری افزایش خواهد یافت
  • رشد ۶۲۳۵ واحدی بورس در انتهای معاملات امروز
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا
  • ریزش ۴۹۹۹ واحدی شاخص کل بورس در انتهای معاملات سه‌شنبه
  • ۶۰ درصد سدهای کشور پر است