Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-20@06:17:55 GMT

ریشه در بیشه عشق؛ جاذبه مغناطیس علوی در سیستان

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۹۶۶۴

ریشه در بیشه عشق؛ جاذبه مغناطیس علوی در سیستان

پس از شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) در 21 رمضان سال چهلم هجری و در روزگاری که بلاد اسلامی وی را سب می کردند، تنها دیاری که مردمانش از این کار امتناع کردند، دارالولایه سیستان بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، امروز خورشید غم و ظلمت بر جهان می گستراند، چشم افلاک خون می بارد، آسمان در سوگ جانان رخت سیاه به تن می کند و زمین بر شانه هستی سنگینی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز مظهر عدالت و یل نام آور میدان های نبرد که غمزه ی شمشیرش در تمامی غزوه هایی که پیامبر در آن حاضر بود (جز تبوک که به فرمان حضرت نبی به جانشینی ایشان در مدینه مستقر شد) رعشه بر اندام دشمنان دین و اسلام می انداخت، برای همیشه خاموش می شود. محراب مسجد کوفه از امروز، چون سحرهای دگر رصدخانه ای برای کهکشان فضائل و اخلاق نیست.

از مکر معاویه در صفین تا شکست خوارج در نهروان
پس از به خلافت رسیدن امام علی (ع)، معاویه خلافت ایشان را به رسمیت نشناخت؛ این سرکشی معاویه به جنگ صفین انجامید.
ماجرای حکمیت در جنگ صفین که منشاء آن سیاست عمروعاصی معاویه بود، به بروز دودستگی میان سپاهیان امام علی (ع) و منجر شد و کسانی که امام را در عین مخالفت وادار به تحکیم کرده بودند دست به اعتراض و مخالفت عملی زدند. این دسته که بعدها مارقین یا خوارج نامیده شدند، سرانجام دست به کشتن مردم زدند. امام علی (ع) زمانی که ظلم این دسته را دیدند ناچار به عزم جنگ با آنان شد اما قبل از وقوع جنگ در میانشان حاضر و با آنان گفتگو کرد که نتیجه آن رجعت شمار زیادی از لشکریان خوارج بود. جنگ نهروان در گرفت و سرانجام این شد که 9 تن از خوارج زنده ماندند و تنها 7 یا 9 نفر از سپاه حضرت علی (ع) شهید شدند.

بعد از این جنگ‌، برخى‌ از خوارج‌ از جمله عبدالرحمان‌ بن‌ ملجم‌ مرادى‌ (لعنة الله علیه)، برک بن عبدالله تمیمی و عمروبن بکر تمیمی گرد هم جمع شدند و پس از تحلیل و تفسیر شرایط و یادبود کشته شدگان در نهروان، به این نتیجه رسیدند که مسبب این مشکلات و تلفات حضرت على‌ (ع‌) و معاویه‌ و عمروعاص‌ اند و اگر این‌ سه‌ نفر از میان‌ برداشته شوند، مسلمانان‌ تکلیف‌ خود را خواهند دانست‌. سپس‌ با هم‌ پیمان‌ بستند و هر یک از آنان‌ متعهد کشتن‌ یکى‌ از سه‌ نفر شود و ابن ملجم تعهد بر قتل‌ على‌ (ع‌) داد.

شهادت خورشید
طبق روایات، وی در مسجد کوفه امام علی (ع) را ضربت زد. بدین قرار که آن حضرت در شب نوزدهم به مسجد رفت و مردم را براى نماز صبح بیدار مى‏ کرد و ابن ملجم ملعون از آغاز شب در کمین حضرتش بود. چون حضرت در مسجد عبورش به او افتاد، او که مطلب خود را پنهان مى‏ داشت و از روى نیرنگ خود را به خواب زده بود ناگهان از جاى جست و ضربتى با شمشیر زهر آلود بر فرق مبارکش زد. آن حضرت (ع) روز نوزدهم و شب و روز بیست و یکم را تا نزدیک ثلث اول شب زنده بود، آن گاه به شهادت رسید و در حالى که محاسن شریفش به خون سرش خضاب بود، مظلومانه به دیدار خداى خود شتافت.

بدین ترتیب حضرت‌ على‌ (ع‌) در 21 ماه‌ رمضان‌ به‌ شهادت‌ رسید و در نجف‌ اشرف‌ به‌ خاک‌ سپرده شد، و مزارش‌ میعادگاه‌ عاشقان‌ حق‌ و حقیقت‌ شد.

در خطبه ی 149 نهج البلاغه و نامه ی بیست و سوم ذکر شده که وقتی حضرت ضربت خورد، عده ای دورشان جمع شدند و درخواست نصیحتی کردند.
ایشان فرمودند: شکر و حمد خدا را می کنم، به علی نگاه کنید تا دیروز همراه تان بود و امروز در بستر شهادت مایه ی عبرت شما و فردا از شما جدا می شود. خدا ما و شما را ببخشد. اگر از این ضربت جان سالم به در بردم خودم می دانم چکار کنم ، اگر من او را ببخشم به تقرب می رسم ولی اگر به شهادت رسیدم، شما فرزندانم او (قاتل حضرت) را ببخشید .آیا نمی خواهید خدا شما را بیامرزد؟ من برای شهادت آماده بودم و شهادت برای من غیر منتظره نبود.

یاقوت حموی یکی از ادیبان و مورخان اسلام در سده 6 هجری در کتاب معجم البلدان خود آورده است: «از همه بالاتر و والاتر اینکه آنگاه که بر تمام منابر شرق و غرب دنیای اسلام به امر بنی امیه علی بن ابیطالب (ع) را لعن می گفتند در سیستان این امر انجام نشد و مردم سیستان براین دستور بنی امیه گردن ننهادند تا آنکه طی عهد نامه ای از حکام بنی امیه تعهد گرفتند که بر منبر سیستان هیچ کس نباید لعن شود و چه افتخاری بر این مردم برتر از این است.
در حالی که علی بن ابیطالب (ع) برادر رسول خدا (ص) حتی بر منابر مکه و مدینه و در حرمین شرفین لعن می شدند اینان از انجام این عمل ننگین امتناع کردند.»

حب علی(ع)، افتخار مردم داروالولایه سیستان
حجت الاسلام علی خیور، کارشناس مذهبی و رئیس اداره تبلیغات اسلامی زاهدان در گفتگو با عصرهامون، کرامات نفسانی این حضرت را نشأت گرفته از ذات اقدس ربوبیت دانست و گفت: سرگذشت زندگی آن حضرت با تاریخ اسلام عجین شده و شخصیت، مقام و منزلت امیرالمومنین به قدری رفیع و عظیم است سخن گفتن و توصیف آن کار ساده اى نیست.

وی افزود: اگرچه تاریخ سرزمین سیستان سراسر آکنده از اسطوره و افسانه است، اما مردمش به ولایتی بودن و حب علی (ع) به خود می بالند. صفتی که طبری، یعقوبی، ابن ثیر و سیوطی در کتب مرجع تاریخی خود با بیان ماجرای امتناع شان مردمان این سرزمین از ناسزاگویی و لعن به امیرالمومنین علی (ع) که به دستور بنی امیه رایج شده بود، به آن اشاره کرده اند.

وی با بیان اینکه امامت و ولایت قلب توحید و همه ی باور و اعتقادات مسلمان است تاکید کرد: هیچ عبادتی بدون پذیرش ولایت حضرت علی (ع) مورد قبول درگاه حق نیست.

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) اولین مردی بود که به دعوت نبی اسلام آورد، پدر حسنین (ع)، همسر فاطمه (س)، اسوه عدالت و صبر و معلم تقوا بود. قنوت امیرالمومنین همراه با زکات و شجاعت و دلاوری اش شهره خاص و عام بود؛ تاریخ اسلام سرشار است از صبر، قدرت، شهامت، شجاعت، ایثار، فداکارى و مهربانی و ... آن حضرت که بروز این همه صفات نیک در وجود معظم و معزز ایشان معجزه ای الهی است. جهان تاکنون نظیر علی مرتضی (ع) را به خود ندیده و بعد از این هم نخواهد دید. شخصیت نادر و منحصر به فرد آن حضرت براى همه بشریت قابل تقدیر و ستایش است و دوست و دشمن زبان به مدح و ستایشش گشوده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) نواختن چمرونه در سوگ نوجوان غرق شده در آبشار بیشه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق سبب تغییر معادلات جهانی شد
  • اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند
  • زندگی فاطمه بنت اسد می‌تواند برای همه الگو باشد
  • (ویدئو) نواختن چمرونه در سوگ نوجوان غرق شده در آبشار بیشه
  • دشمنان اسلام فرقه ضاله وهابیت رابرای جنایت علیه مسلمین ایجادکردند
  • خاطرات فرزند شهید سپهبد صیاد شیرازی: پدرم پل وحدت بین ارتش و سپاه بود/ او نسبت به حفظ فاصله نظامیان از سیاست حساسیت ویژه‌ای داشتند/ هرگز نظرات سیاسی خود را به صورت عمومی مطرح نمی‌کرد
  • شهادت سلیمانی‌ها و زاهدی‌ها زمان مرگ رژیم صهیونیستی را نزدیک‌تر کرده است
  • حضرت آیت الله نوری همدانی: امروز لازم است مراکز علمی قم و نجف و الازهر با هم ارتباط عمیق داشته باشند
  • روایتی از توسل سردار شهید حجازی به حضرت زهرا (س)/ هرجا بود، روضه فاطمیه را می‌گرفت
  • روایتی از توسل سردار شهید حجازی به حضرت زهرا(س) / هرکجا بود، روضه فاطمیه را می‌گرفت