Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدردان نقش ایران در مبارزه با داعش هستیم/ بغداد مخالف سرسخت تحریم‌ها علیه تهران است

نماینده پارلمان عراق گفت: حضور ایران در مبارزه با داعش در عراق و باز پس‌گیری خاک عراق از داعش چیزی است که باید بسیار نسبت به آن قدردان بود . از سوی دیگر ایران برای ما بسیار مهم است. ما کیلومتر ها مرز مشترک باهم داریم، به لحاظ فرهنگی و مذهبی اشتراکات زیادی داریم و رفت و آمد گسترده‌ای بین دو کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق مخالف سرسخت تحریم‌ها علیه ایران است.

آلا طالبانی یکی از رهبران اتحادیه میهنی کردستان و یکی از نمایندگان پر نفوذ پارلمان عراق است. او که از خانواده طالبانی در کردستان است، بارها به دلیل تلاش‌هایش در راستای صلح و حفظ یکپارچگی در عراق مورد تقدیر قرار گرفته است.

خانم طالبانی در گفت‌و‌گو با ایلنا می‌گوید که دولت و ملت عراق به صورت جدی و روشن مخالف هر گونه استفاده از خاک عراق برای ایجاد درگیری در منطقه هستند و به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهند از خاک این کشور علیه همسایه‌های عراق استفاده کند. او تاکید می‌کند که تحریم ها علیه ایران ناعادلانه است و تنها مردم ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در هفته‌های گذشته تحرکات نظامی ایالات متحده در منطقه افزایش یافته و منطقه را با مسائل و مشکلاتی مواجه کرده است. برخی از احتمال ایجاد برخی درگیری‌ها بین ایران و ایالات متحده سخن می‌گویند. با توجه به روابط گسترده و چند جانبه ایران و عراق  نظر شما درباره شرایط موجود چیست؟

عراق طی سال‌های متمادی درگیر جنگ‌های مختلف و خونینی بوده و خسارات زیادی دیده است.  به همین دلیل  مردم و حاکمان  احساس خوبی نسبت به شنیدن واژه جنگ ندارند.  هشت سال جنگ با همسایه شرقی، ایران، جنگ‌های خلیج فارس و بعد هم  مسائل داخلی و نبرد با داعش خسارات زیادی به مردم عراق وارد کرده است.

به همین دلیل مردم و دولت عراق تلاش می‌کنند که درگیر هیچ جنگ و درگیری منطقه‌ای دیگری نشوند. از سوی دیگر اگر درگیری در منطقه اتفاق بیفتد به هر حال عراق را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این روزها و برای اولین بار، یک گفتمان عمومی در میان همه سیاسیون و همچنین دولت و مردم عراق شکل گرفت و همه با هم و یک صدا اعلام کردند که اجازه نخواهند داد جنگی در بگیرد و آنها مصمم هستند که در هیچ منازعه‌ای شرکت نکنند.

اما بگذارید درباره موقعیت ایران و آمریکا در عراق رو راست باشم.  از یک سو هیچ کسی نمی‌تواند نقش ایران را در مبارزه با داعش درخاک عراق نادیده بگیرد. بی‌شک ایران در این پیروزی نقش بسیار موثری داشت.  حضور ایران در مبارزه با داعش در عراق و باز پس گیری  خاک عراق از داعش چیزی است که باید بسیار نسبت به آن قدردان بود . از سوی دیگر ایران برای ما بسیار مهم است. ما کیلومتر ها مرز مشترک باهم  داریم، به لحاظ فرهنگی و مذهبی اشتراکات زیادی داریم و رفت و آمد  گسترده‌ای بین دو کشور وجود دارد. اما از سوی دیگر ما به نیروهای آمریکایی برای آموزش نیروهای  نظامی و امنیتی خود نیاز داریم. ما به اطلاعات امنیتی آنها نیاز داریم.  ما همچنین به شدت از تحریم‌ها علیه ایران نگرانیم و مخالف این تحریم‌ها هستیم. چرا که این تحریم‌ها مردم ایران را هدف قرار داده است. این مردم عادی ایران هستند که از تحریم ها تاثیر منفی می‌پذیرند و از سوی دیگر عراق هم تحت تاثیر این تحریم‌هاست. به همین دلیل ما به شدت مخالف تحریم‌ها علیه ایران هستیم.

در صورت به وجود آمدن هرگونه درگیری آیا احتمال استفاده آمریکایی‌ها از بخش هایی از خاک عراق برای حمله به ایران وجود دارد؟ نظر شما چیست ؟

اول این‌که پارلمان عراق به صورت رسمی نامه‌ای برای سطوح بالای فرماندهان ارتش عراق فرستاد و از آنها خواست که تعداد مشخص کمپ‌ها و نیروهای آمریکایی درعراق را به صورت رسمی اعلام کنند. در پاسخی رسمی آنها به ما گفتند که حدود هشت هزار نیروی خارجی در عراق هستند که حدود شش هزار نفر آنها آمریکایی هستند و بیشتر آنها کسانی هستند که به نیروهای نظامی و امنیتی ما آموزش یا مشاوره می‌دهند. از سوی دیگر ما در یک بیانیه بسیار روشن اعلام کردیم که دولت عراق و تصمیم‌گیرندگان ارشد کشور و رییس‌جمهوری عراق به شدت مخالف استفاده از هر نقطه از خاک عراق - نه تنها کمپ‌های نظامی-  برای حمله به هر کشوری و به خصوص ایران هستیم و این اجازه را به هیچ کس نمی‌دهیم.

نظر شما درباره حشد الشعبی و فعالیت‌های آنها در عراق چیست؟

حشد الشعبی در سال ۲۰۱۲ به واسطه فتوای مرجعیت  تاسیس شد و آن موقع، زمان یک جهاد علیه داعش بود؛ داعشی که متاسفانه خود را یک دولت اسلامی می‌نامید. درحال حاضر حشد الشعبی یک نهاد عراقی است. حشد الشعبی در حال حاضر دیگر یک گروه ملیشیا و نظامی نیست. آنها الان به عنوان یک بلوک و حزب سیاسی فعالیت دارند.

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی

به گزارش همشهری‌آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز(دوشنبه) پیش از آغاز نشست وزیران این نهاد اروپایی در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفت که ظرفیت اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به اوکراین در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که در اوکراین به پرتابگرها و مهمات بیشتری نیاز است.

در همین راستا، او با اشاره به اهمیت سامانه‌های رهگیری گفت که پرتابگرها بدون سامانه‌ رهگیری مانند تفنگی بدون گلوله هستند.

بورل گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم و باید برای آتش‌بارها و توپخانه‌هایی که فعلا در اختیار دارند، هواپیماهای رهگیری‌کننده بفرستیم و شمار آتشبارها و توپ‌ها را افزایش بدهیم.

او به افزایش شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه، همچنین حمله به فلسطینیان در کرانه باختری اشاره کرد.

بورل گفت که اتحادیه اروپا باید دوباره اعمال تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینانی را که دست به اعمال خشونت‌بار علیه فلسطینیان می‌زنند را بررسی کند.

به گفته او، موضوع جنگ سودان نیز در نشست امروز وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت ما هر طوری که بتوانیم از اسراییل می‌خواهیم به رفح حمله نکند و از غیرنظامیان حفاظت کند. دوباره تاکید می‌کنم که بیش از یک میلیون نفر در صورت حمله اسراییل کشته خواهند شد. بنابراین، من و تمامی کشورهای عضو پافشاری می‌کنیم که این اتفاق نیفتد اما من فرمانده ارتش اسراییل نیستم.

با وجود نزدیک شدن شمار تلفات فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به مرز ۳۴ هزار نفر و نگرانی‌های بین‌المللی درباره بروز فجایع انسانی در این منطقه، رژیم صهیونیستی گزینه حمله به رفح را که بسیاری از آوارگان فلسطینی در آن پناه جسته‌اند را کنار نگذاشته است.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ایران با گفتن این که موضوع برنامه هسته‌ای ایران در نشست امروز اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت، گفت که اتحادیه اروپا قرار است اقدامی علیه تولید وصادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی انجام بدهد.

اتحادیه اروپا اعمال بسته تحریمی جدید علیه ایران را در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگیری ایران در دمشق بررسی می‌کند.

ایران طی عملیات «وعده صادق» حملات گسترده پهپادی و موشکی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی انجام داد.

کد خبر 846363 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه ایران و اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • عملیات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است
  • تصمیم بی سابقه آمریکا برای تحریم یک واحد از ارتش اسرائیل/  تصویب کمک نظامی ۲۶ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل/ حمله پهپادی مقاومت عراق در جولان اشغالی/ احضار سفرای چند کشور توسط اسرائیل
  • داعش مسئول حمله تروریستی کابل
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم
  • حملات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است
  • عطوان: حملات تلافی‌جویانه حشدالشعبی در راه است