Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در روزهای تحریم اقتصادی و فشارهای همه‌جانبه از سوی دولت آمریکا، علم شاید تنها دریچه و روزنه نجات باشد. دانشمندان و محققان ایرانی با بهره‌گیری از علوم روز دنیا و البته مهندسی معکوس تاکنون اجازه نداده‌اند چرخ تولید علم در کشور از حرکت بازبماند. دانشگاه‌های ایران مخصوصا دانشگاه‌های سطح یک مانند تهران، فردوسی، شهید بهشتی، صنعتی شریف، امیرکبیر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وظیفه سنگین‌تری بر دوش داشتند و با اعزام دانشجو، تبادل استاد و جذب دانشجوی خارجی سعی کردند چراغ تبادلات علمی بین‌المللی را روشن نگه دارند ولی ظاهرا، غربی‌ها از پویایی علم در ایران چندان خوشحال به نظر نمی‌رسند.

تحریم دو دانشگاه بزرگ ایران

29 بهمن 97، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تحریم دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف به دلیل فعالیت‌های علمی در عرصه انرژی هسته‌ای از سوی کشورهای خارجی خبر داد. منصور غلامی البته مدعی شد رایزنی‌هایی برای رفع تحریم‌ها انجام داده ولی بعد از گذشت بیش از 3 ماه، هنوز تغییری حاصل نشده و تحریم دو دانشگاه ایرانی به قوت خود پابرجاست.

وزیر علوم عصر سه‌شنبه 23 بهمن 97 برای شرکت در سومین نشست کارگروه همکاری‌های علمی و فناوری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا به بروکسل سفر کرد. حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از جمله همراهان غلامی در سفر به بلژیک بود وی اتحادیه اروپا به همراه روسیه، چین و ژاپن را جزو کشورهای هدف علم و فناوری ایران دانست و از افزایش تعداد اعزام‌های دانشجویان ایرانی به اتحادیه اروپا برای تحصیل در مقطع دکتری سخن گفت ولی وزیر علوم بعد از بازگشت، خبر تحریم دو دانشگاه ایرانی را رسانه‌ای کرد؛ خبری که در تضاد با اهداف سفر بالاترین مقام علمی ایران به اروپا قرار داشت.

وزیر علوم به صورت شفاف مشخص نکرد تحریم دانشگاه‌های صنعتی شریف و شهید بهشتی دقیقا از سوی کدام کشور صورت گرفته و به ذکر عبارت «کشورهای خارجی» بسنده کرد؛ صحبتی که باعث شد سایه ابهام نیز فضای علمی کشور را دربربگیرد

اروپا تحریم کرد یا آمریکا؟

البته غلامی در گفت‌وگوی خود به صورت شفاف مشخص نکرد تحریم‌ها دقیقا از سوی کدام کشور صورت گرفته و به ذکر عبارت «کشورهای خارجی» بسنده کرد؛ صحبتی که باعث شد سایه ابهام نیز فضای علمی کشور را دربربگیرد چرا که معلوم نشد آمریکا چنین تحریمی را به دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف تحمیل کرده یا اروپا، مسیر تبادلات علمی بین‌المللی را برای ایران سخت کرده است.

هر چند تعداد قابل توجهی از متولیان آموزش عالی در کشور مانند عبدالحمید علیزاده، مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان معتقدند علم، کالایی تحریم‌ناپذیر است ولی نمی‌توان کتمان کرد تبادلاتی مانند اعزام دانشجو برای ادامه تحصیل و شرکت استادان در دوره‌ها و وُرک‌شاپ‌ها جهت ارتقای سطح علمی حداقل در سطح دو دانشگاه بزرگ ایران دچار اختلال شده است.

به این آتش، باد نزنید

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگویی کوتاه به ادامه تحریم‌ها علیه دو دانشگاه ایرانی، واکنش نشان داد و البته تأکید کرد این بحث، پایان یافته ولی در عمل، دو دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی همچنان هدف تحریم قرار دارند. غلامی در این‌باره به ایسکانیوز، گفت: «بحث تحریم دانشگاه‌های ایرانی، تمام شده است. به این آتش، باد نزنید. هیچ چیز مهمی نیست.»

وی ترجیح داد تحریم دو دانشگاه بزرگ و سطح یک را بی‌اثر تلقی کند: «اگر کسی مدعی است این تحریم‌ها در ارتباط بین‌المللی این دو دانشگاه و جامعه علمی ایران، مشکل ایجاد می‌کند، شخصا بیاید و درباره مشکلات توضیح دهد.»

یکی از مدیران وزارت علوم، رسانه‌ای کردن و اعلام رسمی تحریم دو دانشگاه تهران و شهید بهشتی را خطای استراتژیکی از سوی وزیر علوم قلمداد کرد و از گلایه‌های معاونان و مدیران زیرمجموعه وزارت علوم در محفل خصوصی خطاب به منصور غلامی خبر داد

خطای استراتژیک آقای وزیر

یکی از مدیران وزارت علوم در گفت‌وگو با ایسکانیوز، رسانه‌ای کردن و اعلام رسمی تحریم دو دانشگاه تهران و شهید بهشتی را خطای استراتژیکی از سوی وزیر علوم قلمداد کرد و از گلایه‌های معاونان و مدیران زیرمجموعه وزارت علوم در محفل خصوصی خطاب به منصور غلامی خبر داد.

ظاهرا قرار نبوده تحریم دانشگاه‌های ایرانی توسط وزیر علوم رسانه‌ای شود تا فضای علمی کشور از التهاب در امان بماند ولی غلامی خبر از تحریم دو دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی داد و گفت: «در واقع یک سوءتفاهم بین مراکز بین‌المللی و دانشگاه‌های ما اتفاق افتاده؛ هر دانشگاه داخلی ایران که در زمینه فیزیک هسته‌ای فعالیت داشته یا مقالاتی چاپ کرده، نشان از یک دستاورد خوب علمی دارد اما به دلیل سوءظن مقامات این کشورها نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران، کشورمان در لیست تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته است.»

وزیر علوم با مسئولان اروپایی صحبت کرده و توضیح داده دانشگاه‌های ایرانی صرفا فعالیت علمی انجام می‌دهند، جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و دانشگاه‌های کشورمان نیز به دنبال فعالیت علمی برای استفاده دستاوردهای صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای هستند؛ پاسخی که تاکنون قانع‌کننده نبوده و تحریم‌ها را پابرجا نگه داشته است. البته تلاش مدیران وزارت علوم همچنان ادامه دارد. محمود فتوحی و حسن صدوق، رؤسای دانشگاه تحریم شده شربف و بهشتی از طریق وزارت علوم و وزارت امور خارجه، لغو احتمالی تحریم‌ها را پیگیری می‌کنند ولی بعید به نظر می‌رسد با توجه به شرایط سیاسی کشور، چنین رؤیایی در دسترس باشد.

انتهای پیام/

168 / 320 دانشگاه شریف دانشگاه شهید بهشتی تحریم دانشگاه شریف و بهشتی وزیر علوم غلامی وزیر علوم تحریم دو دانشگاه ایرانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه شریف دانشگاه شهید بهشتی وزیر علوم غلامی وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۰۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفی‌گل، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و افزود: در این زمینه فعالیت فرهنگی را توسعه داده ایم، از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است. همچنین برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عنوان برگزیده بنیاد ملی نخبگان شناخته می‌شوند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها گفت: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشور‌ها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می‌شود.

وزیر علوم با بیان اینکه تولید علم باید برونداد داشته باشد، تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاورد‌های علمی یا هنری یکی از این بروندادهاست و استادان باید برخی از این برونداد‌ها را داشته باشند، اضافه کرد: این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیات علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله اقدامات انجام شده در راستای تسهیل امور و رشد علمی است.

زلفی‌گل همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم گفت: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

دیگر خبرها

  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • برگزاری کنکور در ۱۹۱۳ حوزه و در بیش از ۴۰۰ شهرستان
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • رئیسی: خطای صهیونیست‌ها در تعرض به خاک ایران چیزی از این رژیم باقی نمی‌گذارد
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • نشست علمی « وعده صادق و جامعه ایرانی » برگزار می شود
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود