Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از سیکینگ آلفا، در اول مارس کشور‌ها بر اساس تاثیرشان بر قیمت نفت خام رتبه‌بندی شدند. این لیست یک رتبه‌بندی ثابت در مورد جایگاه کشور‌ها نبود و با توجه به شرایط فعلی تغییراتی کرده است. لیست اولیه به این صورت بود: ۱-آمریکا ۲-روسیه ۳-عربستان ۴-ایران و عراق ۵-ونزوئلا

از آخرین رتبه بندی تحولاتی وجود داشته که عرضه نفت را تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روسیه اوپک را تحت فشار گذاشت که نشست ماه می‌خود را کنسل کنند و در نشست ۲۶ ژوئن در وین اتریش در مورد عرضه نفت گفتگو کنند. اول موفق شد، ولی بعد نشست اوپک و متحدانش در جده عربستان در ۱۵ می‌برگزار شد و به نظر می‌رسد روسیه در مورد افزایش تولید پیشنهاداتی داشته است، ولی چون هیچ بیانیه رسمی وجود ندارد، یک بی ثباتی غیر منتظره در قیمت نفت خام با نزدیک شدن به نشست ماه ژوئن به وجود آمده است. توجه داشته باشید که توافق کاهش تولید اوپک و متحدانش در ۳۰ ژوئن پایان می‌یابد.

معافیت‌های ایران لغو شد

آمریکا اعلام کرد معافیت‌هایی را که به خریداران نفت ایران داده بود تمدید نمی‌کند و هر کشوری که به واردات نفت ایران ادامه دهد تحریم می‌شود. این دستور باعث شد ایران تهدید کند تنگه هرمز را میبندد. تنگه هرمز یک آبراه حیاتی بین خلیج فارس و دریای عمان و تنها گذرگاه دریایی از خلیج فارس به آب‌های آزاد است. تقریبا یک سوم گاز طبیعی مایع جهان و ۲۰ درصد کل تولید نفت جهان از این گذرگاه عبور می‌کند. بسته شدن آن باعث اقدامات نظامی عربستان و آمریکا می‌شود.

روسیه ارسال محموله‌های نفتی را متوقف کرد

درست در همین زمان، روسیه انتقال نفت از خط لوله دروژبا را به کشور‌های شرق اروپا به خاطر مشکل آلودگی نفتی متوقف کرد؛ و اپراتور خط لوله روسیه، ترنسنفت اعلام کرد نفت به صورت عمدی در یک پایانه خصوصی آلوده شده است. مقامات روسیه بازرسی‌های جزایی برای یافتن مقصر این خرابکاری را آغاز کرده اند.

آمریکا، تولید کننده برتر

تولید نفت آمریکا به شدت افزایش یافته است. میانگین یک ماهه تولید آمریکا از ۱۱.۶۷۵ میلیون بشکه در روز به ۱۲.۲ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۰ می‌رسید. آمریکا حالا در بالاترین رتبه در تولید نفت قرار دارد و تقریباً یک میلیون بشکه بیشتر از روسیه و دو میلیون بشکه بیشتر از عربستان تولید می‌کند.

تحولاتی هم وجود داشته که به تقاضا آسیب می‌رساند. تحلیل گران در آمریکا، چین و اتحادیه اروپا، همه یک رکود اقتصادی را پیش بینی می‌کنند.

درگیری‌های تجاری

تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین شدیدتر شده است؛ و زی جینپینگ و ترامپ هیچ برنامه‌ای برای گفتگو تا اجلاس جی ۲۰ ماه ژوئن ندارند. تشدید درگیری‌ها بین این دو اقتصاد بزرگ دنیا باعث افزایش احتمال رکود اقتصادی می‌شود.

با توجه به مواردی که ذکر شد، رتبه بندی جدید به این صورت است:

ایران: این بار مسئله به نفت ایران مربوط نمی‌شود، در مورد نیروی نظامی ایران است. افزایش بی ثباتی در قیمت نفت ناشی از تهدید‌های نظامی در تنگه هرمزاست و اگر ایران تصمیم به اقدام نظامی بگیرد بی ثباتی قیمت نفت خام افزایش خواهد یافت.

روسیه: تاثیر بر اوپک و توانایی یا عدم توانایی این کشور در حل مسئله آلودگی نفتی، روسیه را در رتبه دوم قرار می‌دهد. این کشور تاثیر زیادی بر عرضه نفت در ماه‌های آینده خواهد داشت.

آمریکا: بزرگترین تولید کننده نفت جهان احتمالا درگیر تحولات نظامی تنگه هرمز می‌شود.

عربستان: عربستان ظرفیت مازاد تولید برای محصولات مهم نفتی را دارد و هر گونه کمبود عرضه این محصولات که نیاز به جایگزینی داشته باشد بر عهده عربستان است.

امارات: امارات ونزوئلا را از این لیست کنار زده است. امارات تقریبا ۳.۳ میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند و ظرفیت تقویت تولید را در صورت لزوم دارد، ولی نزدیکی این کشور به تنگه هرمز آن را در این لیست قرار داده است. امارات اولین کشور خواهد بود که تحت تاثیر عملیات نظامی در منطقه قرار می‌گیرد.

این رتبه بندی هم می‌تواند سریع تغییر کند، ولی این بار تغییرات بیشتر ژئوپلتیکی خواهند بود تا اقتصادی.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قیمت نفت خام قیمت نفت بازارهای جهانی نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴؛ رتبه ایران و افغانستان چند است؟

زی‌سان: طبق گزارش شادی جهانی ۲۰۲۴ که به مناسبت روز جهانی شادی منتشر شد، دانمارک ایسلند، سویدن و اسرائیل بعد از فنلاند به ترتیب در جایگاه دوم تا پنج قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش سالانه که توسط موسسه گالوپ، سازمان ملل و یکی از موسسات تحقیقاتی آکسفورد منتشر می‌شود، ایران در رتبه ۱۰۰ فهرست شادترین کشور‌های جهان قرار گرفته است.

افغانستان نیز که از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در سال ۲۰۲۰ با یک فاجعه انسانی دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان در انتهای این فهرست ۱۴۳ کشور مورد بررسی قرار دارد.

گفتنی است که رتبه‌بندی شادی بر اساس ارزیابی‌های افراد از رضایت از زندگی، و همچنین تولید ناخالص داخلی سرانه، حمایت اجتماعی، امید به زندگی سالم، آزادی، بخشش و فساد انجام می‌شود.

tags # اخبار جهان سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • انتشاردهندگان ۸۰درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر
  • شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴؛ رتبه ایران و افغانستان چند است؟
  • انتشاردهندگان ۸۰ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • رئیس‌جمهور لهستان: روسیه در صورت پیروزی احتمالا به کشورهای دیگر حمله می‌کند