Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@12:33:02 GMT

مترو مشهد پروژه‌ای ملی است

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۱۲۹۲

مترو مشهد پروژه‌ای ملی است

وزیر کشور با اشاره به پیشرفت مناسب پروژه‌های قطار شهری مشهد، گفت: قطار شهری مشهد پروژه‌ای ملی هستند، بر این اساس اگر تخصیص، اعتبار یا تسهیلاتی داده می‌شود برای کمک به همه مردم ایران است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، عبدالرضا رحمانی ‌فضلی ظهر امروز در حاشیه بازدید از روند ساخت خطوط ۲ و ۳ قطارشهری مشهد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به شرایط مالی که در حال حاضر در کشور وجود دارد و تغییر قیمت ارز، پروژه‌های قطارشهری با مشکلات بسیاری ناشی از افزایش بسیار زیاد قیمت تمام شده مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با این وجود شهرداری مشهد با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده در زمان‌بندی اجرای پروژه‌ها عقب نیست. ضمن این‌که جزء شهرداری‌هایی است که به نسبت اجرای پروژه‌ها بدهی ندارد.

رحمانی فضلی با اشاره به بهره‌برداری از ادامه مسیر خط ۲ قطارشهری مشهد در تیرماه امسال، تصریح کرد: بهره‌برداری از خط دوم قطار شهری مشهد کار بسیار بزرگی است، چراکه این خط از مسیرهایی که عبور می‌کند می‌تواند حجم ترافیک و سهولت جابه‌جایی برای مسافر را به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌چنین در حال حاضر کار عمرانی ۱۲ کیلومتر از ۲۸.۵ کیلومتر مسیر خط ۳ قطارشهری مشهد در حال انجام است و وعده داده شده است که در صورت تأمین منابع اجرای مابقی آن با سرعت انجام شود.

وزیر کشور یادآور شد: در وزارت کشور با توجه به منابع محدودی که داریم، ترجیح می‎دهیم منابع را به شهرهایی اختصاص دهیم که هم قدرت جذب داشته باشند و هم کار مناسب تحویل دهند. بر این اساس پروژه‌هایی که در مرحله نهایی هستند یا از نظر کار اجرایی جلو هستند در اولویت قرار دارند.

وی با بیان اینکه بازدید امروز نشان داد قطار شهری مشهد شامل هر دو این موارد است، افزود: هم‌اکنون خط دو قطارشهری مشهد بیش از ۹۵درصد پیشرفت کرده است و پیشرفت خط سه نیز بسیار خوب است.

وزیر کشور تأکید کرد: به قطارشهری مشهد نباید تنها به عنوان پروژه‌ای که تنها مردم مشهد از آن استفاده می‌کنند نگاه کنیم؛ اجرای پروژه‌های این چنینی در مشهد خدمت دادن به زائران امام رضا(ع) است و می‌توان گفت این پروژه‌ها، پروژه‌های ملی هستند.

رحمانی فضلی ادامه داد: بر این اساس اگر تخصیص، اعتبار یا تسهیلاتی داده می‌شود برای کمک به همه مردم ایران است. امیدواریم با انجام چنین اقداماتی زوار عزیز امام رضا(ع) هنگامی که به زیارت می‌آیند، بتوانند به راحتی به همه نقاط مشهد دسترسی داشته باشند. به ویژه این‌ که همه خطوط قطار شهری مشهد به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بار مسیر حرم امام رضا(ع) را از چهار خیابان اصلی تأمین کنند. 

وی با بیان این‌که «قطار شهری مشهد جزء برنامه‌های بسیار مناسبی است که در حال انجام است»، گفت: امیدوارم همه دوستانی که به عنوان بهره‌بردار از مترو مشهد هستند، سهم و تعهد خود را نسبت به این پروژه انجام دهند. ما انتظار داریم بهره‌بردارانی که در خراسان و مشهد از این خط استفاده می‌کنند به شهرداری کمک کنند. هم‌چنین ما هم در وزارت کشور و دولت کمک می‌کنیم که این پروژه به پایان برسد.

وزیر کشور با اشاره به آغاز اجرای خط ۴ قطار شهری مشهد، عنوان کرد: اگر اجرای خط ۴ توجیه داشته باشد و زمان‌بندی آن مناسب باشد و شهرداری مشهد بتواند در شرایطی که دو خط در دست اجرا دارد، آن را هم فعال کند و ما هم از نظر کارشناسی از آن اطمینان حاصل کنیم، به اجرای آن کمک خواهیم کرد.

وی با بیان این‌که «مهم‌ترین اولویت دولت در حمل‌ونقل عمومی ، مترو است»، اظهار کرد: البته با توجه به شرایط کنونی که با آن مواجه هستیم –تحریم‌ها و افزایش قیمت ارز- کمی در اجرای پروژه‌ها کندی به وجود آمده است. دولت قرارداد خرید ۲۰۰۰ واگن را ثبت کرده و باید در اجرا و ورود واگن‌ها به کشور آن تسریع شود. همچنین در حوزه اتوبوس‌رانی و حوزه‌های دیگر حمل‌ونقل عمومی بنای دولت بر کمک بوده و هم‌اکنون هم سالانه کمک‌های خوبی به این حوزه انجام می‌دهد.

رحمانی فضلی با اشاره به شرایط موجود در حمل‌ونقل عمومی کشور، اضافه کرد: تأثیر قیمت ارز بر این حوزه بسیار زیاد است و هم‌اکنون قیمت تمام شده ساخت مترو سه برابر شده است و از آن سو نمی‌توان افزایش زیادی در قیمت بلیت‌ها اعمال کرد چراکه استفاده از حمل‌ونقل عمومی باید برای مردم سهولت داشته باشد، از سوی دیگر درآمدهای شهرداری‌ها محدود است و در حال حاضر نیز وضعیت ساخت‌وساز به گونه‌ای نیست که بتوانند از عوارض ساخت‌وساز آن را جبران کنند و این‌جاست که دولت حتماً باید کمک کند و مشوق‌هایی ارائه دهد.

وی گفت: بر این اساس امسال ۸۰۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت در نظر گرفته شده است که شهرداری‌ها باید بتوانند آن را جذب کنند، چراکه سال قبل برخی از کلان‌شهرها نتوانستند آن را جذب کنند. مجلس و دولت بر اساس عملکرد این ۸۰۰۰ میلیارد تومان را گذاشته است، اما اگر همه کلان‌شهرها مانند مشهد بتوانند کار را پیش ببرند می‌شود این رقم را افزایش داد، متنها از سوی دیگر بازگشت تسهیلات نیز مهم است که  خوشبختانه شهرداری مشهد در این حوزه هم تاکنون بدهی ندارد و بقیه کلان‌شهرها هم باید این کار را انجام دهند.  


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مترو وزارت كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب یکی از پروژه‌های شاخص کشور است که موجب تحول چشمگیری در بافت فرسوده شهر تبریز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، محمد آئینی که ظهر امروز _سه شنبه چهارم اردیبهشت_ با هدف شرکت در ستاد بازآفرینی شهری پایدار آذربایجان‌شرقی به این استان سفر و از آخرین وضعیت پروژه‌های بازآفرینی شهر تبریز بازدید کرد.

بازدید از پروژه بازآفرینی شهری در شهرک جوانان، احیای میدان تاریخی صاحب آباد، سکونت‌گاه غیررسمی حاشیه اتوبان پاسداران و همچنین پروژه‌های نوسازی مردمی و پروژه‌های بازآفرینی پیرامون مسجد کبود و میدان شهید بهشتی شهر تبریز از جمله برنامه‌های معاون وزیر راه و شهرسازی در این سفر یک روزه به استان آذربایجان شرقی بود.

محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی در این بازدیدها اظهار کرد: تبریز و استان آذربایجان شرقی در حوزه بازآفرینی شهری از استان‌های سرآمد کشور است و می‌تواند الگویی برای سایر کلان‌شهرها محسوب شود.

وی اضافه کرد: موفقیت طرح‌های بازآفرینی شهری همچون مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب به مدد همراهی و همدلی مدیران شهری و استانی امکان‌پذیر شده است.

محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز نیز که در این بازدیدها معاون وزیر راه و شهرسازی را همراهی می‌کرد در خصوص آخرین وضعیت پروژه مسیر گشایی ۴۵ متری انقلاب تصریح کرد: طول مسیر گشایی یک هزار و ۸۰۰ متر بود و در مجموع ۷۵۰ ملک در این پروژه نیازمند تملک است.

وی از پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی این پروژه مهم شهری خبر داد و اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته مقرر شده است تا این پروژه امسال به اتمام برسد و به مسیر ایده‌لو متصل شود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز تصریح کرد: این پروژه در حوزه منطقه ۱۰ تبریز توسط شهرداری منطقه یک تبریز در حال اجرا بوده و تاکنون یک هزار میلیارد تومان برای تملک در این پروژه هزینه شده است.

عزتی ادامه داد: پروژه بزرگ مسیر گشایی خیابان ۴۵ متری انقلاب موسوم به پروژه ملی طرح نجات تبریز با هدف بازگشایی، تعریض معابر و تسهیل تردد عبوری ساکنان و رفع ترافیک شهری در سه فاز به طور همزمان اجرا می‌شود.

وی اجرای پروژه‌های مسیرگشایی در بافت‌های حاشیه‌نشین و فرسوده شهر را از اولویت‌های شهرداری تبریز عنوان کرد و گفت: با همراهی شورای اسلامی شهر و نهادهای قضائی و همچنین تلاش‌های شهردار تبریز در حوزه بازآفرینی شهری اقدامات مهمی در این خصوص انجام شده است.

کد خبر 747224

دیگر خبرها

  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • روند اجرای پروژه گردنه عامری دیلم تسریع شود
  • مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است
  • همدان در میان 7 استان برتر آبرسانی روستایی
  • از گسترش فضای سبز تا انجام تحولات مثبت عمرانی در سطح منطقه یک شیراز
  • بسته شدن پرونده ایستگاه خط ۷ مترو تهران
  • پرونده ایستگاه های اصلی خط ۷ مترو امسال بسته می شود
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد
  • وزارت کشور و شهرداری تهران، صلاحیت یکدیگر را برای واردات واگن مترو قبول ندارند / سفارشی که ۷سال پیش به چینی ها داده شده، بلاتکلیف است