Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-24@17:38:46 GMT

قدیری: روحانی شکست برجام را نمی‌پذیرد

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۱۴۱۵

قدیری: روحانی شکست برجام را نمی‌پذیرد

به گزارش جهان نيوز، محمدحسن قدیری ابیانه دیپلمات ایرانی و کارشناس مسائل بین‌الملل درباره صحبت‌های اخیر رهبر معظم انقلاب درباره برجام در دیدار دانشجویان، اظهار داشت: آقای روحانی و برخی کاندیداها در سال 92 در تبلیغات انتخاباتی برای جمع کردن درصد کمی از آرا و اضافه کردن آن به سبد رای خود معتقد به مذاکره با آمریکا شدند و عنوان کردند که ما می‌توانیم با مذاکره با آمریکا دشمنی‌‌ها را خنثی و با بده بستان به تعامل با آمریکا برسیم و از این طریق تحریم‌ها و دشمنی‌ها را خنثی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه این بار کسانی این حرف‌ها را زدند که در طول انقلاب مسئولیت‌های حساسی داشتند، گفت: برخی کاندیداها این شک و شبهه را در مردم ایجاد کردند که می‌توان با مذاکره خصومت‌های آمریکا علیه ایران را تعدیل و خنثی کرد و تحریم‌ها را لغو کرد. روحانی با کمتر از یک درصد آراء بیش از حدنصاب به ریاست‌جمهوری رسید و بعد از انتخاب شدن اصرار بر مذاکره با آمریکا داشت. در این شرایط، مقام رهبری با نرمش قهرمانانه موافقت کرد تا برهمه ثابت شود آمریکا دست از دشمنی برنمی‌دارد لذا اجازه مذاکره با 5+1 را دادند و طبیعتا و منطقا می‌باید هیئت مذاکره کننده را تقویت کنند و چنین نیز کردند اما خطوط قرمزی را مشخص کردند که از آنها نباید عبور می‌کردند.   سفیر اسبق ایران در استرالیا با بیان اینکه من معتقدم رهبری از ابتدا اعتقاد داشتند این مذاکرات نتیجه ندارد اما برای اینکه راه مذاکره بسته نشود بر عدم خوش‌بینی به آمریکا تاکید می‌کردند، اظهار داشت: متاسفانه نه رئیس‌جمهور و نه هیئت دیپلماتیک خطوط قرمز را رعایت نکردند. آنها رسالت تاریخی خود می‌پنداشتند که باید با آمریکا به تعامل رسید و این افتخار بظاهر بزرگ را نصیب خود کنند. برای رسیدن به تعامل از بسیاری از حقوق ایران گذشتند و در طول مذاکرات مواضعی اتخاذ کردند که به ضرر ایران بود.
قدیری ابیانه ادامه داد: وقتی رئیس‌جمهور می‌گوید آب خوردن ما هم به برجام ربط دارد و وزیر خارجه می‌گوید هر توافقی بهتر از عدم توافق است این شائبه را در ذهن دشمن و 5+1 ایجاد کرد که ایران چاره‌ای جز تن دادن به توافق به هر قیمتی ندارد. این موضع‌گیری موجب تضعیف جایگاه ایران در مذاکرات شد در حالی‌که مواضع رهبری کمک به هیئت مذاکره‌کننده تقویت‌کننده موضع ایران بود. 

وی با بیان اینکه برجام با کوتاه آمدن از حقوق مسلم ایران به امضا رسید و دولت اصرار بر آن داشت و مجلس هم آن را تصویب کرد اما هردو هشدارهای مقام معظم رهبری را نادیده گرفتند و هشدارهای نمایندگان دلسوز در مجلس هم راه به‌جایی نبرد، گفت: دولت و مجلس رای به تصویب برجام دادند و روحانی که فکر می‌کرد برجام آفتاب تابان است و موفقیت تاریخی بزرگی است، تمام مسئولیت امضای برجام را برعهده گرفت چون فکر می‌کرد این دستاورد تاریخی برای اوست و بعد از اینکه ایران تمام تعهدات خود را اجرا کرد، اعلام کرد از امروز تمام تحریم‌های بانکی، نفتی و... لغو شده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: وقتی با گذشت مدتی متوجه شد برجام نتیجه‌ای نداد و تحریم‌ها در دوره اوباما و ترامپ نه تنها لغو نشد بلکه تشدید هم شد، سعی در فرافکنی کرد تا دیگران را در شکست نافرجام برجام شریک کند اما نگفت که به هشدارها و خطوط قرمزی که مکتوب آن نیز موجود است توجه نکرده و برخلاف آن عمل کرده است.    سفیر سابق ایران در مکزیک با اشاره به اینکه قرار بود ضمانت بابت تعهدات غربی‌ها گرفته شود اما ظریف گفت امضای کری تضمین است اما امضای اوباما و تصویب کنگره هم ضمانت تلقی نشد، خاطرنشان کرد: در حالی که آژانس ناظر رفتار ایران در اجرای تعهداتش بود  اما هیچ مکانیزمی برای نظارت بر تعهدات 5+1 در نظر گرفته نشد.
قدیری ابیانه با بیان اینکه برجام همینک جسم مرده‌ای است که نه دولت حاضر است مسئولیت آن را بپذیرد و نه غربی‌ها حاضرند به عدم تعهداتشان در برجام اعتراف کرده و مسئولیت‌ آن را بپذیرند، گفت: نفعی که برجام برای ایران داشت این بود که برای همگان از جمله مذاکره‌کنندگان مشخص شد که تعامل با آمریکا، ممکن نیست و آمریکا در هیچ شرایطی دست از دشمنی برنمی‌دارد و در حقیقت نه در دوره اوباما تحریم‌ها برداشته شد و نه در دوره ترامپ و در هر دو دوره بر تحریم‌ها افزوده شد.

وی افزود: انتخاب ترامپ و خروج او از برجام ملعبه‌ای در دست دولت شد تا انتخاب ترامپ را موجب شکست برجام معرفی کند در حالی‌که اخیرا جان کری اعلام کرده آنها نیز خود قصد خروج از برجام داشتند و تفاوتشان با ترامپ در این بوده که درباره زمان خروج دیدگاه متفاوتی داشتند.

این کارشناس مسائل بین‌المللی متذکر شد: فرض کنید که مقام معظم رهبری با نرمش قهرمانانه موافقت نمی‌کردند و تحریم‌هایی که در دوره اوباما و ترامپ افزود شده، صورت می‌گرفت. طرفداران مذاکره می‌گفتند بخاطر عدم موافقت با مذاکره تحریم‌ها تشدید شده وگرنه تحریم‌ها لغو می‌شد. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند ایشان خود را موظف می‌دانند که از انقلاب اسلامی حراست کنند و امور اجرایی را به ارگان‌های قانونی بسپارند و هشدارهای لازم را بارها به روحانی و ظریف و دیگران داده‌اند و حتی زمانی که عده‌ای اقدام به گفتن تبریک به دولت بابت برجام کردند، رهبر انقلاب هشدار دادند نباید چنین کاری کرد چراکه هنوز اتفاق خاصی نیفتاده  و می‌دانستند برجام به سرانجام نمی‌رسد. 

قدیری ابیانه در پایان اظهار داشت: چه مذاکره می‌شد و چه نمی‌شد چیزی از دشمنی آمریکا کم نمی‌شد، با این تفاوت که این مذاکرات یک‌بار دیگر به ملت ایران ثابت کرد که آمریکا در هیچ صورتی دست از دشمنی با ما بر نخواهد داشت. 

منبع:تسنیم کپی متن خبر برچسب ها: حسن روحانی رئیس جمهور برجام

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود