Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجارت سه کشور اروپایی امضا کننده برجام با ایران پس از بازگشت تحریم های آمریکا و به رغم وعده آن ها برای حفظ منافع ایران در برجام یک سوم شده است. واردات این کشورها از ایران در سه ماهه نخست ۲۰۱۹ به یک دهم کاهش یافته است. ۰۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار منتشرشده از سوی اداره اطلاعات اقتصادی اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و 28 عضو این اتحادیه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با افت قابل توجه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبادلات دو طرف در سه ماهه نخست 2018 بالغ بر 5.276 میلیارد یورو بوده که این رقم در سه ماهه نخست امسال یک‌چهارم شده و به 1.259 میلیارد یورو رسیده است.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه تا مارس 2019 به کمتر از نصف صادرات این اتحادیه به ایران در مدت مشابه سال قبل رسیده است. صادرات اتحادیه اروپا به ایران در سه ماهه نخست سال 2018 بالغ بر 2.375 میلیارد یورو اعلام شده بود اما این رقم در مدت مشابه امسال به 1.041 میلیارد یورو کاهش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در سه ماهه نخست 2019 نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل یک‌سیزدهم شده و به 218 میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در سه ماهه نخست سال قبل 2.901 میلیارد یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

افت قابل توجه تجارت اتحادیه اروپا با ایران در سه ماهه سال 2019 که تحریم‌های هسته‌ای آمریکا علیه ایران بازگشته است نشان می‌دهد این اتحادیه به‌رغم وعده‌های خود نتوانسته است از منافع ایران در چارچوب توافق هسته‌ای دفاع کند. کشورهای اروپایی با پیروی از تحریم نفتی آمریکا علیه ایران واردات نفت از ایران را در سه ماهه نخست سال 2019 متوقف کرده‌اند و صادرات کالا به ایران را به کمتر از نصف رسانده‌اند.

بر اساس این گزارش، فرانسه به عنوان یکی از امضاکنندگان برجام با پیروی از تحریم های آمریکا در سه ماهه نخست امسال تنها 4.3 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است در حالی که طی مدت مشابه سال قبل 553 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود. صادرات این کشور به ایران نیز که در سه ماهه نخست سال قبل 248 میلیون یورو گزارش شده بود در مدت مشابه امسال به 90 میلیون یورو کاهش یافته است.

به همین ترتیب صادرات آلمان به ایران در سه ماهه نخست امسال و واردات از ایران طی این مدت تقریبا نصف شده است. آلمان که در سه ماهه نخست سال قبل 679 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود این رقم را در سه ماهه امسال به 338 میلیون یورو کاهش داده است. واردات از ایران نیز در سه ماهه 2019 به 55 میلیون یورو کاهش یافته است. آلمان در مدت مشابه سال قبل 95 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

انگلیس طی سال های اخیر تجارت قابل توجهی با ایران نداشته است. این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی 50 میلیون یورو کالا به ایران صادر و 5 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. صادرات این کشور به ایران در مدت مشابه سال قبل 55 میلیون یورو و واردات از ایران 8 میلیون یورو اعلام شده بود.

به گزارش تسنیم، مجموع تجارت سه کشور اروپایی امضا کننده برجام با ایران در سه ماهه نخست 2019 نسبت به مدت مشابه سال قبل یک سوم شده و به 542 میلیون یورو رسیده است. صادرات سه کشور فرانسه،‌ آلمان و انگلیس به ایران در سه ماهه نخست امسال نصف شده و به 478 میلیون یورو رسیده است. واردات از ایران نیز یک دهم شده و بالغ بر 64 میلیون یورو شده است. صادرات این سه کشور به ایران در سه ماهه نخست سال قبل 982 میلیون یورو و واردات از ایران 656 میلیون یورو گزارش شده بود.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,78,85/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اروپا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اروپا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۱۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت از آفریقا به کشور

محمد صادق قنادزاده امروز در حاشیه نشست دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در جمع خبرنگاران، گفت: مذاکرات تجارت آزاد با کشور پاکستان آغاز شده است، تاکنون ۴ دوره مذاکره داشته‌ایم و قبل از سفر رئیس جمهور به این کشور در خصوص مذاکرات تجارت آزاد تبادل فهرست و سند کرده‌ایم و در انتظار هستیم تا طرف پاکستانی پاسخ دهد.

وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • حمله به کنسولگری ایران در دمشق خطای بزرگ رژیم صهیونیستی بود
  • حمله به کنسولگری ایران در دمشق اشتباه رژیم صهیونیستی بود
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی