Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، علی‌اصغر صمدیانی با اشاره ثبت سنگ محراب قدمگاه فراشاه در آثار ارزشمند منقول استان یزد اظهار داشت: این سنگ مستطیل شکل در ابعاد ۱۲۰ در ۷۰ از جنس مرمر با تزئینات هندسی وگیاهی بوده و به آیات قرآن و نقش محراب مزین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی متن کتیبه این سنگ تاریخی را متعلق به سال ۵۱۲ هجری قمری دانست و افزود: حاشیه اول این کتیبه به آیه ۲۳ سوره شوری و حاشیه دوم به بسم الله با نام دوازده امام و متن کتیبه به خط اول آیه ۳۳ سوره احزاب که خط دوم شهادتین لا اله إلّا اللّه، محمّد رسول اللّه، علیّ ولیّ اللّه مزین است.

صمدیانی قدمگاه فراشاه را متشکل از مجموعه بنایی در کنار جاده تفت به ده شیر و در مرکز فراشاه خواند و گفت: مردم آن را قدمگاه حضرت علیّ بن موسی الرضاعلیه السلام می‌دانند و طبق سنگ نوشته ثبت شده منصوب در محراب آن توسط «گرشاسب بن علی» از امرای کاکویه دیلمی در سال ۵۱۲ هجری بنا شده که با شماره ۱۰۹۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و به تازگی سنگ محراب آن نیز به شماره ۱۰۹۳ به فهرست آثار ملی منقول ثبتی افزوده شده است.

وی، مطالعه و بررسی پیرامون آثار فرهنگی تاریخی و طبیعی به منظور ثبت آن‌ها در فهرست آثار ملی را یکی از وظایف مهم میراث فرهنگی خواند و بیان کرد: بررسی و شناسایی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی دارای ارزش و تهیه شناسنامه‌های فنی و همچنین سایر موارد مربوط به ثبت آثار منقول و غیر منقول تاریخی فرهنگی، بافت‌های تاریخی، میراث طبیعی و معنوی در فهرست آثار ملی است.

کد خبر 4627414

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد میراث فرهنگی یزد ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • اضافه شدن دومنیکو تدسکو به فهرست گزینه‌های سرمربیگری میلان / گاتزتا
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • اضافه شدن ۱۳ فیلم دیگر به بخش‌های مختلف جشنواره کن