Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-28@19:14:42 GMT

چگونگی کمک واقعیت مجازی به تشخیص زودهنگام آلزایمر

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۶۰۰۵

چگونگی کمک واقعیت مجازی به تشخیص زودهنگام آلزایمر

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه جدید و هیجان‌انگیز از محققان دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد که چگونه یک آزمون مسیریابی در واقعیت مجازی می‌تواند نسبت به دیگر آزمون‌های شناختی استاندارد که به عنوان آزمون‌های استاندارد طلایی شناخته می‌شوند، به خوبی پیش‌بینی کند که بیماران در مراحل اولیه بیماری آلزایمر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدتی است که محققان دریافته‌اند یکی از اولین قسمت‌های مغز که از تحلیل عصبی مربوط به بیماری آلزایمر رنج می‌برد، قشر اینتورهینال(entorhinal cortex) مغز است. منطقه‌ای از مغز که به طور ویژه در زمینه‌های ناوبری و مسیریابی فضایی دخیل است.

اختلال شناختی خفیف(MCI) نیز اغلب یکی از اولین نشانه‌های بیماری آلزایمر است. با این حال MCI همیشه به آلزایمر منجر نمی‌شود، چرا که در برخی موارد تنها می‌تواند یک محصول جانبی ناشی از پیری باشد که با تمرینات جسمانی ساده به طور مؤثر قابل درمان است.

ایده توسعه این ابزار تشخیصی مبتنی بر واقعیت مجازی این است که این آزمایش ناوبری می‌تواند به تشخیص اینکه کدام بیماران مبتلا به MCI بیشتر احتمال دارد به بیماری آلزایمر کامل مبتلا شوند، کمک کند.

"دنیس چان" از دانشگاه کمبریج می‌گوید: سلول‌های مغزی مرتبط با مسیریابی در جوندگان و انسان‌ها مشابه است، بنابراین تست مسیریابی ممکن است به ما اجازه دهد که آلزایمر را زود شناسایی کنیم.

وی افزود: سال‌ها بود که ما می‌خواستیم چنین کاری را انجام دهیم، اما اکنون تنها تکنولوژی واقعیت مجازی است که تا آنجا پیش رفته است که می‌توانیم این تحقیق را روی بیماران انجام دهیم.

محققان دانشگاه کمبریج یک مسیریابی واقعیت مجازی طراحی کرده‌اند که به طور خاص برای آزمایش اختلال در قشر اینتورهیتال فرد طراحی شده است.

محققان ۴۵ فرد بتلا به اختلالات شناختی ضعیف(MCI) را برای تشخیص اینکه تنها به MCI مبتلا هستند یا خطر ابتلاء به آلزایمر در آنها بالا است آزمودند. نمونه‌های مایع مغزی-نخاعی از همه افراد مورد مطالعه برای آزمایش زیست‌نشانگرهای مربوط به آلزایمر گرفته شد و ۱۲ مورد مثبت شناسایی شد.

محققان پس از انجام آزمایش مسیریابی واقعیت مجازی متوجه شدند که تمام افراد مبتلا به MCI که دارای نشانگرهای آلزایمر بودند نسبت به کسانی که فقط مبتلا به MCI بودند در انجام وظایف خود بدتر عمل کردند.

همچنین این آزمایش نشان داد که برای شناسایی بیمارانی که دارای احتمال زیادی برای ابتلاء به آلزایمر هستند نسبت به سایر آزمون‌های شناختی که در حال حاضر در کلینیک‌ها یا تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گیرد بهتر عمل می‌کند.

محققان می‌گویند این آزمایش می‌تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی زودهنگام برای تشخیص بیماران مبتلا به آلزایمر و همچنین در آزمایشات آینده برای توسعه داروهای آلزایمر مفید باشد.

این آزمون واقعیت مجازی می‌تواند به عنوان یک معیار برای نظارت بر پیشرفت بیماری و بهبود شناختی بیماران استفاده شود.

یکی از گام‌های بعدی محققان این است که این کشف را به یک برنامه (اپلیکیشن) مفید تبدیل کنند که می‌تواند این تست خاص را به مجموعه‌ای از سایر اندازه‌گیری‌های قابل دسترس برای تشخیص شروع آلزایمر و نظارت بر پیشرفت آن اضافه کند.

"چان" می‌گوید: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که دستگاه‌های تلفن همراه تقریباً همه جا هستند و بنابراین رویکرد مبتنی بر توسعه یک اپلیکیشن برای تشخیص بیماری آلزایمر با حداقل هزینه اضافی و در مقیاس وسیع‌تر از اسکن مغز و دیگر رویکردهای تشخیصی فعلی یک رویکرد راهگشا است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری اجسام لویی چیست؟

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که بیماری اجسام لویی، اختلال عصبی بزرگ پس از آلزایمر، ممکن است از اوایل سن میانسالی و قبل از بروز علائم در افراد شروع شود.

به گزارش ایسنا، بیماری زوال عقل با اجسام لویی، نوعی زوال عقل است که با تغییر در خواب، رفتار، شناخت، حرکت و تنظیم عملکرد‌های خودکار بدن مشخص می‌شود و از دست دادن حافظه همیشه علامت اولیه آن نیست.

این تحقیق با استفاده از داده‌های منحصر به‌فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاندی، نشانگر‌های این بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال بدون هیچ‌گونه تشخیص بالینی پارکینسون یا بیماری اجسام لویی یافت. این کشف بر شیوع بالقوه بیماری اجسام لویی در میان افراد میانسال تاکید می‌کند و اهمیت تشخیص زودهنگام برای درمان موثر را برجسته می‌کند.

حقایق کلیدی تحقیق

۱. شروع زودهنگام: تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی می‌تواند در افراد بالای ۵۰ سال بسیار زودتر از آنچه پیش از این تشخیص داده شده بود، شروع شود.

۲. تحقیقی منحصربه‌فرد: این اولین تحقیقی است که نشانگر‌های بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسال بدون تشخیص شناخته شده، با استفاده از داده‌های کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاند بررسی می‌کند.

۳. پیامد‌های درمانی: تشخیص زودهنگام می‌تواند به‌طور قابل توجهی اثربخشی درمان بیماری‌های دژنراتیو (تحلیل برنده) مغز را افزایش دهد و یافته‌ها را برای رویکرد‌های درمانی آینده بسیار مهم کند.

بیماری زوال عقل با اجسام لویی

بیماری زوال عقل با اجسام لویی بعد از بیماری آلزایمر دومین بیماری تخریبی مغز است. اجسام لویی، رسوبات پروتئین آلفا سینوکلئین، در ساقه مغز، سیستم لیمبیک و قشر مغز یافت می‌شوند. تغییرات بافتی مشابهی نیز در بیمارانی که از نظر بالینی بیماری پارکینسون تشخیص داده شده است، دیده می‌شود.

تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی در ابتدای بیماری دشوار است، زیرا به کندی پیشرفت می‌کند. علائم اغلب شامل اختلالات حرکتی، مشکلات حافظه و علائم روان‌پزشکی است.

محققان دانشگاه‌های هلسینکی و تامپر برای اولین بار در تحقیق جدید خود، وقوع نشانگر‌های بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسالی که مشخص نبود از بیماری اجسام لویی یا پارکینسون رنج می‌برند، بررسی کردند. مطالعات مشابه قبلی، بروز نشانگر‌های بیماری را در افراد بالای ۶۰ سال بررسی کرده‌اند.

محققان دریافتند که تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی ممکن است در میانسالی در مغز شروع به ایجاد کند، حتی اگر هنوز علائم واقعی وجود نداشته باشد.

دانشیار لیزا میلیکانگاس از دانشگاه هلسینکی می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بیماری زوال عقل با اجسام لویی ممکن است در افراد بالای ۵۰ سال شایع‌تر از آنچه پیش از این تصور می‌شد باشد. در این تحقیق، ما تغییرات بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال که تشخیص بالینی بیماری پارکینسون یا بیماری زوال عقل با اجسام لویی نداشتند، پیدا کردیم. با این حال، مطالعات بیشتری برای تایید نتایج مورد نیاز است.

تشخیص زودهنگام؛ درمان موثرتر

محققان در تحقیق خود، از داده‌های منحصر به‌فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی بین‌المللی فنلاند استفاده کردند که شامل حدود ۶۰۰ فرد ۱۶ تا ۹۵ ساله است که در خارج از بیمارستان فوت کرده‌اند.

میلیکانگاس اظهار کرد که در آینده درمان‌های توسعه‌یافته علیه بیماری‌های دژنراتیو مغزی برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، استفاده می‌شود.

وی افزود: بنابراین پی بردن به شیوع تغییرات بیماری در گروه‌های سنی جوان‌تر مهم است، زیرا این زمان موثرترین زمان برای شروع درمان‌ها خواهد بود.

دیگر خبرها

  • چگونه زبان نشان دهنده واقعیت شماست؟
  • بیماری اجسام لویی چیست؟
  • چگونگی کسب اطلاعات دارویی از سامانه «تیتک»
  • چگونه سریع‌تر بدویم؟ | این راه ساده به شما کمک می‌کند
  • نحوه جامعه‌پذیری و چگونگی پزشک شدن دانشجویان پزشکی
  • چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده است؟
  • روزه‌داری و چگونگی مصرف داروها         
  • (ویدیو) لو رفتن سوالات امتحان نهایی؛ شایعه یا واقعیت؟
  • چگونگی تحقق شعار سال از دید کارشناسان/ تعاونی‌های تولید فعال شوند
  • چگونگی مشارکت مردم در تولید و اقتصاد