Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور همزمان با شب ۲۱ ماه مبارک رمضان، در محل آرامستان موقوفه‌ای شهر همدان اظهار کرد: لحظه لحظه‌های این شب ارزشمند است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور افزود: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که «شب قدر از هزار ماه برتر است»، در یک حساب سرانگشتی، هزار ماه ۸۳ سال را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمر خوب و مفید یک انسان نیز در طول زندگی ۸۳ سال است، بنابراین خداوند به انسان می‌فرماید امشب از تمام عمر یک انسان برتر است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با بیان اینکه باید این لحظات را قدر بدانیم، اضافه کرد: اگر قرار است شبی به اندازه ۸ ساعت از ۸۳ سال برتر باشد، لذا باید با تمام وجود از آن بهره‌مند شد.

رستمی ادامه داد: طبق روایتی از امام صادق(ع)، بیدار ماندن در دو شب ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان برای انسان نسبت به گنج گران‌بهایی که به‌دنبال آن است چیزی نیست، لذا نباید در این شب‌های ارزشمند که توفیق حضور در آن به شرط بقای عمر است را به‌راحتی و با غفلت از دست داد.

وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه گشوده شدن در‌های رحمت خداوند است، گفت: رمضان ماه نزول رحمت الهی و شب قدر اوج نزول برکات خداوند بر انسان است. فضلیت شب قدر را می‌توان از احادیث و روایات معصومین دریافت که می‌فرمایند «شب قدر تمامش خیر است و محروم واقعی کسی است که از خیر شب قدر محروم شود».

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور ادامه داد: در روایتی دیگر از معصومین، «کسی که شب قدر را برای رضای خداوند به احیا بگذراند، پروردگار، تمام گناهان گذشته او را می‌بخشد» و در حدیثی دیگر از ائمه اطهار(ع)، «محروم واقعی کسی است که در این شب از نظر خداوند دور شده و بخشیده نشود».

رستمی ضمن تأکید بر توجه به شب قدر ابراز کرد: در این شب به همه مژده نزول عنایات خداوند بر آنها داده شده است، آن هم با واسطه قرار دادن اهل بیت(ع)، شهدا و اولیا و انبیا(ع)، لذا نباید هیچگاه بنده‌ای به‌دلیل گناهان خود از رحمت درگاه خداوند در این شب‌ها ناامید شود.

وی با بیان اینکه شب ۲۱ رمضان بخشی از شب قدر است، گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند « در شب ۱۹ مقدرات یک ساله انسان نوشته و در ۲۱ نهایی و در شب ۲۳ امضا می‌شود» در این شب تقدیرات یک ساله انسان بر اساس شایستگی‌های او اعم از روزی، مرگ، طول عمر، نعمات، محرومیت‌ها، خیر و شر و... معین می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه شب قدر شب بسیار مهمی است، ابراز کرد: بسیاری از اساتید و علما و گذشتگان اهل دین، از یک سال پیش مراقب بودند که شب قدر را قدر نهند و به‌راحتی نسبت به آن غافل نباشند.

رستمی ضمن تأکید بر عدم غفلت نسبت به این شب عزیز گفت: شب قدر فرصت بسیار مغتنمی است تا انسان نسبت به خطاها و گناهان خود اعتراف کرده و از خداوند طلب بخشش کند.

وی ادامه داد: طبق روایات و اسناد تاریخی، حضرت علی(ع) از لحظه ضربت بر فرق مبارک در صبح روز ۱۹ تا شهادت ایشان در شام ۲۱ رمضان، ۴۰ ساعت در قید حیات بوده‌اند؛ این دو شب، هردو شب قدر است و چه توفیقی برتر از آن که امیرالمومنین علی(ع)، در این شب‌ها واسطه رحمت الهی بر انسان شود.

رستمی با بیان اینکه بهترین اعمال در شب قدر، دعا، تفکر و گفت‌و‌گو با خداوند است اظهار کرد: شاهد این ادعا، قرائت هزار اسم مبارک خداوند در دعای جوشن کبیر جهت پناه آوردن به‌سوی خالق و رهایی از آتشی است که آدمی با گناهان خود برای خود مهیا نموده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور ضمن تأکید بر توجه انسان به اعمال خود ادامه داد: حضرت علی(ع) به‌عنوان برترین بنده خداوند، گاه بر سفره مناجات و دعا با ترس از تقصیر خود در برابر خداوند و مخلوقات او، از هوش می‌رفت.

رستمی با بیان اینکه شب قدر شب نزول مقدرات عالم بر امام معصوم(ع) است، عنوان کرد: امام صادق(ع) می‌فرمایند: «یکی از دلایل وجود امام در هر عصر و زمانی، سوره قدر است». اگر کسی منکر وجود امام بود باید در خصوص علت نزول سوره قدر از او پرسش شود.

وی با اشاره به اینکه شب قدر مختص زمان پیامبر(ص) نبوده و تا قیامت وجود خواهد داشت، گفت: خداوند خود در سوره قدر فرموده «در این شب فرشتگان و روح به اذن خداوند تمام امور را بر زمین نازل می‌کنند»، حال در زمان پیامبر(ص) بر قلب مبارک ایشان و پس از او بی‌شک بر جانشین معصوم ایشان نازل می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی گفت: بنابراین دلیل ضرورت حضور و وجود امام در هر عصر و زمانی، سوره قدر است، بنابراین تمام مقدرات یک‌ساله عالم بر محضر امام زمان(عج) عرضه می‌شود، پس انسان باید خود را همواره در اضطراب و التجاء ببیند که چه تقدیری بر او رقم خواهد خورد.

رستمی با بیان اینکه انسان امشب باید در خود ملاحظه‌ای کند که چه چیزی برای عرضه به خداوند دارد، گفت: اگر خود را دست خالی دیدیدیم، آنگاه با اخلاص، دست بخشش و نجات خود را به‌سوی خداوند دراز می‌کنیم. انسان اگر از وظایف خود غافل باشد بسیار آسیب خواهد دید.

وی ابراز کرد: پیروان امام علی(ع) با وجود عظمت والای ایشان، حضرت را رها کرده و به غیر او روی آوردند. از زمان شهادت امام علی(ع) در سال ۴۰ هجری تا شهادت امام حسین(ع) در سال ۶۱ هجری، طی ۲۰ سال مسلمانان ۳ معصوم را به شهادت رساندند؛ به‌عبارتی جامعه نبوی به غفلتی رسید که شهادت ۳ معصوم را دید امام حرکتی نکرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با بیان اینکه نباید اجازه داد چنین حادثه‌ای برای مسلمانان و شیعیان این عصر نسبت به امام زمان خود اتفاق بیفتد، بیان کرد: محبت به اهل‌بیت(ع) کافی نیست، باید عمل نیز در کنار محبت تضمین شود و امشب بهترین شبی است که این تضمین‌ها را از خداوند طلب نماییم.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که محبت به اهل بیت(ع) به عمل گره بخورد و این مهم زمانی محقق می‌شود که موانع که همان گناهان هستند برطرف شوند. طبق آیه‌ای در قرآن کریم، «عاقبت کسانی که گناه مرتکب شدند آن بود که دین خدا را تکذیب کردند».

رستمی ضمن تأکید بر شکرگزاری نعمات خداوند عنوان کرد: به ما فرموده‌اند که گناهان کوچک از قدم‌های شیطان آغاز می‌شوند و شیطان انسان را گام به گام به سوی گناهان بزرگ سوق می‌دهد، لذا انسان باید در برابر او ایستاده و اجازه هیچ گونه فاصله‌ای بین خود و خالق و امام خود را ندهد.

این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر توجه مردم به وصیت‌نامه امیرالمؤمنین(ع) ادامه داد: امام علی(ع) وجود ذی‌جودی است که همواره نسبت به همه اعم از مسلمان و غیرمسلمان به مساوات و عدل رفتار کرده است، با این وجود بی‌شک ایشان با دست مهربانانه خود ما را به خالق هستی وصل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه انسان باید از نعمات خداوندی برای رضای خدا و خدمت به خلق استفاده کند، ابراز کرد: امشب شبی است که انسان‌های برنده، برگه سعادت آخرت را از خداوند می‌گیرند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ماه رمضان شب قدر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۳۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هشتمین جشنواره طنز و رسانه «طنز پهلو»، یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا) قرار است با موضوعاتی از جمله انتخابات، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، بسته شدن پنجره جمعیتی در آینده نزدیک و پیر شدن ایران توهمات اپوزوسیون جمهوری اسلامی ایران، ورزش به ویژه فوتبال، گرانی خودرو، مصائب اینترنت، گرانی خانه و کرایه خانه، آفت‌های فضای مجازی (اعتیاد به گوشی، فودبلاگرها، بلاگر‌های بی‌سواد، فیک‌نیوز‌ها و...)، جهان‌گردی ایرانی‌ها و ایران گردی جهانیان، صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، بروکراسی اداری و آزاد برگزار شود.

سید مسعود شجاعی طباطبایی کاریکاتوریست و گرافیست در آستانه برگزاری اختتامیه هشتمین دوره از جشنواره طنز و رسانه، در یادداشتی به نکاتی در خصوص طنز اشاره داشته است.

متن این یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

طنز نوشتاری و ترسیمی: دو یار همیشگی برای بیان طنز و نقدطنز، در دو قالب نوشتاری و ترسیمی، به عنوان ابزاری کارآمد برای بیان انتقاد، سرگرمی و تفکر، نقشی مهم در جوامع ایفا می‌کند. هر دو نوع طنز با بهره‌گیری از عناصر مشترکی همچون اغراق، تناقض، تمثیل و نمادپردازی، آثاری خلق می‌کنند که مخاطب را به تفکر، خنده و گاه تأمل وا می‌دارند.

نقاط اشتراک:

هدف: نقد مسائل، به چالش کشیدن باورها، و برانگیختن تفکر انتقادیعناصر: اغراق، تناقض، تمثیل، نمادپردازیقدرت بیان: بیان ایده‌ها و مفاهیم پیچیده به شکلی ساده و جذابسرگرم‌کنندگی: ایجاد لحظات مفرح و سرگرم‌کننده

تفاوت‌ها:

ابزار بیان: طنز نوشتاری (کلمات)، طنز ترسیمی (تصاویر) محدودیت‌ها: طنز نوشتاری (وابستگی به سواد)، طنز ترسیمی (زبان جهانی‌تر) ظرافت‌ها: طنز نوشتاری (نیاز به دقت و تأمل بیشتر)، طنز ترسیمی (پیام مستقیم‌تر)

هم افزایی:

تکمیل یکدیگر: طنز نوشتاری زوایای پنهان را آشکار می‌کند، طنز ترسیمی پیام را عینی‌تر می‌کند. اثرگذاری مضاعف: ترکیب طنز نوشتاری و ترسیمی، تأثیرگذاری بیشتری بر مخاطب دارد. غنای فرهنگی: تنوع و پویایی طنز در جامعه را افزایش می‌دهد.

نقش در جامعه:

آگاهی‌رسانی: به مردم در مورد مسائل مهم آگاهی می‌دهد. ایجاد گفتمان: زمینه‌ای برای تبادل نظر و بحث در مورد مسائل مختلف فراهم می‌کند. ترویج عدالت: به نقد بی‌عدالتی و ظلم می‌پردازد و خواهان جامعه‌ای عادلانه‌تر است. تهییج تفکر: مخاطب را به تفکر انتقادی و زیر سوال بردن باور‌ها و هنجار‌ها تشویق می‌کند.

چالش‌ها:

۱. سانسور:

در بسیاری از نقاط جهان، طنزپردازان با سانسور و سرکوب از سوی دولت‌ها، نهاد‌های قدرتمند و حتی گروه‌های خاصی روبرو هستند. این امر می‌تواند آزادی بیان آنها را محدود کند و مانع از انتشار آثارشان شود.

۲. تهدید و آزار و اذیت:

طنزپردازان در برخی از کشور‌ها به دلیل آثار خود مورد تهدید و آزار و اذیت قرار می‌گیرند. این امر می‌تواند شامل تهدید به خشونت، بازداشت، و حتی قتل باشد. مثل شهادت شهید ناجی العلی توسط اسراییل که آثار او را درباره فلسطین برنتافتند.

۳. خودسانسوری:

برخی از هنرمندان عرصه طنز برای جلوگیری از سانسور یا آزار و اذیت، خودسانسوری می‌کنند و از به تصویر کشیدن موضوعات حساس خودداری می‌کنند. این امر می‌تواند خلاقیت آنها را محدود کند و مانع از بیان آزادانه ایده‌های آنها شود.

۴. رقابت با رسانه‌های دیگر:

امروزه، در عرصه طنز، هنرمندان با رقابت شدیدی از سوی رسانه‌های دیگر مانند تلویزیون، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی روبرو هستند. این امر می‌تواند برای جلب توجه مخاطبان و یافتن مخاطب برای آثار آنها چالش‌برانگیز باشد.

۵. حفظ کیفیت:

با توجه به سرعت انتشار اخبار و اطلاعات در دنیای امروز، طنزچردازان باید آثار جدیدی خلق کنند و در عین حال کیفیت آثار خود را حفظ کنند. این امر می‌تواند دشوار باشد و به تلاش و خلاقیت زیادی نیاز دارد.

۶. کسب درآمد:

درآمد بسیاری از هنرمندان ز طریق انتشار آثارشان در روزنامه‌ها، مجلات و وب‌سایت‌ها است. با این حال، با توجه به کاهش تیراژ روزنامه‌ها و مجلات و همچنین ظهور رسانه‌های آنلاین، کسب درآمددشوارتر شده است.

۷. تطبیق با تکنولوژی:

طنز پردازان و کاریکاتوریست‌ها باید با تکنولوژی‌های جدید مانند نرم‌افزار‌های طراحی دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی آشنا شوند و از آنها برای خلق و انتشار آثار خود استفاده کنند.

۸. درک مخاطبان:

مخاطبان طنز نوشتاری و ترسیمی در طول زمان تغییر کرده‌اند و کاریکاتوریست‌ها باید مخاطبان خود را درک کنند و آثار خود را به گونه‌ای خلق کنند که برای آنها جذاب باشد.

۹. حفظ انگیزه:

هنرمندان باید انگیزه خود را برای خلق آثار جدید حفظ کنند و به کار خود ادامه دهند، حتی در شرایطی که با چالش‌های مختلفی روبرو هستند.

اهمیت:

طنز نوشتاری و ترسیمی ابزاری قدرتمند برای بیان، نقد و سرگرمی هستند. نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی، عدالت اجتماعی و حقوق بشر ایفا می‌کنند. می‌توانند به مثابه آینه‌ای باشند که معایب و تناقضات جامعه را به تصویر می‌کشند. طنزپردازان با شجاعت و ذکاوت خود، نقشی مهم در ارتقای آگاهی و ایجاد جامعه‌ای بهتر ایفا می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • افشاگری علی ربیعی درباره هویت حامیان تعطیلی روز پنج شنبه به جای شنبه
  • تغییر معماری تاریخی اصفهان برگرفته از روحیه انسان‌ها
  • جنگ نرم در غرب مخرب‌تر از نبرد سخت فلسطین و اسرائیل است
  • در غزه جنگ سخت داریم و در غرب جنگ نرم
  • منشور خدمات رسانی در سال جدید خرد و تفکر جمعی است
  • پاسخی بر یک کلیپ زرد و تأسف‌ برانگیز
  • عدالت و انسجام اجتماعی؛ مهمترین موضوعات محوری در قرآن