Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین کاویانی، مدیرعامل صندوق پنبه در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت پنبه نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: تاکنون در سطح ۵۰ هزار هکتار قرارداد کشت پنبه منعقد شده است، پیش بینی می‌شود در سال زراعی جدید سطح زیر کشت به ۸۰ هزار هکتار برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید پنبه خبر داد و افزود: در سال زراعی جدید پیش بینی می‌شود که از برداشت حداقل ۱۸۰ هزار تن وش از مزارع رقمی حدود ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده استحصال شود.

کاویانی با اشاره به اینکه ماهانه حداقل پنج هزارتن پنبه مورد نیاز صنایع نساجی باید وارد شود، بیان کرد: در فروردین ۸ هزارتن و اردیبهشت ۶ هزار تن پنبه وارد کشور شد که براساس آمار تا پایان فروردین ۴ هزار و ۵۰۰ تن پنبه تولید داخل در انبار‌ها موجود بود که هم اکنون تنها ۲ هزار و ۹۰۰ تن از پنبه داخلی باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: کالاهای مصرفی بیشترین اقلام وارداتی در مناطق آزاد / کارخانه‎های نساجی نیازمند مواد اولیه هستند

مدیرعامل صندوق پنبه نیاز سالانه صنایع نساجی به واردات پنبه را ۵۰ تا ۶۰ هزار تن اعلام کرد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی امکان خوداتکایی تولید پنبه وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به آنکه زراعت شالی در استان‌های شمالی رقیب سرسخت پنبه است، از این رو با افزایش درآمد مزارع شالی، تولید برنج رونق پیدا کرده است به طوریکه با وجود فراهم بودن توسعه کشت پنبه در گلستان، کشاورزان به کشت برنج به سبب مصرف آب کمتر و قیمت مناسب محصول تمایل بیشتری دارند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت تضمینی پنبه جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، بیان کرد: در سال زراعی ۹۸-۹۷ قیمت تضمینی هر کیلو پنبه ۳ هزار و ۶۰۰ تومان است، در حالیکه کشاورزان انتظار دارند محصول خود را حداقل با قیمت ۷ تا ۸ هزار تومان به فروش برسانند چرا که اگر کشاورزان به قیمت تضمینی پنبه توجه داشتندحتی یک هکتار زیر کشت این محصول نمی‌رفت.

کاویانی در پایان با اشاره به اینکه عملکرد کشت پنبه با سایر محصولات همچون پیاز و سیب زمینی قابل مقایسه نیست، تصریح کرد: با وجود آنکه در هر هکتار ۶۰ تا ۱۰۰ تن پیاز و سیب زمینی برداشت می‌شود، اما نرخ کنونی این محصولات در بازار ۴ تا ۶ هزار تومان است. در حالیکه حداکثر عملکرد کشت پنبه ۲.۵ تا ۳ تن در هکتار بوده که قیمت تضمینی نظر کشاورزان را جلب نمی‌کند.

انتهای پیام/

عملکرد کشت پنبه با سایر محصولات قابل قیاس نیست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در اسفندماه سال ۱۴۰۲، بخش صنعت و معدن» آورده است که تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عاملی کلیدی در تحلیل‌های خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به‌دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، به‌عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این گزارش بیان می‌کند که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به‌صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. اهمیت این شاخص به‌روز، برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد بیشتر خواهد بود. زیرا بازخورد شوک‌های وارده به اقتصاد ایران و واکنش‌های سیاست‌گذاران باید در تواتر کمتر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این در‌حالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به‌صورت فصلی و با تأخیر ارائه می‌شود. 

* شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی

در این گزارش آمده است که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۰.۷ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲.۸ درصدی مواجه ۹ شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ناچیز ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته‌فعالیت صنعتی بورسی ۵ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۱۰ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کرده‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص تولید

این گزارش مطرح می‌کند که رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «کک و پالایش» و «تجهیزات برقی» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت‌های «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات»، «سیمان» و «دارو» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. همچنین طی اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» و «سیمان» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته‌فعالیت‌های «لاستیک و پلاستیک»، «دارو» و «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. 

شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است

این گزارش ادامه می‌دهد که شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است. 

در این گزارش بیان می‌کند که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۶.۹ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۷ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۸ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص فروش داشته‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش

این گزارش توضیح می‌دهد که رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «شیمیایی (به‌جز دارو)» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشته‌اند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشته‌فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «کاشی و سرامیک» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته‌فعالیت‌های «دارو»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «سایر کانی غیرفلزی» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش ثبت کرده‌اند. 

در ادامه این گزارش بیان می‌شود که شاخص فروش شرکت‌های معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱۴.۵ درصدی نسبت به ماه قبل با کاهش ۱۶.۴ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. 

این گزارش تأکید می‌کند که در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی افزایش ۱.۸ درصدی داشته و همچنین رشد نقطه‌به‌نقطه با کاهش ۵/۵ واحد درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸.۱ درصد رسیده است. گفتنی است، میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل ۱.۵ واحد درصد تغییر یافته و میزان ۲۰.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • سکه در یک قدمی ۴۵ میلیون تومان
  • قیمت طلا و سکه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳/ سکه در یک قدمی ۴۵ میلیون تومان
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • افزایش قیمت سکه در بازار تهران
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • کـارنامه خوراکی‌ها؛ رشد ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در دو سال
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی